GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

(Συγ)κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά δέχεται ο Βενιζέλος...

Από το http://news.kathimerini.gr/ Του Kωνσταντινου Zουλα Να συναινέσουν σε μια συγκυβέρνηση με τον κ. Αντ. Σαμαρά, εάν στις επόμενες εκλ...

Του Kωνσταντινου Zουλα

Να συναινέσουν σε μια συγκυβέρνηση με τον κ. Αντ. Σαμαρά, εάν στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν διασφαλίζει αυτοδυναμία, έχουν συναποφασίσει κατά πληροφορίες οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος. Με μία, όμως, προϋπόθεση: να μετέχουν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ελάχιστα μέλη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε δευτερεύουσες κυβερνητικές θέσεις. Και τούτο διότι αμφότεροι, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας τους, έκριναν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει το δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να...
 υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ως εκ τούτου προφανής είναι και ο απώτερος στόχος των κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου: Να αναδειχθούν γρήγορα οι αδυναμίες της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και έτσι να πεισθούν οι πολίτες ότι η χώρα δεν οδηγήθηκε στην τρόικα λόγω των αστοχιών του ΠΑΣΟΚ.
Ολα τούτα βέβαια, που μεταφέρονται ως σκέψεις των δύο πολιτικών στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας που έκαναν, εξυπακούεται ότι τελούν υπό την αίρεση μιας θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων, της ανάδειξης του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία των «πράσινων», όπως βεβαίως και του ποσοστού που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, όταν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες. Και τούτο διότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Ανδ. Λοβέρδος δεν κρύβει πως δεν διανοείται την πιθανότητα να επαληθευθούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν στο ΠΑΣΟΚ ποσοστά κάτω του 25 ή και του 20%...
Εν τω μεταξύ, ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να μεταδώσει στους βουλευτές του πόσο σκληρά αγωνίζεται προκειμένου να περάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Τη στόχευση αυτή εξυπηρετούσε η δημοσιοποίηση της επιστολής του στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, στην οποία ανέδειξε τις ενστάσεις που ακούστηκαν στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως και η δραματική περιγραφή που έκανε στο διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο, μεταφέροντας ως εναλλακτικό σενάριο της τρόικας την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Να συνειδητοποιήσουν πλήρως οι βουλευτές τις ευθύνες τους ήταν ο στόχος και του κ. Π. Μπεγλίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Παπαδήμος έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάσει σημείωμα για τις συνέπειες του σεναρίου της χρεοκοπίας, ώστε να τις γνωρίζουν οι πολίτες.
Αντίθεση βουλευτώνΟλα τούτα ωστόσο -δικαίως ή αδίκως- δεν έπεισαν αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ. Δ. Καρύδης, Γ. Αμοιρίδης και Χρ. Μαγκούφης, οι οποίοι και χθες δήλωσαν δημοσίως ότι δεν θα ψηφίσουν μέτρα τα οποία κατά την άποψή τους θα καταδικάσουν σε οικονομικό θάνατο τη χώρα, με κυριότερο αυτό της μείωσης του κατώτατου μισθού.

11 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ .
    όλοι τώρα να ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ. Να πάμε τώρα μέσα στου Μάξιμου , μέσα στην βουλή , μέσα στον κάρολο , μέσα στην Ιπποκράτους και στο Χίλτον που μένει η τρόικα ,στην Συγγρού (στους δυο άλλους σωτήρες )
    Όλοι τώρα για να μην περάσουν τα δεσμά τους και να τους αναγκάσουμε να παρατηθούν δεν έχουν την εξουσιοδότηση αυτά τα ανδρείκελα να μας σώσουν .
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ λοιπόν τώρα Ελληνικέ λαέ γιατί σε λίγη ώρα δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα για τη ζωή σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιλησε τωρα και βλαχοζουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στα αρχιδάκια μας ..οι Έλληνες ιθαγενείς
    Μόνο να είναι καλά τα ζώωωωωωωωωααααααα...μας του ΠΑΣΟΚ.


    Ο Κώστας Θέος από "κηπουρός" έγινε Θεός στη ΔΕΗ με 104 χιλ ευρώ το χρόνο.
    --------------------------------------------
    Τα ψέματα έχουν μικρά ποδάρια λέει ο λαός μας. Ετσι και με τον Κώστα Θέο και τις πραγματικές απολαβές του από τη ΔΕΗ ως αναπληρωτή διοικητή της εταιρείας.

    Δείτε την «Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου» που υπογράφηκε στις 30.12.2011 μεταξύ του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού και του κ. Κωνσταντίνου Θέου σύμφωνα με την οποία ο δεύτερος από την 1.1.2012 έως την 31.12.2014 «θα λαμβάνει ως ετήσια συνολική μικτή αμοιβή το ποσό των.......
    103.606,32 ευρώ», δηλαδή 8.633,66 ευρώ μηνιαίως αντί των 5.981,40 ευρώ που ρητά και ξεκάθαρα αναφέρει ο σχετικός νόμος ότι είναι το ανώτατο πλαφόν.

    Στην ουσία ο "κηπουρός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προσελήφθη στην εταιρεία με μισθό που ξεπερνά κατά περίπου 2.600 ευρώ τα νόμιμα όρια που τέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

    Σύμβαση με φουσκωμένο μισθό, κινητό και αυτοκίνητο με δωρεάν βενζίνη!

    Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την σύμβαση, ο κ. Θέος ανέλαβε καθήκοντα από την 1η-1-2012 και η θητεία του θα λήξει την 31η – 12- 2014. Κατά το διάστημα αυτό, η ΔΕΗ εκτός του υπέρογκου μισθού του παραχωρεί «εταιρικό επιβατικό όχημα» με πληρωμένα καύσιμα ενώ για την άσκηση των καθηκόντων του δικαιούται έξοδα κίνησης όπως «έξοδα ταξιδιού, κινητό τηλέφωνο, λογαριασμοί εστιατορίων κλπ»

    Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η συγκεκριμένη σύμβαση κρίνεται παράνομη σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου που καθορίζει τις αμοιβές των ανώτατων στελεχών των ΔΕΚΟ.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με γνωμοδότηση έγκυρων νομικών που ερευνούν την υπόθεση «οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές που καταβάλλονται στους υπαλλήλους του δημοσίου, των ΝΠΔΔ … απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου… Κατόπιν των ανωτέρω, οι πάσης φύσεως μικτές αποδοχές και απολαβές όλων των ανωτέρω δεν μπορούν να υπερβούν το ποσό των 5.981,40 ευρω» τονίζοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο όριο αφορά και τα στελέχη της ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι νομίζουν ότι θα ειναι δεύτερο κόμμα?
    Αν θελουν συγκυβερνηση να πάνε με τον Κουβέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΤΣΗΔΕΣ
    ΓΙΑ ΧΑΘΕΊΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΦΥΛΑΚΗ ΝΑΙ

    ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το ..ΟΝ της φωτο
    ο Μπεγλιταράς λέει τέτοιες παπαριές..

    Ξέρετε καλά, ότι το ναρκωτικό στην πιποκράτους άει ντουμάνι...

    7 Φεβρουαρίου 2012 7:09 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Βενιζέλος (?) «Είμαστε και γ@μημένοι και δαρμένοι»
    Μέσα στη νύχτα της Κυριακής ο Παπανδρέου συγκάλεσε διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο για να συζητήσουν τα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα.

    Μέσα στα άλλα σηκώνεται ένας Υπουργός - λαλίστατος και ευφραδής που συμμετέχει στις ..........
    διαπραγματεύσεις λένε τα ΝΕΑ - και λέει στους υπολοίπους έκπληκτους Υπουργούς

    «Είμαστε -συγχωρήστε με που θα σας το πω έτσι- και γ@μημένοι και δαρμένοι. Κάπως έτσι γλαφυρά συνοψίζεται η κατάσταση»

    Δύο Υπουργοί συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις ο .......
    Βενιζέλος και ο Κουτρουμάνης και ο Κουτρουμάνης δεν είναι ούτε λαλίστατος ούτε ευφραδής.

    Βαγγέλη μου εσάς μπορεί η Τρόικα να σας δείρει και να σας γ@μήσει, διότι έχετε τη μέγιστη ευθύνη.
    Ο λαός τι σας φταίει εδώ που μας φέρατε.
    Στην απόλυτη φτώχεια..

    ΟΝΕΙΡΕΥΣΑΙ και άλλα μεγαλεία ΚΥΒΕΝΗΤΙΚΑ ΚΤΗΝΟΣ !!!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ
    ΕΙΝΑΙ ...ΑΝ ΕΠΙΖΗΣΕΙΣ +
    Η ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη, Καραμπέρη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Telika oi malakes oi Ellhnes prepei na pa8oyn... xeirotera... gia na baloyn... myalo... Pali h N.D. mprosta..?

    Giati mazi me to PA.SO.K. den sbhnoyn... apo ton politiko xarth... kai th N.D. na teleiwnoyme... me ayta ta moynopana?

    Fysika yparxoyn akomh agrammatoi -karabanades kai mpatsoi- kai malakes poy 8a pane... me ta akra... Prolhma toys...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Telika oi malakes oi Ellhnes prepei na pa8oyn... xeirotera... gia na baloyn... myalo... Pali h N.D. mprosta..?

    Giati mazi me to PA.SO.K. den sbhnoyn... apo ton politiko xarth... kai th N.D. na teleiwnoyme... me ayta ta moynopana?

    Fysika yparxoyn akomh agrammatoi -karabanades kai mpatsoi- kai malakes poy 8a pane... me ta akra... Problhma toys...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ ΕΛΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ.. ΚΑΙ ΘΕΙΕ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ..ΣΑΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΣΑΣ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ..ΟΥ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΙΑ..ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.. ΟΤΑΝ Η ΒΛΑΚΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την κουτάλα ρεεεε.... Μη χάσουμε την κουτάλααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση