GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H επέλαση Ολάντ φοβίζει την Μέρκελ...

H απίστευτη κλιμάκωση των γερμανικών πιέσεων και εκβιασμών για την πλήρη καθυπόταξη (όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο) της Ελλάδας αρχίζει να...

H απίστευτη κλιμάκωση των γερμανικών πιέσεων και εκβιασμών για την πλήρη καθυπόταξη (όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο) της Ελλάδας αρχίζει να γεννά μείζονες αντιδράσεις που απλώνονται πλέον σε όλη την Ευρώπη.
Την ώρα που το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό φλέγεται και τα άλλοτε κραταιά κόμματα αποσυντίθεται, υψώνεται η μία μετά την άλλη φωνή των Ευρωπαίων που ζητούν...
 από το Βερολίνο να αλλάξει τακτική και εγκαλούν την τρόικα για συμπεριφορές που μοιάζουν ακόμη και με της «αρπακτικής ακρίδας» απέναντι στη χώρα μας. Ταυτόχρονα διαμορφώνονται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις συνθήκες ενός φιλελληνικού κινήματος με αιχμή τις κινητοποιήσεις που προγραμματίστηκαν για σήμερα Σάββατο υπό το κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες».
Δύο στοιχεία, όπως όλα δείχνουν, επηρεάζουν τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης που γίνεται ολοένα και σκληρότερη παρά τα 199 «ναι» με τα οποία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νέο Μνημόνιο. Το ένα είναι οι επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία και το δεύτερο η ανάγκη της Α. Μέρκελ να τονώσει το δόγμα του «über alles» για τη Γερμανία στην πορεία προς τις κάλπες και στη δική της χώρα το 2013.
Από την ανάλυση των δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκύπτει ότι είναι πολύ πιθανό σε μερικούς μήνες να έχει ηττηθεί ο Νικολά Σαρκοζί, η Γαλλία να έχει περάσει στα χέρια των σοσιαλιστών και ο συσχετισμός δυνάμεων να αλλάξει στους κόλπους της ευρωζώνης. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο νυν Γάλλος πρόεδρος χάνει στο δεύτερο γύρο των εκλογών από τον σοσιαλιστή αντίπαλό του Φρανσουά Ολάντ ακόμη και στην περίπτωση που δεν λάβει μέρος στην αναμέτρηση η ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν.
Ο κ. Ολάντ, διαβλέποντας τους κινδύνους για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τη γερμανική πολιτική, παραδέχθηκε χωρίς περιστροφές ότι εδώ και δύο χρόνια οι ευρωπαίοι προφασίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα ενώ της επιβάλλουν ολοένα και πιο σκληρά σχέδια λιτότητας. Επίσης είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και καθιστά κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του πρότασης την ανάγκη για την έκδοση ευρωομολόγων, κάτι που πεισματικά αρνείται η Γερμανία.
Είναι προφανές επομένως ότι ο σημερινός γαλλογερμανικός άξονας θα πρέπει να πάρει άλλη μορφή σε μερικούς μήνες αν ο κ. Ολάντ εγκατασταθεί στα Ηλύσια Πεδία. Η προοπτική αυτή οδηγεί το Βερολίνο σε αύξηση της πίεσης ώστε μέσα από αλλεπάλληλες αξιώσεις και νέους όρους να προλάβει να «κλείσει» μέχρι την άνοιξη, με βάση τα δικά του συμφέροντα, όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν την Ελλάδα. Και κυρίως τη συμφωνία για διασφάλιση μηχανισμών επιτήρησης με «για συνεχή παρουσία της τρόικας στην Αθήνα με ενισχυμένο προσωπικό και εξουσίες» καθώς και τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στον οποίο θα διοχετεύονται χωρίς άλλη παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης χρήματα από το δεύτερο πακέτο προκειμένου να εξοφλούνται οι τόκοι του δανείου. Ειδικά το τελευταίο υπήρξε μια ιδέα την πατρότητα της οποίας μοιράζονται η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί.
Τυχόν αποδυνάμωση του σημερινού άξονα Βερολίνου – Παρισίων θα έχει επιπτώσεις στο μεταξύ και στο εσωτερικό της Γερμανίας. Η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ δεν θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη για την πολιτική της εντός της χώρας αλλά επιτυγχάνει να ενισχύει τη δημοφιλία της στις δημοσκοπήσεις λόγω της ηγεμονικής θέσης που έχει εξασφαλίσει για τη Γερμανία στον ευρωπαϊκό και το διεθνή περίγυρο. Αυτό σε συνδυασμό με τον γερμανικό εθνικισμό που αναβιώνει ορισμένες φορές και σε ακραίες μορφές δημιουργεί ένα μείγμα πολιτικής που έχει καταστεί μονόδρομος για το Βερολίνο ενώ επικουρείται και ανάλογες τάσεις που εκδηλώνει ένα ισχυρό τμήμα του οικονομικού κατεστημένου της χώρας. Η έκφραση αυτών των τάσεων μεταφέρεται συχνά και μέσω του κόμματος των Φιλελευθέρων που συγκυβερνά με την κ. Μέρκελ τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.
Ένα παιχνίδι με το χρόνο επομένως βρίσκεται σε εξέλιξη και στο οποίο η Ελλάδα έχει πλέον απρόσμενους συμμάχους. Μπορεί σε επίπεδο ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας οι φωνές αυτές να μην αποτελούν ακόμη την πλειοψηφία αλλά μέσα κι έξω από το Ευρωκοινοβούλιο αναπτύσσονται ισχυρά φιλελληνικά αντισώματα που κρούουν ταυτόχρονα και τον κώδωνα του κινδύνου για το ίδιο το ευρωπαϊκό ιδεώδες.
Όχι μόνο οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι και η Αριστερά αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζητούν να σταματήσει αυτή η επίθεση στη χώρα μας με καταιγίδα μέτρων και επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο»!
«Η Ελλάδα είναι υπό μεγάλη πίεση από την τρόικα και αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Εκείνο που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι Επίτροπος από τη Γερμανία ή αλλού, αλλά υποστήριξη, συμβουλές. Και όχι δικτατορία…» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα. «Όταν η Κομισιόν διοικείται από νεοφιλελεύθερους Ταλιμπάν αυτό δεν θα βγει καλό για τον υπόλοιπο κόσμο. Η τρόικα δεν συμπεριφέρεται μόνο ανεύθυνα αλλά και εγκληματικά» πρόσθεσε ο ηγέτης των «πρασίνων» στο ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. «Δεν θα γλιτώσουμε από δίαιτα αδυνατίσματος στις δαπάνες. Θα έλεγα όμως ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο» επεσήμανε από την πλευρά του και ο επικεφαλής του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή Ζόζεφ Ντόουλ.
Εκτός Ευρωβουλής, μια ευρύτερη διάσταση του ελληνικού προβλήματος έθεσε ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Humanité Πατρίκ Γιαρίκ: «Είναι απαράδεκτο ότι στον 21 αιώνα, στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο λαός που κληροδότησε στον κόσμο τις αρχές της δημοκρατίας, ποδοπατείται σήμερα από τις ευρωπαϊκές αρχές» «Με όλη μας τη δύναμη ας απορρίψουμε τη λιτότητα, τη στιγμή μάλιστα που και οι δύο ευρωπαϊκές συνθήκες που γράφτηκαν από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ, στοχεύουν στο να επιβληθούν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τα χέρια, που στραγγαλίζουν τον ελληνικό λαό». Και συνέχισε: «Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και όλη η Ευρώπη, ας συσπειρωθούμε γύρω από μια απαίτηση, απλή και ρεαλιστική: θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει το ελληνικό χρέος δίνοντας κατευθείαν στη χώρα τα 130 δισ. που έχει ανάγκη, με το ίδιο επιτόκιο που έδωσε στις ιδιωτικές τράπεζες, δηλαδή 1%. Εάν δεν το κάνει θα είναι έγκλημα». Θέτοντας δε το πολύ λογικό ερώτημα «εάν στους επόμενους μήνες ή χρόνια, μας αντιμετωπίσουν και εμάς όπως τους Έλληνες, όπου με το ένα σχέδιο λιτότητας μετά το άλλο, οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επιβάλει μια τρομακτική κοινωνική εκκαθάριση;», απαντά: «Ναι, είμαστε Έλληνες μέσα από την αλληλεγγύη, γιατί αρνούμεθα να υποστούμε αύριο την ίδια δυστυχία που τώρα τους επιβάλλουν».
Πηγή: http://www.attikipress.gr/

3 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΟΛΑΝΤ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΠΟΛΑΡΟ;
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΤΟΝ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ,ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ;
    ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ;
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠ'ΤΑ 400 ΕΥΡΩ;
    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ:ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ;
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ;
    ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ;
    ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;
    ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;
    ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.
    ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;
    Η΄ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδηση

    Γαλλικη εξεγερση ερχεται μετα την εμφανιση του δρ κουτσουκου σε ολα σχεδον τΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ σΥΝΤΑΓΜΑΤΟς

    ΟΠΟΥ ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗς ΓΕΡΜΑΝΙΚΗς ΝΕΑς ΚΑΤΧΗς

    οΛΟΙ ΟΙ γΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ εΛΛΗΝΕς

    ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ρθει γερμανος εφοριακος που θα σου βαλει τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι λαμογιο που θες και ψηφοφορια στο guardian

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση