GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία Πορτ Σάιντ: «Η ευθύνη ανήκει στην αστυνομία»...

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Αλ Αχλί, Μανουέλ Ζοζέ έχοντας επιστρέψει στην πατρίδα του συγκλονίζει με δηλώσεις του, στο Sport24.gr για την τρ...

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Αλ Αχλί, Μανουέλ Ζοζέ έχοντας επιστρέψει στην πατρίδα του συγκλονίζει με δηλώσεις του, στο Sport24.gr για την τραγωδία που έζησε στο Πορτ Σάιντ και είχε ως συνέπεια τον θάνατο 74 ανθρώπων. Ο Μανουέλ Ζοζέ, εμβληματική φιγούρα για τους οπαδούς της Αλ Αχλί μαρτυρά πως έζησε τον...
απόλυτο τρόμο στο Πορτ Σάιντ.
“H ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην αστυνομία και τον στρατό. Υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί στο στάδιο αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκαν δημιουργώντας το απόλυτο χάος” τονίζει ο ο Μανουέλ Ζοζέ στο Sport24.gr.
"Με χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές σε λαιμό σε όλο το σώμα μου. Ευτυχώς δεν πείραξαν τους ποδοσφαιριστές μας”.
O Ζοζέ εξηγεί τι συνέβη αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
“Δεν μπορούσαμε να κατευθυνθούμε μετά τη λήξη του παιχνιδιού στα αποδυτήρια καθώς επικρατούσε πανδαιμόνιο. Βρέθηκα σε ένα άλλο δωμάτιο προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και περίμενα τους ποδοσφαιριστές να έρθουν με τη σειρά τους.
Στα αποδυτήρια μας, μετέφεραν νεκρούς. Είδα να προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες, γίνονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθούν οι βαριά τραυματίες όμως κάποιοι δεν τα κατάφεραν.
Αισθανόμαστε μεγάλη θλίψη και κατά την επιστροφή μας για το Κάιρο επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Εκφράζουμε τη λύπη αλλά και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε".
Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ο πεπειραμένος τεχνικός στην παρούσα φάση είναι το ποδόσφαιρο.
"Πλέον αντιμετωπίζω εντελώς διαφορετικά τη ζωή. Παρότι όλοι με αγαπούν στην ομάδα αυτή η εμπειρία μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης. Για ποιο ποδόσφαιρο να μιλάμε τώρα".
Αποσύρονται τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές
Αξίζει να σημειωθεί πως διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως οι Αμπουτρίκα, Μπαρακάτ με 70 συμμετοχές έκαστος στην εθνική Αιγύπτου αλλά και ο Μοτεάμπ προανήγγειλαν την αποχώρηση τους από την ενεργό δράση.
“Δεν ξαναπαίζω ποδόσφαιρο” ανέφερε ο Αμπουτρίκα, ενώ ο Μπαρακάτ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό της Αλ Αχλί: “Μετά τα όσα συνέβησαν στο Πορτ Σάιντ δεν υπάρχει ποδόσφαιρο πλέον για μένα”.
Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση έδωσε εντολή να ανακριθούν 52 ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο στάδιο. Επίσης έχουν κληθεί να καταθέσουν ο κυβερνήτης του Πορτ Σάιντ αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου.
“Μας είπαν πως εδώ θα γίνει η κηδεία μας και άρχισαν να επιτίθενται. Κατευθυνθήκαμε προς το τούνελ, αλλά έσπασαν τις πόρτες και έσβησαν τα φώτα. Μας πυροβολούσαν με σφαίρες από καουτσούκ. Δίπλα μου βρισκόταν ένας 17χρονος ονόματι Ισλάμ. Ξαφνικά βρέθηκε ξαπλωμένος στο έδαφος με μία τεράστια πληγή στο πρόσωπο και τα μάτια πρησμένα” τόνισε ο υποστηρικτής της Αλ Αχλί, Μοχάμεντ Σαίντ Αλί.

1 σχόλιο

  1. ΕΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ ΕΛΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ.. ΚΑΙ ΘΕΙΕ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ..ΣΑΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΣΑΣ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ..ΟΥ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΙΑ..ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.. ΟΤΑΝ Η ΒΛΑΚΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση