GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλο Ρεχάγκελ και άλλο…(παν)επόπτης

Του Θανάση Νικολαΐδη ΕΙΝΑΙ θέμα εμπιστοσύνης . Εθνικής, «συμμαχικής» και με τους ευρωπαίους ιστορικά θύτες, αλλά σήμερα, σε ρόλο εταίρου κ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΙΝΑΙ θέμα εμπιστοσύνης. Εθνικής, «συμμαχικής» και με τους ευρωπαίους ιστορικά θύτες, αλλά σήμερα, σε ρόλο εταίρου και αρωγού μας. Πως θα μας σώσουν σειώντας μπροστά μας το σακούλι με τα γρόσια. Κι εμείς, αγαθοί και ευκολόπιστοι, αλλά στο βάθος πονηροί ρωμιοί πολλά παθόντες από «φίλους, προστάτες και συμμάχους», ρίξαμε τη ματιά λίγο πιο πίσω. Ματιά...
 ερευνητική των προθέσεών τους, με βάση τα πεπραγμένα τους σε βάρος μας.
ΧΑΘΗΚΕ στις φλόγες της Σμύρνης, όπως και η ελπίδα του φευγιού μας στα απόμακρα καράβια τους. Με τους «συμμάχους» να το’ χουν στρίψει για τον Κεμάλ και το καυτό νερό στα πλοία τους να ζεματάει τους σκαρφαλωμένους. Κι αν η προδοσία τους μας έκαψε, εκμηδένισε και την αξιοπιστία τους. Κι ύστερα μας «αντάμειψαν» για την Αντίστασή μας (για λογαριασμό τους) με έναν αιματηρό Εμφύλιο που ακολούθησε την πρόβα των «Δεκεμβριανών». Όλα μαρτυρούσαν τις προσθέσεις τους για την Ελλάδα των μεγάλων θυσιών.
ΘΑ μας πρόσφεραν οι Γερμανοί την τεχνογνωσία τους για τη σύλληψη της φορολογητέας ύλης στην Ελλάδα της κομπίνας και της φοροκλοπής. Την αρνηθήκαμε επιδεικτικά. Τους αγνοήσαμε και εισπράττουμε τους ανείσπρακτους φόρους και τη δυστυχία μας. Δεν ξεχωρίσαμε τον…Ρεχάγκελ απ’ τον Επόπτη. Προσλάβαμε τον πρώτο, τους δώσαμε χρήμα και δύναμη, πήραμε το πρωτάθλημα Ευρώπης και τον απολύσαμε. Για τον δεύτερο, τον (παν)επόπτη της απόλυτης εξουσίας που θα μας βάλει σε τάξη ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΣ, ορθώνουμε τείχος άρνησης, το εννοούμε κι ας το κατανοήσουν. Όσο κι αν οι απανταχού…φιλέλληνες θέλουν το καλό μας και οι εταίροι μας να ξεχρεώσουμε. Είναι ίδιοι κι απαράλλαχτοι με τους προγόνους των-δεν είμαστε αφελείς όσο οι πρόγονοί μας.
ΣΤΗ βαθμίδα του (παν)επόπτη μας βρίσκει τους έλληνες ενωμένους και αποφασισμένους. Κι αν τα κάναμε θάλασσα ως αυτόχθονες, δεν προσδοκούμε σωτηρία έξωθεν και σωτήρες εξ Εσπερίας. Κρατάμε σε απόσταση ασφαλείας τους εταίρους και «δώρα φέροντας» και θα τα βρούμε μόνοι και μεταξύ μας. Όσο κι αν δυνάμεις εσωτερικές, ομάδες, σινάφια και η πολιτική αλητεία ξεχαρβάλωσαν την Ελλάδα που ακροβατεί σε σχοινί χωρίς δίχτυ και μάτια καρφωμένα πάνω της. Κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα’ ναι δικιά μας η ευθύνη, δικιά μας και η ελπίδα. Για αναγέννηση απ’ τη στάχτη μας κι όχι “in vitro” στα μαιευτήρια των συμφερόντων και των σκοπιμοτήτων τους.

9 σχόλια

  1. Συναντιούνται στο δάσος ένας τυφλός λαγός και ένα τυφλό φίδι.
    Πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο αρχίζουν τις συγνώμες:
    Λαγός: Με συγχορείτε πολύ, δεν σας είδα, ξέρετε είμαι τυφλός και
    είναι τόσο δύσκολη η κυκλοφορία στο δάσος...
    φίδι: Εμένα με συγχωρείτε. Μα είστε κι εσείς τυφλός; Τι λέτε; Κι
    εγώ. Μα τι ζώο είστε;
    λαγός: είμαι...
    φίδι: όχι, όχι μη μου πείτε θα το βρω μόνος μου. Για να σας αγγίξω.
    Δεν βλέπω αλλά έχω την αφή για μάτια. Λοιπόν, για να δω... Έχετε μεγάλα
    αυτιά, πολύ μεγάλα αυτιά! Και έχετε και μικρό κεφάλι, πολύ μικρό κεφάλι! Και
    μεγάλα πίσω πόδια... Μήπως είστε Λαγός!;
    λαγός: ναι, ναι! το βρήκατε! Σειρά μου τώρα...Λοιπόν... μα πού είστε; τόσο
    χαμηλά... Σέρνεστε στο χώμα και τις λάσπες και στα σκατά; και το δέρμα σας;
    Είστε γλοιώδης! πολύ γλοιώδης...Και έχετε μεγάλη γλώσσα! πολύ μεγάλη γλώσσα!
    Μήπως είστε δημοσιογράφος;


    Θανασάκη... στον κόρφο μας φιδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρασανταλο νικολαιδη τι κανεις ρε?

    Ποσο πληρωνεσαι ρε ασχημαντρα να γραφεις οτι μαλακια σου ζητησουν??

    Τα ιδια με κεινο το πουστρονι "Γιαννης Δαιδαλος" η το αλλο το σκατο "Μαριος Παπαγιωτης"??

    Η πατε αναλογα, του τι σχολια θα .."αποκομισετε"??

    Φτου τζογλιανια..

    Αλητες ρουφιανοι δημοσιοκαφροι..στο φουρνο..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΖΩΝ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΙΛΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΣΕ ΠΛΗΣΤΙΡΙΑΣΜΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ....ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΤΖΩΝ, ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΦΥΪΑ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ...
    ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, ΑΔΕΡΦΑΡΑ,ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θαυμάστε... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ! Αρθρογραφεί επώνυμα και... κριτικάρει τους σχολιαστές του ανώνυμα! Κατά τα άλλα όποιος δεν παρουσιαστεί στο σχολιασμό με ονοματεπώνυμο διεύθυνση Α.Φ.Μ. και πιστοποιητικό φρονημάτων είναι... κουκουλοφόρος. Βέβαια η ξεπερασμένη μέθοδος προπαγάνδας, γνωστή στην Πατρίδα μας σαν "αυριανισμός", εκφραστής της οποίας υπήρξε (και το έχει και καμάρι) αυτό το κάθαρμα ο Θανάσης ο Νικολαίδης, είναι "λίγη" και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αμφίδρομη δημοσιογραφία του εικοστού πρώτου αιώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε δημοσιογραφικά τρυκ του δεκάτου ενάτου αιώνα. Ενδιαφέρουσα όμως υπήρξε η λύσσα αυτών των τελειωμένων μισθοφόρων κονδυλοφόρων στην προσπάθεια ελέγχου, λογοκρισίας και ποινικοποίησης του διαδικτύου, αφού εκεί τρέφουν τις τελευταίες ελπίδες επιβίωσης του είδους τους που χωρίς το προστατευτικό, αφορολόγητο βεβαίως, χαρτί των εκδοτών κινδυνεύει από αφανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνιμε κουκουλοφόρε 7:53:00 μ.μ., στα εκατοντάδες ενυπόγραφά μου είναι φυσικό να ξεχνιέται καμιά φορά η υπογραφή-και δεν το' χω πρόβλημα.
    Γιατί μιλάς για ποινικοποίηση του διαδικτύου όπου βρήκες την ευκαιρία να "αφοδεύεις" φορώντας την κουκούλα και κρύβεσαι; Είναι προσωπική η ενοχή σου για ότ,ι γράφεις, φιλαράκο, ανάλαβε τις ευθύνες σου και, βέβαια, πρόσεχε τους χαρακτηρισμούς, μη σου' ρθει κατακέφαλα.
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη το πιπιλάς άλλο αυτό το γλειφιτζούρι με τις κουκούλες γιατί πάλιωσε και ο νόμος άλλαξε. Και αν πιστεύεις ότι θίγεσαι να απευθυνθείς στην δικαιοσύνη για άρση απορρήτου αντί να απειλείς ότι θα μου' ρθει κατακέφαλα. Κοίτα τι θα κάνεις με το δικό σου το κεφάλι στα λαικά δικαστήρια που έρχονται γιατί τότε θα κληθείς εσύ να αναλάβεις τις ευθύνες σου για την "δημοσιογραφία" που άσκησες όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση