GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος Πολλά χρειάζονται διευκρίνιση για το ατέλειωτο σήριαλ της ελληνικής οικονομικής κρίσης και των λύσεων που...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Πολλά χρειάζονται διευκρίνιση για το ατέλειωτο σήριαλ της ελληνικής οικονομικής κρίσης και των λύσεων που προωθήθηκαν και τώρα προτείνονται. Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το ύψος τους ελληνικού ελλείμματος έκανα σαφές (και τηλεοπτικά ακόμη) την πεποίθησή μου πως λύσεις υπήρχαν – όχι όμως ανώδυνες.
Πάντα θα πρέπει να έχουμε ζωντανή στο μυαλό μας την πραγματικότητα πως στη χώρα μας – σε αντίθεση με παντού αλλού – χρεοκόπησε το κράτος και όχι οι Τράπεζες. Ηταν το ελληνικό δημόσιο που ζούσε για δεκαετίες με δανεικά, ώστε να μπορεί να κάνει παροχές και να προσφέρει...
 εικονική ευημερία στους έλληνες. Και πως αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο λογαριασμός. Το αδιέξοδο λοιπόν δεν ήταν απρόσμενο. Απλά ουδείς σχεδόν στην Ελλάδα δεν ήθελε να παραδεχθεί την αλήθεια αυτή.
Η κυβέρνηση Ζολώτα δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις κι αναγκάσθηκε να δανεισθεί από την Ευρώπη. Λίγο μετά ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις και να μειώσουμε το κράτος. Θύελλα είχε τότε ξεσηκωθεί. Χάσαμε τις εκλογές και ήρθε τότε το Πασόκ του Α. Παπανδρέου με συνθήματα παροχών. Το πρωτογενές πλεόνασμα που είχαμε για δύο χρόνια εξασφαλίσει χάθηκε σαν καπνός στον αέρα. Κάτω από τις κραυγές ενθουσιασμού συνδικαλιστών και εκλογέων.
Μετά την επέκταση του κράτους επί κυβέρνησης Καραμανλή (596 νέοι δημόσιοι φορείς σε έξη χρόνια!!) ο κόμπος είχε φτάσει πλέον στο χτένι. Η κυβέρνηση Παπανδρέου επέλεξε την προσφυγή στους δανειστές. Διότι δεν μπορούσε προφανώς να αντέξει τις εναλλακτικές τότε λύσεις. Που ήταν οι με δική μας πρωτοβουλία περικοπές κρατικών δαπανών και κατάργηση δημοσίων φορέων. Που θα έστελνε στις αγορές μήνυμα αποφασιστικότητας και περιστολής του ελλείμματος. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε τότε να κάνουμε (απειλήσουμε ;) στάση πληρωμών. Οταν οι ευρωπαικές Τράπεζες ήσαν γεμάτες ελληνικά ομόλογα. Και τα CDSs δεν είχαν εκδοθεί σε τέτοιες ποσότητες. Ελάχιστοι λοιπόν είχαν ασφάλεια κινδύνου. Και η ευρωζώνη ήταν εντελώς ανέτοιμη να αντιμετωπίσει θεμελιακούς κραδασμούς και κάποιο θανατηφόρο χτύπημα στο ευρώ. Τότε πιθανότατα θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες διάσωσης. Είτε με κάποιο νέο ομόλογο του ΔΝΤ είτε με κινήσεις μαζικής ευρωπαικής βοήθειας. Πάντα όμως μετά από δικές μας παράλληλες πρωτοβουλίες περιορισμού του δημόσιου τομέα και απελευθέρωσης αγορών. Ηταν φανερό πως η κυβέρνηση του Πασόκ δεν άντεχε τέτοιες κινήσεις. Κι επέλεξε την σιγουριά της δανειακής σύμβασης ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ.
Το Μνημόνιο αποτελούσε κάποια λύση. Και είχε σίγουρα προοπτική. Με δύο βασικές προυποθέσεις. Να το εφαρμόζαμε. Και η κυβέρνηση να επέλεγε σωστές πολιτικές. Από την ώρα όμως που τέθηκε σε ισχύ και πολλοί έχασαν την βόλεψή τους – κυρίως κομματικοί, κρατικοδίαιτοι και συντεχνίες – ξεκίνησε ο πόλεμός εναντίον του. «Το Μνημόνιο είναι λάθος», «η συνταγή θα αποτύχει» και τόσα άλλα. Με κορύφωση βέβαια την κυβερνητική συμπεριφορά που ξεδίπλωσε τα σοσιαλιστικά της απωθημένα κι’ επιδόθηκε σε ένα φεστιβάλ φορολογικών επιβαρύνσεων, μείωσης μισθών και συντάξεων κι’ επινοήσεις αναβολών και υποσχέσεων δίχως αντίκρυσμα προς τους δανειστές. Καμία διαρθρωτική αλλαγή δεν προχωρούσε, για τις ιδιωτικοποιήσεις κοροιδεύαμε ενώ ακόμη και για τις περικοπές αμοιβών στο δημόσιο εξαπατούσαμε – δίδοντας από την πίσω πόρτα (με υπερωρίες λ.χ.) ό,τι αφαιρούσαμε από την κυρία είσοδο με την ονομαστική μείωση μισθών στο δημόσιο.
Ολο αυτό το διάστημα όμως οι δανειστές ετοιμάζονταν. Παραβλέποντας τις δικές μας ανακολουθίες. Όπως είχα προειδοποιήσει από πέρυσι τον Μάιο, οι Γερμανικές και οι Γαλλικές Τράπεζες ξεφορτώνονταν τα ελληνικά ομόλογα και έκαναν κινήσεις ετοιμασίας για το ενδεχόμενο μιάς ελληνικής πτώχευσης. Την ίδια ώρα αγόραζαν ασφάλιστρα κινδύνου ενώ στην δευτερογενή αγορά τα hedge funds ( με την στήριξη των κρατικών sovereign wealth funds της Κίνας, της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας) αγόραζαν κουρεμένους ελληνικούς τίτλους εν όψει επερχόμενης τελικής κρίσης.
Η ώρα της τελικής απόφασης έφτασε τον περασμένο Οκτώβριο. Με την συμφωνία για την τελική ρύθμιση του PSI και την πρόθεση της νέας δανειακής σύμβασης – που βάζει βαθιά το χέρι στο μεδούλι της ελληνικής αγοράς με άγριες κρατικές παρεμβάσεις στην ιδιωτική οικονομία και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα – η Ευρώπη και οι δανειστές γενικότερα αισθάνονται εξασφαλισμένοι. Αν όλα εγκριθούν, οι κάτοχοι ομολόγων (ιδιαίτερα οι θεσμικοί, οι Τράπεζες και τα hedge funds) εξασφαλίζονται ανεξάρτητα από την τύχη της χώρας. Το νέο δάνειο θα έχει τα χρήματα για την αποπληρωμή των χρεών κατοχυρωμένα και σε ιδιαίτερο λογαριασμό μάλιστα. Η Ελλάδα θα πρέπει μόνη της πλέον να εξασφαλίσει τα αναγκαία για την ζωή της. Με ρυθμίσεις όμως κρατικίστικες που δεν αφήνουν περιθώρια για την ανάπτυξη της αγοράς και για το ζωντάνεμα της οικονομίας. Το νέο μνημόνιο, σε συνδυασμό με το PSI πάντα, θα είναι βραχνάς. Διότι δεν θα αφήνει παρά ελάχιστα περιθώρια ανάσας για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Και θα πνίξει τελεσίδικα την αγορά. Με αυτά τα δεδομένα θα είναι πραγματική καταστροφή…
Το αρχικό Μνημόνιο δεν ήταν λάθος. Καταστροφή ήταν η ελλιπής και στρεβλή εφαρμογή του. Και η εμμονή του πολιτικού κόσμου στην με κάθε τρόπο προστασία του δημόσιου τομέα. Το δεύτερο Μνημόνιο, είτε εφαρμοσθεί είτε όχι, ρίχνει την χώρα στα τάρταρα. Και όλοι βέβαια επιμένουν στο να μείνει το κράτος ουσιαστικά ανέγγιχτο. Και να φορτωθεί ο ιδιωτικός τομέας όλα τα βάρη.
Αν δεν γίνουν εκτεταμένες πλέον απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα άμεσα, αν δεν μειωθούν δραστικά οι φόροι και δεν σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα και δεν καταργηθούν μαζικά ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η χώρα δεν έχει μέλλον. Μνημόνιο η μη Μνημόνιο. Θα εξασφαλισθούν μοναχά οι δανειστές της για το μέλλον. Αυτή δυστυχώς είναι σήμερα η πραγματικότητα.

44 σχόλια

  1. αλλη μια οδαλισκη
    της γιαννας αγγελοπουλου..
    χειροκροτουσες αντρικο
    οταν τρεχανε τα εκατομυρια
    στους φιλους εργολαβους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βουλευτης επικρατειας του πασοκ
    προσωπικη επιλογη παπανδρεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι θες βρε καραγκιοζη Ανδρεα και παραμενεις στο προσκηνιο;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. CARREFOUR ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η χρεωκοπια ειναι αναποφευκτη..
    το καλυτερο για την ελλαδα
    να την διωξουν απο το ευρω..
    199 ανοητοι δεν αλλαζουν τα δεδομενα.
    ουτε τις καλτσες τους δεν ξερουν να αλλαξουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχίσαν τα ανώνυμα μαλακιστήρια πάλι τις προβοκάτσιες ο Ανδρέας σας φταίει, ο Ανδρέας έχει αποχωρήσει 20 χρόνια και δέν εισακούστηκε ασχοληθείτε καλύτερα με τους άλλους που σηκώνατε τα σημαιάκια τους ψηφίζατε για να μας κάνουν σάν τα σκατόμουτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι επιβιώνει το ΠΑΣΟΚ κουτοδεξιοί.....Ξυπνάτε!

    Έχει "ιδεολογικές εφεδρείες" για όλα τα γούστα.

    -Πετυχαίνει το μνημόνιο;
    Πάρτε τον σωτήρα Βενιζέλο που έδωσε την σκληρή μάχη.

    -Αποτυγχάνει το μνημόνιο;
    Πάρτε τη Λούκα που τα ΄λεγε !
    (αν δείτε τι είπε.Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ του μνημοσύνου...θα ΦΡΙΞΕΤΕ ).


    Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ και ο ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΣΜΟΣ τους.
    ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ
    ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ
    - Π.Χ.ΜΠΑΑΘ ΣΥΡΙΑΣ και των πρώην..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι υπάλληλος στο Κτηματολόγιο.Τα λαμόγια εδώ κυριαρχούν.Ζούμε στον τρόμο και τη ρουφιανιά.Όποιος δε ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φεύγει .

    Τις απολυσεις εκαναν οι παρακατω:

    1.Αρβανίτης πρόεδρος του Κτηματολογιο ΑΕ-καθηγητής τοπογραφίας στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.
    Δηλαδή διπλοθεσίτης και κουμπάρος υφηπουργού.Ακολούθησε διαταγές Γιωργάκη ΤΡΟΙΚΑΣ.Απλά γελοίος και τραγικός...
    2.Καρτελια η γενική διευθύντρια. Είναι απόφοιτος λυκείου και παίρνει 6000 ευρω μισθο. Έλεος πια.
    Απο την αρχη που πηγε στο κτηματολογιο είχε συμφωνησει με την Μπιρμπιλη να απολυσει δημοσιους υπαλληλους,
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΕΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΕΙΡΑ
    ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΕΙΔΗ ΥΓΙEIΝΗΣ (LOL).
    3.Ελισαβετ Γκολφινοπουλου η οποια διορίστηκε την επόμενη των εκλογών και εισηγήθηκε απολύσεις ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ!Τοπογραφος τρισάθλιο κομματόσκυλο.
    4.Καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου. Διπλοθεσιτης επαιξε το βρωμικο ρολο του ΠΑΣΟΚΟΥ.
    Παλιά έτρωγε και επι ΝΔ.ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΛΑΒΑΝΟΣ (ΑΝΤΡΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ)
    Αλλάζουν οι εποχές λαμόγια.Κανείς δε σας σώζει.Τι θα κάνετε τώρα λαμόγια?θα φύγετε Γαλλία να σωθείται όπως η Μπιρμπιλή?Όταν ήταν στα φόρτε του το μνημόνιο το παίζατε λύκοι τώρα οι εποχές αλλάξαν δωσίλογοι!!!ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άς παραθέσω κάποια γεγονότα κι ας μου πουν αν χρεωκόπησαν οι τράπεζες ή το Κράτος.

    1) Πήραν επί Καραμανλή 28 δις οι τράπεζες?

    2) Πήραν καμμιά 70 τώρα επί ΠΑΣΟΚ?

    3) Ξαναπήραν φράγκα με κοινές μετοχές (παγκόσμια πρωτοτυπία) χωρίς δικαίωμα ψήφου?


    4) Υπάρχει άλλος επενδυτής στο κόσμο που βάζει λεφτά σε μια εταιρεία χωρίς να έχει λόγο στη διοικησή της?

    Ανδρέα τέρμα οι μαλακίες. Η ιδιωτική οικοομία χρεωκόπησε κι όχι το κράτος.

    Το κράτος έπαιρνε δανεικά για να δίνει επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες.

    Το κράτος δανειζόνταν για να κάνει υπερκοστολογημένα δημόσια έργα και να κονομάει ο Μπόμπολας και οι λοιποί εργολάβοι. Οι οποίοι βέβαια ξεκίνησαν τη κατασκευαστικές εταιρείες με τον εξοπλισμό που έκλεψαν από το κράτος. Η ΜΟΜΑ σου θυμίζει τίποτα?

    Το κράτος δανειζόνταν για να παίρνει έργα η ζίμενς και Thyssen ώστε να μη μείνουν άνεργοι οι Γερμανοί εργαζόμενοι.

    Το κράτος δανείζονταν για να παίρνουν μίζες τα λαμόγια υπουργοί να κάνουν τουμπεκί και να τα κονόμάν οι Γερμανοί. Δε δανείζονταν για να πληρώνει μισθούς 1000 και 2500 χιλιάδων ευρώ.

    Δεν υπάρχουν πάνω από 2000 Δημόσιοι υπάληλλοι με μισθό των 5000 χιλιάδων κι αυτοί σίγουρα δε θα απολυθούν ούτε θα τους κοπεί ο μισθός. Είναι λαμόγια του συστήματος και θα υπάρχουν για να εξασφαλίζουν τους δανειστές. Το σύστημα χρειάζεται τη διαφθορά στη χώρα για να αναπαραχθεί. Ο καπιταλισμός της Μητρόπολης τη δημιουργεί στη περιφέρεια για να μπορεί να απομυζά το πλούτο της. Πόσες χιλιάδες άνεργοί Γερμανοί ή Αμερικανοί θα υπήρχαν αν η κάθε ζίμενς και Lokheed δε λάδωνε σε φτωχές χώρες ώστε να αγοράσουν άχρηστο εξοπλισμό?


    ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΖΟΣ Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΡΘΙΟΣ ΠΑΡΑ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΠΝΙΞΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΥΣΤ ΡΕ ,,ΤΩΡΑ ΚΚΕ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΚΕ.. ΑΛΗΤΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε Ανδριανοπουλε,

    Παρακαλω απαντηστε μου στο εξης. Γιατι μια Ελληνικη Τραπεζα με δανεικα απο την ΕΚΤ στο 1% δεν προεβει μαζικα στην αγορα ελληνικων ομολογων - σκουπιδια - στο 70% της αξιας του κουπονιου η και χαμηλοτερα?

    Πολυ περισσοτερο γιατι δεν επιδειωξαμε να το κανουν κρατικες τραπεζες?

    Μηπως κατι κανω λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΩΣΤΟΣ

    13 Φεβ 2012 2:08:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΩΣΤΟΣ

    13 Φεβ 2012 2:08:00 μ.μ.

    Αλλά,

    σ αυτη τη χωρα δεν υπαρχουν ελεγκτικοι μηχνισμοι

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ-ΕΦΟΡΕΙΑ

    Η ολοι εναι μεσα στο κολπο και εισπρατουν ΜΕΡΙΚΑ απο αυτα που κατευθυνονται σε τραπεζες εργολαβους εκδοτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2:08μμ
    Τα περισσότερ από αυτά που γράφεις είναι μεγαλοπρεπείς ΜΠΟΥΡΔΕΣ! Σε αυτή τη χώρα ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε καπιταλισμός με την έννοια που έχει στις ξένες χώρες. Αυτό που υπήρξε στην Ελλάδα (και εφαρμόζεται ακόμα)είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ και μάλιστα σοβιετικής εμπνεύσεως, με μια επίφαση καπιταλισμού. Ακόμα και οι «δεξιοί» σε αυτό το τόπο, έχουν κρατικίστικη νοοτροπία. Εξ ου και τα προβλήματα με τους εργολάβους που αναφέρεις. Ένα πραγματικά φιλελεύθερο σύστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς θεσμών, ίσων ευκαιριών και διαφάνειας, ουδέποτε θα επέτρεπε την ανάπτυξη των φαινομένων που περιγράφεις. Έστω όμως με αυτά τα προβλήματα, ο στρεβλός καπιταλισμός μας είναι απείρως καλύτερος από το σοβιετικό μοντέλο που εσύ ονειρεύεσαι. Μην ψάχνεις επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις την ιδεολογία σου. Η ιδεολογία σου ανήκει στα σκουπίδια! Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις αυτό, τόσο το καλύτερο για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε λαμογιο !! αντε να βγαλεις το 50αρικο (δρχ) που εβαλες φορο στην βενζινη και μετα να μιλας ΑΛΗΤΑΡΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΕ/Ανώνυμε 13 Φεβ 2012 4:18:00 μ.μ. ήθελα να σε ξεχέσω πάλι σήμερα, αλλά το πόσο υπερόπτης μέχρι προκλητικότητος είσαι καταφαίνεται από τον τρόπο που απαντάς στο φίλο των 2:08μμ και γιαυτό θα περιορισθώ στα ακόλουθα.
    Η τόση βεβαιότητα περί το ΑΛΑΘΗΤΟ σας όλων σας των πολιτικάντηδων της συμφοράς μας είναι αυτή που σας έχει καταστήσει μισητούς στο λαό.
    Ρε ΣΚΑΤΟΜΑΛΑΚΑ στον άκρατο καπιταλισμό που σεις τα πρακτόρια του ΔΝΤ και του Σικάγου ευαγγελίζεσθε που είναι το Κράτος Δικαίου; Ποιά η θέση των φτωχών και ανήμπορων (ασθενών και άλλων), μήπως στα νεκροταφεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΕ ΧΑΧΟΛΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΡΙΣΕΤΕ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΡΜΑΡΑ, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩς ΤΟ 50ΡΙΚΟ ΜΠΗΚΕ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΦΙΛΟΛΑΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ? ΑΛΛΑ ΕΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΑ... ΠΟΛΥ ΠΑΠΑΡΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάτι Φαρισαίοι υποκριτές αρχιλαικιστές σάν τον Μαρμαρά μας έπρηζαν τα ούμπαλα εδώ και 20 χρόνια με το παραμύθι του 0 σύν 0 ίσον 14 του Μητσοτάκη και για το πενηντάρικο στη βενζίνη του Ανδριανόπουλου.
    Ας χαίρονται την κατάσταση που μας οδήγησαν και να είναι περήφανοι για τα μέτρα που ψηφίστηκαν χθές είναι δικό τους κατόρθωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ 2.08..
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ..
    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ..

    ο αντρικος διαβασε καποτε το πρωτο κεφαλαιο καποιου κακομεταφρασμενου εγχειριδιου για πρωτοετεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν μασανε κυρ-αντρεα..
    ξυπνησε ο κοσμος..
    τουλαχιστον σαυτο το μπλογκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. στον 12.28 δεν απαντησε κανενας..
    αληθεια οι νουδουπασοκοι δεν εβλεπαν οτι οι ολυμπιακοι οδηγησαν ολες τις πολεις που τους οργανωσαν στη χρεωκοπια?
    απο τους μισθους μονο θελουν οικονομιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο 2.08 εχει απολυτο δικιο..
    τα ψεμματα μεγκα-σκαι εξυπηρετουν μονο τους πλουσιους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αληθεια
    αφου μας προστατευει η ΕΕ
    γιατι δεν εχουν μειωθει οι αμυντικες δαπανες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Politis
    Είχες δεν είχες, την έγραψες πάλι την μπούρδα σου. ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι ο φιλελευθερισμός λέει τέτοια πράγματα;;; Φιλελευθερισμός αγαπητέ μου σημαίνει τέχνη του αυτονόητου. Και αυτονόητο ΔΕΝ είναι να πεθαίνουν της πείνας άνθρωποι. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να υπάρχει αέναη επιδότηση των τεμπέληδων, καλυπτόμενη πίσω από τον πονηρά ασαφή όρο "κοινωνική δικαιοσύνη". Ποια είναι "κοινωνική δικαιοσύνη"; Το να δουλεύει κάποιος 40 χρόνια πληρώνοντας ανελλιπώς ένσημα και αντί να του δίνουν την σύνταξη που του αναλογεί, να του δίνουν τη μισή για να "επιδοτήσουν" κάποιο σκυλο-τεμπέλη για λόγους ψηφοθηρικούς; Ο φιλελευθερισμός προτείνει λοιπόν ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Έθνική σύνταξη για ΟΛΟΥΣ ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά από εκεί και πέρα το σύστημα να είναι ανταποδοτικό και κεφαλαιοποιητικό, ΟΧΙ αναδιανεμητικό. Όσα έδωσες, τόσα θα πάρεις. Δεν είναι επίσης αυτονόητο, ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός για κανένα, ποτέ και πουθενά; Τι θα πει "πληθυσμιακά" ή "γεωγραφικά" κριτήρια; Αυτονόητο είναι επίσης ότι το κράτος δεν μπορεί να παριστάνει τον έμπορο, τον βιομήχανο, τον επιχειρηματία, ή τον τραπεζίτη. Το κράτος πρέπει να είναι εισοδηματίας για να μπορεί να κάνει αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Και κοινωνική πολιτική κάνει ένα κράτος ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ! Ειδεμή κάνει απλώς δημαγωγία και ψηφοθηρία. Σου θυμίζουν τίποτα όλα αυτά τα αυτονόητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τελικα ψηφιστηκε και με το παραπανω το μνημονιο και ολα τα σχετικα, παρα την θεληση σημαντικου αριθμου πολιτων να μην γινει.
    Τωρα θα αρχισουμε να βριζουμε παλι τους ιδιους πολιτικους και πλαι μια απο τα ιδια.
    Δυσκολευομαι να πιστεψω παντως πως ΟΛΟΙ αυτοι οι πολιτικοι αρχηγοι και οι βουλευτες τους ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και πως ΕΜΕΙΣ ειμαστε μονο οι ΗΡΩΕΣ και οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ....
    Ισως κατι παραπανω απο εμας να γνωριζουν και να μην θελουν να το πουν . . . το γιατι δεν θελουν ειναι αλλο ζητημα....
    Παντως καποιος απο αυτους τους αρχηγους (δεν θελω να του κανω διαφημηση εδω) ειπε πως η ψηφος ειναι μονοδρομος γικα να αποφυγουμε το πεσιμο στον γκρεμο και μετα βλεπουμε τι μπορουμε να διορθωσουμε.
    Το ζητημα ειναι εαν θα μπορουμε μετα να αλλαξουμε κατι.....
    Παντως ας πουμε οτι αυτο που εγινε ηταν για το καλο της χωρας. Για το καταντημα της οποιας υπευθυνοι ηταν οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ στην διαφθορα και τον λαο. Που κλεβαν ασυστολα και πετουσαν ενα ξεροκοματο ετσι για να μην μιλαει το ποπολο. Που με δυσκολια αφηναν τους ΤΙΜΙΟΥΣ να κανουν την δουλεια τους.
    Γι' αυτους τους λογους, τωρα θα πρεπει ΣΙΓΟΥΡΑ να στειλουν οι ξενοι δικο τους ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ, να ελεγχει εαν πραγματι τηρειται το, οποιο, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Γιατι οι πολιτικοι μας αποδειξαν, δυστυχως, οτι δεν ειναι αξιοι. Να δουμε πραγματι ΜΕΙΩΣΕΙΣ σε σπαταλες και αυξησεις οπου πραγματι υπαρχει αναγκη. Με πρωτα τα Νοσοκομεια και τα Σχολεια μας. Τερμα οι κρατικες επιδοτησεις σε ΜΚΟ! Τερμα οι ειδικες διευκολυνσεις σε οποιουσδηποτε. Τερμα το αφορολογητο σε ειδικες κατηγοριες εταιρειων. Τερμα οι αναπτυξη εταιρειων σαν αυτες που βαρεσαν κανονι 300 εκατομμυριων στην ΔΕΗ και εκλεισαν. Αφου ειμαστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ να κανουμε τους νοικοκυρηδες, ας ερθουν οι ΞΕΝΟΙ ! Φτου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όλα αυτά τα αυτονόητα μου θυμίζουν τα ακριβώς αντίθετα εκείνων που θεσμοθετήσατε σεις, τα κόμματα της πελατοκρατίας (π.χ. Ρωσοπόντιοι και ποδοσφαιριστές συνταξιοδοτούνται από το ΝΑΤ). Πες μας, λοιπόν, ρε συ επιτέλους ποιό είναι το κράτος πρότυπο προς το οποίο αποβλέπετε για να καταλάβουμε τι μας προτείνετε. Ποία είναι η δική σας "Δανία" την οποία μας υπόσχεσθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΠΑ, ΚΑΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ "ΘΑΤΣΕΡΙΣΚΕ"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Politis
    Ακριβώς για όλα αυτά τα αυτονόητα, άνθρωποι σαν τον Ανδριανόπουλο, τον Μάνο από την ΝΔ αλλά και τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον Φλωρίδη από το ΠΑΣΟΚ (και άλλους λίγους δυστυχώς και από τα δύο κόμματα), έγιναν αποδιοπομπαίοι από τα κόμματά τους. Ένα από τα προαπαιτούμενα για το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ήταν και η απομάκρυνση του Ραγκούση από Υπουργείο Μεταφορών. Ο λόγος; Μα οι ταξιτζήδες είναι ψηφοφόροι της ΝΔ! ΔΕΝ θέλουν απελευθέρωση! Βλέπεις η κοινή λογική και το αυτονόητο δεν συμφέρουν τα δύο κόμματα εξουσίας. Βλάπτουν τα ψηφαλάκια. Το κράτος που εμείς οι «ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι» θέλουμε, έχει σχέση μόνο με αυτό που το ελληνικό πολτικό σύστημα μισεί: Την απλή λογική. Μικρό, ευέλικτο και αποτελεσματικό δημόσιο, όχι δημόσιο που υπάρχει μόνο και μόνο για να δίνει δουλειά σε υπαλλήλους, ΠΛΗΡΗΣ και χωρίς πονηρούς όρους απελευθέρωση ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των επαγγελμάτων, πάταξη των συντεχνιών χωρίς ΚΑΝΕΝΑ έλεος, ΠΛΗΡΗΣ και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των ωραρίων, απαγόρευση ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ σε κάθε επαγγελματικό σύλλογο να καθορίζει ωράρια και τιμές, αλλά και στους περιφερειάρχες, πλήρης απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, (να μπορεί και η μητέρα σου να δουλεύει αν το επιθυμεί, για να συμπληρώνει τη σύνταξή της), αμείλικτο και δρακόντειο κυνηγητό από την επιτροπή ανταγωνισμού των εναρμονισμένων πρακτικών στην αγορά, άρση ΟΛΩΝ των περιορισμών της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σταθερό, απλούστατο και ΧΑΜΗΛΟ σύστημα φορολογίας για ΟΛΟΥΣ, απελευθέρωση των ωραρίων των δικαστηρίων (όχι να μου κλείνουν στις τρεις επειδή είναι...κεκτημένο των υπαλλήλων!!!), ταχύτατη απονομή της δικαιοσύνης, (μέσα σε μια εβδομάδα να μπορώ να πάρω αποζημίωση για την λακκούβα του κωλοδημαρχίσκου που μου κατέστρεψε το αμορτισέρ!), πάταξη του τσογλανοσυνδικαλισμού που αποτελεί φορέα υπανάπτυξης αυτής της χώρας, αμείλικτη εφαρμογή των νόμων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, πάταξη του αναρχικού ακτιβισμού και των υποστηρικτών του και άλλα πολλά.
    Το ξέρω ότι όλα αυτά ενδεχομένως σου ακούγονται σαν εφιάλτης. Για πολλούς βολεμένους του συστήματος είναι. Και δεν διατείνομαι ότι είναι πανάκεια. ΔΕΝ υπάρχουν τέλεια συστήματα. Και ο φιλελευθερισμός είναι σκληρό σύστημα. Είναι όμως απείρως δικαιότερο από το σοβιετικής εμπνεύσεως πολιτικό έκτρωμα που επικρατούσε μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 10.22 εισαι απλως αγραμματος..
    και κουτοπονηρος..
    ο αφοπλισμος της εργασιας οδηγει στη δικτατορια του κεφαλαιου..
    ΟΛΑ αυτα που λες οδηγουν στο ο καθενας μονος του,ανυπερασπιστος μπροστα στους πλουσιους..
    ο κοσμος αυτου του μπλογκ δεν μασαει..

    ερωτηση:χειροκροταγες στους ολυμπιακους;οι κονομες των εργολαβων ηταν ενταξει..γιατι δινουν και κατι ψιχουλα στους θλιβερους απολογητες της δουλειας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φίλε μου 13 Φεβ 2012 10:22:00 μ.μ. αν σου πω ότι διαφωνώ με όλα αυτά θα σου έλεγα ψέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΞΟΧΟΣ Ο 2.08..
    ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 10.22 ΠΟΣΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ? ΡΕ ΣΥ ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ?ΕΣΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ !ΠΑΝΕ ΔΩΣΕ ΕΞΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΥ(ΣΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ)ΤΟΝ ΦΙΛΕΥΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΕΡΜΑ Η ΑΔΙΚΙΑ Η ΑΝΙΣΟΤΙΤΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 10:30μμ
    Πόσο πλανημένος αριστερούλης είσαι! Ο πλούσιος «σύντροφε», ούτως ή άλλως το χαβιάρι του και το παντεσπάνι του θα το φάει. (Και ξέρεις ποιό παντεσπάνι, ε;;; Σαν εκείνο της Μαρίας Αντουανέτας!). ΕΣΥ όμως ταλαίπωρε θα ψοφήσεις της πείνας! Τι σημαίνει λοιπόν «αφοπλισμός της εργασίας»; Άλλος ένας πονηρά ασαφής όρος, μέσα στον οποίο κρύβεται αυτό που η ισοπεδωτική ιδεολογία σας επιτάσσει: Την υποταγή των πάντων στη λογική «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Και ποιό είναι το δίκιο του εργάτη για το κάνουμε και νόμο; Να κάθεται και να παίρνει 3.000 € τον μήνα καθαρά; Λυπάμαι αλλά NO PASSARAN! ΔΕΝ θα υποταχθεί η κοινωνία στο δικό σας επίπεδο επειδή έτσι σας βολεύει.
    Και ΟΧΙ δεν χάρηκα καθόλου από το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν και αυτό ένα δείγμα του πελατειακού συστήματος που εγώ σιχαίνομαι. Και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι πρώτοι που σιχαίνονται τον φιλελευθερισμό, είναι ακριβώς αυτοί οι εργολάβοι που περιγράφεις! Ξέρεις γιατί; Διότι σε ένα τέτοιο σύστημα δεν θα είχαν ΚΑΜΙΑ ελπίδα προκοπής. Αντιθέτως τους είναι βολικότερο ένα «σοσιαλιστικής» νοοτροπίας και κατεύθυνσης σύστημα που κρατάει τα «προσχήματα» και παραμυθιάζει το πόπολο και το οποίο είναι ευκολότερο να ελέγχουν. Μάλλον ΕΣΥ λοιπόν συμφωνείς με τους εργολάβους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 11:00 μμ
    Αν τα τρία σου αρχίδια σε βοηθούσαν να έχεις μεγαλύτερη σοφία, θα δεχόμουν να με ψηφίσεις ακόμα και με αυτά. Μάλλον όμως δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που διάβασες. Δεν πειράζει. Δεν μπορουν να είναι όλοι οξύνοες. Υπάρχουν και βραδύνοες συνάνθρωποί μας που ασπάζονται ακόμα τις γελοιότητες του Μαρξ περί δήθεν «εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο». Αν νομίζεις ότι με τέτοιες βολικές υπεραπλουστεύσεις θα πορευτείς στη ζωή σου, είσαι βαθιά πλανημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανδρεα τα αρθρα σου προκαλουν παντοτε τη κοινη λογικη του χαζονεοελληνα. Παλι μαζευτηκαν οι γνωστοι κομματικοι ουρακοταγκοι, οι πιθηκες που καπου πηρε το αυτι τους το 50αρικο ση βενζινη αλλα ποτε δε ρωτησαν ποιανου τις μαλακιες ηρθε να καλυψει, μαζευεις συνδικαλες, αποτυχημενους σφραγιδοφορους, ολα τα αντιπαραγωγικα κατακαθια της ελληνικης κοινωνιας που δεν εχουν παρει χαμπαρι ακομα τη εγινε.

    Οι γνωστοι μαλακες με περικεφαλαια που βαλαν με την ψηφο τους οι ιδιοι θηλια στο λαιμο τους και τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.....ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 11.00 συνομιλεις με τον εαυτο σου σε κενο αερος..
    και ψευδεσαι..
    γιατι και τους ολυμπιακους και το ευρω υποστηριξαν ολα τα κομματα πλην αριστερας..
    αν θυμασαι,ειχε ετοιμασει και γιορτη ο μητσοτακης,αλλα τους πηρε η ατλαντα τοτε,και ο κυραντρεας υπουργος του ητανε..
    και δεν υπαρχουν ανθρωποι που καθονται και παιρνουν 3000..
    99% των ανθρωπων ειναι δουλοι των πλουσιων 1%..
    αλλα στην αριθμητικη εχεις προβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αφοπλισμος της εργασιας σημαινει αυτο που επιδιωκει το μνημονιο..
    καταργηση των νομικων προστασιων και των συνδικατων..
    το αμερικανικο προτυπο της georgia..
    που αφαιρεσε απο τους αμερικανους εργατες οσα ειχαν πετυχει μεχρι το 1975..
    μειωση της απασχολησης στο δημοσιο τομεα,που δινει καλυτερους ορους εργασιας..
    καταργηση της δωρεαν παροχης υγειας-παιδειας..

    κανενας δεν ωφελειται απο αυτα
    παρα το πλουσιοτερο 1%..
    αυτοι που ελπιζουν να πλουτισουν αλλα με το ονειρο θα μεινουν..
    και οι κομπλεξικοι που χαιρονται με την δυστυχια των αλλων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. και φυσικα οι πλουσιοι θα φορολογηθουν αν εκλεγει αριστερα..
    που ειναι και το μονο που τους καιει.
    95% οριακος φορολογικος συντελεστης
    οπως ηταν επι του σοσιαλιστου ike..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ρε 11.01 στεκεις καλα;
    δηλαδη ο λατσης
    που ειχε καθεστως δουλειας στη eurobank
    θα χασει απο τον νεοφιλελευθερισμο;
    τοτε να ερθει στο ΚΚΕ..
    χαμενα ταχετε μου φαινεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 8:42 πμ, 8:51πμ και 8:56πμ
    Το μόνο «κενό αέρος» είναι μάλλον μέσα στο κρανίο σου! Αν τον τσογλανοσυνδικαλισμό που καταδυναστεύει την χώρα, τον ονομάζεις εσύ «προστασία από τα συνδικάτα», είσαι άξιος της αριστεροσύνης σου, αλλά και της νοημοσύνης σου. Ε, λοιπόν είτε σας αρέσει είτε όχι, ο τσογλανοσυνδικαλισμός ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ! Όσο για την «κόκκινη αριθμητική», τρίζουν τα κόκκαλα του Αϊνστάιν! Με ποιό τρόπο διαχωρίζεις το 99% και το 1%;;; Μάλλον με τον τρόπο της αριστερής σκέψης, που επειδή έτσι τη βολεύει, παραβλέπει την ύπαρξη του στυλοβάτη της κοινωνίας που είναι η ΜΕΣΑΙΑ τάξη. Κλασσική αριστερίστικη θεώρηση των πραγμάτων, που ανήκει στον σκουπιδοτενεκέ όπως άλλωστε και η ιδεολογία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Να κάνει τι στο ΚΚΕ; Να χρηματοδοτεί το κόμμα σας; Ψάχνετε και τραπεζίτες τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 9:09 πμ
    Εγώ στέκω περίφημα! Ο δικός εγκέφαλος έγινε ατροφικός από την πολλή ενασχόληση με τον Μαρξ και τον Λένιν! Αυτός είναι ο λόγος που δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις. Σου εξηγώ λοιπόν:
    Σε ένα φιλελεύθερο σύστημα (και όταν λέω φιλελεύθερο εννοώ ΦΙΛΕΕΛΕΥΘΕΡΟ-καμία σχέση με αυτό που έχουμε τώρα), ο Λάτσης και ο κάθε Λάτσης θα πρέπει να προσπαθεί διπλά και τρίδιπλα να κερδίζει πελατεία, εξαιτίας του αμείλικτου ανταγωνισμού. Για να το πετύχει αυτό χρειάζονται έξυπνες στρατηγικές, αλλά και επενδύσεις σε κεφάλαιο. Και εδώ είναι το μυστικό που εσείς οι αριστεροί τρέμετε και μισείτε. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο για μια επιχείρηση, είναι οι εργαζόμενοί της. Το κεφάλαιο αυτό λοιπόν πρέπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να είναι ευχαριστημένο, για να αποδίδει τα αναμενόμενα και η επιχείρηση και οι μέτοχοί της να κερδίζουν. Ένας τρόπος μάλιστα για να επιτευχθεί αυτό, είναι και «λαϊκός καπιταλισμός», δηλαδή η διανομή μετοχών στους εργαζόμενους (ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους). Ένας άλλος είναι οι γενναίες απολαβές. Ένας τρίτος είναι η αυξημένη κοινωνική μέριμνα. Ένας τέταρτος είναι η επιπρόσθετη ασφάλιση. Και τόσοι άλλοι. Και σε μια φιλελεύθερη οικονομία με οικονομική ανάπτυξη, (που όμως δεν θα έλθει αυτομάτως αν δεν στρώσουμε «κώλο» να δουλέψουμε) οι εργαζόμενοι ΔΕΝ περισσεύουν, αλλά αντιθέτως υπολείπονται των αναγκών. Οι εργοδότες λοιπόν δεν έχουν παρά να ανταγωνίζονται στο ποιός θα προσφέρει καλύτερο «πακέτο».
    Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν και την αλλαγή στάσης της κοινωνίας που γαλουχήθηκε με τα γελοία πρότυπα της Αριστεράς, η οποία ελλείψει αντιλόγου από την ψοφοδεή Δεξιά, κυριάρχησε στον ιδεολογικό τομέα, παρόλο που έχασε στον εμφύλιο. Δεν μπορείς λοιπόν να θεωρείς τον εργοδότη σου σαν εχθρό σου, ούτε να είσαι κακόπιστος απέναντί του. Δεν μπορείς να είσαι τις τρεις ώρες από το οκτάωρό σου στο facebook, ούτε τα εικοσάλεπτα διαλείμματά σου να γίνονται σαρανταπεντάλεπτα. ΔΕΝ σε πληρώνει για να κάθεσαι! Ούτε να τεμπελιάζεις και μετά να «ντύνεις» την τεμπελιά σου πίσω από ιδεολογικές μαλακίες! Φυσικά και ο εργοδότης σου δεν πρέπει να σε θεωρεί σκλάβο του, δούλο του, υποτακτικό του, ή υποχείριό του. Θα πρέπει να υπάρχουν θεσμοί που θα σε βοηθούν να βρισκεις το δίκιο σου. Οι θεσμοί αυτοί όμως, ΔΕΝ είναι ο τσογλανοσυνδικαλισμός τύπου ΠΑΜΕ!
    Εσύ φυσικά και οι ομοϊδεάτες σου, προτείνετε την κατάργηση όλων αυτών και την αντικατάστασή του, από ΕΝΑ και μοναδικό καπιταλιστή, στυγνό, κυνικό και αδίστακτο, που ακούει στο όναμα ΚΡΑΤΟΣ! Ένας καπιταλιστής που με το πρόσχημα της άμορφης και απρόσωπης μάζας του «λαού», ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις αντιρρήσεις και τις διεκδικήσεις, αλλά -φευ- και τον συνδικαλισμό, προς όφελος μιας νομενκλατούρας του κόμματος. ΕΚΕΙ ακριβώς αποσκοπείτε όλοι εσείς «της γης οι κολασμένοι». Θέλετε ως μέλη ενός κόμματος να βουτήξετε το δάκτυλο στο μέλι, μιας και με οποιοδήποτε άλλο σύστημα δεν έχετε καμία ελπίδα! Και βέβαια όλο αυτό το ντύνετε ιδεολογικά για να παραμυθιαστεί το πόπολο.Τα λέω σωστά «σύντροφε»; Για άλλη μια φορά NO PASSARAN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση