GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αντίθεση στον μνημόνιο είναι πλέον πολιτική θέση...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Τώρα που η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI + έχουν γίνει νόμοι του κράτους ε...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
Τώρα που η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI+ έχουν γίνει νόμοι του κράτους είναι ίσως η κατάλληλη ώρα να συνοψίσουμε τα συμπεράσματα αυτής της περιόδου και να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις τις ερχόμενης περιόδου:
    1. Kατ’ αρχάς ουδείς πιστεύει ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τα αποτελέσματα είτε του μνημονίου είτε του...
μεσοπρόθεσμου. Τα ίδια και χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα. Με λίγες λέξεις. Ακόμα μεγαλύτερη ύφεση θα πλήξει την Ελληνική Οικονομία. Η Φτώχεια, η Μιζέρια, η Εξαθλίωση θα είναι πλέον τα μόνιμα και ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της Ελληνικής Κοινωνίας.
    2. Αποτέλεσμα της αποτυχίας της νέας δανειακής σύμβασης θα είναι η σε σύντομο χρονικό διάστημα υιοθέτηση νέων πιο σκληρών εισπρακτικών μέτρων. Είτε στις αρχές καλοκαιριού, είτε στις αρχές φθινοπώρου, η τότε Ελληνική Κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί να εισηγηθεί προς την Βουλή των Ελλήνων νέα εισπρακτικά μέτρα. Θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Τα μέτρα αυτά θα είναι τόσο δυσβάστακτα για ένα και μοναδικό λόγο: Για να μην είναι δυνατόν να ψηφισθούν. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ηγεσία της ΕΕ θα αποκτήσει το επικοινωνιακό άλλοθι να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Σε μια δε επίδειξη σπάνιας φιλανθρωπίας και ευσπλαχνίας θα προωθήσει την λύση της συντεταγμένης χρεοκοπίας προκειμένου ο Ελληνικός Λαός να αποφύγει την λιμοκτονία.
     3. Στο εναπομείναν χρονικό διάστημα από σήμερα έως την ανακοίνωση της επόμενης δέσμης μέτρων λιτότητας (όπως είπαμε είτε αρχές καλοκαιριού είτε αρχές φθινοπώρου) θα πρέπει να έχουν αποκτήσει οπωσδήποτε πραγματική διάσταση τα εξής δεδομένα: Θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί και περατωθεί με επιτυχία το PSI+ προκειμένου να έχει χτισθεί το αναγκαίο και ικανό στεγανό σωτηρίας για το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν εκποιηθεί έναντι ευτελούς τιμήματος (σε σχέση με την πραγματική τους αξία) τα “πετράδια” της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Αεροδρόμιο Ελληνικού κλπ).
Φυσικά αυτός είναι ο οφθαλμοφανής σχεδιασμός της ηγεσίας της ΕΕ. Ποιοι παράγοντες όμως θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποτελεσματικοί και ικανοί να οδηγήσουν τον παραπάνω σχεδιασμό σε αποτυχία;
      · Η αποδοχή της θέσης ότι ο αντιμνημονιακός αγώνας είναι απελευθερωτικός αγώνας. Η Πατρίδα μας υπό την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απώλεσε την Εθνική της Ανεξαρτησία, χωρίς μάλιστα να ρίξει ούτε μία ντουφεκιά για την τιμή των όπλων (είπαμε και ξαναείπαμε, το πιστόλι εναντίον των κερδοσκόπων ήταν σοκολατένιο)
    · Η ίδρυση και οργάνωση ενός Πατριωτικού Μετώπου από δυνάμεις ολόκληρου του
πολιτικού φάσματος είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη που θα αφυπνίσει και στρατεύσει στον απελευθερωτικό αγώνα ευρείες μάζες του Ελληνικού Λαού.
Η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο απέδειξε κάτι πολύ σημαντικό. Σε όλα τα συστημικά κόμματα υπάρχει τουλάχιστον μία δυναμική μειοψηφία στελεχών που αντιτίθεται στο μνημόνιο μέχρι τελικής πτώσεως. Το αν αυτή η δυναμική μειοψηφία στο στελεχιακό επίπεδο είναι πλειοψηφία ή μειοψηφία στην κοινωνία, θα το αποδείξουν οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Η αντίθεση στο μνημόνιο είναι πλέον πολιτική θέση που διαπερνά τα συστημικά πολιτικά κόμματα εγκάρσια. Δεν έχει πλέον καμία διαφορά, εκτός ίσως από λεκτική, η θέση της μετριοπαθούς αριστεράς με την θέση ενός ακραιφνούς συντηρητικού πολιτικού, όπως π.χ. ο διαγραφείς από την Νέα Δημοκρατία κ. Μαργαρίτης Τζήμας.
Το ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ είναι πλέον η κοινή θέση με σχεδόν όμοιο σκεπτικό.
Ο αντιμνημονιακός αγώνας, όπως είπαμε και άλλες φορές, θα είναι επώδυνος και πολύχρονος.
Εάν είναι δυνατόν κάθε ημέρα το Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Μέτωπο θα πρέπει να κερδίζει μία μάχη σε κοινές εθνικές θέσεις.
Οδεύουμε προς εθνικές βουλευτικές εκλογές.
Το πλέον αυτονόητο κοινό αίτημα του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Μετώπου θα
πρέπει να είναι: Πλήρης διερεύνηση των κυβερνητικών πεπραγμένων της περιόδου Οκτώβριος 2009-Απρίλιος 2010!

2 σχόλια

  1. ΠΟΛΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ ?ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ.. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 97& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΕΠΙΦΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ ..ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση