GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρανοϊκό σενάριο ιδιοφυίας & πολιτικής μαγκιάς;...

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου Ότι ζούμε σε πρωτόγνωρες για την πολιτική μας ιστορία εποχές που τρέχουν παράλληλα με τον γενικευμένο φό...

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ότι ζούμε σε πρωτόγνωρες για την πολιτική μας ιστορία εποχές που τρέχουν παράλληλα με τον γενικευμένο φόβο της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ μας είναι γεγονός αναμφισβήτητο όπως αναμφισβήτητη είναι και η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ των Ευρωπαίων απέναντι στους (μέχρι προχτές τρείς συνεργαζόμενους Αρχηγούς Κομμάτων) ΔΥΟ πρωταγωνιστές της τρέχουσας οικονομικό-πολιτικής μας πραγματικότητας.
Την περασμένη Κυριακή (είδα στην επιστολή 5 καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου) εντός του Κοινοβουλίου μάλλον...
«έπεσε» άδοξα η Συνταγματική τάξη (πάλι;), ενώ στην Πλατεία Συντάγματος απαγορεύθηκε στους πολίτες το Δικαίωμα της Ελεύθερης Συνάθροιση και Διαμαρτυρίας, και καθώς η Αθήνα τυλίχθηκε στις φλόγες «κάηκε» μαζί της και η έννοια της τάξης και προστασίας του πολίτη…
Βρέθηκαν 200 Βουλευτές και Βουλευτίνες να πούνε το ΝΑΙ που με ένταση απαιτούσαν οι Ευρωπαίοι Δανειστές μας, και ξετυλίχθηκε ένας τραγέλαφος που όμοιό του εγώ προσωπικά ΔΕΝ θυμάμαι και δεν ζούνε πλέον οι γονείς μου, οι παππούδες και γιαγιάδες μου για να μου πούνε εάν είχαν ζήσει κάτι παρόμοιο…
Πότε ακριβώς να κλάψουμε και πότε να γελάσουμε με τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ των Βουλευτών πού ψήφισαν τον Μάιο του 2010 ΝΑΙ και διαγράφηκαν επειδή η εντολή ήταν για ΟΧΙ, και των 40 και βάλε που ψήφισαν ΟΧΙ ενώ η εντολή ήταν για ΝΑΙ ή των 2 Βουλευτών και κατόχων Υπουργικών θώκων του ΛΑΟΣ που ψήφισαν ΝΑΙ (όπως είχαν κάνει και το 2010) αλλά τώρα διαγράφτηκαν από τον πρόεδρό τους επειδή η εντολή του ήταν για ένα «ιστορικό»…ΟΧΙ!...
Και αφού έγιναν όσα έγιναν χτες και σήμερα οι Ευρωπαίοι ζήτησαν από τους ΑΡΧΗΓΟΥΣ των 2 Συνεργαζόμενων Κομμάτων, τους κκ Παπανδρέου και Σαμαρά να ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ότι όλα όσα ψηφίστηκαν την Κυριακή (όπως και όλα τα προηγούμενα) θα τηρηθούν ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ και μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια όποιο Κόμμα και εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές (όποτε και εάν γίνουν αυτές!...)
Και ξαφνικά, όπως είχε κάνει και παλιότερα, ο κ Σαμαράς ανέκρουσα πρύμνη και ΥΠΕΓΡΑΨΕ τη δεσμευτική του επιστολή (και συζητιέται πλέον εντός και εκτός Ελλάδος ότι ίσως και να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός…)
Τις σημερινές ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ υπογράφουν ως Αρχηγοί Κομμάτων οι κκ Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ και Σαμαράς για τη Νέα αποδεκατισμένη «Νέα Δημοκρατία» και ανοίγει ο δρόμος αποφυγής της ανεξέλεγκτης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ μας τον Μάρτιο (θα βρεθούν τα 14,5 δισεκατομμύρια) και τα 130 δισεκατομμύρια του Β Μνημονίου μαζί με το PSI θα κλείσουν μετά την προκήρυξη και ολοκλήρωση των εκλογών, όποτε γίνουν…
ΕΔΩ έρχεται ο σημερινός μου τίτλος να θέσει ένα ΚΑΙΡΙΟ ερώτημα το οποίο περιέχει στοιχεία παράνοιας (υπερβολικής καχυποψίας), πιθανής «πολιτικής μαγκιάς» και…Ιδιοφυίας!..
Όταν σε λίγες εβδομάδες αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα μπορεί ο πιθανά νέος Πρόεδρος κ Βενιζέλος να δείξει τον κ Σαμαρά και να του πει εσύ ΕΙΣΑΙ δεμένος χειροπόδαρα και μην τολμήσεις να μιλήσεις στους Έλληνες για πιθανές επαναδιαπραγματεύσεις από τις οποίες παραιτήθηκες μαζί με τον κ Παπανδρέου που συνυπογράψατε, αλλά εγώ ως νέος Αρχηγός, έχω το ατού να ζητήσω αλλαγές, έστω μικρές αλλά χρήσιμες για την πατρίδα, και να ΔΩΣΩ ΕΛΠΙΔΑ στους Έλληνες που τόσο την χρειάζονται!!!
Στις εκλογές που έρχονται, με αυτό το σενάριο, ποιος θάχει το επάνω ΧΕΡΙ;

10 σχόλια

  1. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ομπρός να σηκώσουμε ξανά τον
    πράσινο ήλιο απο την Περιοχή.

    ΠΑΣΟΚ 47%. 160 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ
    ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ
    ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ....

    ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ...
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΑΝ ..ΝΕΟΣ Ο μπάμιας, σε στυλ ΠΟΎΤΙΝ
    (όπως λέγανε)
    θα σου δόσει και ένα τσουβάλι λεφτά.

    Εγγυημένα πράγματα
    στο ΑΠΑΝΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΔΝΤ...
    με ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ..


    ΕΜΠΡΟΣ ΞΑΝΑ......
    Θ Ε Ο ...Μ Α Λ Α Κ Α ΤΟΥ 47%

    ΚΑΙ ΑΠΟΧΙΚΕ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ + + + + + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
    ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ
    ΑΥΤΟΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Πιπερόπουλε, θα ξέρετε βέβαια ότι οι πολιτικές εξελίξεις και η στάση μας απέναντι σε αυτές επιδέχονται τροποποιήσεις ακόμα και ακυρώσεις ανάλογα με τα συγκυριακά, κάθε φορά, δεδομένα. Είναι σε πολλούς, όχι σε σας υποθέτω, φανερό ότι τα δεδομένα έχουν άρδην αλλάξει μεταξύ πρώτης και δεύτερης Δαν.Σύμβασης. Αντί της εύκολης, λαΪκίζουσας, αυτάρεσκης μπαρουφολογίας, είμαι βέβαιος θα συμφωνείτε πως. ο τόπος και κυρίως η πολίτες χρειάζονται ρεαλιστικές προτάσεις. Έχετε κάτι χειροπιαστό να προτείνετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να σας φανεί περίεργη αυτή η τοποθέτηση αλλά αξίζει να την ψάξετε την δουλειά.
    Από το 1927 επιτρέπεται στις τράπεζες να κόβουν χρήμα χωρίς απολύτως κανένα αντίκρισμα. Στην ουσία η FED -ο κεντρικός τραπεζίτης κάθε χώρας -απλά τυπώνει χαρτί. Η αξία αυτού του χαρτιού; Μόνο η θερμική ενέργεια που απελευθερώνει όταν το κάψεις. Δέν υπάρχει απολύτως κανένα αντίκρισμα σε χρυσό ή κάτι άλλο.

    Τότε γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά και δεν διαγράφουμε όλα τα χρέη όλων να τελειώνουμε;

    Γιατί το "χρήμα" έχει υποκαταστήσει τον στρατό. Εγινε ένα μέσο πίεσης για να χειραγωγούνται οι λαοί. Και μέσα από αυτή την χειραγώγηση κάποιο μπορούν και ζουν καλύτερα -Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γερμανοί και οι δορυφόροι ασπίδες τους ενω όλοι οι υπόλοιποι να λιμοκτονών. Μάλιστα το μακρύ χέρι τους είναι τα ΜΜΕ. Το λάθος είναι δικό μας απλά γιατί πιστέψαμε στο χρήμα, και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρήμα.

    Η προσπάθεια που κάνουν είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί πάντα τελικά κέρδιζε ο λαός. Φυσικά θα υπάρξουν απώλειες, αλλά πάντα έτσι ήταν η ιστορία από τότε που υπάρχει ιστορική καταγραφή της ιστορίας του Homo Sapiens. Όσο και να φαίνεται περίεργο μόνο με ψυχραιμία, καθαρή σκέψη αλλά και δυναμισμό αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, και όχι με φόβο και υποταγή. "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα' ναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πανω χερι σε καμια περιπτωση
    δεν θαχει ο Mr. Χαρατσιας!

    Ειναι και συνταγματολογος, τρομαρα του, και δεν διστασε να παει ΚΟΝΤΡΑ στο Συνταγμα για ενα φορο που ουτε οι Τουρκοι δεν θα εβαζαν!
    Ειναι ικανος για ΟΛΑ
    ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ
    ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΚΥΝΙΚΟΣ
    ηθελα ναξερα ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ στο παιδι του!

    Η πολυ μορφωση ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕ τον παχυ εγκεφαλο του
    Εαν τον δω στον δρομο θα τον φτυσω!
    Καλυτερα λιγοτερα γραμματα και ΗΘΙΚΟΣ παρα πολλα και ΔΙΑΒΟΛΟΣ

    ΣΗΜ.: ετσι και βγει προεδρος του παστοκ
    τελικα
    αυτο θα δειξει πολλα για το ΠΟΙΟΝ των ψηφοφορψν του!



    καληνυχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. ΕΝΕΡΓΕ τί να απαντήσει και τί να προτείνει ο κ Πιπερόπουλος;
    Το απλούστερο θα ήταν αφού συγκυβερνούν πράσινοι και μπλε που μας έρριξαν στον καιάδα να δείξουν εκείνους και εκείνες που έχουν καταχραστεί την εξουσία που άσκησαν επί 38 χρόνια και να τους τιμωρήσουν ξεκινώντας από την δήμευση των παριουσιακών τους στοιχείων!
    Έτσι θα μπορούν ηθικά και λογικά ναλένε το περιβόητο

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!

    Αλλά πώς να γίνει αυτό αφού οι κυριάρχοι του παιχνιδιού Πράσινοι και μπλε φρόντιζαν να απαλλάσουν τους ένοχους (Νόμος περί ευθύνης--εννοούν ανευθυνότητας Υπουργών) καιοι 2 Συνταγματολόγοι καθηγητές κκ Βενιζέλος και Παυλόπουλος φρόντισαν με το άρθρο 86 να απαλλαγούν των ευθυνών τους ΟΛΟΙ!!!
    Εύχομαι να συμφωνεί μαζί μας ο δάσκαλός μας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αμφιθέατρο 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι, έτσι κ.Πιπερόπουλε. Γιατί εμείς οι Ελληναράδες είμαστε οι ξύπνιοι και θα τους τη φέρουμε. Θα πάρουμε πρώτα τα λεφτά, ε; Και μετά θα τους πούμε ότι ο ΓΑΠ δεσμεύτηκε για τα μέτρα, όχι ο Βενιζέλος!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!!!
    Γιατί φοβούνται ότι έχουμε τα μυαλά του Πιπερόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον κ ΕΝΕΡΓΟ 12.35
    Μεταφορικά όταν καποιος βρισκεται κρεμασμενος στο κενό ενός γκρεμού πιασμένος από ενα κλαδι που κραταει δεν κραταει δεν εχει και πολλα να προτείνει την δεδομενη στιγμή, πόσο μάλλον ενα κράτος.
    Το να φθάσει όμως καποιος κρεμασμενος στον γκρεμο έχει μια διαδρομη και μια πορεία γεγονότων που τον οδήγησαν εκεί. Το γεγονός αυτό σας εχει απασχολήσει καθόλου κ ΕΝΕΡΓΈ; από οτι αντιλαμβάνομαι μαλλον όχι.
    Μήπως αυτος που υποτιθεται οτι στεκεται στο χειλος του γκρεμού και σκεφτεται πως θα σωσει τον κρεμασμενο έχει και ιδιοτελεις σκοπους ως προς το σώσιμο, λέγοντας στον κρεμασμενο ότι...εγώ θα σε σωσω θα σε ανεβάσω επάνω αλλα εσυ θα μου δώσεις το ενα ματι σου,το ενα πνευμόνι σου το ενα νεφρο σου, το ενα αυτι σου και εν τοιαυτη περιπτώση ότι εχεις από δυο.Δηλαδη αν σε ανεβάσω επάνω και σε "σώσω" θα εισαι ενα ερείπιο στην καλύτερη περίπτωση ή ενα κλινικά νεκρό πτώμα με σωληνάκια.
    Εκει τίθεται και το δίλλημα να αφήσει ο κρεμασμενος το κλαδί και πέσει με ότι συνεπαγεται απο αυτο ή να παραδοθεί στις διαθεσεις του διασωστη του με τις παραπανω συνέπειες; είναι θεμα επιλογής και συνείδησης, ιστορικά λοιπόν αυτός ο τόπος διάλεγε παντα τον θανατο και όχι την κωματωδη κατασταση.
    Επειδη απο οτι αντιλαμβανομαι είστε της κωματωδους καταστασης γιατι αυτο το θεωρείται ζωη για σας εσας και τα παιδια σας μην περιμενετε να συμφωνήσουμε μαζι σας.
    Το ερωτημα σας περι του τι προτείνετε μου θυμιζει τον καταδικασμενο σε θανατο αν προτιμαει τσεκουρι ή πιστολι.
    ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ιδιοφυΐα και μαγκιά,Δάσκαλε.
    Σίγουρα αυτά τα δυο,τα έχουν οι πολιτικοί μας,εγώ δεν βλέπω να υπάρχει λόγος για το αντίθετο.
    Κανένας από αυτούς όμως τους άθλιους, που ψήφισαν το μνημόνιο.
    Αλλά και από τους άλλους, που μας έφεραν σε αυτήν την ξεφτίλα.
    Δεν νομιμοποιείτε να μας μιλά για πατριωτισμό.
    Μετά την ψήφιση της παράδοσης μας, στους Αμερικανογερμανούς.
    Όλοι τους,μηδενός εξαιρουμένου,όσοι ψήφισαν και συμμετείχαν,είναι μελλοντικοί εδρανοαπολογητές,σε βαθμό κακουργήματος ,από δόλο με πρόβλεψη ζημιάς,ανυπολόγιστη,και καταστροφής της χώρας μας.
    Απαίτηση μας πρέπει,να είναι μία.
    Ανάκληση κατάργησης θανατικής ποινής,για τέτοιου βαθμού,όπως τα διαπραχθέντα εγκλήματα των προδοτών.
    Επειδή όμως Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν,αλλά και δεν θέλουν να αντιληφθούν,το μέγεθος,και το κόστος της καταστροφής,πιθανότατα θα στηρίξουν πάλι,τους καταστροφείς μας.
    Και αυτό είναι μια απόδειξη της ηλιθιότητας του εγώ.
    Άρα,συνεχίστε παίδες Ελλήνων, να στηρίζεται τους προδότες ψηφίζοντας τους.
    Μετά να μαζεύεστε στο Σύνταγμα, και να αυτοταπεινώνεστε.
    Αυτό σας αξίζει αν αυτό θέλετε.-
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμοι (Ελληναράδες) μακάρι να είχαμε και σε μυαλό και ήθος και συνέπεια μερικά εκατομμύρια σαν τον δάσκαλό μας κ πιπερόπουλο!
    Να σας θυμίσω και το ανέκδοτο που λένε τα παιδιά του δημοτικού για τη γάτα που έσωσε από πνιγμό τον ποντικό που είχε πέσει στο βαρέλι με το κρασί--"χρυσή μου σώε με και μετά μπορείς να με φας...
    Και αφού τον έσωσε η γάτα πήγε βολίδα στη φωλιά του και της είπε ο ευφυής: "ΔΕΝ είναι ότι δεν κρατάω το λόγο μου αλλά την υπόσχεση σου την είχα κάνει όντας...μεθυσμένος!"
    Από το 1971 που πήρε το Ντοκτορά του ο κ Schaeuble είναι στην Πολιτική ζωή της χώρας του και θα πήγαινε και για Καγκελάριος εάν δεν τον είχε καθηλώσει στο αναπηρικό καροτσάκι ο παρολίγο δολοφόνος του το 1991...
    Λέτε να μην ξέρει τους Έλληνες πολιτικούς;
    Τους ξέρει!
    Και ξέρει πολύ καλά και τους απλούς Έλληνες και ως εργαζόμενους και νοικοκύρηδες στη Γερμανία και ως φιλοξενο λαό στην Ελλάδα...
    ΔΕΝ τα έχει με τους Έλληνες ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών...
    Με τους Έλληνες πολιτικούς τα έχει, και τώρα φυσικά με τον Τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας και συνάδελφό του στη Νομική Επιστήμη κ Βενιζέλο (με τον οποίο χτες το βράδυ πρέπει να είχαν μεγάλο καυγά!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση