GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο κάνει η τιμή μας;;..

Του Κώστα Γιαννακίδη Οι Ευρωπαίοι μπορεί να μην έχουν άδικο όταν πιάνουν την Ελλάδα από το λαιμό. Έχουν όμως λάθος. Διότι στο τέλος ο αντιε...


Οι Ευρωπαίοι μπορεί να μην έχουν άδικο όταν πιάνουν την Ελλάδα από το λαιμό. Έχουν όμως λάθος. Διότι στο τέλος ο αντιευρωπαϊσμός θα γίνει το ιστορικό επόμενο του αντιαμερικανισμού. Αυτό μπορεί να είναι ένα ενδιαφέρον επιχείρημα, αλλά δεν ζει πιο πέρα από το φυλάκιο των Ευζώνων. Και ο Σόιμπλε δεν έχει κανένα λόγο να απαντήσει στον Κάρολο Παπούλια που μέσα σε δύο ώρες έκανε ό,τι δεν...
έπραξε μέσα σε δύο χρόνια - μία ενδιαφέρουσα δήλωση και αποποιήθηκε την αποζημίωση του.
Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα προτιμούσαν να απαντήσουν σε κανέναν οργισμένο τύπο από το Λεβερκούζεν που είδε την ομάδα του να εισπράττει τρία από τη Μπαρτσελόνα και τώρα θέλει να μάθει για ποιο λόγο περικόπτονται οι κοινωνικές δαπάνες ενώ δανειοδοτείται η Ελλάδα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά έτσι απλοϊκά τίθενται τα πράγματα ενώπιον των λαών. Και για το λόγο αυτό οι Ευρωπαίοι δείχνουν δόντια προς την Ελλάδα. Επειδή βλέπουν και οι φορολογούμενοι δανειστές μας.
Για τα ευρωπαϊκά πολιτικά δεδομένα η συμπεριφορά της Αθήνας την τελευταία διετία είναι, τουλάχιστον, άστοχη. Έτσι την αντιμετωπίζουμε και εμείς, αλλά εδώ βρισκόμαστε πάνω στη σκηνή του δράματος. Βγείτε από αυτά που ζείτε και παρατηρήστε ψυχρά τις εξελίξεις και τα δεδομένα των δύο τελευταίων ετών. Τι νομίζετε ότι κάνει η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές της; Καθυστέρηση. Και μάλιστα όχι για να «πονέσουν κάποιοι λιγότερο», όπως θα έλεγε ο Σαμαράς, αλλά για να διατηρήσει η πολιτική αριστοκρατία την προνομιακή της σχέση με το κράτος. Νομίζω συμφωνούμε ότι αυτό που πληρώνουμε τώρα δεν είναι μία συνωμοσία, ένα συμβόλαιο που πρέπει να εκτελεστεί, αλλά μία δέσμευση που δεν υλοποιήθηκε, κοινώς το πρώτο μνημόνιο. Η αγριότητα του νέου μνημονίου θρέφεται από τη συνειδητή άρνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου να εφαρμόσει το πρώτο. Και η Ελλάδα έχει ανοίξει ένα φουσκωμένο λογαριασμό στην Ευρώπη. Τι συμβαίνει όταν έχεις πίσω σου απάτες με κοινοτικά κονδύλια, greek statistics και μη τήρηση των συμφωνηθέντων; Συμβαίνει αυτό που ζούμε τώρα.
Ποιος είπε ότι ο κόσμος είναι δίκαιος και ηθικός; Δεν είναι και αυτό έπρεπε πρώτοι να το γνωρίζουμε εμείς. Η υπομονή εξαντλήθηκε μαζί με την ανοχή τους. Και επειδή όλοι αυτοί πρώτα λογοδοτούν στους ψηφοφόρους τους και μετά στην ιστορία, η Αθήνα εισπράττει συμπεριφορά αντίστοιχη της πολιτικής που κατέβαλε. Μόνο που η συμπεριφορά των Ευρωπαίων εκλαμβάνεται διαφορετικά ανά περίσταση. Όταν ο ΓΑΠ πέταξε τον χαρταετό του ως το δημοψήφισμα, η ωμότητα με την οποία τον αντιμετώπισαν, έγινε δεκτή ως λυτρωτική δικαίωση. Αλήθεια, γιατί τότε ο θυμωμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν άρθρωσε ούτε μία σεβάσμια λέξη; Τώρα, όμως, η παρέμβαση τους τρώει κλωτσιά με τα τσαρούχια.
Φυσικά και οι Έλληνες είναι υπερήφανος λαός, αν και δεν ξέρω λαό που να μην είναι. Έχει, όμως, τιμή η αξιοπρέπεια ενός λαού; Ασφαλώς, αρκεί να μην ανήκεις σε αυτόν. Αν είσαι κομμάτι του, η αξία είναι ανεκτίμητη. Αν δεν είσαι, τη μετατρέπεις σε κέρματα. Ε, λοιπόν γι' αυτούς η αξιοπρέπεια μας κοστίζει ακριβώς όσο τα δάνεια που πήραμε. Ούτε ευρώ πάνω ή κάτω.

3 σχόλια

  1. Πόσο κάνει η τιμή μας;;..

    Σπουδαία ερώτηση κύριε Γιαννακίδη!
    Θα έπρεπε όμως να την κάναμε κάθε φορά που ανέμελα βάζαμε την τιμή μας ενέχυρο.

    Τώρα, σήμερα και τριάντα χρόνια αργότερα πώς να γνωρίζουμε, αφού τον υπολογισμό του κόστους της τον είχαμε αναθέσει "εν λευκώ" στούς δανειστές μας;
    Τώρα μας ενημερώνουν αυτοί "πόσο κάνει" κι εμείς ακούμε.

    Το τι νομίζουμε εμείς δεν έχει σημασία, το πως μας βλέπουν οι άλλοι μετράει και με γνώμωνα το οτι είναι απάτη να δανειζεσαι κάτι που εισαι ανίκανος να πληρώσεις.



    ---ο Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ!
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαβές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές που παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή τους σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και μισθοί του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ! Αν γίνει αυτό πάνω από δυο εκατομμύρια Έλληνες θα ανακουφιστούν οικονομικά! Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Και ακόμη στο Δημόσιο και δούλευε και δουλεύει το 5/100 και δεν είναι και αυτοί που αμείβονται και καλύτερα, οι άλλοι αν δεν τους αρέσει να πάνε στον ιδιωτικό τομέα αν είναι άξιοι και νοιώσουν αδικημένοι
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ Δεν ντρέπεστε, δεν έχετε τσίπα τα ταμεία να μην έχουν να πληρώσουν συντάξεις και φάρμακα και οι φαρμακοποιοί να κερδίζουν από 26 έως 36/100;
    Επίσης ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ON LINE INTERNET ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΣΟ Φ.Π.Α. ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ!
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές διατελέσαντες και μη αν δεν τα κάνετε αυτά να σταματήσει μια μερίδα Ελλήνων να ζει εις βάρος των υπολοίπων μέσω του Ελληνικού Δημοσίου και σε αυτούς είσαστε και εσείς, αν δεν σταματήσετε να τρώτε τα κόλλυβα της Ελλάδας το κρίμα στο λαιμό σας, και μην χασκογελάτε επειδή έχετε και το μαχαίρι και το πεπόνι, οι καιροί αλλάζουν και τότε τουλάχιστον για δέκα γενιές δεν θα βρεθούν αντιστασιακοί…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση