GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχίζει το μάτς!..

Από το  diatrofi.gr Υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι καθαρά αντρικές. Είναι εκείνες οι μέρες που το σαλόνι του σπιτιού δικαιωματικά, λέμε τ...

Από το diatrofi.gr

Υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι καθαρά αντρικές. Είναι εκείνες οι μέρες που το σαλόνι του σπιτιού δικαιωματικά, λέμε τώρα, καταλαμβάνεται από τον αντρικό πληθυσμό που καθηλώνει το βλέμμα στις καμπύλες της θεάς. Της μίας και μοναδικής , της μπάλας. Δεν έχει σημασία το χρώμα της, το μέγεθός της, αν είναι ασπρόμαυρη ή πορτοκαλί, η ελκτική της δύναμη είναι μοναδική. Μαγνητίζει και αποσπά ολοκληρωτικά την προσοχή από...
οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους. Ακόμα και από το φαγητό.
Μια τέτοια λοιπόν μέρα, αποφάσισες και εσύ να φωνάξεις την αντροπαρέα σπίτι για να δείτε στην καινούργια τηλεόραση την ομαδάρα. Λες και αν ήταν η παλιά δεν θα έρχονταν αλλά τι σημασία έχει αυτό; Αφορμή ψάχνετε να βρεθείτε να τα πείτε. Όμως στεγνά δεν βγαίνει το τρίωρο και όλο και κάτι πρέπει να μπει στο στόμα, να το ταΐσει και φυσικά να το ποτίσει.
Η εύκολη και παραδοσιακή λύση είναι το φαγητό από έξω. Δεν είναι εξάλλου και η πρώτη φορά που έχεις προτιμήσει τη συγκεκριμένη λύση. Όμως τώρα είναι διαφορετικά. Έχεις μαζευτεί αρκετά και οι γύρω σου με την πρώτη ευκαιρία σου τονίζουν με κολακευτικά σχόλια πόσο πολύ έχεις αδυνατίσει και πόσο καλύτερος δείχνεις.
Όπως και να έχει το θέμα έχεις καταλάβει πολύ καλά, ποια λάθη έκανες και τι ήταν αυτό που σου πρόσθετε κιλά χωρίς να το καταλάβεις. Και αυτή τη φορά το πάθημα έγινε μάθημα.
Να την βγάλεις με πατατάκια δεν λέει, είναι περίπου το ίδιο με το να παραγγείλεις από έξω, άσε που κάπου διάβασες ότι τα πατατάκια και γενικά αυτού του είδους οι τροφές αν ξεκινήσεις να τα τρώς δεν σταματάς με τίποτα. Οπότε η λύση είναι μια, εμπρός γραμμή για την κουζίνα!
Εύκολα πράγματα και απλά. Μια καλή σαλάτα με πολλά λαχανικά (αν την φάνε θα πιάσει χώρο και δεν θα τους φανεί λίγο το φαγητό). Διαφορετικά την παίρνεις αγκαλιά και περνάς μια χαρά μαζί της, σου φτάνει. Σπας και λίγο παξιμάδι μέσα, ρίχνεις 2-3 κουταλιές τυρί τριμμένο από πάνω, λίγο μπαλσάμικο ξύδι, κανένα ξηρό καρπό και όλα καλά!
Για φαγητό λίγο ρύζι με ανάμικτα λαχανικά. Το τρως και χορταίνεις. Άσε που θα το σερβίρεις και σε βαθύ μπολάκι και οι πιθανότητες να λερωθεί ο καναπές είναι λίγες. Όχι τίποτε άλλο αλλά που να κάθεσαι μετά βραδιάτικα να καθαρίζεις και να πλένεις και τον καναπέ.
Αν και δεν έχεις από το έτοιμο έχεις ξανακάνει μόνος σου το ρύζι με τα ανάμικτα λαχανικά. Βράζεις το ρύζι, ψιλοκόβεις τα λαχανικά, κολοκυθάκια, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές. Τα περνάς από το τηγάνι με ελάχιστο λάδι μόνο για να μαραθούν. Στο τέλος λίγη φρέσκια ντομάτα με ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, ίσα ίσα για να χρειάζεται κάτι δροσερό (μία μπύρα) για να σβήσει η κάψα στο στόμα. Ανακατεύεις τα «κοκκινιστά» σου λαχανικά με τα ρύζι και έχεις έτοιμο ένα πολύχρωμο πιάτο.
Επειδή όμως ξέρεις ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι του ανθρώπου, αυτό το κάτι το τυλιχτό στο χέρι δεν μπορείς να το αποβάλλεις. Για να κάνεις αντίθεση με το καυτερό, ετοιμάζεις στα γρήγορα μικρές αραβικές πίτες με τριμμένο άπαχο τυρί, κομματάκια ζαμπόν γαλοπούλας και μια σος γιαουρτιού με μυρωδικά. Μικρές οι πίτες μπορείς να φας και δύο. Αν πάλι κάποιος θέλει να το φάει ζεστό, το βάζεις για δύο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και είναι έτοιμο!
Όλα έτοιμα! Η παρέα έφτασε και επειδή είσαι ο μοναδικός γαύρος και οι άλλοι είναι «αλλόθρησκοι» η καζούρα έχει ξεκινήσει, ενώ εσύ ακόμα φέρνεις τα πιάτα από την κουζίνα. «Πέντε θα φάτε σήμερα», « Η Ευρώπη δεν σας θέλει!», «Πάλι θα βγάλουμε χρήμα από εσάς!» Μπαίνεις στο πειρασμό να ρίξεις μπόλικο καυτερό ταμπάσκο στα κοκκινιστά λαχανικά και άφθονο πιπέρι στο ρύζι αλλά δεν βαριέσαι , φίλοι είναι. Το παιγνίδι κυλάει, τα φαγητά χάνονται από τα πιάτα, το πικάντικο ρυζάκι άρεσε, τους έπιασε μια πείνα άλλο πράγμα. Άδειασαν όλη τη κέτσαπ στις αραβικές πίτες, άδειασαν και τα μπουκάλια της μπύρας.
Στο τέλος της βραδιάς ήσουν διπλά ευχαριστημένος. Και το φαγητό άρεσε και φτηνά την έβγαλες, ούτε 35 ευρώ μαζί με τις (πολλές) μπύρες. Πιο πολύ όμως απολάμβανες τις ξινισμένες φάτσες των φίλων σου μιας και η ομαδάρα κέρδισε και αυτοί «πήγαν στο κουβά».
Όλα ήταν κόκκινα αυτό το βράδυ. Ακόμα και αυτός ο τεράστιος κόκκινος λεκές από κέτσαπ στον καναπέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση