GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 1993 Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Με την Ισπανία μετά την Πορτογαλία να καταρρέουν δημοσιονομικά (εκτόξευση του ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Με την Ισπανία μετά την Πορτογαλία να καταρρέουν δημοσιονομικά (εκτόξευση του Ελλείμματος) και την περιβόητη Τρόικα να μπαινοβγαίνει στα Ελληνικά Υπουργεία προκειμένου να σχεδιάσει και να επιβάλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ύψους περίπου 11 δις ευρώ, δεν έχουμε καινούργιο να πούμε.
Και αυτό το λέμε γιατί εδώ και πολύ καιρό τα είχαμε προβλέψει. Και για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και για τα νέα περιοριστικά μέτρα ύψους περίπου 11 δις ευρώ. Εδώ οι νεοφιλελεύθεροι λένε ένα μικρό ψεματάκι (σιγά μην έλεγαν όλη την αλήθεια).
Από τα περίπου 11 δις ευρώ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, τα περίπου 6 δις ευρώ προβλέπονται από την...
νέα μνημονιακή σύμβαση και τα περίπου 5 δις ευρώ είναι πρόσθετα περιοριστικά μέτρα γιατί δεν επετεύχθησαν οι στόχοι των προηγούμενων μνημονίων (Μνημόνιο Νο. 1 και Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής-ΜΠΔΣ).
Έχουμε όμως να πούμε κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Στις 5 Μαρτίου το άρθρο της στήλης είχε τίτλο «Μπροστά σε αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη ο Αλ Καπόνε ήταν ένας άκακος καβγατζής» και θέμα την μείωση των εισακτέων σε όλα τα πανεπιστήμια σε όλες τις σχολές και σε όλα τα τμήματα. Καλά το καταλάβατε… η στήλη αφού ανέπτυσσε το σκεπτικό της για την μείωση του αριθμού των εισακτέων και κατέληγε να αποκαλέσει ανθρωπόμορφα κτήνη τον Γιώργο Παπανδρέου και την κα. Α. Διαμαντοπούλου.
Τότε πολύ φίλοι της στήλης διαμαρτυρήθηκαν για την βιαιότητα του χαρακτηρισμού, ενώ το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στις επικρίσεις όσων διαμαρτύρονταν για την μείωση των εισακτέων ότι είναι θέμα που θα κριθεί πολύ αργότερα ίσως και μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ήρθε όμως και πάλι σήμερα η ειδησεογραφία του Αθηναϊκού Ημερήσιου Τύπου να επαναλάβει την είδηση πως ο αριθμός των εισακτέων σε όλα τα πανεπιστήμια, σε όλες τις σχολές και σε όλα τα τμήματα δεν θα είναι μεγαλύτερος των 70.000 υποψηφίων. Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς να επανέλθουμε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος που παρέλαβε μία χώρα με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα και παρέδωσε επαρχία της Κίνας και η κα. Α. Διαμαντοπούλου, η Υπουργός που δεν στάθηκε ικανή να μοιράσει βιβλία στους μαθητές. σε λίγες ημέρες θα ζητήσουν την ψήφο μας.
Ο μεν πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου θα φιγουράρει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και θα εκλεγεί ούτως ή άλλως Βουλευτής (αφού δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης ως πρώην Πρωθυπουργός). Η δε κα. Α. Διαμαντοπούλου, πρόσφατα αναβαθμισθείσα σε Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θα είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.
Η στήλη δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση και διαφωνία για τους συμπολίτες μας που θα επιλέξουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, άρα θα πριμοδοτήσουν την εκλογή των Γιώργου Παπανδρέου και Α. Διαμαντοπούλου στην Βουλή των Ελλήνων.
Έχει όμως δικαίωμα να τους υπενθυμίσει ότι όταν βλέπουν και ακούν την καινούργια εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ, την κα. Φ. Γεννηματά, καλό είναι να θυμούνται ότι ο αείμνηστος πατέρας της, ο Γιώργος Γεννηματάς ήταν Υπουργός Εθνικής Οικονομίας το 1993. Και τότε το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την Οικονομίας σε χειρότερα χάλια από τα σημερινά. Διαλυμένη από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον προθάλαμο του ΔΝΤ.
Όμως επειδή στο τιμόνι της Οικονομίας ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς. Άνδρας με φρόνημα σπουδαίο, γενναιότητα στο πνεύμα και την ψυχή, πίστη στον λαό και αγάπη προς την πατρίδα, τα χειρότερα απεφεύχθησαν. Η Οικονομία σώθηκε τελευταία στιγμή και στην συνέχεια άρχισε και πάλι να παράγει. Η Πατρίδα σώθηκε και μεταξύ άλλων των καλών δεν χρειάστηκε ποτέ μέχρι να έρθει στην χώρα μας το ΔΝΤ να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ.
Όταν θυμηθούν όλα αυτά, τότε θα καταλάβουν έστω και οι πλέον αδαείς εξ αυτών. Ότι εάν το 2009 στο τιμόνι της χώρας αντί για τους «φιρφιρίκους» που μας έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονταν άνδρες όπως ο Γιώργος Γεννηματάς, γενναιόφρονες με ισχυρή ιδεολογική συγκρότηση και πολιτική κατάρτιση, τότε όλα θα ήταν πολύ καλύτερα σήμερα. Η Πατρίδα θα είχε αποφύγει την τραγική μνημονική κατηφόρα στην οποία κατρακυλάει σήμερα. Αλλά είπαμε, το 1993 Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς!

11 σχόλια

  1. ΜΗΝ ΛΙΒΑΝΙΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ!!!
    ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ!!
    ΟΜΩΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Α. ΠΕΠΕΛΑΣΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:
    "ΜΕ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γ.γεννηματάς από τα μεγαλύτερα λαμόγια. Έγινε βαθύπλουτος απο το πρότζεκτ "κάθε και πόλη και νοσοκομείο, κάθε χωριό και κέντρο υγείας". Από κοντά και 'κείνη η τάπα ο γείτονας, ο βαστάζος του.
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΥΘΩΝ, ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΘΕΩΝ της ΚΛΑΝΙΑΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε δευκαλιωνα ταχεις παιξει..
    λαμογια σαν τον γεννηματα δεν βγαινουν καθε μερα..
    προλαβε και πεθανε..
    ο κοσμος δεν εμαθε τι κουμασι ηταν..
    ο λοβερδος ειναι παναγια μπροστα του
    σε λιγο θα μας λες και για τον λαλιωτη..
    τελικα η πασοκια ειναι ανιατη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
    Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ - ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΚΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ τερατώδους..ΦΩΦΩΣ
    ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;
    _____________________________________
    ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ...(3,1 ). ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ...!!!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!!

    Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν.

    Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
    Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

    Έτσι η κατάχρηση των ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΜΕΝΩΝ δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!

    Τα ακούτε ;;

    Πλημμέλημα η κατάχρηση των ..(3,1 Δις Ευρώ)..!!

    Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!!

    Όταν βλέπω αυτή την "γυναίκα"-σίχαμα θυμάμαι...
    AΠΕΙΡΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    απο το Κτηματολόγιο

    ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΙΠΛΑ
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...
    - ΕΣΕΙΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γεννηματἀς απο τον Αὐγουστο του 1993 γνὠριζε ὀτι πἀσχει απὀ καρκἰνο του πνεὐμονος, και ὀμως πολιτεὐτηκε και τον Νοἐμβριο ανἐλαβε τσἀρος της οικονομἰας.Μἐχρι τον Μἀρτιο του '94, που πἐθανε, παρἐμεινε κληνἠρης στο σπἰτι του γαντζωμἐνος στην εξουσἰα μἐχρι την τελαυταἰα στιγμἠ. Δεν νομἰζω να προσἐφερε χρἠσιμες πληροφορἰες απὀ το κρεββἀτι του πὀνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λαλιωτης-γεννηματας-τσοχατζοπουλος
    ηταν η original troika..
    ευθυμιου-κωστοπουλος-λαλιωτης
    ηταν οι original εκσυγχρονιστες..
    για να μην σας παραμυθιαζουν οι πασοκοι,οτι ταχα ποτε υπηρξε καλο πασοκ και το χαλασε ο σημιτης,το γιοργακι,ο μπακατσελος..
    το πραγματικο του προσωπο,
    ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ,
    το πασοκ το εδειξε απο το 1975,με την εκδιωξη της δημοκρατικης αμυνας..
    αυτα για οσους δεν θελουν να παραμυθιαζονται..
    οι υπολοιποι ας ξαναψηφισουν τους δημιους τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ψηφιστε παλι πασοκ (και ετοιμαστειτε για νεες μπενιζελικες μειωσεις μισθων)

    ο ελληνικος λαος πρεπει να τιμα τις παραδοσεις του

    ΑΧΑΧΑΧΑ ραγιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑ$$ΟΚ..ΜΠΕΝΥ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ

    ΓΙΝΕΤΑΙ να τα εχουμε φαει ολα και να θελουμε κι αλλα; ΝΑΙ γινεται!

    ΓΙΝΕΤΑΙ καποιος να μου θεραπευσει τις αιμοροιδες; ΝΑΙ γινεται

    ΓΙΝΕΤΑΙ να γινω πιο καθικι απο οτι ειμαι; ΝΑΙ γινεται

    ΓΙΝΕΤΑΙ να την κοπανησω με ελικοπτερο; ΟΧΙ δεν γινεται

    ΓΙΝΕΤΑΙ να πεσουμε κατω απο
    το 8%;
    ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ.
    ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΧΑΛΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΠΩΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ 1993 ΜΕ ΤΟ 2012?

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση