GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υστερα από 36 χρόνια το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ πάλι μαζί...

Τριανταέξι χρόνια μετά τη διάσπαση που τους έκανε κομματικούς «αντίπαλους»,ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ  τα δυο πολιτικά σχήματα του μ-λ χώρου ...

Τριανταέξι χρόνια μετά τη διάσπαση που τους έκανε κομματικούς «αντίπαλους»,ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ  τα δυο πολιτικά σχήματα του μ-λ χώρου συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συγκροτήσουν από κοινού Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Το 1976 ήταν χρονιά-σταθμός για το μαοϊκό κίνημα. Ο θάνατος του Μάο και η πολιτική των… επιγόνων του προκάλεσε ιδεολογικοπολιτικές αναταράξεις στο μαοϊκό χώρο διεθνώς. . Τότε κλείνει ο κύκλος της Οργάνωσης Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας (ΟΜΛΕ), που...
είχαν δημιουργήσει το 1964 στελέχη του ΚΚΕ, εντός και εκτός Ελλάδας, αντιδρώντας στην αποσταλινοποίηση της Σοβιετικής Ενωσης.
Η ΟΜΛΕ – έχοντας προπομπό την «Αναγέννηση» και ιστορικά στελέχη της μεταξύ άλλων τον Γιάννη Χοτζέα και τον Ισαάκ Ιορδανίδη – διασπάται και στη συνέχεια συγκροτούνται δυο κομμουνιστικές οργανώσεις μαοϊκής προέλευσης: το ΚΚΕ (μ-λ), και Μ-Λ ΚΚΕ.
Στελέχη τους τονίζουν τώρα ότι οι εκφωνήσεις και η πλατφόρμα μετωπικών σχημάτων από ΣΥΡΙΖΑ και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» δεν τους κάλυπτε ιδεολογικά. Ωστόσο, η κίνηση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα λειτουργήσει σαν «σφήνα» στο ΚΚΕ…
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για εκλογική συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές. Για την ώρα, το βήμα ήταν η κοινή ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ στην οποία επισημαίνεται ότι η Πρωτοβουλία «θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης μετωπικής πολιτικής συνεργασίας, στη συσπείρωση ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της κοινής δράσης, των λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων, του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας και της εξαθλίωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία».
Η «Προλεταριακή Σημαία» , εφημερίδα που εκδίδει το ΚΚΕ (μ-λ), και ο «Λαϊκός Δρόμος», η εφημερίδα που εκδίδει το Μ-Λ ΚΚΕ, γίνονται φορείς αυτής της προσπάθειας.
Η κοινή τους ανακοίνωση ξεκινά ως εξής:
«Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για το λαό και τη χώρα. Καταδικάζει το λαό σε αργό θάνατο, βαθαίνει την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και θέτει τη χώρα κάτω από ασφυκτικό, νεοαποικιακό έλεγχο. (…) Όμως ο λαός δεν παραδίνεται! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και πάλης, στο δρόμο για τη συγκρότηση κινήματος που θα μπορεί να συγκρουστεί συνολικά με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και να διαμορφώσει την επαναστατική προοπτική του».
Ηδη, έχουν προγραμματισθεί 17 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τον Μάιο, αρχής γενομένης στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση τέλος Μαρτίου.
Το ΚΚΕ (μ-λ) έχει δυνάμεις και παρουσία στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη, στη βόρειο Ελλάδα, στην Κρήτη, σε νησιά όπως η Λέσβος και η Σάμος. Το Μ-Λ ΚΚΕ δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον χώρο των εκπαιδευτικών, ενώ έχει στελέχη με δράση στη Δυτική Μακεδονία, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στην Ικαρία.
 Σημειώνεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2009 , το ΚΚΕ (μ-λ) έλαβε 10.213 ψήφους (0,15%) και το Μ-Λ ΚΚΕ 5.506 ψήφους (0,08%).

10 σχόλια

  1. τωρα που πεθανε ο δικτατορας στη κορεα θα μπορει το κκε να προχωρησει.
    ο κοσμος χανεται και τα μουνακια...χτενιζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πανηγυρικώς στα ......παπάρια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΕΣΤΙΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ'ΑΛΩΝΙ Η ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΠΑΓΑΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ. Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜαΛαΚοΚομμούνΕς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ,
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑ ΠΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΤΟ 85 ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΗΣ ΠΠΣΠ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΛΑΥΑΝΕ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΡΩΝΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ.
    ΤΟΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΟΙΔΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ.
    ΕΣΠΑΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eνωθεἰται κουμμουνιστἐς, σε καιροὐς λιτὀτητας τα πολλἀ εκτεληστικἀ αποσπἀσματα εἰναι πολυτἐλεια. Και μην φοβἀστε, δεν θα σας πονἐσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπορει ενας κουμουνιστης να μου πει γιατι επεσαν σαν χαρτινοι πυργοι και αφυσαν πισω τος μιζερια και φτωχια τα κουμουνιστικα κεθεστωτα. απ οτι ξερρω επεσαν απο τους εργατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προκειται για κακομοιρους ψυχασθενεις. Δεν πρεπει να τους λεει κανεις "οχι". Αφηστε τους να πανε μαζι, ετσι θα παιρνουν και ενα μονο ταξι και θα κανουν οικονομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση