GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού να μας φτάσουν οι…Εγγλέζοι!

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου Ένα σύντομο και «πιπεράτο» σχόλιό μου καταθέτω στα blogs ελπίζοντας να φέρει λίγα χαμόγελα στο Σαββατοκ...

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ένα σύντομο και «πιπεράτο» σχόλιό μου καταθέτω στα blogs ελπίζοντας να φέρει λίγα χαμόγελα στο Σαββατοκύριακο που θα είναι «τριήμερο» λόγω Καθαρής Δευτέρας και αφορά στην είδηση που παίζει σήμερα ως «σοβαρό εύρημα» σε όλα τα Αγγλικά ΜΜΕ με αφορμή πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι οι Εγγλέζοι κρύβουν σε μετρητά στα σπίτια τους σχεδόν...
5,6 δις στερλίνες (δηλαδή περίπου 7 δις ευρώ!)
Στην είδηση επισημαίνεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Εγγλέζων έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο Τραπεζικό Σύστημα και τους Τραπεζίτες και η έρευνα δημοσιεύεται τη στιγμή που 2 Βρετανικοί Τραπεζικοί κολοσσοί όπως οι Royal Bank of Scotland & Lloys Bank ενώ έδειξαν «απώλειες» πολλών δισεκατομμυρίων εντούτοις μοίρασαν στα στελέχη τους μεγάλα bonus!
Τα ευρήματα της έρευνας διανθίζουν και πολλά σχόλια από τα σοβαρά που υπενθυμίζουν στον μέσο Εγγλέζο ότι οι καταθέσεις του είναι εξασφαλισμένες μέχρι το ποσό των περίπου 100,000 ευρώ ανά καταθέτη, μέχρι τα αστεία που συνιστούν ως μια πρώτης τάξεως «καλή κρυψώνα» την τσάντα της συζύγου!
Σε συζήτησή μου με Βρετανούς ακαδημαϊκούς συναδέλφους και δημοσιογράφους τους υπενθύμισα κάτι που κρίνω ως σχετικά σημαντικό:
Στην Αγγλία των 64 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι η Τρίτη οικονομία της Ευρώπης με ετήσιο ΑΕΠ σχεδόν 2,500 δις δολαρίων τα 7 δις ευρώ που οι Εγγλέζοι κρατούν σε «κρυψώνες» έχουν πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουν πριν φτάσουν τα πολλαπλάσια δις ευρώ που βρίσκονται σε ελληνικούς οικιακούς«κρυψώνες» σε μια ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων με ΑΕΠ (προπέρσινο) 300 περίπου δις δολαρίων!!!
Με τον προσήκοντα σεβασμό στην παρέα των Ευρωπαίων φίλων και συναδέλφων, δικαιολογημένα έσκασε χαμόγελο «κατανόησης» στα πικραμένα, όπως και κάθε άλλου Έλληνα και Ελληνίδας, χείλη μου:«παιδιά, σιγά το πράγμα…»
Πάντως η βασική ιδέα της ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ στους…Τραπεζίτες είναι μια πολύ καλή είδηση όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για όλους τους «πονεμένους» Λαούς…

7 σχόλια

  1. φίλες/φίλοι ρίξτε μια ματιά στο σημερινό (25/2/2012)άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, που δικαιώνει τον κ Πιπερόπουλο...Για να ξέρουν οι Εγγλέζοι με ποιούς έχουν να κάνουνε

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112825414

    ή στο "απόσπασμα"...

    "Περισσότερα από 30 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι βρίσκονται σήμερα σε θυρίδες και στα «σεντούκια». «Αυτά τα χρήματα παραμένουν ανενεργά δεν αποφέρουν κανένα κέρδος σε αυτούς που τα έχουν, κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στους δαιδάλους της παραοικονομίας και του ''ξεπλύματος του μαύρου χρήματος'', ενώ αυτά τα κεφάλαια, τα οποία είναι ούτως η άλλως καταγεγραμμένα γιατί ήταν στις τράπεζες και έφυγαν από αυτές, εάν γυρίσουν και πρέπει να γυρίσουν θα βοηθήσουν και αυτούς που τα έχουν και αυτούς που περιμένουν να χρηματοδοτηθούν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βαρεθηκαμε τον παπαροπουλο

    θελουμε δρ Κουτσουκο

    τον αυριανο ηγετη του εντιμου Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Ο αλλος υποψηφιος

    θα ερθει μονος του

    μεσα απο τους αγωνες

    οταν οι αλλοι θα εχουν ολοι καει

    οταν τα γεροντια που ευθυνονται για την κριση θα ειναι φυλακη

    ο νεος ηγετης του Πασοκ θα ειαι

    ο...δρ Κουτσουκος

    ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρων
    ο ανθρωπος που γκρεμισε την δεξκια με ολους εσας
    ο προστατης των υπερδανεισμενων...(ο νομος Κατσελη αι η ρυθμιση Παρακαταθηκου ειναι μεσα στην νεα σεισαχθεια)

    ο ανθρωπος που παλευει την διαφθορα στην παιδεια ασπαιτε προτυπα πειραματικα
    ο πρωτος μλογκερ που διωχτηκε απο την δεξια

    ο ανθρωπος που αντισταθηκε στο Συνταγμα κατα των μνημονιων,,,
    μαζι με εσενα

    αυτος που εκανε πρωτος μηνυση σε τραπεζες Γερμανια Τροικα και ζητησε το 1,3 τρις απο την Γερμανια και τα 600 δις απο Ελβετια (Π.2399).

    ο δικος σου ανθρωπος

    Νωντας Πασοκ

    \

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ. ΤΑ 600ΔΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ" ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΜΑΧΤ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟΤΕ, ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΩΝ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ", ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΛΑΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν διάβαζες "ανάμεσα" στις γραμμές θα έβλεπες και το μπλάκ χιούμορ που κρύβει το άρθρο του κ Πιπερόπουλου καθώς μάλλον θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε γεμάτοι λεφτά ενώ οι γνωστοί έχουν φάει 33 τρις δραχμές στο Χρηματιστήριο και άλλα 10 δις στα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ της τρομάρας μας!..
    Πάντως δεν μπορείς να πείς ότι ο δάσκαλος είναι...φιλο-Κυβερνητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα! ....από τον Δρ Κουτσούκο


    Δρ Κουτσούκος, επιστημονικά βλαμμένος, καμαρώνει για την ανοησία του γράφοντας ανόητα σχόλια στο Πρεσσ με διάφορα ψευδώνυμα τάχα μου πιστών οπαδών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα! ....από τον Δρ Κουτσούκο


    Δρ Κουτσούκος, επιστημονικά βλαμμένος, καμαρώνει για την ανοησία του γράφοντας ανόητα σχόλια στο Πρεσσ με διάφορα ψευδώνυμα τάχα μου πιστών οπαδών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση