GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ...

Από τον Μητροπολίτη ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟ http://www.mkka.blogspot.com/ O ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ...

Από τον Μητροπολίτη ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟ
http://www.mkka.blogspot.com/

O ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ! Εθελοντισμός καλείται η εκούσια προσφορά εργασίας, δηλ. χωρίς αντιμισθία καί άλλα ανταλλάγματα, πρός κάποιο τομέα της κοινωνικής ζωής και δραστηριότητος, η οποία κίνητρο έχει να βοηθήσουμε στην προαγωγή ενός σκοπού, ενός σχεδίου, ενός προγράμματος κλπ. Πολύς λόγος έγινε λίγα χρόνια πρίν, τότε που διεξήχθησαν στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μυριάδες Αθηναίων έδωσαν...
 το "παρών" στη φιλότιμη εκείνη προσπάθεια.
Σήμερα που η Χώρα μας διέρχεται οικονομική κρίση οι εθελοντές εμφανίζονται και πάλι σε διαφόρους τομείς της κοινωνικής ζωής και προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Στην Εκκλησία μας οι Εθελοντές και οι Εθελόντριες αποτελούν μια διαχρονική πραγματικότητα! Υπηρετούν τό έργο της Εκκλησίας χωρίς θόρυβο, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες! Είναι κατ αρχήν τά Εκκλησιαστικά Συμβούλια των ανα την Χώρα Ορθοδόξων Ναών. Σε κάθε Ενοριακό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο υπηρετούν καί μοχθούν σε ημερήσια σχεδόν βάση τέσσεροι τουλάχιστον Επίτροποι, οι οποίο εκδαπανώνται για την προώθηση των υποθέσεων του ναού των. Στα χωριά μας οι Επίτροποι συγχρόνως είναι και νεωκόροι καί κωδωνοκρούστες! Επίσης σκουπίζουν και σφουγγαρίζουν το Ναό, ανάβουν τα κανδήλια, κάνουν τά πάντα!
Επειτα είναι και οι Κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου, οι οποίες συγκροτούν τα ενοριακά Φιλόπτωχα Συμβούλια, περιφέρουν τόν Δίσκο στην Εκκλησία, πραγματοποιούν επισκέψεις στα σπίτια των ενδεών, μεταφέρουν εκεί τρόφιμα, ιματισμό καί χρήματα, επισκέπτονται τα Νοσοκομεία, τρέχουν στους δρόμους για τη διενέργεια του Εράνου της Αγάπης, που γίνεται κατά τόν μήνα Δεκέμβριο κάθε χρόνο, με κάθε τρόπο και μέ όλες τους τις δυνάμεις στηρίζουν το έργο της Ενορίας.
ΚΑΙ ΣΤΟ "ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ"
Στην περίπτωση της Μητροπόλεώς μας μπορούμε να προσθέσουμε τις Κυρίες που προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους στο εστιατόριο "ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" και στό "ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" εδώ στο Αίγιο, στα Γηροκομεία μας και στις Στέγες Κατακοίτων Αιγίου καί Καλαβρύτων, στην Κατάσκήνωσή μας 'ΤΟ ΟΡΑΜΑ", στο Βρεφονηπιακό μας Σταθμό "ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ" , στη Σχολή Αγιογραφίας, στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, στο Ραδιοφωνικό μας Σταθμό "ΔΙΑΚΟΝΙΑ καί ΜΑΡΤΥΡΙΑ", στο Κέντρο Νεότητος "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", στα αναλόγια των Ναών σαν ιεροψάλτες, στην Μέριμνα για τις Φυλακές, στην Φροντίδα για τους νοσηλευομένους.... Τί να πρωτοθυμηθώ; Ένας στρατός ανδρών και γυναικών εκδαπανάται καθημερινώς στο έργο της Εκκλησίας χωρίς καμμιά αμοιβή με μόνο κίνητρο την αγάπη τους στον Κύριό μας και Σωτήρα ΧΡΙΣΤΌ καί την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο! Είναι τα ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας, που αποτελούντό καμάρι μας και το καύχημά μας!
Στον πολυάριθμο αυτό στρατό της Μητροπόλεώς μας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τόν δίκαιο έπαινο της Εκκλησίας. Αφιερώνουμε το σημείωμα αυτό για να δημοσιοποιήσουμε το έργο τους. Και δημοσιεύουμε παρακάτω ένα σχετικό κείμενο. που έγραψε η κα Δήμητρα Μπούρη, μία από τίς πιο αφoσιωμένες εθελόντριες της Μητροπόλεώς μας. Αποτελεί μια δημόσια εξομολόγηση των αισθημάτων, τα οποία κυριαρχούν στην ψυχή του εθελοντή και της εθελόντριας.
Στο τέλος, αγαπητοί μου φίλοι, σας παραδίδω μια αλληγορική διήγηση και ένα διδακτικό video, αφιερωμένο στην Κυρά της Ρω, ένα πρότυπο θυσιαστικής ζωής για την Πατρίδα!
Αιγιο, 13 Φεβρουαρίου 2012

4 σχόλια

  1. Oι δεσποταδες και οι παπαδες

    κανουν εκούσια προσφορά εργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πας στα τσακίδια ρε τράγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΤΕΡ ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ειχαν εστω και μια τσιπα φιλοτιμο οι απανταχου Ελληνες κροισοι, θα μπορουσαν ανετα να μην αφησουν την Χωρα που τους μεγαλωσε και τους χαρισε τοσο πλουτο να ξευτυλιζεται για 350.000.000 ευρω για να μην πω οτι θα μπορουσαν ακομα και να την σωσουν απο την χρεωκοπια, και απο τον διασυρμο. Αλλα ουτε κιχ δεν βγαλανε ουτε εστω μια κουβεντα ενθαρρυντικη σε ενα Λαο που απο τις πλατες του ζουν στην χλιδη αυτοι και οι οικογενειες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση