GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αποδεικνύεται ότι το νέο Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος..."

Από την Λούκα Κατσέλη Βουλευτή Β' Αθηνών Η απόφαση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών να αποστείλουν στην Ελλάδα μια «εναλλακτική τρόικα»...

Από την Λούκα Κατσέλη
Βουλευτή Β' Αθηνών

Η απόφαση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών να αποστείλουν στην Ελλάδα μια «εναλλακτική τρόικα» ώστε, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και κοινωνικούς θεσμούς, να επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη που έχω κατʼ επανάληψη τονίσει δημόσια για ένα «Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Ελληνικής Οικονομίας».
Οι δηλώσεις τόσο του κ. Hannes Swoboda, επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και του κ. Francois Hollande υποψήφιου των Σοσιαλιστών στις γαλλικές Προεδρικές εκλογές, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που εδώ και καιρό έχω δημόσια κάνει σε κάθε τόνο, ότι...
τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο εντείνουν την ύφεση, διευρύνουν τα ελλείμματα, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή και αντιστρατεύονται την εξυπηρέτηση του χρέους ακόμα και μετά το PSI.
Αποδεικνύεται ότι το νέο Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος.
Δεν αποτελούν μονόδρομο μέτρα και πολιτικές που ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και καθιστούν μη βιώσιμη τη διαχείριση του χρέους.
Η Ελλάδα γίνεται σήμερα το «εργαστήρι» για την αποδόμηση και κατάρρευση του Ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και την παγίωση νεοφιλελεύθερων συνταγών που είναι ατελέσφορες και υπονομεύουν τη βιώσιμη Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Η στήριξη του μετώπου των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ανοίγει την προοπτική για τη διαπραγμάτευση βιώσιμων λύσεων τόσο για την Ελλάδα όσο και για το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

16 σχόλια

  1. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Ο Σβόμποντα κάνει προεκλογικό παιχνίδι γιατί έχουμε εκλογές στη Γερμανία τον Μάϊο.
    Στου κασίδι το κεφάλι νομίζω ότι παίζουν οι γερμαναράδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μνημόνιο εκφράζει το σκληρό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης εκδικητικής δεξιάς που κυριαρχεί στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μνημόνιο εκφράζει το σκληρό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης εκδικητικής δεξιάς που κυριάρχησε στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙ ΕΣΕΙΣ τ. ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΛΟΥΚΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ...ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Η ΜΟΝΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΠΕΝ ΑΛΙ, ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ". ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ "ΣΟΣΙΑΛ".....ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ....ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η στήριξη του μετώπου των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ανοίγει την προοπτική...."

    Αν είναι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές σαν εσάς τους εγχώριους Λούκα με τα γερμένα υποβρύχια και τις Siemens (Μαντέληδες,Τσουκάτοι κλπ κλπ)......

    Οδηγήσατε στην οικονομική και κοινωνική καταβάθρωση και τώρα μας τσαμπουνάς παραμύθια γιά την "νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή πρακτική" ότι τάχα και δήθεν αυτή μας φταίει,
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΕΣΤΩ ΛΙΓΑΚΙ?

    Ποιόν νομίζεις ότι κοροϊδεύεις?

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τώρα το κατάλαβες? τά φαγες κι εσύ τα ψωμιά σου, δρόμο τώρα. Τόπο στα νιάτα δεινόσαυροι της παλαιολιθικής εποχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λεφτα υπαρχουνε κουμπαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καφτεράνης Χάρης14 Φεβ 2012, 10:24:00 μ.μ.

    Το ότι μας μεταχειρίζονται ως πειραματόζωα , το ότι υφιστάμεθα έναν άνευ προηγουμένου εξευτελισμό οδηγούμενοι στην καταστροφή τελικώς ,το ότι απαιτείται αναπτυξιακή προοπτική ως βάση ενδεχόμενης διεξόδου από την κρίση , είναι σε όλους πιστεύω γνωστό.Αυτό που αναζητούμε κα Κατσέλη είναι τον ευπατρίδη εκείνον που με σύνεση και σωφροσύνη θα ηγηθεί , σε μια πορεία απομάκρυνσης από το χυδαίο του σημερινού πολιτικού συστήματος , σε μια πορεία δημιουργίας της νέας Ελλάδας που την χρωστάμε στα παιδιά μας. Αρκετά με τα λόγια , για τους επιφανείς , για τους έχοντες ολοκληρωμένη άποψη , για όσους οι πολίτες τίμησαν κατά καιρούς με τις υψηλότερες θέσεις , ιδού η Ρόδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εεεεεεεεεεεεεεεε εκεί στο μπλογκ αφίστε την λογοκρισία και δώστε τις απόψεις των συμμετεχόντων. Λογοκρισία=Φασισμός.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρία Κατσέλη, είστε σχεδόν εξ' ολοκλήρου υπεύθυνη για τη σημερινή κατάντια και παγκόσμια δυσφήμηση της Ελλάδας. Παίζατε κουτοπόνηρο κρυφτούλι με την τρόικα επί δύο χρόνια και δεν κάνατε τις μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος. Αντί να αναμετρηθείτε με τα συνδικαλιστικά αποβράσματα, που λυμαίνονται την Ελλάδα και έχουν εξαχρειώσει το κράτος, γίνατε υποχείριά τους. Σβήσατε τις μηχανές της πραγματικής οικονομίας, προκειμένου να μην δυσαρεστήσετε τις συντεχνιακές συμμορίες του δημοσίου και να εξασφαλίσετε την πολιτική σας επιβίωση.
    Είστε μια αξιολύπητη κυράτσα, που εκτρέφει λαμόγια και κηφήνες. Μια τεράστια φούσκα, που μας προέκυψε από το πουθενά. Μια κατίνα, που υποδύεται την καθηγήτρια οικονομικών. Μια υπερσυντηρητική μετριότητα, που προστατεύει με μαφιόζικο ζήλο τους κηφήνες του δημοσίου, σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι εξολοθρεύονται σαν τις μύγες από την κρίση. Μια πασιονάρια του κώλου, που θα πάρει τον απόλυτο πούλο στις επικείμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΑΝΕΤ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΛΑΝΕΤ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 'Αντε και γαμήσου ρε μπουχέσω/μπάζο με τα βυζιά γιουρτοσακκούλες που πάνε κι έρχονται. Το πρώτο μνημόνιο ήταν μονόδρομος; (Για τιτανικούς και διεφθαρμένους πολίτες πριν από το πρώτο μνημόνιο δεν είχες ακούσει μωρή σκρόφα;)
    Παρτριώτες η Πατρίδα έπεσε. Οι προδότες που την έδωσαν αμαχητί πιστεύουν ότι έχουν λόγο πολιτικης ύπαρξης και συνέχειας. Για να εξηγούμαστε οι Γερμανοί, τους οποίους πολλοί από μας μέμφονται, νίκησαν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της δικής τους πατρίδας.
    Σε μας δεν απομένει παρά να σκεφτούμε: Θα ξαναστείλουμε τις κατσέλες, τους τούρκογλου, τους σαμαράδες και τους πεταλωτήδες, του επιγόνους του άκη και του γιάννου, του καναρινοσκούφη και του χριστoδουλάκη, τα δαμανακιστήρια, τα ανδρουλακιστήρια και τα λοιπά μαλακιστήρια στη Βουλή;
    Τα κόμματα της προδοσίας η νουδούλα και η σπείρα των πασικοπαναγιωτακόπουλων πρέπει να δουν ποσοστά κάτω του 2%.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν η πατρίδα περιμένει να πάει μπροστά με εκλογικούς εκδικητές, καήκαμε!!!

    Κάκιστο πολιτικό σύστημα μεν αλλά ... λειτουργεί!!! Όπως λειτουργεί έστω. Ενώ η τυφλή 'αγανάκτηση' μερικων έως πολλών συμπατριωτών που προτείνει το μπάχαλο και την εκλογική εκδίκηση σαν απάντηση σε αυτά που βιώνουμε είναι απλά η ταφόπλακα στο λάκο που είμαστε.

    Ψυχραιμία...
    Θέλει όχι μόνο τόλμη (με τα τολμηρά που διαβάζουμε από τους αντισυστημικούς αυτό το κατακτήσαμε...) αλλά και αρετή η ελευθερία. Εκεί δεν έχω πειστεί και πολύ ότι όλοι αυτοί οι 'αντί' που ξεφύτρωσαν μαζικά στα μπλογκς και τα πρωινάδικα για να πουλήσουν την πραμάτεια τους στους καρπαζωμένους πολίτες είναι και πολύ φαν της ... αρετής. Που σε τελική ανάλυση είναι και πρώτη. Μπαίνει πριν απο το 'τόλμη'. Ας εξασφαλίσουμε την αρετή (που κανείς δεν φαίνεται να το διαθέτει από εκείνους που λένε μεγάλα λόγια για προδοσίες και 'κακά κόμματα εξουσίας') και μετά θα δούμε και την τόλμη.

    Πάντως τόλμη χωρίς αρετή για θεμέλιο δεν είναι στάση πολιτών, είναι αυτοκτονία κοινωνίας. Ίσως βέβαια όσοι τα γράφουν και τα προωθούν αυτά τα υστερικά που βλέπουμε ακριβώς αυτό να θέλουν.
    Την αυτοκτονία της κοινωνίας γιατί:
    -είτε νομίζουν τους συμφέρει ατομικά, (ανίδεοι, πληρωμένοι, ποιος ξέρει...)
    -είτε είναι κομπλεξικοί και φθονεροί


    διαλέγετε και παίρνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λ. Κατσέλη: Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος...


    ποιό; το πρώτο που ψήφισε ή το δεύτερο


    φωτο.
    η ΦΑΤΣΑ της σκρόφα γουρούνας του πασοκ
    με ονοματεπώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση