GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγή κουλτούρας με διαδικασίες express...

Από το  selfservice.gr Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει στο ΥΠΑΑΝ, που τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις δημιουργώντας αναχώματα για το επιχ...

Από το selfservice.gr
Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει στο ΥΠΑΑΝ, που τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις δημιουργώντας αναχώματα για το επιχειρείν και τους καταναλωτές, έναντι της κρίσης χρέους της χώρας και κυρίως του ενδεχόμενου πτώχευσης της οικονομίας μας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, γνωρίζοντας το τελευταίο διάστημα ότι ο παράγοντας «χρόνος» είναι πολυτέλεια, προσπαθεί να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς, ώστε να προλάβει τα χειρότερα.
Όπως αναφέρουν πηγές του σελφ σέρβις, το υπουργείο έχει ήδη θέσει προς υλοποίηση τέσσερις πρωτοβουλίες. Αυτές προβλέπουν τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού ενημέρωσης των καταναλωτών για τις τιμές, παρεμβάσεις για τον περιορισμό των...
διοικητικών στρεβλώσεων που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα, πάταξη των στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό και, τέλος, παρέμβαση από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών για τη δημιουργία νέου ενιαίου πλαισίου ελέγχου του transfer pricing, ώστε να καταπολεμηθούν αποτελεσματικότερα οι επιπτώσεις από τις ενδοομιλικές συναλλαγές, τόσο στις τιμές όσο και στα έσοδα από τη φορολόγηση των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Πρόκειται για τέσσερις παρεμβάσεις που, αποσκοπώντας στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για το επιχειρείν, θέλουν χρόνο για να αποδώσουν, οπότε τίθεται το κρίσιμο ερώτημα: Πώς θα αντιδράσει το υπουργείο, αν στο μεσοδιάστημα η τρόικα διακόψει τον δανεισμό, οπότε η χώρα οδηγηθεί σε πτώχευση;
Το σελφ σέρβις έθεσε το ανωτέρω ερώτημα σε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, από τα οποία έλαβε την απάντηση ότι «σχέδιο υπάρχει, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο». Με δεδομένο ωστόσο ότι, πολλά περιθώρια αντίδρασης δεν υφίστανται, τα ίδια στελέχη ερωτήθηκαν αν στους υπουργικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο παρέμβασης στην ελεύθερη διαμόρφωση των τιμών (πχ επιβολή διατίμησης σε μια σειρά αγαθών καθημερινής ανάγκης).
Και σε αυτό, όμως, απάντηση από την πλευρά του υπουργείου δεν υπήρξε. Τονίστηκε μόνο ότι έχει μελετηθεί αρμοδίως (ως ακραίο) το ενδεχόμενο της πτώχευσης, ώστε όποιες κι αν είναι οι επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία, το υπουργείο να μπορεί να αντιδράσει προστατεύοντας -στο μέτρο του δυνατού πάντα- τον έλληνα καταναλωτή.
Σε ό,τι αφορά τώρα τις τέσσερις προαναφερόμενες παρεμβάσεις, που στόχο έχουν να λειτουργήσουν ως αντίδοτο στις συνέπειες του επιθετικού κουρέματος των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στις γενικότερες επιπτώσεις της κρίσης χρέους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις, αυτές θα αρχίσουν να αποδίδουν στους επόμενους μήνες και έχουν ως εξής:
Ενημέρωση των καταναλωτών
Το υπουργείο επεξεργάζεται ένα νέο μοντέλο ενημέρωσης των καταναλωτών για τις τιμές, προκειμένου να τους κατευθύνει στα φθηνότερα αγαθά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως βάση του θα χρησιμοποιεί το Παρατηρητήριο Τιμών. Στόχος του είναι να προσφέρει στους καταναλωτές «μασημένη τροφή» σε ό,τι αφορά τις τιμές, δηλαδή πληροφόρηση για το πού πωλούνται φθηνότερα τα αγαθά, ώστε αφενός τα νοικοκυριά να στραφούν προς καταστήματα και προϊόντα που πραγματικά πωλούνται στις χαμηλότερες τιμές και αφετέρου, να ενταθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων, αλλά και μεταξύ των προμηθευτών τους.
Αντίστοιχη ανάλυση θα υπάρχει και για τις τιμές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ώστε, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου, να διαχυθούν στους καταναλωτές οι σχετικές πληροφορίες, αλλά και να επισημαίνονται οι περιπτώσεις κωδικών που δεν είναι κατ' ανάγκη φθηνότεροι των αντίστοιχων επωνύμων.
Τα ίδια στελέχη δέχονται ότι η λειτουργία του ανωτέρω μηχανισμού θα προκαλέσει αντιδράσεις από τις αλυσίδες λιανικής, ωστόσο το υπουργείο επιμένει στην πρόθεσή του να ενημερώνονται οι καταναλωτές και για τον λόγο αυτό δεν θα κάνει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση