GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ζόρια μας και το…ζόρι τους

Του Θανάση Νικολαΐδη ΑΥΤΟΙ συζητούσαν , εμείς περιμέναμε και ήταν η αγωνία μας μεγάλη. Η ματιά σάρωνε το «γυαλί» μη της ξεφύγει σκηνή της...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΥΤΟΙ συζητούσαν
, εμείς περιμέναμε και ήταν η αγωνία μας μεγάλη. Η ματιά σάρωνε το «γυαλί» μη της ξεφύγει σκηνή της τραγωδίας και το αυτί εναγώνιο μη φτάσει νέο χειρότερο απ’ το προηγούμενο.
ΚΑΙ βγαίνει ξαφνικά και απρόσμενα ο (αντιπαθέστατος) κ. Ντινόπουλος της ΝΔ και, ώ του θαύματος, ρίχνει μια πρόταση που τον τιμά. «Να κοπούν οι συντάξεις των πολιτικών»(!) λέει ο άνθρωπος και τον εξαφανίζουν. Χωρίς...
 συνέχεια και ανάλυση. Το ξεστομίζει και τον «κόβουν». Κι αν ξαναβγεί, ίσως του βάλουν όρο να μη λέει…κακά λόγια. Κι αν το επαναλάβει στο καφενείο της βουλής, ίσως του έρθουν στο κεφάλι φλιτζάνια και τασάκια συναδελφικά…διακομματικά.
ΚΙ ύστερα; Περιμέναμε κάτι ανάλογο απ’ του ΠΑΣΟΚ τα παλικάρια, με το μάτι καρφωμένο στα κανάλια και μετρώντας τον σφυγμό του διπλανού μας. Δεν μπορεί, κάτι σοσιαλιστικό θα πρότειναν οι ρηξικέλευθοι του Κινήματος, κάτι που θα το’ χαν καλοσκεφθεί και συναποφασίσει ακόμα και σε βάρος τους. Μια πρόταση σκληρή που θα απάλυνε τις σκέψεις που τους χάρισαν την…πέμπτη θέση.
ΚΙ ανοίγει, ξαφνικά, η «αυλαία», το ακούμε κι αυτό κι ας το επαναλάβουμε. «Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν παράταση της σημερινής Κυβέρνησης μέχρι και το ‘12». Αυτό ήταν! Τα προβλήματά μας λύθηκαν, το πρόβλημά τους πάει για λύση, αν εισακουστούν και η δουλειά θα πάει πρίμα. Παράταση των προνομίων και του μισθού (βουλευτική αποζημίωση τον λένε) για ένα χρόνο (και βλέπουμε), γραφιάδες στο γραφείο τους, χωροφύλακες ξοπίσω, ατέλειες, ασυλία και όλα τα συμπαρομαρτούντα για μια κοινοβουλευτική ζωή, γεμάτη καλούδια, ηδονές και εξασφαλισμένα γηρατειά.
ΑΝ δεις σύντομα εκλογές…τηλεφώνησέ μου. Αν τους δεις να παραιτούνται μπροστά στο μείζον δίλημμα «ψηφίζω τα μέτρα;», γράψε ονόματα και κατάγραψε διευθύνσεις και τηλέφωνα. Αν δεν τους δεις να κλείνουν το μάτι μεταξύ τους πώς να πηδήξουν το ποτάμι, δεν είσαι παρατηρητικός. Τέλος, αν δεν θα’ χεις το ψυχογράφημά τους για μελέτη και συμπεράσματα, τα κοινοβουλευτικά μας ήθη θα παγιωθούν σε συνειδήσεις και στον χρόνο.
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ, να κάνουμε και τη δικιά μας πρόταση. Παραιτηθείτε, κύριοι και κυρίες, εδώ και τώρα, μιας και τραβάτε τόσο…ζόρι με τα μέτρα. Δώστε δείγμα πολιτικού ήθους πετώντας το πολιτικό σας τομάρι στα άχρηστα, για να ξαναδείτε ψήφο και βουλή.

6 σχόλια

  1. Απελευθέρωσης της Ελλάδος από την κατοχή των Γερμανών και του Δ.Ν.Τ.
    Για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά των Γερμανών και του Δ.Ν.Τ. , που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους υπόλοιπους εθνοσωτήρες μας : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ο.Κ.Α. ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ .
    Τρόπος δράσης της Ε.Ο.Κ.Α τότε στην Κύπρο :
    Η δραστηριότητα της Ε.Ο.Κ.Α. συνεχίστηκε με παρόμοιο τρόπο -- επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικά κτίρια, ενέδρες σε βρετανικά οχήματα και εκτελέσεις Βρετανών αλλά και Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συνεργατών των Βρετανών οι οποίοι κρίθηκαν από την Οργάνωση ως προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ο γυμναστής του Γιωργάκη»

    Δυόμιση χιλιάδες ευρώ το μήνα πληρώνει τον γυμναστή του ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, την ώρα που δεκάδες υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από πέντε μήνες,
    ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πληρώνει....όχι από την τσέπη του, αλλά από τα ταμεία του κόμματος 2.500 ευρώ το μήνα για τον προσωπικό του γυμναστή!

    Αναρτήθηκε από Kafeneio™ + στις 2/26/2012 01:03:00 μμ


    - Τότε ο Θιβετιανός για την νοητική υστέρηση του ΗΛΙΘΙΟΥ, με τα ματζούνια του.... λογικά θα παίρνει περισσσότερα....
    ................ Αλλάχ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΩΣ ΩΣ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΙΣΚΟΥΣ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΣ. ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση