GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε «ελεύθερη πτώση» βρέθηκαν Τράπεζες και ΧΑ μετά από την νέα υποβάθμιση Fitch...

Τι και εάν ολοκληρώθηκε το Eurogroup, τι και εάν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες μαζί με τους εγχώριους πολιτικούς πανηγύριζαν για ακόμα μια ...

Τι και εάν ολοκληρώθηκε το Eurogroup, τι και εάν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες μαζί με τους εγχώριους πολιτικούς πανηγύριζαν για ακόμα μια φορά πως «σώθηκε» η Ελλάδα, τόσο οι επενδυτές του ΧΑ, όσο και ο επενδυτικός οίκος Fitchείχαν διαφορετική άποψη. Το ΧΑ κατέρρευσε για δεύτερη ημέρα, ενώ ο Τραπεζικός κλάδος βρέθηκε στο «LimitDown». Αρνητικό το κλίμα στις αγορές μετοχών σε Αμερική και Ευρώπη, με τον Χρυσό να σημειώνει νέα άνοδο και το Πετρέλαιο να έχει βρεθεί μια ανάσα από τα 106 δολάρια.
Ο Nikkei ήταν ο μόνος από τους βασικούς δείκτες μετοχών που ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη και συγκεκριμένα κατάφερε να κερδίσει 0,96% , κλείνοντας στις 9554 μονάδες. Αντίθετα, και οι... τρεις βασικοί δείκτες στην Ευρώπη υποχώρησαν , ύστερα και από τα απογοητευτικά στοιχεία που βγήκαν για τον “PMI” στην Ευρώπη, έναν δείκτη που δείχνει πως οι πιθανότητες για επιστροφή στην ύφεση για την Γηραιά Ήπειρο είναι πλέον αυξημένες.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωναν μικρές απώλειες. Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο πως ο δείκτης μεταφορών, έναν από τους ποιο σημαντικούς δείκτες της Αμερικής, εμφανίζει «απόκλιση» το τελευταίο διάστημα έναντι του βασικού δείκτη DowJones. Αυτή η «απόκλιση» δεν είναι θετικός «οιωνός» για τις αγορές μετοχών και θα πρέπει να προσεχθεί το επόμενο διάστημα από τους επενδυτές.
Το Ευρώ, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με οριακά κέρδη κοντά στο 1,3250. Μεγάλα κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σημείωσε ο Χρυσός, που έφτασε τα 1780 δολάρια. Ενώ και ο «Μαύρος Χρυσός», κινήθηκε πολύ κοντά στα 106 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με πτώση 5,67% στις 751,96 μονάδες. Ο Τραπεζικός κλάδος μετά από το -10% της Τρίτης, υποχώρησε χθες ακόμα ένα -12,67%. Ο επενδυτικός οίκος Fitchυποβάθμισε κατά 2 κατηγορίες την Ελλάδα σε “C“από “CCC” και πλέον έχει απομείνει μόνο η «χρεοκοπία» ή η «επιλεκτική χρεοκοπία» για την χώρας μας από τους επενδυτικούς οίκους.

GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση