GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Xρειάζεται η Ελλάδα "μικρότερο" κράτος;;..

Tου Γιάννη Τσιρώνη Πολιτικοί, οικονομολόγοι, ακόμα και πρωθυπουργοί λοιδορούν , εδώ και αρκετά χρόνια, το ελληνικό δημόσιο. Το ελληνικό δημ...

Tου Γιάννη Τσιρώνη

Πολιτικοί, οικονομολόγοι, ακόμα και πρωθυπουργοί λοιδορούν, εδώ και αρκετά χρόνια, το ελληνικό δημόσιο. Το ελληνικό δημόσιο ευθύνεται για τις επιχειρήσεις που κλείνουν, το χρέος, το έλλειμμα και κάθε παθογένεια της χώρας. Δεν απέχει ο καιρός που πιθανά το ελληνικό δημόσιο θα...
ενοχοποιηθεί για την ανομβρία, τον υποβιβασμό του Ηρακλή ή την νόσο του Αλτσχάιμερ.
Οι πολέμιοι του ελληνικού δημοσίου μπορούν να καταταγούν σε 3 κατηγορίες:
Τους οπαδούς του φιλελευθερισμού, που ονειρεύονται μία κοινωνία χωρίς δημόσια διοίκηση. Η σύγκρουσή τους με τους οπαδούς της αριστεράς έχει πια χαρακτήρα θρησκευτικού μένους. Φυσικά παγκόσμια οι χώρες που έχουν δημόσια έξοδα κάτω από το 35% του ΑΕΠ, όπως ονειρεύονται οι οπαδοί του φιλελευθερισμού, είναι κάτι χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, σαν την Μποτσουάνα. Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται κανένα ισχυρό κράτος που να πρόκοψε με τις ιδέες των φιλελεύθερων, και παρά το γεγονός ότι η τελευταία παγκόσμια κρίση οφείλεται στην αποτυχία της «αυτορύθμισης» και της «αυτοκάθαρσης» των αγορών, οι άνθρωποι δικαιούνται να ονειρεύονται, όπως κάποιοι σταλινικοί εξακολουθούν να θεωρούν την σταλινική κοινωνία πρότυπο, που συκοφαντήθηκε από τους εχθρούς της. Το κακό στην περίπτωσή μας είναι ότι αρκετοί από τους «γιατρούς» του «διεθνούς νομισματικού ταμείου» (ΔΝΤ) είναι οπαδοί του φιλελευθερισμού, που βρήκαν... «πτώμα» για να κάνουν τα πειράματά τους.
Μια μεγάλη μερίδα πολιτών, που ταλαιπωρείται από την αναλγησία και την ανικανότητα που συναντά στο ελληνικό δημόσιο. Συνδυάζοντας το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν ευνοημένοι μισθολογικά σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, το μένος σε βάρος τους φτάνει σε επίπεδο θρησκοληψίας. Φυσικά όσοι πνέουν τα μένεα σε βάρος του δημοσίου, στην πραγματικότητα ονειρεύονται ένα αποτελεσματικό δημόσιο και όχι ένα διαλυμένο δημόσιο, όπως ονειρεύονται οι οπαδοί του φιλελευθερισμού.
Οι φυσικοί αυτουργοί της αναξιοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας του δημοσίου, που είναι και η πιο βδελυρή και κατάπτυστη κατηγορία: πολιτικοί και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που επί δεκαετίες βόλευαν τα δικά τους παιδιά, καταστρατηγούσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας στην διοίκηση των δημόσιων επιχειρήσεων, και πίεζαν αφόρητα για ευνοϊκές συναλλαγές με συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όλοι όσοι απομύζησαν αποθεματικά ταμείων και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, σήμερα ενοχοποιούν ολόκληρη την δημόσια διοίκηση, για να διαχυθεί η δική τους ευθύνη σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Πολλοί από αυτούς, σε οποιαδήποτε καπιταλιστική ή σοσιαλιστική δημοκρατία, θα έπρεπε να είναι βαθειά στην φυλακή, αλλά δυστυχώς εδώ «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Τουλάχιστον στην γνωστή κωμωδία ο Μαυρογιαλούρος διασώζει την υπόληψή του παραιτούμενος. Οι πραγματικοί Μαυρογιαλούροι δεν παραιτούνται, δεν λογοδοτούν και αντίθετα παριστάνουν τους κατήγορους και τους εισαγγελείς σε βάρος των υφισταμένων τους. Ωρύονται σε βάρος της διαφθοράς, που οι ίδιοι καλλιέργησαν.
Τι πρέπει να γίνει για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο; Χρειάζεται μικρότερο ή μεγαλύτερο δημόσιο; Αν απαλλαγούμε από αριστερίστικες ή νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, θα ανακαλύψουμε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μικρότερο δημόσιο. Ακόμα και η εξόχως νεοφιλελεύθερη έκθεση της "Μακ Κίνσεϊ", που παραγγέλθηκε από τον ΣΕΒ και την "ένωση ελληνικών τραπεζών", παραδέχεται ότι το ελληνικό δημόσιο είναι μικρό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όπως άλλωστε φαίνεται και στον πίνακα.
Αν μάλιστα υπολογίσουμε τα δυσπρόσιτα νησιά και τους ορεινούς όγκους, τα κόστη των δημόσιων υπηρεσιών πολλαπλασιάζονται. Η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση εξυπηρετεί όλη την χώρα με μία κεραία, όταν η ελληνική έχει αναγκαστικά χιλιάδες αναμεταδότες.
Αυτό όμως που φαίνεται στην μελέτη, είναι η δραματική αναποτελεσματικότητα του ελληνικού δημοσίου, μακράν η χειρότερη σε όλη την ευρωζώνη. Οι στρατηγικές επενδύσεις στα σιδηροδρομικά δίκτυα, στις πολεοδομικές παρεμβάσεις, στην παιδεία και την καινοτομία, η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, οι υποδομές για ποιοτικό τουρισμό, προϋποθέτουν έναν δημόσιο τομέα που θα απασχολεί περισσότερους υπαλλήλους από σήμερα, αλλά με προστιθέμενη αξία για την οικονομία. Για αυτόν τον λόγο μικρές οικονομίες όπως η Δανία ενώ έχουν μεγαλύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχουν δημοσιοοικονομικό πρόβλημα.
Το ιστορικό στοίχημα λοιπόν είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα εκεί που υπάρχει ανάγκη, και όχι η οριζόντια συρρίκνωσή του, που μερικές φορές αγγίζει και τα όρια της γελοιότητας, όπως στην περίπτωση της "κτηματολόγιο Α.Ε." που ενώ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ενώ έχει ύψιστης προτεραιότητας έργο, τους δασικούς χάρτες, την κτηματογράφηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, υφίσταται μείωση του προσωπικού κατά 10% με την δικαιολογία ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν μπορεί να γίνει... επιλεκτικά.
Ήτανε στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο Πάγκαλος...


* Ο Γιάννης Τσιρώνης είναι στέλεχος των "οικολόγων πράσινων"
Πηγή: Προοδευτική πολιτική 

17 σχόλια

  1. Πέστα Χρυσόστομε!!!
    Γιατί μας τάπριξαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SE ALLI XORA PREPEI NA ZEI O GRAFON
    TO PROVLIMA TOY DHMOSIOY DEN EXEI NA KANEI ME TON ARIS8MO TON YPALLILON ALLA ME TON SKOPO YPARKSIS TOY KAI TIN DEIAXEIRISI TIS EKSOYSIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ηλίθιους μας περνάς και προσπαθείς απεγνωσμένα να μας αποδείξεις ντάλα μεσημέρι ότι είναι νύχτα;;;;
    Σκατά στους οικολόγους άμα έχουν τέτοια στελέχη!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ταγματασφαλητες-μαυραγοριτισες..
    ΕΡΧΕΤΑΙ στο τελος μαρτιου..
    και δεν εννοω τις εκλογες..
    νουδουπασοκες μουουουουου...
    τα παραπονακια σας στην ηγεσια σας,στο μεγκα-σκαι και στην κομπλεξικη,αγραμματη ευρωλαχταρα σας..

    The official decision on whether a default swap has been activated is made by the International Swaps and Derivatives Association..
    “I have very little doubt that they will be triggered,” said Darrell Duffie, professor of finance at Stanford.“The fears about the market are small potatoes”

    ..the rest of Europe will ultimately split up with its noncontiguous partner. The only question is when.

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Τσιρώνη, το θέμα του Ελληνικού Δημοσίου είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Δεν έχει σημασία το μέγεθος του αλλά η παραγωγικότητα του. Σε σύγκριση με άλλα κράτη είναι για κλάματα. Και δεν είναι μόνο η παραγωγικότητα. Εξ ίσου σημαντικό πρόβλημα του είναι και η διαφθορά. Εκτεταμένη διαφθορά. Άκουσε μια σύντομη ιστορία. Στο ΥΠΕΚΑ πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ βρίσκεται κατατεθημένη εδώ και χρόνια μια Μελέτη Αναθεώρησης Σχεδίου Πόλης. Τα ΚΤΕΛ της συγκεκριμένης πόλης (δηλαδή μια ιδιωτική εταιρία)είχαν βάλει στο μάτι ένα κεντρικό οικόπεδο φιλέτο για να κτίσουν Εμπορικό Κέντρο και Κτελ μαζί. Επειδή με ομόφωνη απόφαση του τοπικού Δήμου δεν κατάφεραν να το βουτήξουν καθότι ο Δήμος στα σχέδια αναθεώρησης τους παραχωρούσε οικόπεδο στα όρια του οικισμού, έκαναν κάτι πολύ απλό. Λάδωσαν αρμόδια διευθύντρια η οποία άλλοτε χάνει τον φάκελλο, άλλοτε τον στέλνει ελλειπή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα να επιστρέφει για διόρθωση κ.ο.κ. Όπως αντιλαμβάνεσαι φίλε Τσιρώνη αυτά δεν συμβαίνουν σε κανένα άλλο πολιτισμένο κράτος του κόσμου. Να γιατί έχουν δίκιο όσοι βλέπουν στο σημερινό δημόσιο (δεν ήταν πάντα έτσι) την τροχοπέδη της ελληνικής ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχ καλε,το σπαταλο κρατος..
    ο καθε μαλακας νομιζει οτι βρηκε το φαρμακο για τον καρκινο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ανθρώπινο δυναμικό στον δημόσιο τομέα είναι για το πέος. Εξαντλητική αξιολόγηση. Άμεση απόλυση των εντελών ανίκανων και διεφθαρμένων. Πρόσληψη νέων με απόλυτα κριτήρια και μικρότερο μισθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγορασε μαστερακι ο 12.13..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Δημόσιο είναι τεράστιο για το μέγεθος της Ελληνικής οικονομίας.

    Στατιστικά

    1.000.000 απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα που παρήγαγαν προϊόν.
    400.000 τους τελευταίους 11 μήνες.
    3.900.000 ενεργοί εργαζόμενοι.
    εκ των οποίων 1.000.000 Δ.Υ. (στενός Δημόσιος τομέας, ΔΕΚΟ, Δήμοι, Σταρτιωτικοί ...) σε θέσεις που έχουν εφευρεθεί, που παράγουν σφραγίδες, αχρείαστη γραφειοκρατεία και αέρα.
    Από τους 2.900.000 ενεργούς Ι.Υ. πολλοί δουλεύουν part time 4 ωρο ή 6 ωρο ή μόνο κάποιους μήνες το χρόνο.
    Στην πράξη λοιπών περίπου 2,2 (αναγόμενο σε 8 ωρα) εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δουλέουν απάνθρωπο ωράρια για να ταίζουν 1 (ένα) Δ.Υ. που παράγει αέρα.
    Καυ φυσικά κανείς από τους πολιτικούς δεν θέλουν να απολύσουν Δ.Υ. που είναι στην ουσία η αιτία του χρέους και ο μόνος λόγος που θέλουμε τα δάνεια.
    Αποτέλεσμα υπερβολικοί φόροι στους εναπομείναντες εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα και μειώσεις μισθών, επιπλέον ύψεση που θα οδηγήσει σε τουλάχειστον 500.000 επιπλέον ανέργους Ι.Υ. το 2012.
    Δηλαδή οι ξεφτίλες πολιτικοί αντί να απολύσουν 600.000 Δ.Υ. που δεν χρειάζονται και δεν συνεισφέρουν στην οικονομία (μια που ο μισθός και ο φόρος που πληρώνει ο Δ.Υ. προέρχεται εξολοκλήρου από τον φόρο του Ιδιωτικού υπαλλήλου) ώστε να μειωθούν τα έξοδα, προδοτικά δέχονται την καταστροφή της παραγωγικής βάσης του ιδιωτικού τομέα που στην ουσία είναι η καταστροφή της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν η οικολογία γίνεται ιδεολογία, τότε προκύπτουν «προϊόντα» τύπου Τσιρώνη. Μα τι λες βρε γελοίε και ανεκδιήγητε;;; Ποιά χώρα ΔΕΝ προόδευσε με τις ιδέες του φιλευθερισμού;;; Όπου και να εφαρμόστηκαν παρήγαγαν απτά θετικά αποτελέσματα. Φυσικά ο αχαλίνωτος κομπλεξισμός σου σε αποτρέπει από το να δεις την αλήθεια κατάματα, διότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την αριστερή κωλο-ιδεολογία σου. Η σημερινή κρίση ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και την πολιτική του (αλλά και τους πολιτικούς του) και όχι από την δήθεν αποτυχία αυτορύθμισης των αγορών. Βλέπεις οι γελοίοι πολιτικοί για λόγους δημαγωγίας και ψηφοθηρίας ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να εφαρμόσουν ΠΛΗΡΗ φιλελευθεροποίηση των οικονομιών, αλλά επιμένουν να εφαρμόζουν τον φιλελευθερισμό τμηματικά και κατά το δοκούν. ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια όσο και αν συγκρούεται με τις κατεστημένες σου πεποιθήσεις.
    Και ποιος σου είπε ότι ο φιλελευθερισμός θέλει την διάλυση του κράτους; ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!! Θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ύπαρξη του κράτους αλλά με δύο βασικές διαφορές και προϋποθέσεις: Το κράτος να είναι ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ και όχι παίκτης και τέλος να είναι μικρό, αποτελεσματικό αλλά και ευέλικτο. Το κράτος «οικοσύντροφε» ΔΕΝ είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και δεν υπάρχει για να δίνει δουλειά σε κηφήνες υπαλλήλους. Πάψτε λοιπόν όλοι εσείς να πιπιλίζετε την γελοία καραμέλα ότι δήθεν «το κράτος χρειάζεται απλώς εξυγίανση και όχι μείωση», διότι υποτιμάτε την νοημοσύνη μας! Ο λόγος που τα λέτε αυτά (τα αναπαράγουν μάλιστα και κάποιοι καθηγητίσκοι της δεκάρας από τηλεοράσεως), είναι διότι είτε εσείς οι ίδιοι, είτε μέλη της οικογένειάς σας τρέφονται από το δημόσιο. ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος, πέρα βέβαια από τα ιδεολογικά σας κόμπλεξ! Το δε παράδειγμα της κρατικής τηλεόρασης είναι τουλάχιστον ατυχές από μέρους σου. Γιατί σε μια χώρα 11.000.000 κατοίκων να χρειάζονται ΤΕΣΣΕΡΑ κρατικά κανάλια; Μήπως για να βρίσκουν δουλειά «κηπουροί» σε ανύπαρκτους κήπους;;;
    Εν κατακλείδι θα σου συνιστούσα «οικοσύντροφε» Τσιρώνη να ασχοληθείς καλύτερα με την παράνομη αλιεία της μεγάπτερης φάλαινας και να αφήσεις τα θέματα υψηλής πολιτικής. «Υπερφορτίζουν» επικίνδυνα τον αθεράπευτα ατροφικό εγκέφαλό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να πρωτοθυμηθουμε, τους εφοριακους τους τελωνιακους τους υπαλλήλους της πολεοδομίας τους γιατρούς με τα φακελάκια τους λιμενεργατες που για να πάρεις το κοντέινερ σου έγκαιρα πρέπει να τα δώσεις χοντρά η τον κωλογερο που χτυπάγε τις κάρτες σε αυτούς που απουσίαζαν απο την υπηρεσία τους η την απαραδεκτη συμπεριφορα στον κόσμο .Ότι και να κάνετε ο κόσμος Δεν θα σας συγχωρέσει ποτε
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οτι πληρωνεις παιρνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οσο και να σκουζουν καποιοι κομπλεξικοι,τα νουμερα ειναι οπως τα λεει ο τσιρωνης,και οπως τα ξερει οποιοςδηποτε εχει κανει τον κοπο να τα αναζητησει..
    για τους υπολοιπους,ξιδακι,διαβασμα και λιγοτερο μεγκα-σκαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαμένα λόγια ακολουθούν μιάς και οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι αλλά καμμιά φορα γίνονται και θαύματα.
    Καποιος είπε να απολυθούν 600.000 ΔΥ.
    Μεγάλε θα πάς για NOBEL εάν απολύσεις 600Κ ΔΥ οταν υπάρχουν 470
    χιλιάδες πιά.
    Θα τους απολύσεις δύο φορές τον καθένα?
    Μάθε πρώτα ποιοί είναι ΔΥ και ποιοί δεν είναι (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ ΕΛΠΕ τοπική αυτοδιοίκηση κλπ δεν ειναι ΔΥ για αυτό και δεν έχουν μονιμότητα ασχετα με το τι λένε τα παπαγαλάκια)
    Οταν μετρας τους ΔΥ τουλάχιστον να τους μετράς όπως οι υπόλοιποι πχ. η αγαπημένη σου Γερμανία.
    Εγώ μαζί σου είμαι αν και ΔΥ, θέλω να απολυθούν 600 χιλιάδες και μετά να αρρωστήσεις ή να θέλεις να στείλεις το παιδί σου στο σχολείο ή να γίνει κανένας πόλεμος για το πετρέλαιο.
    Τότε να δώ τι θα κάνεις (ε ρε γλέντια) αν και δεν νομίζω οτι τα σχόλια αυτά τα κάνουν κανονικοί πολίτες αλλά εμμισθα παπαγαλάκια των μεγαλοαπατεώνων του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα που απλά προσπαθούν να πάρουν κανενα κομμάτι του Δημοσίου.
    Ρε καραγκιόζηδες αφού μέχρι σήμερα τα μόνα εισοδήματα που κόπηκαν πραγματικά ήταν του Δημοσίου τομέα τότε γιατι υπάρχει ύφεση?
    Γιατί ο ιδιωτικός τομέας απολύει κόσμο?
    Γιατί δεν πουλάει τα προιόντα του στο εξωτερικό?
    Μήπως γιατι δεν μπορεί να πουλήσει τα υπερκοστολογημένα και κακής ποιότητας προιόντα του στο εξωτερικό ενώ εδώ μας κλέβει κανονικά?
    Δικαιολογίες θα βρέιτε τα παπαγαλάκια πολλές αλλά για το γιατί δεν μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να πουλήσει στο εξωτερικό στην εποχή του Internet δεν θα μπορέσετε να βρείτε αλλον απο το
    οτι απλά ο ιδιωτικός τομέας δεν παράγει τίποτα απλά πουλάει εισαγόμενα προιόντα
    αυξάνοντας 300-1000% την τιμή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαχρονικά ο Ελληνας πέρα από τα προτερήματα του είχε και ελλατώματα. Το ποιο σημαντικό από αυτά (αν ανατρέξουμε στην Ιστορία θα βρούμε πολλά παραδείγματα) ήταν η διάσπαση. Πάντα κάποιο φρόντιζαν (με την βοήθεια και του DNA μας βέβαια) να είμαστε χωρισμένοι.Αυτή η εξασφαλισμένη διάσπαση συντηρούσε και συντηρεί ακόμα και σήμερα ένα και μοναδικό σκοπό.Την στασιμότητα μας. Την αποτροπή της τεράστιας ανόδου που θα μπορούσε να είχε αυτός ο γίγαντας που λέγεται Ελληνας αν γινόταν μια γροθιά. Τα τελευταία χρόνια πολλοί (όχι τυχαίοι)παράγοντες όξυναν ακόμα περισσότερο αυτή την διάσπαση για ευνόητους λόγους. Ακόμα και οι ''Αγανακτισμένοι'' δεν έχουν κοινό όραμα, κοινές απαιτήσεις,κοινά ιδανικά. Γι'αυτό και γινονται εύκολη λεία σε οποιαδήποτε αντίδραση του συστήματος. Οταν και αν αποφασίσουμε να αποστασιοποιηθούμε από αυτή την παθογένεια θα τρίβουμε τα μάτια μας από αυτά που θα καταφέρουμε. Προς το παρόν τα τρίβουμε από αυτά που υπομένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 25/2 9:34 π.μ.
    Εκτός από δημόσιος υπάλληλος, είσαι και ΗΛΙΘΙΟΣ! Ενδεχομένως είσαι δημόσιος υπάλληλος ΕΠΕΙΔΗ είσαι ηλίθιος. Έχεις ιδέα τι είδους Γολγοθά πρέπει να περάσει κάποιος για να ανοίξει μια επιχείρηση; Το ξέρεις ότι για να ανοίξεις σήμερα στο Ελλαδιστάν μια επιχείρηση που πουλάει λάδια ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, πρέπει να κάνεις εξέταση ΚΟΠΡΑΝΩΝ; (ΝΑΙ, ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!). Και ο λόγος για όλα αυτά είναι απλός: Πρέπει να δικαιολογούνται θέσες κηφήνων. Απορροφάτε με την μισθοδοσία σας ΟΛΗ την ικμάδα αυτού του τόπου και έχετε επιπλέον το θράσος να «επιχειρηματολογείτε» κιόλας. Το δημόσιο αναλογικά με τον πληθυσμό μας ΔΕΝ θα έπρεπε να ξεπερνά τους 100.000 δημοσίους υπαλλήλους. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι μπήκαν για ψηφοθηρικούς λόγους. Ακόμα και σήμερα κάποιοι γελοίοι «ιθύνοντες» νόες με σοβιετική νοοτροπία, ονειρεύονται την ίδρυση φορέων τύπου ΚΕΠ, για να διεκπεραιώνουν υποθέσεις του ΙΚΑ! Μα το θέμα ΔΕΝ είναι να δημιουργήσεις ΚΕΠ δήθεν «για να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης»! Ούτε να «μηχανοργανώσεις» την γραφειοκρατία! Το θέμα είναι να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ την γραφειοκρατία, ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΠ!!! Και φυσικά οι υπάλληλοί τους ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ και όχι να μεταταγούν. Και θα πρέπει να ξέρεις αγαπητέ μου δημοσιοϋπαλληλίσκε, ότι ΔΕΝ υπάρχει μονιμότητα!!! ΝΑΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Ακόμα και το σύνταγμα λέει ότι το κράτος οφείλει να σου παρέχει εργασία, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΘΕΣΗ για την οποία σε χρειάζεται. Όταν ΠΑΨΕΙ να υπάρχει αυτή η θέση, έχει κάθε δικαίωμα να σε ξαποστείλει. Άλλο τώρα αν για ψηφοθηρικούς λόγους (αυτό έφαγε την Ελλάδα), ουδέποτε συνέβαινε κάτι τέτοιο.
    Όλα τα άλλα που λες για τον ιδιωτικό τομέα, είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ, που απλώς χαϊδεύουν τον κομπλεξικό ψυχισμό σου. Θα σου συνιστούσα μεγαλύτερο σεβασμό σε αυτούς που βάζουν ψωμί στο τραπέζι σου και πληρώνουν ακόμα και το σώβρακο που φοράς. Σου συνιστώ επίσης και σε σένα όπως και στον Τσιρώνη, να ΜΗΝ ασχολείσαι με ζητήματα υψηλής πολιτικής. Οι δενδρώνες και οι συνάψεις στον εγκέφαλό σου δεν επαρκούν για κάτι τέτοιο. Κρείττον σιγάν του λαλείν ή του γράφειν λοιπόν. Ασχολήσου καλύτερα με τον σχεδιασμό και την δημιουργία καινούργιων σφραγίδων. Για όσο διάστημα βέβαια, μπορείς ακόμα να το κάνεις, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Μάθε πρώτα ποιοί είναι ΔΥ και ποιοί δεν είναι (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ ΕΛΠΕ τοπική αυτοδιοίκηση κλπ δεν ειναι ΔΥ για αυτό και δεν έχουν μονιμότητα ασχετα με το τι λένε τα παπαγαλάκια)"....

    λέει ο 9:34 πμ! Και από που μισθοδοτούνται όλοι αυτοί βρε αστροπελέκι μου;;;; Από το Άγιο Πνεύμα;;; Ή από τους Ιάπωνες;;; Δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνο όσοι δουλεύουν στις εφορίες;;; Μάλλον σαν ΑΜΕΑ θα μπήκες στο δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση