GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «βολεμένοι»...

Σε επιστολή του στον Economist o A.Manthos (κατοικος Ελβετίας) συνοψίζει με εξαιρετικό τρόπο την κατάσταση της Ελλάδας:...

Σε επιστολή του στον Economist o A.Manthos (κατοικος Ελβετίας) συνοψίζει με εξαιρετικό τρόπο την κατάσταση της Ελλάδας:...
«Η χώρα έχει μια διεφθαρμένη τάξη πολιτικών που απέσπασαν οφέλη για τους εαυτούς τους και τις φιλικές συντεχνίες, που διοικούν κρατικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τες ως εργαλεία για τον διορισμό φίλων και όχι ως επιχειρήσεις και που παρεμποδίζουν την λειτουργία του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να εξουδετερώσουν δυνητικούς ανταγωνιστές. Οι νόμοι που εμποδίζουν την δικαστική δίωξη των βουλευτών θα έκαναν ακόμα και τον Μπερλουσκόνι να κοκκινίσει από ντροπή.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες οποιαδήποτε αναφορά σε οικονομικά στοιχεία όπως το ΑΕΠ, την απασχόληση και την ανάπτυξη δεν έχει νόημα διότι η οικονομία δεν είναι λειτουργική. Δεν έχει υπάρξει καμία μεταρρύθμιση στους τελευταίους 18 μήνες της κρίσης διότι η τάξη των πολιτικών εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει και ότι την τελευταία στιγμή πάντοτε θα σώζεται.
Οι Έλληνες έχουν μια λέξη για αυτούς που απολαμβάνουν τα οφέλη του κράτους: Οι «βολεμένοι». Οι νέοι άνεργοι είναι όλοι θύματα που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Το κράτος διογκώνεται, γι’ αυτό λοιπόν οι πολιτικοί δεν έχουν κανένα κίνητρο να συγκρούονται με τα κομματικά στελέχη προωθώντας μεταρρυθμίσεις. Θα καλωσόριζαν μια επιστροφή στην δραχμή διότι το φρέσκο από τα πιεστήρια χρήμα θα δινόταν αμέσως στους βολεμένους που θα κέρδιζαν από τον πληθωρισμό ενώ θα ζημιώνονταν όλοι οι άλλοι.
Μόνο η ξένη πίεση για μια ριζική εξυγίανση της πολιτικής ζωής μπορεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να αρχίσει να επουλώνει τις πληγές της.»

2 σχόλια

  1. Μόνο η ξένη πίεση για μια ριζική εξυγίανση της πολιτικής ζωής μπορεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να αρχίσει να επουλώνει τις πληγές της.»
    ==
    Εν μερει σωστος ο τυπος..

    Μια μικρη ενσταση ομως:
    Γιατι θα πρεπει να υπακουομε αναγκαστικα σε ενα ξερακιανο Ολλανδο (της τροικα οπως τη λενε οι αλητες) ,ο οποιος διατασσει τα εδω τσιρακια ανδρεικελα ??

    Πιο καλα θα ηταν να εχουμε πισω τον βασιλια Κωνσταντινο!!! Που στο κατω κατω ειναι και Ελληνικης υπηκοοτητος!
    Και που στα σιγουρα δεν θα αφηνε να λειτουργουν τα ανδρεικελα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια!!
    Θα τα ειχε παψει!!!

    Και αφου χρειαζομαστε "πιεση" γιατι να μην εχουμε ενα καινουργιο Ιωαννη Μεταξα ο οποιος θα αναλαβει το βαρυ φορτιο να ξανακανει την Ελλαδα κρατος???
    Σε τι δηλαδη διαφερει ενα ανδρεικελο τραπεζιτης ,που τον φυτεψαν εδω απο το πουθενα??
    Η γιατι ηταν/ειναι καλλιτερα να εχουμε ενα ηλιθιο διανοητικα αναπητο ελληνοαμερικανακι/πολωνακι το αθλιο βλακογιοργο και μια συμμορια της οποιας (υποτιθεται) ειναι προδρος με μοναδικη ιδεολογια το "κλεψε να φας και αρπαξε ναχεις"?????

    Οι επιλογες συνεπως ειναι δυο:
    Ειτε επιστροφη του βασιλια Κωνσταντινου ,που θα ξανακανει αξιοπιστο το Ελληνικο κρατος,με οποια διεθνη υποληψη διαθετει,
    ειτε ενα σαν τον αειμνηστο Ιωαννη Μεταξα ..

    Με αυτους τους αλητες δεν βλεπω φως..

    Και σορυ αν σε καποιους μαλακες/μαλακισμενες δεν αρεσουν κατι αληθειες..

    Για κατι απογονους γκαγκαουνακης ..
    πειτε τους παρακαλω να πανε να .αμηθουν...
    Πουστηδες οπως "γιαννης δαιδαλος" αλλο που δεν θελουν ..

    Υ.Γ
    Δεν πιστευω να ειναι κανεις τοσο ηλιθιος που να πιστευει οτι με αυτους τους αλητες ,θα ξαναδει δωρα/αδειες και τετοια,ε??
    Υπαρχει κανεις που πιστευει κατι τετοιο??
    Ειναι για τα σιδερα, πειτε του..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστός ο πατριώτης μας οι Ελληνες είμαστε καταπληκτικός λαός, οπου πήγαμε προοδεύσαμε, μόνο όταν αναλαμβάνουμε την εξουσία γινόμαστε λαμόγια αυτό το αναφέρει ακόμη ο εθνικός μας ποιητής στον εθνικό μας ύμνο όχι όμως στους πρώτους στίχους. Αν ψάξουμε την σύγχρονη ιστορία μας δύσκολα θα βρούμε περίοδο διακυβέρνησης διαφορετική απο την σημερινή, διαβάστε Παπαδιαμάντη, Σουρή, σκεφτείται αριστερούς δεξιούς κεντρώους Δαμανάκηδες, Ανδρουλάκηδες παπανδρέου Σοφουληδες,Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες ολοι μπήκας φτωχοί και δεν ξαναδουλεψαν ποτέ στη ζωή τους.
    Αγαπητοί πατριώτες παρτε χαμπάρι αυτοί που φωνάζουν οτι θα χάσουμε την εθνική κυριαρχία μας αν μας ελέγχουν οι ξένοι μάλλον φοβούνται ότι θα χάσουν τις μίζες απο τα υποβρύχια που γερνουν και την κληρονομική βουλετική εδρούλα, πέστε μου ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ, ποιανου Πρωθυπουργου στην Ευρωπη παιδια, ανιψια, εγγονια ειναι Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές όπως στη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση