GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση της Ιεράς Συνόδου στο France24...

Απάντηση σε εκπομπές του αγγλόφωνου και του γαλλόφωνου προγράμματος του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France24, αμφότερες με προσκεκλημένο...

Απάντηση σε εκπομπές του αγγλόφωνου και του γαλλόφωνου προγράμματος του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France24, αμφότερες με προσκεκλημένο...
 τον εφοπλιστή κ. Νίκο Βερνίκο, απέστειλε σήμερα 24.02.2012 το Γραφείο της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σε αυτό αντικρούει κάθε υπονοούμενο ότι...http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8526

1 σχόλιο

  1. 58 τουρκόσποροι από την Ξάνθη πήγαν στην Τουρκία να δούνε το «Άλωση 1453»... μαλακ@@ τους, αφού θα το δείξει το MEGA σε λίγο..

    Περίπου 58 άτομα ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο της αυτοαπουκαλούμενης «Τουρκικής Ενω­σης Ξάνθης» και ταξίδεψαν με πούλμαν μέχρι την Αδριανού­πολη, για να παρακολουθήσουν την αμφιλεγόμενη ταινία που «σπάει ταμεία» στη γειτονική χώρα.

    Με δημόσιες αντιδράσεις και αμφισβητήσεις από έναν κύκλο δημοσιογράφων και διανοουμένων, που δεν διστάζουν να μιλήσουν για εθνικιστική υστερία και αναβίωση αντιλήψεων οι οποίες είναι εκτός της ευρωπαϊκής κουλτούρας, άρχισε να προβάλλεται από τις 16 Φεβρουαρίου σε 134 κινηματογράφους ανά την Τουρκία η υπερπαραγωγή «Αλωση 1453».

    Την ταινία είδαν μέχρι τώρα πάνω από 1 εκατ. Τούρκοι θεατές, ενώ ήδη οι εισπράξεις έφτασαν τα 12 εκατ. ευρώ. Τα εισιτήρια μάλιστα είχαν προπωληθεί τρεις εβδομάδες πριν αρχίσουν οι προβολές. Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε, όπως λένε, να δει την ταινία ιδιωτικά για να διοχετευτεί αμέσως μετά στα Μέσα ότι έμεινε ενθουσιασμένος...

    Και μπορεί ο Αχμετ Χακάν, ένας από τους πιο γνωστούς αρθρογράφους της «Hurriyet», να έσπευσε να επισημάνει με νόημα ότι η «Αλωση 1453» προσφέρεται για να τη δουν από τους ακραίους εθνικιστές της «εθνικής άποψης» στην Τουρκία μέχρι τους νεοοθωμανούς του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, όμως φαίνεται πως τέτοιοι ομοϊδεάτες τους υπάρχουν και σε κύκλους της μειονότητας στη Θράκη.

    Η αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ενωση Ξάνθης, μέσω του τμήματος νεολαίας, απηύθυνε πρόσκληση στους νέους της μειονότητας να συμμετάσχουν σε εκδρομή στην Αδριανούπολη (Edirne) στην Τουρκία, με μοναδικό σκοπό να παρακολουθήσουν από τους πρώτους την ταινία «Αλωση 1453».

    Και ευχαριστήρια

    Η εκδρομή έγινε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, τρεις μόλις μέρες αφότου είχε αρχίσει η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους. Σ' αυτή συμμετείχαν 58 άτομα και το γεγονός προβλήθηκε ιδιαίτερα στην Τουρκία καθώς και σε τουρκόφωνα μέσα της μειονότητας. Εσπευσαν μάλιστα να φωτογραφηθούν έξω από τον κινηματογράφο όπου έγινε η προβολή. Η ίδια η Τουρκική Ενωση Ξάνθης - Τμήμα Νεολαίας, όπως αυτοαποκαλείται, για ευνόητους λόγους θέλησε με δημόσια ανακοίνωσή της να ευχαριστήσει εκείνους που συμμετείχαν στην επίσκεψη στην Αδριανούπολη.
    Εν τω μεταξύ το εγχείρημα των Τούρκων να προβάλουν την ταινία, που ουδόλως διεκδικεί καλλιτεχνικές δάφνες, και σε χώρες της Δύσης όπου ζουν και εργάζονται Τούρκοι, προκαλεί σάλο.
    Στη Γερμανία υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις από χριστιανικές οργανώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση