GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατατέθηκε μήνυση και αγωγή 1 εκ. ευρώ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου...

Κατηγορείται για σοβαρές παρατυπίες "που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην ανακύκλωση" και ζητείται να δικαστεί από τα τακ...

Κατηγορείται για σοβαρές παρατυπίες "που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην ανακύκλωση" και ζητείται να δικαστεί από τα τακτικά δικαστήρια και όχι μέσω της Βουλής. Αναφορά σε βάρος του και στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη
Από τον Δημήτρη Φωκιανό
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  PRESS-GR

Κάθε όριο καταγγέλλεται ότι ξεπέρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τις παράτυπες παρεμβάσεις του στον τομέα της ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να του ασκηθεί μήνυση αλλά και αγωγή ποσού 1 εκ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο εμπνευστής της πολιτικής του μνημονίου, όπως έχει χαρακτηριστεί, κατηγορείται ότι επιστρατεύτηκε για να μπει ανάχωμα στην ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών. Παρόλο που ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου με προσωπικές...
 ενέργειές του (σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα στο προηγούμενο φύλλο του) καθυστερεί αδικαιολόγητα και παράνομα τη μείωση των χρηματικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που πρότεινε το εγκεκριμένο συλλογικό σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, δεν σταμάτησε εκεί. Κάποια συμφέροντα ενοχλήθηκαν, όταν η Ανταποδοτική Ανακύκλωση (με τα υψηλής τεχνολογίας σπιτάκια της ανακύκλωσης) άρχισε να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, που έφτασαν στο 40% το 2011 σε σχέση με το 2010 και αφαίρεσε έσοδα από το δεύτερο και παλαιότερο συλλογικό σύστημα της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ (με τους μπλε κάδους), το οποίο για πολλά χρόνια ήταν μονοπώλιο.Ποια λύση σκέφτηκαν για να ανακοπεί η ανάπτυξη της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης;
Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να γίνουν έλεγχοι στα συστήματα ανακύκλωσης και η μείωση των τιμών για τις επιχειρήσεις να πάει για … αργότερα, με την επόμενη κυβέρνηση. Παρόλο που οι διαγωνισμοί για τους ελέγχους αποφασίστηκαν και έγιναν κατά παράβαση του ισχύοντας προεδρικού διατάγματος αναφορικά με τη διαδικασία προμηθειών, δεν έμειναν μόνο εκεί. Πολύ γρήγορα και όντας σε πανικό για τις αποκαλύψεις που άρχισαν, απέδειξε (κατά λάθος) ότι οι έλεγχοι είναι προσχηματικοί, αναξιόπιστοι και με προαποφασισμένο πόρισμα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου στο δελτίο τύπου που έβγαλε την προηγούμενη Κυριακή, στην προσπάθειά του να απαντήσει στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, αυτοαποκαλύφτηκε. Ανακοίνωσε το πόρισμα των ελέγχων πριν ακόμα οι έλεγχοι προχωρήσουν. Έτσι “ανακάλυψε” αποκλίσεις για την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, ενώ για την ΕΕΑΑ ούτε κουβέντα. Έλα όμως που τα γεγονότα φαίνεται ότι τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Καταρχήν, οι ελεγκτές της ιδιωτικής εταιρίας Bureau Veritas Certification που έχει αναλάβει τον εν λόγω έλεγχο στις 8.2.2012 έγραφαν προς την Ανταποδοτική Ανακύκλωση: «Σας υποβάλλουμε ερωτήματα με τα στοιχεία τα οποία θα χρειασθούμε για την πραγματοποίηση των ελέγχων. Τα παρακάτω ερωτήματα, τονίζω, ότι αποτελούν μόνο­ βασικά ερωτήματα για να καταλάβουμε τον τρόπο λειτουργίας». Στη συνέχεια, στην πρώτη συνάντηση των στελεχών της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με τους ελεγκτές, που έγινε την Παρασκευή 17.2.2012, για παροχή εκατέρωθεν διευκρινίσεων σχετικά με τα ερωτήματα των ελεγκτών, από κοινού αποφασίστηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την παροχή των αιτούμενων στοιχείων. Κατά συνέπεια η ιδιωτική ελεγκτική εταιρία δεν πήρε ούτε ένα στοιχείο από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, στις 17.2.2012. Παρόλα αυτά, στις 19.2.2012, ο κ. Παπακωνσταντίνου έβγαλε πόρισμα ελέγχου (στο όνομα των ελεγκτών) και μάλιστα εντός του σαββατοκύριακου (δίχως ούτε μια εργάσιμη ημέρα από τη συνάντηση των ελεγκτών.)
Είναι έτσι προφανές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει προσχηματικούς και μη αντικειμενικούς ελέγχους και προσπαθεί να συκοφαντήσει το σύστημα που απειλεί τη ΕΕΑΑ και τους μπλε κάδους που είναι γεμάτοι κοινά σκουπίδια. Παράλληλα, όχι μόνο συκοφαντεί, όχι μόνο δημοσιοποιεί αποτελέσματα ελέγχων που δεν υπάρχουν, αλλά προσπαθεί να χειραγωγήσει την ελεγκτική εταιρία και προσπαθεί να την κατευθύνει, σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, στα αριθμητικά στοιχεία που ανακοίνωσε πριν την έναρξη των ελέγχων! Ποιους εξυπηρετεί άραγε ο Υπουργός με αυτά τα παιχνίδια; Ή είναι απλώς συμπτωματικές κινήσεις;
Πάντως δεν ήταν καθόλου έκπληξη που η Ανταποδοτική Ανακύκλωση υπέβαλλε μήνυση και αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου. Επειδή κατά την άποψή της, για άλλη μια φορά, ο υπουργός του μνημονίου δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά ιδιωτικά συμφέροντα, έγινε σχετική αναφορά και στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη.
Η αναφορά είναι σαφής και ξεκάθαρη: «η μονότονη επανάληψη των ιδίων συκοφαντικών ισχυρισμών από το μηνυόμενο αποκαλύπτει ότι εκτελείται «συμβόλαιο» με προδιαγεγραμμένους στόχους, που κατατείνουν στη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού με την -κατ’ ουσίαν και επί του παρόντος- απαγόρευση μείωσης των τιμών των εισφορών των υπόχρεων διαχειριστών με πρόσχημα … ευρήματα μηδέποτε διενεργηθέντος ελέγχου επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος και επ’ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων».
Το ακόμα καλύτερο είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει βουλευτική ασυλία, ενώ η μήνυση και η αγωγή υπογράφεται από τους δικηγόρους Γιάννη Μαντζουράνη και Φαήλο Κρανιδιώτη, οι οποίοι τεκμηριώνουν με σαφή και πειστικό τρόπο ότι η αρμοδιότητα για να εξετάσουν τις συγκεκριμένες παραβάσεις του Υπουργού είναι τα τακτικά ποινικά δικαστήρια και όχι η Βουλή και το ειδικό δικαστήριο. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, γράφουν: «η με το επίδικο δελτίο τύπου καταγγελόμενη συκοφαντική δυσφήμηση δεν ευρίσκεται σε ουσιαστική συνάφεια με την ενάσκηση οποιασδήποτε συγκεκριμένης υπουργικής αρμοδιότητας, δεδομένου ότι αποτελεί απλώς και μόνον απάντηση σε ένα δημοσίευμα, που επαναδιατυπώθηκε σε δηλώσεις του ιδίου του Υπουργού».Είναι λοιπόν σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να χειραγωγήσει την αγορά της ανακύκλωσης, αλλά τελικά θα καταφέρει να συρθεί στα δικαστήρια και να λογοδοτήσει γιατί υπάρχει και το μέτρο, που μάλλον του είναι άγνωστη λέξη, αν κρίνουμε από την πορεία του στη κυβέρνηση.
Ευτυχώς ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία και τα έσοδα από την αγωγή του 1 εκ. ευρώ θα επενδυθούν για να επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι ανακύκλωσης, χωρίς να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις.
Επιπρόσθετα, η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη αναμένεται να βγάλει στην επιφάνεια τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται στον τομέα της ανακύκλωσης, αλλά και τα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τις παράτυπες ενέργειες του Υπουργού.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές εκπλήξεις από την έρευνα και τις καταγγελίες που άρχισαν να γίνονται. Είναι καιρός η ανακύκλωση να λειτουργήσει προς το δημόσιο συμφέρον και να υπάρξει ανταποδοτικό μέρισμα τόσο προς τους ανακυκλωτές όσο και προς τις επιχειρήσεις που πληρώνουν για να ανακυκλώνονται οι συσκευασίες που διατίθενται στην αγορά.

14 σχόλια

  1. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ25 Φεβ 2012, 10:12:00 μ.μ.

    βγηκαν τα μαχαιρια ΠΑΣΤΟΚΙΑ
    εν οψη εκλογων;!





    θα φατε καΛα





    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το καθίκι θα σαπισει στην φυλακή η θα τον βρούνε πεταμενο σε κανενα χαντακι.
    Ειναι ο μονος που δεν θα την γλυτώσει και το ξέρει.
    Πλησιάζει η ωρα που θα κατσει στο σκαμνι μαζι με το τρελλοκομείο τον βλακα του λεφτα υπάρχουν.
    Ειναι τοσο προκλητικό κοπρόσκυλο και λαμογιο που θα πει τον δεσποτη Παναγιωτη και ναυτη καντηλαναφτη.
    Ερχεται η ωρα σου οτι και να κανετε εκλογές θα γίνουν και εκει είναι η ημερομηνία λήξεως σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E EFOSON TO GRAFI TO DIKOSAS MPLOK ETSI THA EINAI RE ALITES DEN PATE STON DIAOLO GIATI ISTE ANONIMI RE ALITES ESI PIOS ISE KOPANE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θανατος στα λαμογια του μνημονιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΤΩΒΡΙΟ 2011 Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Π.2399 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Η Νεα Σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου γινεται πραγματικοτητα!

    Επιυχια του πρεσσσ!!

    http://press-gr.blogspot.com/2010/05/2010.html

    Χρονια τα ελεγε στο press-gr o dr koutoukos

    Να η αποδειξη:

    PRESS-GR.blogspot.com:

    Νέα Σεισάχθεια 2010...
    press-gr.blogspot.com/2010/05/2010.html
    23 Μάιος 2010 –

    Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα! ....από τον Δρ Κουτσούκο

    Μειωνονται οι δοσεις των δανειων στο 30% του μηνιαιου μισθου του πολιτη ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ τΑΜΕΙΟ πΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΏΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙς ΤΡΑΠΕΖΕς!!!

    Ερχονται καλυτερες μερες!

    Nikos Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα! ....από τον Δρ Κουτσούκο


    Δρ Κουτσούκος, επιστημονικά βλαμμένος, καμαρώνει για την ανοησία του γράφοντας ανόητα σχόλια στο Πρεσσ με διάφορα ψευδώνυμα τάχα μου πιστών οπαδών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάντως το έχω πει οτι μια μέρα αυτός ο μαλάκας ο νενέκος του Γιωργάκη θα πληρώσει και θα πάει μέσα για τις μαλακίες που έχει κάνει.
    Για τον Γιωργάκη μη περιμένετε να πάει, δυστυχώς. Αλλά έστω αυτός ο τσόγλανος να πάει, επιτυχία μεγάλη θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα! ....από τον Δρ Κουτσούκο


    Δρ Κουτσούκος, επιστημονικά βλαμμένος, καμαρώνει για την ανοησία του γράφοντας ανόητα σχόλια στο Πρεσσ με διάφορα ψευδώνυμα τάχα μου πιστών οπαδών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε χαρα που θα εχουν 10.000.000 Ελληνες οταν δουν το λαμογιο τον Παπακωνσταντινου στο δικαστηριο!

    Θα γεμισει κοσμο η Ευελπιδων που θα ζητα την παραδειγματικη τιμωρια του εστω με αφορμη τις λαμογιες του στην ανακυκλωση!

    Ερεεεε γλεντια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον έφτασε η ώρα για τον Παπακωνσταντινου !!

    Βέβαια, από εκεί που περιμέναμε να την πληρώσει για το μνημόνιο, θα την βρει από την ανακυκλωση!!

    Όλα όμως εξηγούνται !!
    Στο μνημόνιο εκτελούσε εντολές, οπότε θα τον καλύψουν και θα γλιτώσει. Στο ΥΠΕΚΑ όμως έκανε τις δικές του δουλίτσες, οπότε δεν έχει την προστασία κανενός και θα μείνει ξεκρέμαστος! Δεν φτάνει να το παίζεις μάγκας, αλλά πρέπει και να είσαι γιατί την ώρα της κρίσης ξεχωρίζουν οι μάγκες απο τους ψευτομαγκες!! Και ο Υπουργός του μνημονιου μόνο μάγκας δεν είναι!! Είναι μεγάλο λαμογιο που δεν έχει και βουλευτική ασυλία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 26 Φεβ 2012 1:22:00 π.μ.

    Ελα απο Μηλιωνη πουστρακο δεξιε
    να δεις τος γνησιους πρασινοφρουρους να σου σκιζουν τον κολαρακο


    Τελλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τίποτε δεν είναι τυχαίο ! Αν κάποιος είναι του χώρου, θα ξέρει ότι ο Παπακωνσταντινου προσπάθησε να περάσει στη Βουλη νόμο που ήταν σε αντίθεση με την κοινοτική οδηγία στην οποία επρεπε να εναρμονιστεί!

    Ο Υπουργός έφερε για ψήφιση κείμενο που έλεγε ότι ενθαρρύνεται η χωριστη συλλογή σε τέσσερα υλικά, ενώ η οδηγία έλεγε ότι καθιερώνεται η χωριστη συλλογή ! Είχε δηλαδή στόχο να στηρίξει τους μπλε κάδους που πρέπει να καταργηθούν το 2014, αλλά οι εκλεγμένοι βουλευτές δεν τον άφησαν να το κάνει και τον έβαλαν στη θέση του.

    Τι να περιμένεις απο αυτόν όταν τον συμβουλεύουν Τερζής, Βαρελιδης και Αρης Αλεξόπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πασοκ

    Να συληφθει ο Τομσεν

    Μεα μηνυση κατατεθηκε εναντιον της Τοικας του Ποουλ Τομσεν, του δοσιλογου Χατζημαρκακη της Μαρις - Μυριαμ Δαμανακης εβραιας επιτροπου, για εγκληματα κατα της Ελλαδας δολοφονια 3.000 δανειοληπτων και εκβιασμο της Ελλαδας

    Η μηνυση στρεφεται κατα της Γρερμανιας που χρωσταει 1.3000 δις και εναντιοων των τραπεζιτων δολοφονων δανρειοληπτων

    Η Νεα μηνυση κατα της τροικας και των τραπεζιτων κατατεθηκε από τον Δρ Κουτσουκο Αναστασιο, στην κ. Πεπόνη Γρηγορη, με αρ. πρωτ 279 / 6-8-2012

    Η ολη κριση ειναι μια κομπινα να πλουτισουν οι ιδιωτες τραπεζιτες!

    Να συλληφθει ο κ. Πωλ Τομσεν εδω και τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση