GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ κατά Αστυνομίας...

« Τις πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες » καταδικάζει η Ένωση Φωτ...

«Τις πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες» καταδικάζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σχετικά με τις φωτογραφίες πέντε ατόμων, που κατηγορούνται για αδικήματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωση της Κυριακής, τις οποίες δημοσιοποίησε η αστυνομία καλώντας τους πολίτες να...
δώσουν ανώνυμα πληροφορίες.
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ σημειώνει πως «ο ρόλος των φωτορεπόρτερ περιορίζεται αποκλειστικά στην δημιουργία φωτογραφιών από τα γεγονότα της επικαιρότητας προς χρήση αποκλειστικά από τα ΜΜΕ προς ενημέρωση της κοινής γνώμης» Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:
«Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιεύει σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει στα γεγονότα της 12-2-2012. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει άλλες 23 φωτογραφίες από τα γεγονότα της ίδιας μέρας καλώντας τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα πληροφορίες .
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, διευκρινίζει ότι ο ρόλος των φωτορεπόρτερ περιορίζεται αποκλειστικά στην δημιουργία φωτογραφιών από τα γεγονότα της επικαιρότητας προς χρήση αποκλειστικά από τα ΜΜΕ προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, τα μέλη της υπακούουν στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και περαιτέρω διευκρινίζει ότι, στο ανωτέρω πλαίσιο ουδέποτε και κανένα μέλος της δεν παρέδωσε υλικό σε κανένα τρίτο, ούτε βεβαίως στην ΕΛ.ΑΣ., που προέβη στην κίνηση αυτή «ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις», όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της. Οι φωτογραφίες, όπως προκύπτει άλλωστε από τα εμφανή υδατογραφήματα. έχουν αντληθεί από το διαδίκτυο και ιστοσελίδες πρακτορείων, χωρίς ασφαλώς την άδεια των φωτογράφων ή των πρακτορείων.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους.
Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες. Η κίνηση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική της στόχευση, πολλώ δε μάλλον που στο φωτογραφικό υλικό που έδωσε δεν αναγνωρίζεται κανένα πρόσωπο».

7 σχόλια

  1. ΚΑΘΙΚΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΟΛΩΤΟΦ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΤΟΥΣ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΑ ΧΑΥΤΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ...ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ? ΑΪ ΣΙΧΤΗΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά, είναι ανθρωπάκια και μάλιστα κατευθυνόμενα,αλλά εσύ είσαι ακόμα μικρότερο ανθρωπάκι, αφού από τον φόβο σου από ποιείσαι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες,ζητώντας προστασία από τους ίδιους τους εξουσιαστές σου. Αν εσύ αισθάνεσαι ασφαλής μόνο στη φυλακή σου μη ζητάς να μπούμε όλοι σε κλουβιά για να "προστατευτούμε" γιατί μοιάζεις σαν την κολοβή αλεπού στον μύθο του Αισώπου.
    Όσο για τους φωτορεπόρτερ, που οι 103 νεκροί το 2011 αλλά και η δική μας περίπτωση του Μανώλη του Κυπραίου, επιβεβαιώνουν και στατιστικά την επικινδυνότητα του λειτουργήματος που ασκούν, γνωρίζουν καλά ότι ο λόγος που βρίσκονται εκεί δεν είναι η φωτογραφία πορτραίτου αλλά η καταγραφή των γεγονότων, και ότι το δημοσιογραφικό απόρρητο που τους εξασφαλίζει η ταυτότητα τους, τους δίνει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να επιλέγουν το υλικό που παραδίδουν προς δημοσίευση προστατεύοντας την έννοια των προσωπικών δεδομένων η οποία βάλλεται από παντού σήμερα και διαφοροποιώντας τον δημοσιογραφικό φακό από τον φακό παρακολούθησης των καμερών "ασφαλείας".
    Εξ΄άλλου το βολικό φάντασμα της τρομοκρατίας που ο κάθε εξουσιαστής φροντίζει επιμελώς να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των εξουσιασμένων έχει πλέον απομυθοποιηθεί στις συνειδήσεις μας, αφού κάθε φορά που σκύψαμε να δούμε κάτω από το σεντόνι αντικρίσαμε προσηλυτισμένα βουτυρόπαιδα, κοινούς ποινικούς και έμμισθους προβοκάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΚΑΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΟΛΟΦΥΛΑΔΕΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΒΕΙ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ .
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ!
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαβές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές που παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή τους σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και μισθοί του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ! Αν γίνει αυτό πάνω από δυο εκατομμύρια Έλληνες θα ανακουφιστούν οικονομικά! Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Και ακόμη στο Δημόσιο και δούλευε και δουλεύει το 5/100 και δεν είναι και αυτοί που αμείβονται και καλύτερα, οι άλλοι αν δεν τους αρέσει να πάνε στον ιδιωτικό τομέα αν είναι άξιοι και νοιώσουν αδικημένοι
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ Δεν ντρέπεστε τα ταμεία να μην έχουν να πληρώσουν συντάξεις, φάρμακα και οι φαρμακοποιοί να κερδίζουν από 26 έως 36/100;
    Δεν ντρέπεστε να κόβετε μισθούς και συντάξεις κάτω και από 500 ευρώ και αυτοί να κερδίζουν με την κάλυψη σας; Πρέπει να αρχίσουμε να ρωτάμε μήπως και εδώ συμβαίνει κάτι παραπάνω από βρώμικο;
    Επίσης ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ –ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ON LINE INTERNET ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΣΟ Φ.Π.Α. ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ!
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές παρόντες και διατελέσαντες αν δεν τα κάνετε αυτά, να σταματήσει μια μερίδα Ελλήνων να ζει εις βάρος των υπολοίπων μέσω του Ελληνικού Δημοσίου και σε αυτούς είσαστε και εσείς, αν δεν σταματήσετε να τρώτε τα κόλλυβα της Ελλάδας το κρίμα στο λαιμό σας, και μην χασκογελάτε επειδή έχετε και το μαχαίρι και το πεπόνι, οι καιροί αλλάζουν και τότε τουλάχιστον για δέκα γενιές δεν θα βρεθούν αντιστασιακοί…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν ξεκινήσω να γράφω δηλώνω ότι δεν αναφέρομαι στους έντιμους εργάτες των ΜΜΕ.
    Έχω μια υποψία ότι υπάρχουν, μη σωστοί επαγελματίες, που στήνουν ψεύτικα δημοσιεύματα χάριν εντυπώσεων και δήθεν επιτυχιών.
    Σας ενόχλησε λοιπόν η δικαστική ή αστυνομική έρευνα?
    Που το βρήκατε ότι πρέπει να πάρουν άδεια από σας για να κάνουν έρευνα?
    Εάν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις καλώς ενεργούν.
    Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ,ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥ ΜΕ ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΛΛΑΔΑ,ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΜΗ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση