GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Ανάλωσα το μεργαλύτερο μέρος της πολιτικής μου ζωής εξηγώντας γιατί ο (νεο) φιλελευθερισμός σημαίνει δραστική μ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ανάλωσα το μεργαλύτερο μέρος της πολιτικής μου ζωής εξηγώντας γιατί ο (νεο) φιλελευθερισμός σημαίνει δραστική μείωση φόρων και απομάκρυνση του κράτους από κάθε ανάμιξη στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και στην λειτουργία των αγορών. Αναρωτιέμαι τώρα πως είναι δυνατόν κόμματα αποκαλούμενα φιλελεύθερα και προσωπικότητες που ασπάζονται (θεωρητικά) τις αρχές της ανοιχτής κοινωνίας και της οικονομίας της αγοράς να στηρίζουν τις επιλογές μιάς ελληνικής κυβέρνησης κι ενός εσμού ευρωπαίων δανειστών αδιάφορων για..
τις σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις και τυφλωμένων από τα θέσφατα του Γερμανο-Γαλλικού κρατισμού.
Η νέα δανειακή σύμβαση και ιδίως το PSI, εφ' όσον εγκριθούν, θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε διάλυση δίχως να είναι σε θέση να λύσουν το παραμικρό πρόβλημα. Το μοναδικό επίτευγμα θα είναι η εξασφάλιση των δανειστών για τις μελλοντικές υποχρεώσεις της Ελλάδας. Ο κρατισμός οδήγησε την χώρα στα πρόθυρα της επίσημης χρεωκοπίας. Και οι Γερμανο-Γάλλοι κρατιστές επιχειρούν να την κάνουν διακηρυγμένη και μόνιμη.
Το ερώτημα είναι επιτακτικό: Γιατί οι δανειστές μας συνέχισαν να μας δανείζουν όταν η χώρα δεν ανταποκρινόταν σε καμία από τις σχετικές προυποθέσεις που είχαν τεθεί (διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθερώσεις κλπ) κι ανέχονταν τις απίστευτες κυβερνητικές φορολογικές επιδρομές και τώρα επιμένουν σε πολιτικές καταστρεπτικές για κάθε έννοια ελέυθερης οικονομίας; Και γιατί δεν έχουν βάλει ποτέ σαν κυρίαρχο όρο για τις σχετικές εκταμιεύσεις την κατάργηση κρατικών φορέων και την άμεση περικοπή μέρους του μισθοδοτούμενου πλήθους υπαλλήλων του δημοσίου; Κάθε ουσιαστική απάντηση δεκτή... Κυρίως από όσους στηρίζουν την δανειακή σύμβαση και πιστεύουν στην υποτιθέμενη (αλλά εξαιρετικά αμφίβολη πλέον) ευρωπαική προοπτική.

20 σχόλια

  1. ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙ ΣΚΟΠΩ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ € ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΦΩΝΕΣ" ΤΟΥΣ; ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΝΔΡΕΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΧΤΕΣ ΞΩΦΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 1840 ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΙΔΙΩΤΕΣ" ΠΟΤΕ ΘΑΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΠΑΛΙ;;;;;;;;;;; ΠΟΤΕ!!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΕ "ΔΑΝΕΙΑ" ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΘΕΝΟΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΗ ΛΟΥΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗ ΣΟΥ Η ΛΕΞΗ "ΘΕΣΦΑΤΑ" ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΞΕΣΚΙΣΕ,ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕΣ ΠΑΝΣΟΦΕ;;; ΑΠΟ "ΛΕΜΟΝΑΔΙΤΣΑ" ΠΩΣ ΠΑΕΙ, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυρα Κατινα9 Φεβ 2012, 7:19:00 μ.μ.

    Aνδρεα, διαβασε εδω και πες μας τη γνωμη σου:

    http://mlagananews.blogspot.com/2012/02/state-of-necessity.html


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Ανδριανοπουλε
    για διαβασε να δεις τι λενε οι ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    για τη σκατοφαρα των πολιτικων
    που κατηργησαν το φοιτητικο ασυλο
    αλλα εχουν το δικο τους το βουλευτικο
    γι αυτο και αλητευουν
    γι αυτο και χρεωκοπουν την ελλαδα.
    ηθελα ενα σχολιο σου ε[ανω σ αυτα
    εδω οι ανωνυμοι:

    http://tamgr.blogspot.com/2012/02/greek-anonymous.html


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενώ εσύ φωτίστηκες απο τη νδ και ξεστραβώθηκες
    σε ποιους τα πουλάτε πια ρε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξαναδές τα: ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ 47$
    Δ Ο Σ Ι Λ Ο Γ Ε ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ
    ΛΕΦΥΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....

    Μπόμπολας – Αναστασιάδης
    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ23/9/2009:
    ________________________________
    Το ΠΑΣΟΚ σBήνει τα χρέη προς τις Τράπεζες.

    Μπόμπολας
    ΕΘΝΟΣ 3/3/2009:
    ________________________________
    Επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις

    Τεγόπουλος
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19/3/2009
    _________
    Μέτρα Σοκ

    Τεγόπουλος
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19/9/2009
    __________________________________
    Συνταγή Ομπάμπα και τρια χρόνια για το νοικοκύρεμα

    Μπόμπολας
    ΕΘΝΟΣ 19/5/2009:
    ______________________
    Ληστεία χωρίς κουκούλα

    Ψυχάρης
    ΝΕΑ 26/3/2010:
    ________________
    Oυφ ! Διλή ανάσα
    Γ.Παπανδρέου "Η Ελλάδα του ευρω είναι ασφαλής".................


    Kαι άπειρα άλλα απο:Αναστασιάδης, Γιωργάκης, Δημοσιογραφία, ΕΘΝΟΣ, Ελευθερουτοπία, Ελλάδα, Κοινωνία, Λαμπρακιστάν, Μπομπολιστάν, ΜΜΕ, Πρώτο Θέμα, ΠΑΣΟΚ, Πολιτική, Τα Νέα, Χούντα, Media, Papandreou

    1 σχόλιο

    » Κοίτα τί διάβαζες , κοίτα τι πίστευες , κοίτα τί ψήφιζες… «

    http://amantomatimou.wordpress.com

    Μάτι τσακίρικο που δακρύζει από τα γέλια στη χώρα όπου ο Κακαουνάκης θεωρήθηκε “δημοσιογράφος”, ο Μάκης “εκδότης”, ένας πανύβλακας Πρωθυπουργός, ο Νίκος Δήμου πνευματική υπόσταση, ο Ανδρουλάκης συγγραφέας, το καλοταϊσμένο σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ “αριστερά”, τα επιδοτούμενα σούργελα καθηγητές της Παντείου, οι αδελφές τρέντι, το Κολωνάκι τόπος εξορίας του Κουναλάκη, ο Τσίμας σχολιαστής και ο Μυκονόβλαχος Κωστόπουλος “lifestyle”.

    Στη χώρα που η Ρεπούση και ο Καμπουράκης γράφουν ιστορία, η μεγαλομπεμπέκα Τρέμη δεν βλέπει DVD και ο χοντρομπαλάς Θέμος δεν τα διακινεί. Στην χώρα που Πρωθυπουργεύει ο Μπόμπολας, Βασιλεύει ο Λαμπράκης Ψυχάρης, διοικεί η ΠΑΣΚΕ και συμμετέχει (δωρεάν) ο Νταλάρας.



    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ..ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ πάλι σε
    ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΙΑ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ & ΚΤΗΝΗ ...!

    αποβλακωμένα ή έμμισθα απο τα κλεμμένα ΠΑΣΟΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΑΛΩΣΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΣΟΥ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ "ΘΑΤΣΕΡΙΣΚΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΑ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ..ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΟΙΚΤΟ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ ..ΦΤΑΙΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γιατί δεν έχουν βάλει ποτέ σαν κυρίαρχο όρο για τις σχετικές εκταμιεύσεις την κατάργηση κρατικών φορέων και την άμεση περικοπή μέρους του μισθοδοτούμενου πλήθους παπαδων και υπαλλήλων του δημοσίου;

    ΜΑ ΓΙΤΙ ΑΝΔΡΕΑ,

    ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΡΟΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Ανδριανόπουλε ,τώρα καταλάβατε ότι το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI δεν οδηγούν πουθενά.Τόσο καιρό άλλα μας λέγατε.Είσασταν μνημονιακότερος της Φράου Μέρκελ .Δυστυχώς ,τώρα που το πλίο βυθίζεται και πλησιάζει η ώρα των λαικών δικαστηρίων όλοι γίνονται υποκριτές. Ο λαός ,όμως, δεν ξεχνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΕΝΉ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Ανδριανόπουλε, μας έχει φλομώσει με νεοφιλελεύθερες μπούρδες.

    Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η Γερμανία και ο Βορράς έχουν δημιουργήσει χρηματοοικονομική βιομηχανία και εξάγουν χρήμα προς το Νότο, αντλώντας μεγάλα υπερκέρδη.

    Επιπλέον, μας δάνειζαν και μας εξανάγκαζαν να αγοράζουμε με δανεικά Γερμανικούς εξοπλισμούς και να παίρνουν Ντορομίζες μερικοι πολιτικοι σου φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ...ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΔΕΚΑΤΟΣΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΟΣΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ!!!
    ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ???!!
    ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΡΕ ΓΥΦΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ; ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ !!! ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΒΡΕΧΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί μες' στ' αχρεία τους σπλάχνη

    το φαγί και το ποτό

    σε φαρμάκι δεν αλλάχνει,

    να τους φάει το σωθικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΤΗ ΜΟΡΒΗΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΜΙΞΗ, ΜΙΚΡΕ 10:46

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση