GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή για την απόσυρση του άρθρου 148...

ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και τους Υπουργούς Υποδομώ...

ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και τους Υπουργούς Υποδομών κ. Βορίδη και ΠΕΚΑ και κ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης προτείνοντας την απόσυρση του άρθρου 148 σχετικού με την Χωροθέτηση οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής ακολουθεί:...
Αθήνα, 29.3.2012 Aθήνα, 28.3.2012
Προς:
κ. Μ. Βορίδη
Υπουργό Υποδομών
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Υπουργό ΠΕΚΑ
Κοιν.
Γραφείο Πρωθυπουργού
Aξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε το ΥΠΕΚΑ έχει δρομολογήσει την αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό (εφεξής Ε.Χ.Π.Τ.), ενώ η διαβούλευση επί του σχεδίου της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και της Επιστημονικής Εκθεσης Αξιολόγησης ολοκληρώθηκε στις 20.3.2012 με τη συμμετοχή φορέων, επιμελητηρίων και πολιτών.
Την ίδια στιγμή όμως, στο Νομοσχέδιο του Υπ. Υποδομών «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Εργων και άλλες Διατάξεις» έχει συμπεριληφθεί – μετά από πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού - άρθρο (με αριθμό 148 και τίτλο «Χωροθέτηση οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων») με το οποίο αφενός μεν ανατρέπεται η συστηματική διαδικασία την οποία έχει δρομολογήσει το ΥΠΕΚΑ για την αναθεώρηση του Ε.Χ.Π.Τ αλλά και τροποποιούνται ειδικότεροι όροι του ως προς την ανάπτυξη οργανωμένων τουριστικών υποδοχέων σε νησιά.
Ειδικότερα σύμφωνα με το Αρθρο 148 προβλέπεται η δυνατότητα για την ανάπτυξη οργανωμένων τουριστικών υποδοχέων σε νησιά με επιφάνεια άνω των 70 τ. χλμ με τη διατιθέμενη έκταση να φθάνει μέχρι το 1% της επιφάνειας τους, όταν η πρόταση του ΥΠΕΚΑ είναι η εν λόγω δυνατότητα να αφορά νησιά άνω των 90 τ. χλμ και να φθάνει στο 0.2% της επιφάνειας τους.
Η αλλαγή του κριτηρίου της έκτασης του νησιού (δηλ. από 90 τ. χλμ σε 70 τ. χλμ) οδηγεί στη συμπερίληψη αρκετών νησιών, μεταξύ άλλων της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Σύρου, της Σίφνου, της Σερίφου, της Αίγινας, κ.α.
Για λόγους σύγκρισης για ένα νησί με έκταση 90 τ. χλμ διατίθεται (με το σχέδιο νόμου του Υπ. Υποδομών) έκταση 900 στρ., ενώ με το σχέδιο του Ε.Χ.Π.Τ. του ΥΠΕΚΑ 180 στρ. Επιπροσθέτως για ένα νησί με έκταση 70 τ. χλμ διατίθεται (με το σχέδιο νόμου Υπ. Υποδομών) έκταση 700 στρ., ενώ με το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ μηδέν (0) στρέμματα.
Στο ίδιο άρθρο (148) προβλέπεται αύξηση της παραθεριστικής κατοικίας στο 75% της δομούμενης επιφάνειας σε περίπτωση που ο υποδοχέας διαθέτει γήπεδο γκολφ ενώ ανατρέπεται η ενιαία δομή ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος καθώς δίνεται η δυνατότητα οι ειδικές τουριστικές υποδομές τις οποίες οφείλει να περιλαμβάνει να μην ορίζονται εντός της έκτασης του σύνθετου τουριστικού καταλύματος αλλά ακόμα και σε απόσταση από αυτό.
Με βάση τα παραπάνω και επειδή θεωρώ ότι εξελίσσονται δύο παράλληλες διαδικασίες αναθεώρησης του Ε.Χ.Π.Τ. οι οποίες ούτε υπηρετούν τον τρόπο με τον οποίο υποχρεούται να νομοθετεί η Πολιτεία αλλά είναι και μεταξύ τους αντιφατικές ως προς τους ειδικότερους όρους που προβλέπουν, προτείνω την απόσυρση του Αρθρου 148 και τη συνέχιση της διαδικασίας αναθεώρησης του Ε.Χ.Π.Τ. που έχει δρομολογηθεί από το ΥΠΕΚΑ επί τη βάσει και των σχολίων τα οποία κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης.
Με εκτίμηση

4 σχόλια

  1. ΠΟ ΤΟΝ ΤΆΦΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ


    Μετατράπηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου..

    Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην Πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά..

    Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζομένου..Ανακοινώνουμε σήμερα την εκκίνηση ενός νέου πολιτικού κινήματος που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, ενός Κινήματος που να ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, τον βιοτέχνη, τον μισθωτό, τον υπάλληλο, στην θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας..

    Να στελεχώσουν και να συμμετάσχουν στην κατεύθυνση ενός Κινήματος που θα προωθήσει ταυτόχρονα την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και τη δημοκρατία σ' όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής...Η σημερινή μας διακήρυξη αποτελεί την πυξίδα που θα καθοδηγεί την πορεία μας προς μια νέα, αναγεννημένη, ανθρώπινη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες.

    Για να καταργηθούν τα προνόμια των ολίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευθούν η μητέρα, το παιδί, τα γηρατειά...καλούμε τον Ελληνικό Λαό να οργανωθεί στις τάξεις του, σε οργανώσεις βάσεις, να συμμετάσχει άμεσα στην παραπέρα διαμόρφωση του προγράμματός του, στη λήψη όλων των αποφάσεων και στην ανάδειξη των στελεχών του σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα συνεχίσουμε με νέα ένταση και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα...

    Ανδρέας Παπανδρέου ξενοδοχείο Κίνγκ παλλάς της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΩ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ Η ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ.ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ.ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Ο ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΚΙΝΑΜΕ : γύρισε ήδη ο Παναγιωτακόπουλος ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ !!!

    Είπα και εγώ !!!!
    έφυγε ο Πάγκαλος θα φύγει και αυτός;
    Τι θα γίνει τούτος εδώ ΤΌΠΟΣ!!!
    Τώρα που σκέφτηκα εγώ να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ!! πάνε ρε πούστη μου να διαλύσουν το προοδευτικό κόμμα του τόπου;

    Ακούστε όλοι οι ΜΑΛΑΚΕΣ όταν θα κατανοήσετε τι έχει προσφέρει αυτή η δημοκρατική παράταξη στον τόπο θα είναι αργά..

    Θυμηθείτε ρε παλικαριά που πεθάναν στην ψάθα για εσάς ,Τσοχατζόπουλος, Πάχτας, Βερελής, Μαντέλης, Τσουκάτος, Πάγκαλος, Πιρπίλη , Δημητρα Λιανη, Κώστας Λαλιώτης, Νταλάρας Αννα και Γεώργιος, Κουστογιωρας, Σαλαγιάννης , Παπαντωνίου , Σημίτης, Βρετζος πρωhν βασανιστης ΕΑΤ ΕΣΑ....
    δεν θέλω να συνεχίσω ..
    -------------------------
    ΑΛΛΑ όταν θα έλθει η δεξιά...
    και θα σας κλήσει τα σχολεία , τις επιχείρησεις , τα νοσοκομεία , θα σας φέρει γενοσημα φάρμακα, θα σας κόψει μισθούς και συντάξεις θα σας βάζει φόρους από το πρωί μέχρι το βραδύ θα θυμηθείτε το ΠΑΣΟΚ η δεξιά θα σας πούλησει και την Ακρόπολη και θα άνοιξει τα ξερονήσια, θα κάνετε παρέλασης με αστυνομικούς..

    Το μνημόνιο είναι ευλογία ,
    είναι η τελευταία μας ευκαιρία να φτιάξουμε την Ελλάδα του 2050 .. μια ΝΈΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα όσοι θα ζήσουν να πάρουν σύνταξη τότε θα παίρνουν πάνω από 60.000 ευρώ τον μήνα ..

    Εμείς το ΠΑΣΟΚ είμαστε εδώ με την συντροφησα Γεννηματά
    τον σύντροφο Λοβερδο, τον σύντροφο Τσε Γκεβαρα, την συντροφiσα Ντόρα, τον σύντροφο Καρατζαφύρερ...

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ & KAMMENOI στα κάρβουνα της ΑΛΛΑΓΗΣ !

    ΟΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΤΗΣ
    ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΙ ,ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΗ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση