GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικολόγοι VS Βενιζέλου: Εξαιρείς από χαράτσι ιερό ναό που είναι τα γραφεία μας...

Από το  aftodioikisi.gr Δεύτερη επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο έστειλαν οι Οικολόγοι Π...

Από το aftodioikisi.gr

Δεύτερη επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι για το ζήτημα της συνεχιζόμενης εξαίρεσης από το χαράτσι του κτηρίου των γραφείων τους επειδή αυτό ανήκει σε ...ιερό ναό. Στην επιστολή σημειώνουν ότι διατηρούν την αντίθεσή τους προς το χαράτσι ως άδικο οριζόντιο μέτρο, όπως εφαρμόζεται χωρίς αφορολόγητο και κλιμάκωση συντελεστών με βάση το...
εισόδημα ή την περιουσία, τονίζουν όμως ότι η δίκαιη φορολόγηση της Εκκλησίας και όλων των θρησκευμάτων αποτελεί ένα πάγιο αίτημα τους και η μη τήρησή της αποτελεί πρόκληση προς την κοινωνία, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Όπως και στην προηγούμενη επιστολή από τις 4 Ιανουαρίου, οι Οικολόγοι Πράσινοι, στη δεύτερη κατά σειρά επιστολή τους, ρωτούν και πάλι τον υπουργό Οικονομικών αν η «εξαίρεση» αυτή από το σχετικό τέλος οφείλεται στο ότι το ακίνητο που στεγάζονται ανήκει σε Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο (συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή της Ορθόδοξης Αρμενικής Εκκλησίας). Σημειώνουν δε ότι «η εκ νέου "παράλειψη" οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη για τα ακίνητα τα οποία ανήκουν σε εκκλησίες και θρησκευτικά δόγματα, χωρίς αυτά να είναι χώροι λατρείας, και την οποία δεν έχει ανακοινώσει η Πολιτεία».
Αν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο, η πολιτεία μένει έκθετη απέναντι στους πολίτες της αλλά και τη Βουλή που ψήφισε το σχετικό νόμο. Έτσι, με την νέα επιστολή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από τον Ευ. Βενιζέλο να φροντίσει για την εφαρμογή του νόμου που έχει προωθήσει. Υπογραμμίζουν δε ότι «αν υπάρχει η  επιλογή να εξαιρούνται από το ΕΕΤΗΔΕ τα κτήρια που ανήκουν σε εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ αλλά τα οποία δεν είναι χώροι λατρείας θα πρέπει να ληφθεί η πολιτική ευθύνη και να κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ειδάλλως, η εξαίρεση τέτοιων κτηρίων από τη φορολόγηση δεν είναι καν σύννομη.
»Όταν η κοινωνία καλείται να πληρώσει, ως αντιστάθμισμα της αποτυχίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ένα υπέρμετρο και άδικο τίμημα είναι αδιανόητο να εξαιρούνται από το έκτακτο τέλος νομικά πρόσωπα με μεγάλες περιουσίες και υψηλά εισοδήματα».

5 σχόλια

  1. ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ !!!!
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑΣ ΘΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΟΛΑ !!!!!
    ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΚΟΙΤΑΞΕ !!!!
    ΟΥΣΤ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρεεεε τι θέλουν τι ζητάν αυτοί οι οικολόγοι? δηλαδή πωοοος έτσι ΓΕΝΙΚΑ θα ισχύει και για τα περιουσιακά του ΚΙΣ και τα ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ των καταπατητών μαζί με τα βοσκοτόπια του Πάγκαλου του Καρατζαφέρη και Μαυρίκου, δε γίνεται να μιλάμε για τέτοια νομοθεσία, γιατί τότε θα ξοφλήσει η Ελλάδα όλο της το χρέος μια κι όξω, και θα μείνουν χωρίς ξυραφάκια οι φανατικά πιστοί των συναγωγών, κι από την άλλη θα έχουμε και πλεόνασμα από την επιστροφή των αγιασμένων διαφυγώντων εσόδων στη Μ.Μ. Λαύρας.

    Το θέμα όμως είναι αλλού οι οικολόγοι γιατί δε βαζουν κι αυτοί μπροστά το θέμα των ιδιωτών ιδιωκτητών της τράπεζας της ελλάδας, έτσι για να φανεί και το αεράτο φουρό της αγγλεταίρας, κι αντί να μας προστατεύουν ΤΧΑΤΕΣ από την ιδιοκτησία τους στα κατεχόμενα της Παλαιστίνης, να τους στέλνουμε κράνη προστασίας για μη πονάη η κεφαλή τους όταν με ερωτηματικό το κτυπάν στο τοίχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως ποτε θα κανω το μαλ@κα;1 Φεβ 2012, 4:59:00 μ.μ.

    ΔΕΝ πληρωνουμε ΚΑΝΕΝΑ χαρατσι
    πολυ απλα

    οσοι ειναι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ το πληρωσαν
    αρα
    οι περισσοτεροι ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ
    στ' αρχιδια μου
    ΕΓΩ ΔΕΝ θα πληρωσω






    μαλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ .

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ..ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..(ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΠΡΟΕΣΤΟΙ ΤΣΙΦΛΗΚΑΔΕΣ-ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ -ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ) ΤΟ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΟΥΣΤ.. ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΡΕ..ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση