GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία και δύσκολες ώρες στον Αγγελιοφόρο...

Νέα εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, κάνοντας λόγο για « εκδικητικό σχέδιο αφανισμού » του εκδότη της ε...

Νέα εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, κάνοντας λόγο για «εκδικητικό σχέδιο αφανισμού» του εκδότη της εφημερίδας, Αλέξανδρου Μπακατσέλου απέναντι στο δημοσιογραφικό δυναμικό, χάρη στο οποίο επί 16 χρόνια ο ίδιος διατηρούσε παρουσία στον...
επιχειρηματικό χώρο της Ενημέρωσης.
«Έχοντας ήδη ανακοινώσει την απόφασή του να διακόψει την έκδοση του ημερήσιου φύλλου, επινόησε και ένα πρωτοφανές σχήμα για να συνεχίσει τις μαζικές απολύσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος, συνδυάζοντας εξ ορισμού ασυνδύαστα μέτρα. Έτσι, ο εργοδότης που πριν από λίγους μήνες διακήρυττε ότι κανένας εργαζόμενος του Αγγελιοφόρου δε θα χάσει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωσή του, απειλεί τώρα ότι θα θέτει σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφους τους οποίους προηγουμένως θα έχει απολύσει με τη μέθοδο της προειδοποίησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ένωσης.
«Η ΕΣΗΕΜ-Θ και οι δημοσιογράφοι του Αγγελιοφόρου σταθερά, επί μήνες, πρότειναν στην επιχείρηση ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσει η επιχείρηση τα προβλήματα που επικαλείται. Καθίσταται πια προφανές ότι η πρόθεση του εκδότη και της διοίκησης δεν είναι άλλη από τη διάλυση της εφημερίδας και οδηγός της ένα τυφλό πείσμα να απαξιώσει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους».
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί για μιαν ακόμη φορά την εργοδοσία να εγκαταλείψει αμέσως κάθε σχεδιασμό της που θα στερήσει την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας από μια εφημερίδα η οποία επί 16 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στην τοπική ενημέρωση και κηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο αύριο, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου (από τις 10 π.μ.) διεκδικώντας:
·   Να επανέλθουν οι απολυμένοι δημοσιογράφοι στις θέσεις τους.
·   Να ανακληθούν οι προειδοποιήσεις απολύσεων που κοινοποίησε ή ετοιμάζεται να κοινοποιήσει η εργοδοσία
·   Να προστατευθούν οι προδιαγραφές αξιοπιστίας που αντιστοιχούν στην εφημερίδα και να αποκατασταθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας της».

2 σχόλια

  1. «Επειδή ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑ$$$ΟΚ ..τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»


    Κατάσχεση εις βάρος του ΠΑΣΟΚολαμόγιου Κωστόπουλου... αμφιβάλλει κανείς ότι πάλι θα τη σκαπουλάρει;

    Πραγματική θύελλα στην ΙΜΑΚΟ με τον Πέτρο Κωστόπουλο να δέχεται απανωτά χτυπήματα και να μην ξέρει κάνεις πότε θα έρθει το επόμενο τελευταίο χτύπημα αυτό από την εταιρεία A & G PAPER που ζητάει την κατάσχεση από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών τόσο στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ όσο και απο τον ίδιο τον Πέτρο Κωστόπουλο για ποσο που φτάνει το...1.700.000.

    Τα προβλήματα για τον εκδότη εχουν πάρει βροχή χιονοστιβάδας με τους απληρωτους εργαζόμενους να χαρακτηρίζονται απο τον ίδιο τσιμπούρι επειδή ζητάνε τα χρήματά τους.


    Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή που μεταξύ άλλων γράφουν...
    "Πριν από έναν μήνα περίπου χαρακτήρισε τους απλήρωτους υπαλλήλους του τσιμπούρια στον σβέρκο του και ζήτησε να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά για να σώσουμε την εταιρεία του.
    Άραγε έτσι δουλεύετε εσείς και η σύζυγός σας στον ΑΝΤ1, απλήρωτοι;

    Απολαμβάνοντας εσείς και η σύζυγός σας τη δημοσιότητα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει και μαθαίνουμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι ετοιμάζετε προσφυγή στο άρθρο 99..."

    Planet Greece
    -------------------------------------------------
    ΓΑΜΗ@@ΜΕΝΕ
    ΑΛΗΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΔΟΣΙΛΟΓΕ
    ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΗΠΗΡΕ ΠΑΣΤΟΚΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..

    ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΛΛΛΙΩΤΗ.

    ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΤΟΣΑ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$..ΠΟΛΛΑ !!!

    Ή ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΞΩ..
    ΜΠΑΣΤΑΡΔΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάσχεση εις βάρος του ΠΑΣΟΚολαμόγιου Κωστόπουλου...

    αμφιβάλλει κανείς ότι πάλι θα τη σκαπουλάρει;

    Πραγματική θύελλα στην ΙΜΑΚΟ με τον Πέτρο Κωστόπουλο να δέχεται απανωτά χτυπήματα και να μην ξέρει κάνεις πότε θα έρθει το επόμενο τελευταίο χτύπημα αυτό από την εταιρεία A & G PAPER που ζητάει την κατάσχεση από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών τόσο στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ όσο και απο τον ίδιο τον Πέτρο Κωστόπουλο για ποσο που φτάνει το...

    1.700.000. Τα προβλήματα για τον εκδότη εχουν πάρει βροχή χιονοστιβάδας με τους απληρωτους εργαζόμενους να χαρακτηρίζονται απο τον ίδιο τσιμπούρι επειδή ζητάνε τα χρήματά τους.

    Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή που μεταξύ άλλων γράφουν...

    "Πριν από έναν μήνα περίπου χαρακτήρισε τους απλήρωτους υπαλλήλους του τσιμπούρια στον σβέρκο του και ζήτησε να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά για να σώσουμε την εταιρεία του.

    Άραγε έτσι δουλεύετε εσείς και η σύζυγός σας στον ΑΝΤ1, απλήρωτοι; Απολαμβάνοντας εσείς και η σύζυγός σας τη δημοσιότητα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει και μαθαίνουμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι ετοιμάζετε προσφυγή στο άρθρο 99..."

    Planet Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση