GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η επιστολή Σαμαρά με τις δεσμεύσεις στους δανειστές...

«Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων...

«Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με...
μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.»




11 σχόλια

  1. Τι ντροπή να έχουμε τέτοια δουλικά ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ερχεται η δραχμη χρυσα μου..
    αλλα εσεις εκει,
    κολλημενα στο ψεμμα,
    στον μυθο των νουδουπασοκων..
    οτι μια θατσερ/χιτλερ χρειαζεται
    να τιμωρησει συνδικαλιστας
    να απολυσει τεμπελχαναδας
    να εκδιωξει μεταναστας
    να διατηρησει ιεραρχιας..

    ερχεται η δραχμη..
    and there is NOTHING
    you can do about it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΣΑΜΑΡΑ !!!!
    ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΞΕΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ?????
    ΡΕ ΧΑΦΙΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΟΠΝΗΓΩΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ?????
    ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΥΣΕΙΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΓΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΦΑΓΕΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙς ΑΜΟΛΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΦΑΗΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

    ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ, ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙς ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετική παπαριά από την Ποπάρα
    ΑΝΤΑΞΙΑ με τα ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΑ πα..πά..ρια της ναζιστικής αυτής φωλιάς και των ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ της φωλιάς του ΚΟΥΚΟΥ-ΓΙΩΡΓΑΚΗ..ΠΑ$$ΟΚ.
    _________________________________

    Το πρωί η Τσαπανίδου είχε καλεσμένο τον Μπεγλίτη που κατηγόρησε τον Σαμαρά ότι φταίει για το οτι εδώ και δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμία ιδιωτικοποίηση...!!!!!!

    Κάποια στιγμή όταν της είπε ο Μπεγλίτης ή ο Αντώναρος ότι αν χρεοκοπούσαμε υπήρχε περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με καύσιμα κ.λπ η Ποπάρα απάντησε το εξής αφοπλιστικό:
    "Οι εταιρείες φέρνουν τα τρόφιμα και το πετρέλαιο, όχι το κράτος"

    Και ρε Ποπάρα εσυ που τα μαστορεύεις όλα που θα βρούνε λεφτά οι εταιρίες να σου φέρουν το χαβιάρι σου ;
    ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ..ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ!!!
    Θα τα βγάλουν από το μπαούλο ;

    Καλά δεν έχεις καταλάβει πως όταν μιλάμε για χρεοκοπία μιλάμε πρώτα απ' όλα για κλειστές τράπεζες (όπου "κλειστές" σημαίνει και τα 250 δολ που επέτρεπαν στους καταθέτες να σηκώνουν κάθε μήνα στην Αργεντινή) ;
    Ή
    μη μου πεις πως θα ανακοίνωναν οι ξένοι
    "η Ελλάδα χρεοκόπησε και τεχνικά" και οι Έλληνες θα συνέχιζαν όπως σήμερα και δεν θα όρμαγαν στις τράπεζες!!!

    Σταματήστε με τις γελοιότητες γιατί βγάζετε περισσότερο γέλιο από τον Λαζόπουλο και τους άλλους...


    ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ ΣΑΣ μικροκοσμο-καμπινε, ΕΜΜΙΣΘΑ σε είδος - ΕΝΕΣΕΙΣ ΗΡΩΙΝΗΣ
    ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΑ....ανθρωπάκια.


    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ..ΝΟΜΙΖΕΤΕ έμμισθα "εθνικο"σοσιαληστικα.. ΜΟΥΝΑΚΙΑ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
    Η ΠΑΣΟΚΟ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΤΟΣΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άντε στην τρύπα σας..
    ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ ΣΑΣ μικροκοσμο-καμπινε,
    ΕΜΜΙΣΘΑ σε είδος - ΕΝΕΣΕΙΣ ΗΡΩΙΝΗΣ
    ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΑ....ανθρωπάκια.


    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ..ΝΟΜΙΖΕΤΕ έμμισθα "εθνικο"σοσιαληστικα.. ΜΟΥΝΑΚΙΑ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
    Η ΠΑΣΟΚΟ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ?
    μετράτε μέρες...μαστουροσκατοπράγματα.....ΤΕΛΟΣ και αυτά
    ζώωωωωωωωαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι γερμανοι τα εβαλαν μονο με ΣΑΜΑΡΑ. ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΑΕΙ ΟΛΑ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΗΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    Μαλάκας ταραμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμεση επιστροφή του λαοπρόβλητου ηγέτη Κώστα Καραμανλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση