GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νύχτα που άλλαξε την Ελλάδα…

Απώλειες στη ‘ μετάφραση ’ , μια συμφωνία που θα αλλάξει την όψη της χώρας για πολλά - πολλά χρόνια με οδυνηρό τρόπο ξεφουσκώνοντας βίαια ό,...

Απώλειες στη ‘μετάφραση, μια συμφωνία που θα αλλάξει την όψη της χώρας για πολλά - πολλά χρόνια με οδυνηρό τρόπο ξεφουσκώνοντας βίαια ό,τι ματαίως φούσκωσε στα 10 χρόνια του ευρώ, ο φόβος του πολιτικού αρχηγού μπροστά στα … πέναλτι, τρομοκρατικά δελτία ειδήσεων, και … όποιος νέος θελήσει από αύριο να δουλέψει εκτός από την οικογενειακή επιχείρηση, καλό θα...
είναι να την κάνει για κάποια άλλη χώρα – εδώ τα λεφτά δεν πάνε στους εργαζόμενους, πάνε στους πολιτικούς, τα στελέχη τους και τις συντάξεις των πρώην των ΔΕΚΟ…
Η μέρα πρέπει να ήταν εφιαλτική για τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και τα επιτελεία τους. Οι τρεις είχαν λάβει το 50σελιδο τελικό αγγλικό κείμενο από το πρωί καθώς η σύσκεψη με το Λουκά Παπαδήμο ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι αλλά καθυστέρησε κάποιες ώρες επειδή ο ηγέτης του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αρνήθηκε να κάτσει στο τραπέζι με ένα αγγλικό κείμενο και ζήτησε να προηγηθεί επίσημη μετάφραση του εγγράφου από το ΥΠΕΞ…
«Το νέο μνημόνιο είναι δυσβάστακτο» απεφάνθησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του 8 % Μιχ. Καρχιμάκης, Χρ. Πρωτόπαπας, Π. Μπεγλίτης, Ν. Αθανασάκης που βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τον κ. Γ. Παπανδρέου καθώς κύλαγαν οι ώρες, χωρίς όμως να επιχειρήσουν πολιτικές εκτιμήσεις για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αποδοχή του στο άκρως συρρικνωμένο εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ – κι αυτό προοιώνιζε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αποφασισμένος να το στηρίξει.
Πιο τεταμένο ήταν όμως το κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όπου τα συνδικαλιστικά στελέχη ασκούσαν ασφυκτικές πιέσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά να μην προσυπογράψει μια συμφωνία που σαρώνει όλα το εργατικό και συνδικαλιστικό οικοδόμημα της χώρας, ενώ χαρακτηριστικό ήταν ένα μήνυμα που κυκλοφορούσε από το μεσημέρι στα κινητά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προκαλώντας ευρείες συζητήσεις: «Ένα φτωχό κράτος μπορεί να ορθοποδήσει. Ένα ταπεινωμένο έθνος ποτέ. Ας βάλουμε ένα τέλος στη συνεχή ροή των παράλογων απαιτήσεών τους, σώζοντας το πιο πολύτιμο. Την εθνική μας αξιοπρέπεια».
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με το Λουκά Παπαδήμο άρχισε τελικά το απόγευμα στις 5 και συνοδεύτηκε από διαρροές των κύριων προβλέψεων της συμφωνίας, με έμφαση στα συνταξιοδοτικά και τα εργασιακά.
Η διαπραγματευση συνεχιζονταν μεχρι τις πρωτες πρωινες ωρες με αγκαθι το θεμα των συνταξεων στο οποιο υπαρχουν 4 ενναλακτικα σεναρια :
-Μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%, σενάριο το οποίο έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι ότι δεν «βγαίνει» με το πλαφόν των 300 ευρώ που έχει θέσει η ΝΔ.
-Μεσοσταθμική μείωση των κύριων συντάξεων κατά 10% και των επικουρικών κατά 5%.
-Μεσοσταθμική μείωση των κύριων συντάξεων κατά 5% και των επικουρικών κατά 10%.
-Μεσοσταθμική μείωση μόνο των κύριων συντάξεων κατά 15%-20%, για ποσά από 1200 ευρώ και πάνω.
Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η τρόικα θέλει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς προϋποθέσεις, ενώ η κυβέρνηση, οι κοινωνικοί εταίροι κλπ συζητούν ποσοστό μείωσης των εισφορών κατά 10% εφόσον τηρηθούν τρεις προϋποθέσεις:
-Χρήση ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας
-Χρήση μόνο του διατραπεζικού συστήματος στις συναλλαγές.
-Απόλυτη συνέπεια στην καταβολή των εισφορών.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η τρόικα έχει αναφέρει πως αν τα ταμεία δεν «βγαίνουν» με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τότε να πραγματοποιηθεί και άλλη περικοπή μισθών, ενώ η κυβέρνηση θέλει να σωθούν οι τρείς προαναφερθείσες προϋποθέσεις ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητα στα ασφαλιστικά ταμεία με στόχο την δημιουργία αποθεματικού σε αυτά.
Ολες οι απαιτησεις της τροικας
Α) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
1. Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012
2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Β) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
1. Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.
Γ) ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1. Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους. Μέτρα: o Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων2
-Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
-Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
-Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
-Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
-Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
-Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
-Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.
Προσαρμογή βασικού μισθού
-Μείωσή του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
-Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
-Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
-Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.
Μη μισθολογικό κόστος
-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.
-Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.
-Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να 3 εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.
Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.
Δ) ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
1. Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
2. Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
3. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
4. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
5. Εργασιακή εφεδρεία.
6. Μείωση συμβασιούχων.
7. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο

14 σχόλια

  1. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, με τις κλεψιές τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαυές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή του σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ !
    Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, με τις κλεψιές τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαυές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή του σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ !
    Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, με τις κλεψιές τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαυές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή του σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ !
    Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ, ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΣΕΠΗ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ ΕΛΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ.. ΚΑΙ ΘΕΙΕ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ..ΣΑΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΣΑΣ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ..ΟΥ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΙΑ..ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.. ΟΤΑΝ Η ΒΛΑΚΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΑ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ..ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΟΙΚΤΟ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ ..ΦΤΑΙΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kalimera sto "Bourdello Republic of Greece". There is red light at the end of the tunnel. No hope what so ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΘΗΚΕ..

    ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ..ΕΚΕΙ...ΣΤΟ ΞΥΣΙΜΟ

    Κόλπο του Βενιζέλου είναι η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στο 8%,
    ο οποίος έχει σχέδιο ανάστασης... λένε οι φίλοι του.

    Θετικό μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να περάσουν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστά μόλις 8% και στην πέμπτη θέση, κύκλοι προσκείμενοι στον Ευάγγελο Βενιζέλο υποστηρίζουν ότι υπάρχει σχέδιο για τη διάσωση της παράταξης.

    «Οι πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια» υποστηρίζουν θέτοντας ως ζητούμενο «μια προοδευτική πλειοψηφία μεταρρυθμίσεων και υπευθυνότητας, όχι προοδευτική κατά δήλωση, αλλά προοδευτική κατ' αποτέλεσμα».

    «Αναγκαζόμαστε να λάβουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις που μας φέρνουν σε μετωπική σύγκρουση με μεγάλα τμήματα της παραδοσιακής κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για έναν συναισθηματικό, ηθικό, πολιτικό και εκλογικό ακρωτηριασμό, που το ΠΑΣΟΚ υφίσταται στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Κάνουμε μεγάλο αγώνα για να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία μας. Αυτό που σε τελική ανάλυση κρίνεται, είναι η υπερηφάνεια του έθνους και του λαού», αναφέρουν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Επίσης, εκτιμούν ότι ο Έλληνας μπορεί να κάνει θυσίες, καθώς «αντιλαμβάνεται, ανέχεται, αντέχει, αλλά θέλει να πειστεί ότι υπάρχει σχέδιο που έχει αρχή, μέση και τέλος. Ότι κάποια στιγμή αποκαθίσταται η βεβαιότητα, η ασφάλεια. Και ότι λίγο αργότερα, αλλά σε ορατό χρονικό σημείο, θα αρχίσει η αποκατάσταση των αδικιών και των ανισοτήτων».

    Παράλληλα, οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι «υπάρχει σχέδιο για να επανασυστήσουμε την παράταξη. Το στοίχημα της χώρας θα το κερδίσει όποιος μιλάει με ειλικρίνεια και λέει την αλήθεια. Από αυτό θα κριθεί η παράταξη. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια προοδευτική πλειοψηφία μεταρρυθμίσεων και υπευθυνότητας. Με ρεαλιστικές εκτιμήσεις και υπολογισμούς. Όχι προοδευτική κατά δήλωση, αλλά προοδευτική κατ' αποτέλεσμα».

    «Χρειαζόμαστε την υπευθυνότητα γιατί είμαστε συνεπείς και έχουμε υπογράψει δεσμεύσεις. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις γιατί χωρίς αυτές δεν επιβιώνουμε και χρειαζόμαστε την προοδευτικότητα κυρίως ηθικά, γιατί ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ακόμη κι όταν δε μπορούμε», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗ ΕΡΕ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ??????????????? ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Julia Alexandratou Και Σια Α.Ε ειναι η πιο καλύτερη λύση για την σωτηρία της Ελλαδας. Θα την σώσει με τα πιο συγχρονα προβλεπόμενα κοκκινα συστηματα σε όλη την χώρα με κεντρικό γραφείο στην βουλή τον ελλήνων. Τελία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ FED ΜΠΕΡΝΑΝΚΕ ,EINAI ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΜΑΣ.
    ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΗΛΗΘΙΟΙ ΕΙΜΑ;ΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΠΑΞΑΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΘΙΑΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κολοτούμπα par excellence

    O Σαμαράς, που μέχρι χθες κατακεραύνωνε όσους ψήφησαν το πρώτο μνημόνιο, συμφώνησε σημερα με το δεύτερο και τρισχειρότερο,
    που θα ρίξει εναν στους δυο Έλληνες
    στην απόλυτη φτώχεια!
    Έτσι το φαγοπότι της άρχουσας ταξης και κλεπτοκρατίας όχι μονο θα συνεχιστεί άλλα και θα ενταθεί, μια που τώρα-με την υποφραφή πλεον
    του Σαμαρά και μελλοντικού πρωθυπουργού μας-θα έχουν όσους δούλους θελουν με 17.-Ευρώ μεροκάματο!
    Ο Γιωργάκης(και το ΠΑΣΟΚ=7,5%!) έφαγε την κλωτσιά του.
    Ομως ο τσάμπα μάγκας Αντωνάκης θα παραμυθιάζει για αρκετό ακόμη καιρό τους οπαδούς του. Σαν κ(α)λόπαιδο της διαπλοκής, οι εκδότες και τραπεζίτες θα φροντίσουν να του βρουν αρκετά κοροϊδα-μαζοχιστές για να τον ψηφήσουν.
    Την ώρα που θα στέκονται στην ουρά για το συσσίτιο θα ηδονίζονται με τα άφθονα και λεβέντικα ΟΧΙ!ΟΧΙ!ΟΧΙ! του αρχηγού, που τόσο σκληρά
    διαπραγματέυτηκε...... με τον Κουτρουμάνη!
    (Αν και χωρίς διαπραγμάτευση τα παμε μάλλον καλύτερα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΩ...Η ΝΤΟΡΑ ΣΟΥ !!!!!

    ΜΕΓΑΛΕΙΟ....Ε !!! ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μεχρι τωρα μιλανε αυτοι ο απλος λαος ποτε θα μιλησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση