GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

XA: Στο ρυθμό του PSI+...

Γράφει ο Νίκος Χριστοδούλου  Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ Στο ρυθμό της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών με την τρόικα για τ...

Γράφει ο Νίκος Χριστοδούλου 
Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων
Merit ΑΧΕΠΕΥ


Στο ρυθμό της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Παρά τις καθυστερήσεις στις συμφωνίες και το ασφυκτικό κλίμα που δημιουργείται για την Ελλάδα το ανοδικό momentum των τελευταίων 4 εβδομάδων διατηρείται σε μεγάλο βαθμό.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η συμφωνία φαίνεται να είναι θέμα χρόνου αφού η πλειοψηφία των μέτρων έγινε δεκτή από τους πολιτικούς αρχηγούς. Μετά τη συμφωνία αυτή αναμένεται να... ολοκληρωθεί το PSI που έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος και υπάρχουν πολλά σενάρια για το τι πρόκειται να γίνει με τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαρτίου. Παράλληλα, οι ελπίδες για συμμετοχή της ΕΚΤ στο ‘κούρεμα’ έστω και στις τιμές κτήσεως είναι αυξημένες.
Το ελληνικό χρηματιστήριο αντέδρασε ψύχραιμα στο σκηνικό αδιεξόδου που απειλήθηκε. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι στις 620 μονάδες των αρχών Ιανουαρίου να είχαν προεξοφληθεί πολλά αρνητικά ενδεχόμενα. Ένα από αυτά τα ενδεχόμενα ίσως να ήταν και η κρατικοποίηση των τραπεζών κάτι που φαίνεται να απομακρύνεται προς το παρόν τουλάχιστον ως προς το management. Η ανακεφαλαιοποίηση τους (τουλάχιστον 20 δις ευρώ με τα νέα δεδομένα) θα γίνει τελικά με ένα συνδυασμό εργαλείων όσον αφορά στη συμμετοχή του κράτους. Η επαναγορά των μετοχών οποιασδήποτε μορφής αναμένεται να γίνει σε 3-5 χρόνια, διάστημα λογικό αλλά που προϋποθέτει πολιτική λιτότητας από τις τράπεζες αν δεν έχουν καταφέρει να βγουν στις διεθνείς αγορές ως τότε για άντληση κεφαλαίων.
Πάντως η είδηση για τη διατήρηση του management θεωρήθηκε από την αγορά αρκετά σημαντική αφού ο τραπεζικός δείκτης πλησίασε και πάλι τα υψηλά τετραμήνου που σημείωσε την περασμένη Τετάρτη. Καινούριος παράγοντας που αυξάνει το ενδιαφέρον στον κλάδο είναι το κούρεμα στα δάνεια που έλαβε το δημόσιο και κυρίως οι ΔΕΚΟ από τις ελληνικές τράπεζες. Τέσσερις από αυτές φέρονται να έχουν σημαντική έκθεση σε αυτά τα δάνεια κάτι που αναμένεται να αυξήσει τις αναμενόμενες κεφαλαιακές ανάγκες τους, μιας και το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση της Blackrock. Παραμένει επίσης αμείωτο το ενδιαφέρον σχετικά με το deal Alpha-Eurobank για το οποίο υπάρχουν αμφιβολίες στην αγορά ακόμα και για το αν θα γίνει τελικά, με τη σχέση ανταλλαγής να κυμαίνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις μεταξύ του 1 Alpha Bank προς 1,7-1,8 Eurobank.
Τεχνικά η εικόνα του Γενικού Δείκτη δεν έχει αλλάξει πολύ από την προηγούμενη εβδομάδα. Διατήρηση πάνω από τις 800 μονάδες ανοίγει το δρόμο για τις 850 μονάδες και νέα υψηλά τετραμήνου, ενώ όσο διατηρείται πάνω από τις 720 μονάδες παραμένει σε ισχύ το ανοδικό ράλλυ. Κάθε μια συνεδρίαση έχει το δικό της ενδιαφέρον από εδώ και πέρα καθώς μέχρι την πληρωμή των ομολόγων στις 20 Μαρτίου κάθε μέρα θα είναι κρίσιμη. Η αποφυγή της πτώχευσης αν όλα πάνε καλά αναμένεται να παίξει θετικό ρόλο και στις τιμές με ελπίδες να υπάρχουν ακόμα και για μετατροπή του ράλλυ σε μακροπρόθεσμο, αν και έχουμε κάθε λόγο να αναμένουμε αυξημένη τη μεταβλητότητα.
Η παρουσία ξένων επενδυτών στο Χ.Α. θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του momentum. Τον Ιανουάριο πάντως βρέθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (μείωση της συμμετοχής κατά 1,2% υπέρ των εγχώριων επενδυτών) και φαίνεται ότι τα ξένα funds θα επιστρέψουν μαζικά μόνο εάν πειστούν ότι το ελληνικό ζήτημα βαίνει προς τη λύση του. Ενεργοποίηση των ξένων θεσμικών θα σημάνει και σημαντική αύξηση στους τζίρους μη τραπεζικών τίτλων, οι οποίοι έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα αλλά λιγότερο σε σχέση με τους τραπεζικούς τίτλους.




8 σχόλια

  1. Αυτη την στιγμη ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εναν σαν τον αειμνηστο Ιωαννη Μεταξα η (εστω) εναν επισης αειμνηστο Γεωργιο Παπαδοπουλο..
    Για να ξαναγινουμε κρατος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

    Αμεση κηρυξη του στρατιωτικου νομου..
    ΑΜΕΣΗ εκτελεση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    ΑΜΕΣΗ δημεσυη ολης της περιουσιας τους..

    ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ. Τυπου Ρωμαιου αυτοκρατορα Συλλα.
    Καθ'εκαστην να αναρτωνται καταστασεις με τα ονοματα σκυλιων πασοκ-σκυλια,τους οποιους ο οποιοπδηποτε θα μπορει να εξοντωνει και μαλιστα με αμοιβη..

    Τοσα το κεφαλι..

    Συμφωνειτε φιλοι μου??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαβές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή του σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ !
    Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ
    Επίσης ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ON LINE INTERNET ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ, ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΣΕΠΗ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….
    Κύριοι, Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη αν δεν τα κάνετε αυτά ντροπή σας και το κρίμα στο λαιμό ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΗΓΕΤΕΣ" ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ 'Η ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ 'Η "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ".
    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΗΔΑΤΕ ΓΙΑ ΣΦΑΓΜΕΝΑ ΚΟΚΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΑ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ..ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΟΙΚΤΟ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ ..ΦΤΑΙΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΑΝΔΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΠΕΙΝΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9 Φεβ 2012 10:22:00 π.μ
    ==
    Ηλιθιο βρωμερο καθαρμα "κουρδιστο αρχιδι-πορτοκαλι" καλα τα λες ..
    Αλλα ρε μπασταρδο σκυλι της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια.γιατι οι ..πιλοτοι(μην γαμισω) και τα υποβρυχια (μην χεσω) να εξαιρεθουν??

    Αυτοι ειναι που ειναι αχρηστοι..
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παιρνουν ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ,εκτος αν πιασουν το 65 ετος της ηλικιας τους..
    Τα τζογλανια,στα 40 βγαινουν στην συνταξη ,με 10.000 ωρες πτησεις! (υποτιθεται"!!!!)

    Και μαλιστρα 3.500 ευρω!!!

    Στο διαλα μπασταρδε ανισορροπε "κουρδιστι αρχιδι"..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ "ΚΟΠΑΝΑΝΕ" ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΛΑΟ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Julia Alexandratou Και Σια Α.Ε ειναι η πιο καλύτερη λύση για την σωτηρία της Ελλαδας. Θα την σώσει με τα πιο συγχρονα προβλεπόμενα κοκκινα συστηματα σε όλη την χώρα με κεντρικό γραφείο στην βουλή τον ελλήνων. Τελία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση