GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιστολή παραίτησης της Μαριλίζας...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.Λουκά Παπαδήμο Κύριε Πρό...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ.Λουκά Παπαδήμο

Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζω και αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τις δύσκολες και επίπονες διαπραγματεύσεις που διεξάγετε σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τη χώρα μας.
Ως Υπουργός υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά θέματα, έχοντας θητεύσει τα τελευταία 25 χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές θέσεις ευθύνης και πιστεύοντας σταθερά στην ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας, αισθάνομαι απογοήτευση και διάψευση από τη διγλωσσία και την ιδεοληψία που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη κρίση και στις επιλογές που...

επιχειρεί, μέσω της Τρόικα, να επιβάλλει στη Βουλή και τον Ελληνικό λαό.
Στην πραγματικότητα η εμμονή αυτή παραβιάζει ευθέως την ίδια τη Συνθήκη της Λισσαβόνας που αναγνωρίζει ως βασικές αρχές την κοινωνική συνοχή, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων, κάτι που εξάλλου αναφέρει και η νέα Συνθήκη της Δημοσιονομικής Ένωσης που συμφωνήθηκε στο πρόσφατο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου.
Δυστυχώς, η Τρόικα και οι θεσμοί που εκπροσωπεί δεν λαμβάνουν υπόψη τα διδάγματα από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, γιατί πέραν των όποιων αδυναμιών και καθυστερήσεων έχουν υπάρξει στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, επιχειρούν να επιβάλλουν μέτρα που τελικά θα αυξήσουν δραματικά την ύφεση και θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία σε απόγνωση.
Η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, κυρίως μέσα από την ολοκλήρωση του PSI και τη μείωση του χρέους αποτελεί χειροπιαστή ελπίδα για την ανάκαμψη της χώρας μας, εφόσον όμως η διαδικασία αυτή συνοδευθεί, πέραν της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, με πολιτικές που αντιμετωπίζουν την ύφεση και αναθερμαίνουν την οικονομία, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
Η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται στη μείωση των μισθών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση και στόχος του νέου προγράμματος η «βαλκανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και η κατάλυση δημοκρατικών κοινωνικών κατακτήσεων που αποτελούν πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού.
Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας και με αίσθημα ευθύνης σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών, επειδή δεν μπορώ να συνυπογράψω τα μέτρα που καταλύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.
Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας.
Με τιμή
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

24 σχόλια

  1. Οι δήμιοι των συνταξιούχων και μερισματούχων πότε θα παραιτηθούν?
    Μήπως πρώτα θα εκτελέσουν όλους τους συνταξιούχους και μετά θα το βάλλουν στα πόδια.
    Δεν θα βρίσκουν τόπο να κρυφθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΧΩ ΘΗΤΕΥΣΕΙ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ...................."


    Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΩΡΗ ΣΙΧΑΜΕΝΗ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
    ΕΚΛΟΓΕΣ Τ Ω Ρ Α !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GIA POIES DHMOKRATIKES KATAKTHSEIS MILAS MWRH SKYLA?

    tHN TEMPELIA TWN DIORISMENWN APO TO PARATHIRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ...
    ΝΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,
    ΦΑΓΑΤΕ ΗΠΙΑΤΕ ΣΚΑΣΑΤΕ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ.
    ΑΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ Ε4ΥΘΥΝΗΣ!!!
    ΠΟΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΑΔΗ;
    ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ['Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ] ΜΟΥΣΚΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΟΒΙΕΤ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    ΟΛΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ - Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΏΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠό πότε το να είσαι γραμματεας του Παπουτσή στις Βρυξελες..θεωρείται θεση ευθυνης;

    Ουστ μωρή κατσίκα, πάρε την συμμορία σου το Γιωργάκη και τον Παπουτσή και τραβάτε στον αγυριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ JUNKER ΚΑΙ ΟΧΙ JUNCKER; ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ JUNKER ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ;
    ΑΠΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.
    ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΣ-ΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΖΙ ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΩΤΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΜΕΤΑ Η ΛΟΥΚΑ ΤΩΡΑ Η ΜΑΡΙΛΙΖΑ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ . ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ , ΑΦΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΠΗΔΑΝΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΦΕΡΕΤΖΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ .
    ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΝΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ...
    ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΙ , ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ-ΔΡΑΧΜΗ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
    ΕΙΣΤΕ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
    ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ-ΑΝΝΟΥΛΑ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΕΥΡΩ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ.
    ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΞΑΝΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.
    Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΩΡΗ ΒΡΩΜΙΑΡΑ.
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
    ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ.
    ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΛΥΤΩΣΕΣ.ΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕΣ.
    ΕΦΕΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΓΥΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ,
    ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΖΕΙ.
    ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 'Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΥΣΟΔΕΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΚΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΚΕΦΑΛΙ ΞΑΝΑ.
    ΕΣΕΝΑ ΔΕ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΣΑΣ, ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΡΗΦΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΞΙΑ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1940.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ SIEMENS. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τα ψηφισες ολα μωρη καριολα..
    μνημονια,μεσοπροθεσμα,μειωσεις μισθων,ξεπουλημα περιουσιας..
    τωρα που παραιτεισαι ειναι αργα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αν οι ελληνες ηθελαν κατι αλλο,θα το ειχαν ψηφισει τα τελευταια σαραντα χρονια..
    αυτα θελει ο λαος,αυτα λουζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυναστεία Παπανδρέου: Η κωμωδία παίχτηκε, έρχεται η τραγωδία

    Γράφει ο Τάσος Παππάς

    Το 2004, λίγο μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου εκλήθη να τοποθετήσει τον ευατό του στην κλίμακα Αριστερά-Δεξιά. Έδωσε την εξής απάντηση: «Με εμπνέει ο πολίτης που είναι........
    πολιτικοποιημένος, αλλά δεν είναι κατ’ ανάγκην ενταγμένος σε κομματικές γραμμές». Αυτή η «πολιτικώς ορθή» για τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά δεδομένα θέση, χαρακτηρίστηκε επιεικώς «νερόβραστη» για μια χώρα, όπου το δεσπόζοντα στοιχεία της πολιτικής κουλτούρας της είναι [τουλάχιστον μέχρι τότε ήταν] η πόλωση, η σύγκρουση και η κομματική στράτευση.
    Ο Γ. Παπανδρέου, όμως, ήταν ειλικρινής. Αυτό πίστευε. Κι ας είχε διαπαιδαγωγηθεί σ’ ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσαν οι φυσιογνωμίες του παππού και του πατέρα του. Φανατικός αντικομμουνιστής ο Γεώργιος, μαχητικά αντιδεξιός ο Ανδρέας. Ο Γ. Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ «αντί». Κατά τούτο δεν τους έμοιασε. Συνέχισε, όμως, την παράδοση της δυναστείας σε άλλα πεδία.
    Οι Παπανδρέου ήταν πολύ εύκολοι στις μεγαλοστομίες και εξαιρετικά διστακτικοί στην αυτοκριτική: «Και εις την λαοκρατία πιστεύουμε», είχε βροντοφωνάξει ο Γεώργιος Παπανδρέου στη συγκέντρωση της Αθήνας το 1944 ανταποκρινόμενος στο αίτημα του πλήθους. «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία», είχε υποσχεθεί ο Α. Παπανδρέου» το 1981. «Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσίας», είπε ο Γ.Παπανδρέου στα εμβρόντητα μέλη της κυβέρνησης του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το 2009.
    Με την αυτοκριτική οι Παπανδρέου δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά. Ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή ότι μπορεί να διέπραξε και αυτός λάθη κατά τη διάρκεια της ανώμαλης περιόδου 1965-67. Ο Α. Παπανδρέου επέλεξε το λατινικό «mea culpa» για να αναδιπλωθεί από τη δήλωσή του «βάζουμε το Κυπριακό στο ράφι». Προφανώς, το «συγγνώμη ήταν σφάλμα μου», παραήταν βαρύ.
    Πριν από λίγες μέρες στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Γ. Παπανδρέου, σαν να μην είχε προηγηθεί η διετία [2009-2011], περιέγραψε περίπου ειδυλλιακά την πρωθυπουργική θητεία του. Αναγνώρισε ότι έγιναν κάποιες αστοχίες και παραδέχτηκε ότι σημειώθηκαν μερικές καθυστερήσεις, αλλά έως εκεί. Και στο επίμονο ερώτημα «τι φταίει και το κόμμα αποσυντίθεται;» είχε την απάντηση έτοιμη:« τα οργανωμένα συμφέροντα, τα διαπλεκόμενα Μέσα Ενημέρωσης και οι άπληστες τράπεζες».
    Οι θεωρίες συνωμοσίας: Άλλη μία προσφιλής στους Παπανδρέου οδός διαφυγής, όταν τα πράγματα ζορίζουν και η κοινωνία εμφανίζεται δύστροπη απέναντι στις γλυκερές εξιδανικεύσεις και εχθρική στις απόπειρες χειραγώγησής της. Με αυτό το όπλο κέρδισε ο Γ. Παπανδρέου την εσωκομματική μάχη το 2007, αυτό το όπλο θέλει να χρησιμοποιήσει και σήμερα που βάλλεται πανταχόθεν.
    Φαίνεται, όμως, ότι ο κόσμος της παράταξης – ευεπίφορος στο παρελθόν-δεν «τσιμπάει» το δόλωμα. Ακόμη και η λέξη «διάσπαση» δεν προκαλεί πια τρόμο. Ούτε η αποτυχία όλων των προηγούμενων εγχειρημάτων αυτονόμησης λειτουργεί αποτρεπτικά. Το ΠΑΣΟΚ διανύει τη χειρότερη φάση του. Οι οργανώσεις του έχουν διαλυθεί. Τα κόμματα της Αριστεράς λεηλατούν ακόπως το ακροατήριο του. Η προοπτική της εξουσίας ή η ανάγκη παραμονής του στην εξουσία, που σε άλλες εποχές εξουδετέρωναν τις κρίσεις και το κρατούσαν ενωμένο, δεν υπάρχουν σήμερα. Προσωπικότητα με ηγετικό εκτόπισμα, ικανή να συσπειρώσει το «στράτευμα», δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Πού απέτυχε ο Γ. Παπανδρέου; Σε πολλά. Ο άλλοτε σύμμαχός του Θ. Πάγκαλος [«Καθημερινή» 2-2-2012] του καταλογίζει ότι προσπάθησε να διοικήσει το ΠΑΣΟΚ, όπως ο πατέρας του: « είχα κάποτε γράψει ότι ένα προσωποπαγές ΠΑΣΟΚ μετά την απομάκρυνση του Ανδρέα Παπανδρέου θα ήταν μια κωμωδία».

    Η κωμωδία παίχτηκε.

    Η τραγωδία μάλλον θα είναι το επόμενο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φεφτιλισμενη την κάνεις με ελαφρα πηδηματακια κι ας χρεωκοπήσει η χωρα εεεεε?

    Τους συνδικαλισταδες σου μη στεναχωρησεις μονο σε νοιαζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Που είναι ο Γιώργος οεοοοοοοο

    « Για όσους ρωτάνε στο Καφενείο που είναι ο ΓΑΠ, καλύτερα να μπούνε στη σελίδα της Αγγελικής Νικολούλη!!!...»

    Παντως εδω εχω μερες να ακουσω ελικοπτερο..ενας πυραυλος
    περασε το απογευμα.
    Λετε;

    Αυτός νύχτα θα φύγει με το ελικόπτερο, για να βρει τα αδέλφια του και τα εκατομμύρια τους στην Ελβετία και Αμερική. ΤΑ Ρεμάλια,τα άχρηστα.

    Την καρέκλα την πήρε μαζί του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι κάποιος εδωμέσα που κάτι προσπαθεί να πει κατασκευάζοντας μύθους με παραλογισμούς για τη ν οικογένεια του ΓΑΠ. Δεν πείθει. Οι άλλοι είναι ή ιβρυστές χυδαίοι ή ανόητοι με πλήρη άγνοια για το τι γίνεται γύρο τους!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν ήταν ακόμα ο Γεωργάκης θα έφευγες ρε κότα? Και σιγά μην μας λείψεις. Στα τσακίδια και μην ξαναασχοληθείς με τα κοινά παλιοκότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαβές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή του σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ !
    Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ
    Επίσης ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ON LINE INTERNET ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ, ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΣΕΠΗ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….
    Κύριοι, Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη αν δεν τα κάνετε αυτά ντροπή σας και το κρίμα στο λαιμό ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ayto to lamogio o papakostantinou!!!pote θa paretiθει!!!δεν εχει τα αρχιδια γιατι ξερει οτι θα παει μεσααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση