GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν βαρέθηκες τους 'μεγάλους ηγέτες';;..

Από τον Γιώργο Ροδαφηνό Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες, που οι λαοί δεν σκέπτονται. Αδόλφος Χίτλερ, 1889-1945, Γερμανός δικτάτορας 37 ...

Από τον Γιώργο Ροδαφηνό

Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες, που οι λαοί δεν σκέπτονται.
Αδόλφος Χίτλερ, 1889-1945, Γερμανός δικτάτορας

37 χρόνια 'Μεταπολίτευση'. 37 Χρόνια 'Δημοκρατία'.
37 Χρόνια ύπνου, με το ίδιο όνειρο: Ότι εμείς κυβερνούμε τη χώρα, ή ότι τουλάχιστον, ψηφίζουμε κάποιους και την κυβερνούν για μάς. 37 Χρόνια με 'μεγάλους ηγέτες'. 37 Χρόνια διαρκούς και επαναλαμβανόμενης αμνησίας. Έχεις καταλάβει πια την ανοησία σου;
Από το '55 μέχρι σήμερα είχαμε 14 κυβερνήσεις με τα...
επώνυμα Καραμανλής και Παπανδρέου. Από το '74 μέχρι σήμερα είχαμε 17 κυβερνήσεις των ίδιων δύο αρχηγικών, δημαγωγικών κομμάτων. Είχαμε εκατοντάδες σκάνδαλα που είδαν το φως. Είχαμε δεκάδες χιλιάδες αρπαχτές, συνολικής αξίας δισεκατομμυρίων Ευρώ. Είχαμε Ολυμπιακούς, Siemens, αγορές του αιώνα, Κοσκοτάδες, Βατοπέδια, υποβρύχια....
Από την ημέρα που ο 'Αείμνηστός' σου 'μάλωσε' τους υπουργούς του στη Βουλή, λέγοντας: 'είπαμε να παίρνουμε μεσητεία αλλά όχι και 500 εκατομμύρια', οι αρχηγοί σου έφτιαξαν βίλες στην Εκάλη, έστησαν off-shore, απόκτησαν 90 πολυτελή διαμερίσματα, εξήγαγαν ανεξήγητα εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, αύξησαν το βουλευτικό τους μισθό, αξίωσαν μεγαλύτερες από τις ήδη χρυσές βουλευτικές συντάξεις, ανέβασαν χρυσά παιδιά, διόρισαν καθαρίστριες με μισθούς καθηγητών πανεπιστημίου, έδωσαν μισθό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διπλάσιο από αυτόν του Αμερικανού συναδέλφου του, σε έσειραν σε ένα κατήφορο με μοναδικό τέλος τη μετατροπή σου σε ζώοπαραγωγής, και σε είπαν και μαλάκα.
Όλα αυτά τα χρόνια, μόνο ένας πολιτικός κατέληξε φυλακή για ένα μικρό μέρος απ αυτά που έκανε, κι αυτό για 'ξακαθάρισμα λογαριασμών'. Όσοι αποκαλύπτονται, ερευνώνται για χρόνια αλλά 'δεν προκύπτουν στοιχεία', και όταν προκύπτουν, ω, του θαύματος έχουν παρέλθει οι προθεσμίες, και 'τα αδικήματα παραγράφονται'. Και όσο αυτά διαδραματίζονται, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν το ίδιο φαγοπότι.
Σου έχουν πει τα πιο ηλίθια ψέμματα, και τα έχεις τόσο ηλίθια πιστέψει, ξανά, και ξανά, και ξανά.
Έχεις πια δεχθεί ότι οι αρχηγοί σου πρέπει να σου λένε ψέμματα.
Τη στιγμή που σε πουλάνε πια ως ζώο παραγωγής σε όποιον δώσει τα περισσότερα, αρχίζεις να αναρωτιέσαι ποιόν καινούργιο αρχηγό να ψηφίσεις..
Πόσο καιρό ακόμη και πόση εξαθλίωση θα χρειαστείς, για να καταλάβεις ότι υπάρχει ένα θέμα, άξιο ψυχιατρικής εκτίμησης, στην επιμονή σου να αναθέτεις τη διαχείρηση της ζωής σου σε αρχηγούς;
- Αν κάποιος θέλει να γίνει αρχηγός σου, αναρωτήσου γιατί θέλει να αναλάβει μια τεράστια ευθύνη και να δουλέψει σκληρά θυσιάζοντας την προσωπική του ζωή για το καλό σου. Μήπως γιατί δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτα απ αυτά;
- Πώς μπορεί να νοιάζεται για τη δικαιοσύνη και να διεκδικεί για τον εαυτό του ασυλία;
- Πώς νοιάζεται για την οικονομία και την επιβίωσή σου ενώ συνεχίζει να σε κλέβει ανάλγητα;
- Πώς είναι 'πιο ικανός' να αντιμετωπίσει ζητήματα του κράτους όταν δεν πατάει στη Βουλή και όταν δεν διαβάζει το Μνημόνιο πριν το υπογράψει;
Κάποτε, ένας πρωθυπουργός σου δήλωσε: 'Είμαστε μαζί σας στο δρόμο, ούτε ένας έλληνας φαντάρος στο Κόσοβο, καμμία διευκόλυνση σε ξένα στρατεύματα σ αυτόν τον πόλεμο'. Την επόμενη μέρα, αμερικανικά τανκς αποβιβάζονταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και ακολουθώντας παραπλανητική σήμανση, κατέληξαν στη ..λαχαναγορά. Μονάδες του ελληνικού στρατού δέχθηκαν αυξημένες δόσεις ραδιενέργειας και ανέπτυξαν καρκίνο από τους τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου που δέχθηκαν στο Κόσοβο. Ο πρωθυπουργός σου σε έσυρε σ ένα πόλεμο, αφού το 98% των ελλήνων είχαν δηλώσει ένα ξεκάθαρο και απόλυτο ΟΧΙ σε οποιαδήποτε συσχέτιση μ αυτό τον πόλεμο. Μετά, ξαναψήφισες το ίδιο κόμμα.
Πρέπει να καταλάβεις τα εξής: Οι αρχηγοί σου ανεβαίνουν στην ιεραρχία ακριβώς επειδή σε έχουν ήδη πουλήσει.
Στην ιδιαίτερη περίπτωση που κάποιος αναδειχθεί αρχηγός με διαφορετικό τρόπο,(όπως μπορεί να συμβεί στους ιδιαίτερους καιρούς που ζούμε), τη δεύτερη μέρα της αρχηγίας του θα δεχθεί μια επίσκεψη από κάποιον που θα τον ενημερώσει ότιυπάρχει ένα μεγάλο ποσό γι αυτόν, και ότι οι επιλογές του είναι απλές: Ή δέχεται τα λεφτά και 'παίζει μπάλα', ή χάνει τα παιδιά του.
Δε γίνεται Δημοκρατία με μόνιμους πρωθυπουργούς. Όπως δεν υπάρχουν 'δημοκρατικά κόμματα' με μόνιμους κομματάρχες.
Πρέπει να διαλέξεις λοιπόν, και να διαλέξεις άμεσα: Ή συνεχίζεις να στηρίζεις την παρανοϊκή ελπίδα ότι κάποιος θα έρθει και θα σε σώσει, ή πρέπει να ακολουθήσεις μια άλλη ελπίδα, που περιλαμβάνει πολλή περισσότερη δική σου συμμετοχή.
Η άμεση ή συμμετοχική δημοκρατία δεν είναι μια ιδεολογική επιλογή, όπως ας πούμε ο Σοσιαλισμός ή ο Καπιταλισμός. Η επιβίωση δεν είναι θέμα ιδεολογίας. Είναι θέμαπρακτικό.
Αν θέλεις να μην σε μετατρέψουν σε ζώο παραγωγής, πρέπει να γίνεις πολίτης. Κανείς αρχηγός και κανένα αρχηγικό μόρφωμα δε θα σε κυβερνήσει για το καλό σου.
Το καθήκον σου δεν είναι να ψηφίζεις στις εκλογές κάθε 4 χρόνια. Ούτε εξαντλείται με το να αρνηθείς να ψηφίσεις. Η ευθύνη σου απέναντι στη ζωή σου είναι να συλλογοποιηθείς με άλλους αφυπνισμένους πολίτες ώστε κάθε μέρα της ζωής σου να είσαι λίγο πιο κοντά στη σωτηρία σου.
Λίγα χρόνια πριν, ένας γνωστός πολιτικός άνδρας, έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος στο χωριό του, στο νησί του. Όταν βγήκε, κάλεσε όλο το χωριό στην πλατεία. Τους είπε: 'Οι μισοί απο σας, με ψήφισαν για να τους κάνω ρουσφέτια. Οι άλλοι μισοί, γιατί 'θα φέρω λεφτά στο χωριό'. Δε θα σας κάνω το χατήρι όμως'. Παρέδωσε τη διοίκηση στη Λαϊκή Συνέλευση του χωριού, την οποία αυτός και οι συνεργάτες του απλά συντόνιζαν. Οι κάτοικοι συναντιούνταν στην πλατεία τακτικά και αποφάσιζαν απο κοινού για τα θέματα της κοινωνίας τους. Το χωριό γνώρισε άνθηση οικονομικά, κονωνικά, περιβαλλοντικά, τουριστικά. Ο πολιτικός άνδρας δεν άφησε τη δημαρχία πλουσιότερος. Το επιτυχημένο πείραμα κράτησε 11 χρόνια, και απέδειξε ότι μπορούμε, σ αυτή τη χώρα, μ αυτό το λαό, να αυτοκυβερνηθούμε.
Μόλις πρόσφατα, ένα κράτος της Ευρώπης, κατάφερε να σταματήσει το Δ.Ν.Τ., να αρνηθεί το πλαστό και διογκωμένο χρέος του, να φυλακίσει τους τραπεζίτες ως υπεύθυνους, να ρίξει την κυβέρνηση που τους οδηγούσε εκεί, να δικάσει τον πρωθυπουργό του, να συντάξει ένα νέο εναλλακτικό Σύνταγμα που περιλαμβάνει την υποχρεωτική κατάθεση των σημαντικών νόμων στους πολίτες για ψήφιση, και να περιμένει σήμερα νέα Συντακτική Βουλή για να το επικυρώσει. Όλα αυτά, οι Ισλανδοί τα κατάφεραν με συνεννόηση και οργάνωση, με δημοκρατικές διαδικασίες, με την έμπνευση από κάποιους -όχι μόνιμους- ηγέτες, και με τη χρήση του Ίντερνετ. Η Ισλανδία, το καλύτερα κρυμένο μυστικό των ΜΜΕ, είναι μια απ τις σημαντικότερες ειδήσεις που θα έπρεπε να παίζουν και να συζητιούνται καθημερινά ως επιλογή διεξόδου, στα κανάλια. Η Ισλανδία και μόνο, είναι όλη η απόδειξη που χρειάζεσαι ότι έχεις ανάγκη το Ίντερνετ για να ενημερώνεσαι και για να αποκτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου.
Θα αναγνωρίσεις έναν πραγματικό εμπνευστή/αρχηγό απ την απροθυμία του να ηγηθεί προβάτων. Από τον ενθουσιασμό του να σου διδάξει πώς να αναλάβεις την ευθύνη σου, και από τη λαχτάρα του να σε δει να το κάνεις.
Από την ανάγκη του να παραδώσει την ευθύνη του στον επόμενο προσωρινό ηγέτη,σύντομα.
Από τη συλλογική του εργασία.
Από την αφοσιωμένη στο καθήκον του και χωρίς δόξα και πολυτέλεια συμπεριφορά του. Από τον φτωχό και αξιοπρεπή πρότερο βίο του.
Από την ανάγκη του να αποκαλύπτει αντί να υπεκφεύγει. Από την επιμονή του στα θέματα ουσίας.
Απ τον άμεσο, εστιασμένο και χωρίς ξύλινες έννοιες και γοητευτικές ιδεολογίες λόγο του.
Όταν συναντήσεις τέτοιον ηγέτη, ακολούθησέ τον, και δώσε μαζί του, στον κοινό σκοπό, όση αφοσίωση και όση δέσμευση δίνει ο ίδιος. Και μετά, επίτρεψέ του να αποσυρθεί. Και σήκωσε εσύ το βάρος της ευθύνης όταν έρθει η ώρα.
Μόνο κινήσου άμεσα, τώρα. Ο χρόνος για να ζυμωθείς και να ξυπνήσεις παρήλθε. Είναι η ώρα της δράσης, ή της χαμένης ζωής...

6 σχόλια

  1. Oι αρχηγοί,

    σου λένε ψέμματα.

    Toυς επελεξαν και τους στηρίζουν οι απ εξω,

    γι αυτο ακριβως το λογο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απεδειξε οτι δεν αρκειται στο βολεμα μεσα στο μαντρι... απεδειξε οτι μπορει και τα βαζει, χρονια τωρα, με ολο το σαπιο πολιτικο κατεστημενο και τους διαπλεκομενους νταβατζηδες.

    Με δικα του εξοδα εκανε και κανει ερευνες για να φερει αδιασειστες αποδειξεις για την ενοχη και την προδοσια της οικογενειας Παπανδρεου, ακομα και οταν το ιδιο το κομμα του του το απαγορευσε.
    Με διαταγη του σαπιου κατεστημενου των ΜΜΕ αποκλειστηκε απο ολα τα μεγαλα και οχι μονο
    καναλια.
    ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ σε ευχαριστουμε ολοι εμεις οι Ελληνες που πανω απο κομματα και ιδεολογιες βαζουμε τη σωτηρια και την ελευθερια της Πατριδας μας.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή κάθε μέρα που περνάει κάνει εμφανέστερο το που το πάνε οι λογοθετόπουλοι της εξουσίας, μεταφέρουμε ξανά εδώ, από το έργο του M. Mazower "The Hitler's Empire", το ακόλουθο απόσπασμα:

    When the Germans had marched into
    Prague in March 1939, the well-known lawyer Carl Schmitt had talked about the Reich's right to its own 'great space' (Grossraum) but had not said anything about how it ought to be ruled. Werner Best proposed to fill this
    gap. He argued that there were four ways to administer a 'great space' in accordance with National Socialist principles: one was what he called associative - Denmark in 1940 being the best case of an 'informal' German mastery run with a light touch through the Foreign Ministry.
    Another was supervisory - the examples here being his own bailiwick France as well as the Netherlands and Belgium,where German officials worked through the national civil service, preserving it largely untouched.
    The third was a 'ruling' occupation - as in the Protectorate of Bohemia-Moravia, where the German reshaping of the local bureaucracy was much greater and had to remain more watchful for threats to ORGANIZING DISORDER: 1941-2 the German interest. Best's final category was 'colonial' - the General
    Government, for instance - where the inferior civilizationallevel of the inhabitants required the occupiers to take up the burden of government themselves, while reducing its functions to the minimum for the sake of
    'order and health'.
    Best was basically making a plea for a self-limiting and restrained
    approach to occupation. Never inhibited from saying what he thought, he was critical of Party ideas regarding eastern Europe and distinguished the idea of a colonial government from servitude. He warned against
    turning 'inferior' peoples into slaves, predicting that this would lead only to their destruction or to mass resistance, neither of which would serve Germany's interests. He warned too - this time with western Europe in mind - that one could not rush the conversion of a foreign
    country's political institutions. Nazification must proceed slowly and in some cases not be attempted at all. In this respect, his analysis was based on his racial relativism- each race should be allowed to develop its own
    institutions."

    Στην Ιστορία της Πατρίδας μας τούτη είναι η δεύτερη φορά που προσδεθήκαμε στο άρμα της κεντρικής δύναμης, της Γερμανίας. Η πρώτη ήταν στον Α' Παγκόσμιο, όταν ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος κόλλησε με τον Κάιζερ με αποτέλεσμα τον εθνικό διχασμό και την παραλίγο εθνική καταστροφή, την οποία αποφύγαμε, μια και τελικά βρεθήκαμε στο πλευρό των νικητών. Οι καθέκαστα συμμαχίες μας που μας εύρισκαν αντίπαλους της Γερμανίας ήταν συνειδητές επιλογές διότι οι ηγεσίες μας ήξεραν ότι έτσι θα μας εύρισκε το μικρότερο κακό. Ακόμη και ο "γερμανόφιλος" Ι. Μεταξάς αυτή την πεπατημένη ακολούθησε. Ας είναι... Πατριώτες, το μόνο παρήγορο είναι ότι τα Reich στο τέλος ηττώνται τόσο από το Ρώσσο όσο και από τον Εγγλέζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια απορία.
    Ο Ι.Μεταξάς, έχω ακούσει ότι ήταν γερμανόφιλος, γιατί είπε ΟΧΙ στους Γερμανούς το 40.
    {Μην μου πείτε ότι το είπε ο Λαός, ο Λαός θα το έλεγε.}
    Μήπως τους ήξερε καλά?
    Σήμερα γιατί υποκύψαμε δεν υπήρχε άλλος δρόμος?

    Μ' σαλεβ του νιονιό μ' αυτά π΄ακούω.

    Μήτρος Καραγκούνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση