GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΦΠΑ (23% !!!) της κρίσης...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΕΝΑ παράδειγμα που αποδεικνύει τη νοοτροπία τους. Παλιά, τωρινή, παντοτινή. Εμείς να απορούμε κι αυτοί να επιμένουν...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΝΑ παράδειγμα που αποδεικνύει τη νοοτροπία τους. Παλιά, τωρινή, παντοτινή. Εμείς να απορούμε κι αυτοί να επιμένουν στο στραβό. Θα φτάσουμε στο κεντρικό παράδειγμα, περνώντας από άλλα «περιφερειακά».
ΘΑ άλλαζαν τον ΚΟΚ και θα γινόμασταν, σε ένα βράδυ….Γερμανία. Και θέσπισαν νόμους που πρόβλεπαν πρόστιμα εξοντωτικά. Όρισαν χρονικά την έναρξη κι όλοι στρωθήκαμε να δούμε και να χαζέψουμε. Για τα πρόστιμα που θα...
έπεφταν, για τις ποινές και το θετικό αποτέλεσμα της συμμόρφωσης του νεοέλληνα. Τέλος το σκουπιδαριό στους δρόμους, σκεφθήκαμε, τέλος η αφίσα παρατημένη επί τόπου μόλις αναρτήθηκε η καινούρια στην κολώνα, βαρύ το πρόστιμο στον δήμο για την ανεμελιά του, σύλληψη του δράστη που μουντζούρωσε το ταμπελάκι της τροχαίας.
ΚΑΙ ήταν 700 ευρώ(!!!) το πρόστιμο αν δεν άναβες τα φώτα μπαίνοντας σε τούνελ, ανεξαρτήτως μήκους. Τόσο…άγρια μας έμπασε ο νόμος στον πολιτισμό με το στανιό, έτσι το’ πιασαν οι «σοφοί» στην Ελλάδα της παρεξηγημένης δημοκρατίας. Το θέσπισαν, λοιπόν, πήγαν για ύπνο και, αν είδες οδηγό να πειθαρχεί ανάβοντας τα φώτα μπαίνοντας σε τούνελ ή τουνελάκι, τηλεφώνησέ μου. Αν είδες συμμόρφωση στον δρακόντειο νόμο, στείλε μήνυμα αισιοδοξίας. Για την Ελλάδα σε τροχιά εξευρωπαϊσμού. Απόδωσε τα εύσημα στον έλληνα οδηγό, κάρφωσε στο στήθος του παράσημα και καμάρωνε.
ΑΥΤΗ είναι η μια όψη (εκείνη του οδηγού) και πάμε στην άλλη. Σ’ εκείνη των «σοφών» που θέσπισαν τον νόμο με πρόστιμο βαρύ. Γιατί; Για να μην εφαρμοστεί! Για να συνεχίσουμε απτόητοι την αγνόησή του, για να παραμείνει το ταμείο άδειο κι αυτοί αδιάφοροι για το αποτέλεσμα. Και, βέβαια, με το δόγμα πως «του έλληνα ο τράχηλος κ.λπ.» να τονώνει τα…αντιστασιακά μας αισθήματα. Αυτά πριν από 3-4 χρόνια, και με την κρίση πίσω απ’ το…βουνό. Μόλις ξέσπασε το μπουρίνι, οι σοφοί ξανασυνεδρίασαν και σχεδίασαν. Τι κάνουμε για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία; Θεσμοθετούμε έμμεση και άμεση φορολόγηση. Μπροστά μας ο (χαμηλός) ΦΠΑ και τι…περιμένεις; Τον αρπάζουμε και τον σηκώνουμε στα ύψη. 23% στο ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών και σ’ όποιον αρέσει. Να δεις, που οι…πειθαρχημένοι έλληνες θα στριμώχνονται ποιος να πρωτοπληρώσει το 23% κι ίσως μας ευγνωμονεί.
ΤΟ ‘ξεραν πως το εξοντωτικό 23% θα νεκρώσει την αγορά και πως η φοροδιαφυγή θα πάρει…λαϊκές διαστάσεις. Αν μείωναν τον ΦΠΑ, τα εισπρακτέα θα’ ταν «εισπρακτά». Θα τον απέδιδε ο επαγγελματίας διαμορφώνοντας φορολογική συνείδηση, ο νόμος θα εφαρμόζονταν και οι…σοφοί θα καμάρωναν.

2 σχόλια

  1. Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΛΟΙ ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ..ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση