GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Outplacement: Yποστήριξη για μια νέα αρχή...

Από το  hrpro.gr Μέσα στη δίνη της κρίσης και των αλλεπάλληλων περικοπών και απολύσεων, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που επιδεικνύουν υπ...

Από το hrpro.gr

Μέσα στη δίνη της κρίσης και των αλλεπάλληλων περικοπών και απολύσεων, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που επιδεικνύουν υπευθυνότητα, προσφέροντας στους εργαζόμενους που απομακρύνονται έμπρακτη στήριξη μέσα από την παροχή προγραμμάτων επανατοποθέτησης.
Ο συνολικός αριθμός λήξεων συνεργασίας τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στη χώρα μας, συγκεκριμένα, κάθε χρόνο, τα ποσοστά της ανεργίας σκαρφαλώνουν στα ύψη και...
η κατάσταση που επικρατεί στην απασχόληση είναι αποκαρδιωτική!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον περασμένο Οκτώβριο, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 18,2%, κάνοντας ένα άλμα 4,7 ποσοστιαίων μονάδων από το 13,5% που βρισκόταν τον ίδιο μήνα του 2010 ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν επαγγελματική απασχόληση έφτασε τους 903.525. Από τα στοιχεία αυτά, επίσης, προκύπτει ότι κάθε ημέρα του Οκτωβρίου, έχαναν τη δουλειά τους, κατά μέσο όρο 1.480 άτομα! Είναι γεγονός, ότι η απώλεια της θέσης εργασίας αποτελεί μία από τις πιο δυσάρεστες και στρεσογόνες εμπειρίες στη ζωή ενός ατόμου, που επηρεάζει την οικονομική, κοινωνική και συναισθηματική του κατάσταση.
Η κατάσταση αυτή, όσο δυσάρεστη και αν είναι, αποτελεί μία πραγματικότητα και αυτό που πρέπει να μας απασχολεί όλους είναι τι κάνουμε από δω και πέρα και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Τα προγράμματα επανατοποθέτησης (outplacement) αποτελούν ένα πολύτιμο και αποτελεσματικό εργαλείο για κάθε οργανισμό που ακολουθεί μία στρατηγική περικοπών.
Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να παρέχουν υπηρεσίες επανατοποθέτησης, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι εκτιμούν και σέβονται τους ανθρώπους τους και ότι αναγνωρίζουν τη συμβολή τους κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους. Με τη λήξη όμως μίας συνεργασίας, δεν επηρεάζεται μόνο το άτομο που αποχωρεί από μία εταιρεία αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι όπως οι «επιζήσαντες», δηλαδή οι συνάδελφοι που παραμένουν αλλά και η ίδια η επιχείρηση και η φήμη της.
Έτσι, το outplacement στηρίζει τόσο τα άτομα που χάνουν την εργασία τους να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και διευκολύνουν τη μετάβαση της σταδιοδρομίας, αλλά και όσους παραμένουν μέσω του θετικού μηνύματος που λαμβάνουν από την εταιρεία όπως και τη φήμη της επιχείρησης.
Ειδικά σε μία περίοδο σαν τη σημερινή, το outplacement εκτός από την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει κυρίως στα άτομα που βιώνουν την απώλεια της εργασίας, μπορεί ακόμα να βοηθήσει στη βελτίωση της επιχειρηματικής απόδοσης και να μειώσει τα κόστη.

1 σχόλιο

  1. βγαζουν λεφτα
    απο την απελπισια των ανεργων

    ψηφιστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση