GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δικαίωση για τον... θηλυκό Μποσμάν!

Γράφει ο… Press@κιας  (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος) E-mail: presssakias@gmail.com Το Ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου δικαίωσε την...

Γράφει ο… Press@κιας
 (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)
E-mail: presssakias@gmail.com

Το Ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου δικαίωσε την ιδιοκτήτρια μπυραρίας (παμπ) στο Πόρτσμουθ, Κάρεν Μέρφι, η οποία είχε προσφύγει σ' αυτό όταν η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου προσπάθησε να απαγορεύσει την άμεση τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος από ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, μέσω...
 της ελληνικής ΝΟVA και του αποκωδικοποιητή της.
Η Premier League έχει συμφωνία με τον μεγάλο τηλεοπτικό οργανισμό SKY για τη μετάδοση των αγώνων το συνδρομητικό, ωστόσο το κόστος είναι ακριβότερο από εκείνο της ΝΟVA.
Τόσο το Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο η ιδιοκτήτρια της μπυραρίας είχε προσφύγει νωρίτερα όσο και το Βρετανικό δικαστήριο αποφάνθηκαν ότι αντίθετη απόφαση θα ήταν αντίθετη με την σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ωστόσο, η Premier League επιμένει ότι θα συνεχίσει την νομική διαμάχη σχετικά με τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του βρετανικού πρωταθλήματος.
Η ιδιοκτήτρια της παμπ «THE RED WHITE & BLUE» έχει καταβάλλει περίπου 8.000 λίρες σε τέλη και άλλα έξοδα για την χρήση του φθηνότερου, συγκριτικά με τον βρετανικό, ελληνικού κωδικοποιητή.
Αντί να πληρώνει 700 λίρες τον μήνα για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Premier League από το BSkyB του SKY, χρησιμοποίησε το σήμα της NOVA, κατόχου των αντίστοιχων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τις 800 λίρες, ετησίως.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη τον Οκτώβριο ότι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου στην ΕΕ θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την φθηνότερη μέθοδο παρακολούθησης των αγώνων στην τηλεόραση, με εξαίρεση εθνικές αποκλειστικές συμφωνίες μεταδόσεων.
Η NOVA δεν διαθέτει, βεβαίως, τηλεοπτικά δικαιώματα για τη βρετανική αγορά ή άλλη εκτός Ελλάδας και Κύπρου και γι’ αυτό οι μεταδόσεις της απευθύνονται μόνο στην εγχώρια, στην οποία διατίθενται και οι αποκωδικοποιητές της και οι συνδρομές της.
Ωστόσο, χάρη στη δορυφορική τεχνολογία και σε κάποιους επιτήδειους εμπόρους, έφτασαν στην Αγγλία όχι μόνο το τηλεοπτικό σήμα της ελληνικής πλατφόρμας, αλλά και οι αντίστοιχες κάρτες για συνδρομή, μία από τις οποίες κατέληξε και στα χέρια της Μέρφι.
Ουσιαστικά μιλάμε για τον… τηλεοπτικό Μποσμάν, αν δεν αλλάξει η τελική απόφαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση