GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Le Monde:Το ειδικό ταμείο συνιστά απώλεια κυριαρχίας για την Ελλάδα...

Η τελευταία ιδέα στην οποία συμφώνησαν η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί για τη δημιουργία ενός «κ...

Η τελευταία ιδέα στην οποία συμφώνησαν η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί για τη δημιουργία ενός «κλειστού λογαριασμού» που θα διασφαλίσει την πληρωμή των τόκων των ελληνικών δανείων στερείται οικονομικής σκοπιμότητας αλλά και πολιτικής νομιμοποίησης αναφέρει η Le Monde.
Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του καθηγητή στο πανεπιστήμιο ESCP του Παρισιού Ζαν Μαρκ Ντανιέλ ο οποίος εκτιμά ότι...
 η γαλλογερμανική πρόταση για το ειδικό ταμείο «βασίζεται σε μια νοσηρή λογική» και αποτελεί ένα «εργαλείο τιμωρίας» της Ελλάδας.
«Σε πολιτικό επίπεδο η αξιοπιστία αυτού του μέτρου είναι εύθραυστη καθώς συνιστά ξεκάθαρη απώλεια κυριαρχίας για την Ελλάδα. Ένας παρατηρητής των αγορών θα σημείωνε ότι αυτή η λύση θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ανυπόφορη και επομένως θα απορριφθεί» δηλώνει στην εφημερίδα ο γάλλος οικονομολόγος.
«Σε οικονομικό επίπεδο η ιδέα συνίσταται στην αφαίρεση της εξουσίας επί των δημοσιονομικών από τη χώρα καθώς μέρος των δημοσίων δαπανών -που θα διοχετεύονται στην αποπληρωμή των τόκων- θα περιέλθει στη δικαιοδοσία ενός ευρωπαϊκού οργάνου» σημειώνει ο ίδιος.
«Όπως και τα προηγούμενα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση έτσι κι αυτό το μέτρο δεν έχει ούτε νόημα ούτε νομιμοποίηση» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Ντανιέλ εκτιμά ότι αντί για ιδέες «τύπου οικονομικής κηδεμονίας» οι ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να προωθήσουν ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας που θα περιελάμβανε την έκδοση ευρωομολόγου.

3 σχόλια

  1. Ο "ΠΡΟΔΟΤΗΣ" ΜΕΤΑΞΑΣ

    Ούτε μία τρίχα από τα "τέτοια" του...δικτάτορα Μεταξά δεν φτάνετε. Ακόμη και το ΟΧΙ του, το υποβαθμίζετε τόσες δεκαετίες λέγοντας πως αναγκάστηκε να το πει αφουγκραζόμενος το λαϊκό συναίσθημα. Ακόμη κι έτσι να είναι, εσείς τώρα δεν αφουγκράζεστε τίποτα? Τόσο υπάλληλοι είστε? Το ΟΧΙ εκείνο κόστισε 5 χρόνια κατοχής με εκτελέσεις, υποσιτισμό, λιμό, βιασμούς και φυσικά και το χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδας. Κι όμως το είπε κι όλοι τραγουδούσανε πηγαίνοντας για πόλεμο αντί να κλαίνε. Εσείς τώρα για το παλιοευρώ καταδικάζετε σε κατοχή τη χώρα όχι για 5 αλλά για 25 χρόνια και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης. Φαντάζομαι να είσαστε εσείς στη θέση του Μεταξά. Ακόμη η σβάστικα θα κυμάτιζε στον Παρθενώνα. Πρέπει να μιλήσει τώρα ο λαός αφού εσείς προσκυνήσατε. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΟ ΟΥΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΝΗΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΝΟΣΗΡΗ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ.

    ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ,

    ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ
    ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΖΗΜΙΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To neo Mnhmonio prepei na exei kai plhres anoigma... olwn twn kleistwn... epaggelmatwn. Farmakopoioi, tarifes, ntalhkeria, symbolaiografoi kai polloi alloi synexizoyn to party...

    Eidika oi farmakopoioi apolambanoyn akomh kai shmera feoydarxikh krhnonomikothta kratikwn adeiwn leitoyrgias, mayro... kai paranomo emporio... kratikwn adeiwn leitoyrgias mesw metabibashs/systegashs kai antisyntagmatika plh8ysmiaka kai gewgrafika krithria gia thn idrysh newn farmakeiwn apo neoys anergoys episthmones farmakopoioys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση