GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιαπωνία: Ένας χρόνος αγώνα σε 60 δευτερόλεπτα...

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Κυριακή από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε τη βορειοανατολική Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη...

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Κυριακή από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε τη βορειοανατολική Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15.600 άνθρωποι αλλά και να σημειωθεί η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνομπίλ.
Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η ζωή σταμάτησε στις 14:46' τοπική ώρα (07:46' ώρα Ελλάδος) ακριβώς τη στιγμή που...
ένας ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 9 βαθμών συγκλόνισε τη βορειοανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου του 2011 καλύπτοντας με κύματα αρκετών δεκάδων μέτρων την ακτή. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς ακινητοποιήθηκαν και ένα λεπτό σιγής τηρήθηκε στα εμπορικά σημεία του Τόκιο και των μεγάλων πόλεων στη μνήμη των 19.000 νεκρών και αγνοουμένων.
Αντιπυρηνικοί ακτιβιστές οργάνωσαν διαδηλώσεις στο Τόκιο, στην πόλη της Φουκουσίμα και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, ενώ στις πληγείσες περιοχές οι επιζήσαντες άναψαν χιλιάδες κεριά για να τιμήσουν τα θύματα της καταστροφής.
Στο video του Reuters παρουσιάζεται σε 60 δευτερόλεπτα η «επόμενη μέρα» και οι προσπάθειες ανοικοδόμησης στην περιοχή, μετά την πρωτοφανή καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση