GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

63 σε 3 μήνες: Έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Πάτρα...

Περισσότερα από 60 περιστατικά ρατσιστικής βίας καταγράφηκαν κυρίως στην Αθήνα από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβριο του 2012, όπως προκύπτ...

Περισσότερα από 60 περιστατικά ρατσιστικής βίας καταγράφηκαν κυρίως στην Αθήνα από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβριο του 2012, όπως προκύπτει από την πολιτική λειτουργία του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Σε 18 περιστατικά συνδέονται η ρατσιστική με την αστυνομική βία. Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από...
το Αφγανιστάν και την υποσαχάρια Αφρική.

Μόνο οι καταγεγραμμένες
Το πρόγραμμα λειτούργησε μετά από πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (ΥΑ)*, συν τοις άλλοις καταδεικνύοντας την απουσία ενός επίσημου και αποτελεσματικού συστήματος καταγραφής περιστατικών και τάσεων του ρατσισμού και της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.
Τα 63 περιστατικά καταγράφηκαν κατά την περίοδο 1.10.2011-31.12.2011. Στα 51 εμπλέκονται περισσότεροι θύτες, από τους οποίους 18 θύτες φέρονται να λειτουργούν ως μέλη εξτρεμιστικών ομάδων και 26 ως μεμονωμένοι πολίτες. Οι περισσότεροι θύτες είναι άνδρες (61 έναντι 2 γυναικών). Πάντως στα ομαδικά περιστατικά εμπλέκονται και γυναίκες.
Όσον αφορά στα θύματα, πρόκειται κυρίως για άνδρες, με αναλογία 56 προς 7 γυναίκες (στα περιστατικά με περισσότερα θύματα η καταγραφή βασίστηκε στη μαρτυρία 1 θύματος). Τα θύματα προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν (25), την Υποσαχάρια Αφρική (21), το Μπαγκλαντές (4) και το Πακιστάν (2). Από αυτά, 27 δεν διαθέτουν έγγραφα, 23 αιτούνται άσυλο, 5 διαμένουν νόμιμα στη χώρα, 1 είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας και 1 με καθεστώς επικουρικής προστασίας (σε 6 περιπτώσεις το καθεστώς του θύματος είναι άγνωστο).
Μέσα από τα συγκεκριμένα περιστατικά, προέκυψαν κυρίως σωματικές βλάβες (30) και βαριές σωματικές βλάβες (12) -10 με ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, όπως και κρούσματα καταστροφής περιουσιακών στοιχείων (καταστροφή οχήματος διανομής παντοπωλείου, εμπρησμός ανθοπωλείου).
Κυρίως στο κέντρο
Ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση για μία τάση ομαδικής βίας με τη συμμετοχή ανηλίκων. Στις περιπτώσεις αυτές καταγράφεται στοιχειώδης οργάνωση στο δημόσιο χώρο (πλατείες κλπ.) και χρήση αυτοσχέδιων κυρίως όπλων, ωστόσο δυνάμει φονικών.
Επιπλέον, προκύπτει η πρακτική «περιπολίας» από μαυροφορεμένους μοτοσικλετιστές, με κράνη ή καλυμμένο πρόσωπο, οι οποίοι επιτίθενται εν κινήσει και συχνά σε στάσεις λεωφορείων. Οι ομάδες χρησιμοποιούν και μεγαλόσωμους σκύλους για εκφοβισμό. Οι επιθέσεις κατά των γυναικών έχουν «στοιχεία απειλής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους με ρητή σύνδεση με το χρώμα τους».
Σε 18 περιστατικά (10 στην Αθήνα και 8 στην Πάτρα) συνδέεται η αστυνομική με τη ρατσιστική βία. «Ένστολοι, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και σε επιχειρήσεις ρουτίνας, καταφεύγουν σε έκνομες ενέργειες και πρακτικές άσκησης βίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Καταγράφηκαν επίσης περιπτώσεις προσαγωγών στα αστυνομικά τμήματα, κράτησης και κακομεταχείρισης για ορισμένο χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, καθώς και η καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων. Σε μια περίπτωση, ένστολος κατέστρεψε φάρμακα τα οποία ο αλλοδαπός είχε προμηθευτεί από ιατρείο ΜΚΟ.
Οι ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφηκαν μόνο στη γεωγραφική περιοχή του κέντρου της Αθήνας (πλησίον της Ομόνοιας, στην πλατεία Αττικής, στον Άγιο Παντελεήμονα) και σε ορισμένες περιοχές της Πάτρας.  Οι συμμετέχοντες φορείς διαπίστωσαν ότι ακόμα και στις περιπτώσεις στις οποίες το θύμα, συχνά με νωπά τα σημάδια της βίας, αναζητά κάποια βοήθεια στις υπηρεσίες τους, αποφεύγει την καταγγελία, πιθανόν λόγω φόβου, έλλειψης εμπιστοσύνης στο σύστημα ή ακόμη και παθητικής εξοικείωσης με τη ρατσιστική συμπεριφορά.
Κοινωνικές διαμάχες
«Η βραχύβια πιλοτική περίοδος, οι περιορισμένοι πόροι του δικτύου, η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τις μεταναστευτικές κοινότητες και η συχνή δημοσιοποίηση περιστατικών σε άλλες περιοχές  από αυτές όπου δραστηριοποιούνται οι συμμετέχοντες φορείς φανερώνουν ότι η ρατσιστική βία εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς και απειλεί την ήδη πληγείσα κοινωνική συνοχή. Επισημαίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση πως στις παρούσες συνθήκες οικονομικής ύφεσης, ρήξης του κοινωνικού ιστού και ταχύτατης περιθωριοποίησης ομάδων του πληθυσμού, το φαινόμενο απειλεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», διαπιστώνει το Δίκτυο.
Υπενθυμίζει δε πως «η ατιμωρησία πυροδοτεί την εγκληματικότητα, διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο της βίας και υποδαυλίζει τις κοινωνικές διαμάχες». Ως εκ τούτου, εισηγείται:
  • τη  δημιουργία ενός ενιαίου ειδικού συστήματος καταγραφής ρατσιστικών εγκλημάτων, το οποίο θα διαχειρίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το σύστημα αυτό θα συνδέει τα στοιχεία των ΜΚΟ, των νοσοκομείων και άλλων κατάλληλων φορέων.
  • την σταθερή συνεργασία με το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής, τις ΜΚΟ και τις κοινότητες των μεταναστών,  οι οποίες έρχονται σε επαφή με τα θύματα, με σκοπό την αναζήτηση κατάλληλων λύσεων και τον σχεδιασμό συγκεκριμένων μέτρων κατά της ρατσιστικής βίας.
  • την καθιέρωση ειδικών οδηγιών επί των διαδικασιών αστυνομικής διερεύνησης του ρατσιστικού εγκλήματος, την καταπολέμησης της ανοχής εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων τέτοιων συμπεριφορών και τη διασφάλιση της παραπομπής στη δικαιοσύνη των δραστών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.
Βεβαίως, «οι παραπάνω προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πράξεων ρατσιστικής βίας, πρέπει να συνοδεύονται από μέτρα και πολιτικές βελτίωσης του κλίματος ασφάλειας στις γειτονιές, πάταξη των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, εμπορίας ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας, αναβάθμισης των περιοχών αυτών και ανακούφισης του συνόλου του πληθυσμού, περιορισμού της γκετοποίησης άπορων/άστεγων μεταναστών και προσφύγων και προώθησης της κοινωνικής τους ένταξης, όπου αυτό είναι δυνατό».
*Στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας συμμετέχουν 18 μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι φορείς: το Αίτημα, η Αντιγόνη, οι Γιατροί του Κόσμου, η Διεθνής Αμνηστία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, το Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ», η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών /στριών (Πάτρα), η ΜETAδραση, το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, η Ομάδα Νομικών για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών (Θεσσαλονίκη), το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, το i-RED Ινστιτούτο για τα Δικαιώματα, την Ισότητα και την Ετερότητα και το PRAKSIS, καθώς και ο Συνήγορος του Πολίτη ως παρατηρητής. Το Δίκτυο Καταγραφής παραμένει ανοιχτό σε όποιον φορέα έχει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά συμμετοχής, δηλαδή προσφέρει ιατρικές, κοινωνικές και νομικές υπηρεσίες ή/και έρχεται σε άμεση επαφή με τα θύματα ρατσιστικής βίας.  

12 σχόλια

  1. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον Αθώων Ελλήνων όμως δεν λένε τίποτε.....
    ΟΥΣΤ από εδώ ξεπουλημένοι...ανθέλληνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε οποίον λαθρομετανάστη δεν του αρέσει να ξεκουμπιστεί και να μας αφήσει ήσυχους και ασφαλείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι δεν περνετε τους λαθρομεταναστες στα σπίτια σας??
    Να τους ταιζετε και να πηδανε τη μαννα σας και την αδελφη σας.
    Οχι βέβαια κανονικα αλλα απο πισω
    μιας και ειναι Μωαμεθανοι και αρεσκονται στο Οθωμανικο Δικαιο.
    Πεμπτοφαλλαγγιτες του κερατα.Εφιαλτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ- Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με τον Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Χα χα χα χα χα... αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ; 'Η ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ 'Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΗ "ΒΡΙΣΚΕΤΕ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὀλοι σχεδὀν εἰναι μἐλη του ΣΥΡΙΖΑ, ἰδια ἀτομα συμμετἐχουν σε ὀλες τις ξενοκἰνητες ΜΚΟ. Επιβἀλλεται η διἀλυση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. +_____________________________+
    ΙΕΚ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΓΑΠ - ΠΑssΟΚ - ΦΑΣΙΣΤΑΡΑ ΜΠΕΝΙΤΟ !!

    ΠΩΣ ΝΑ..... ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!!!!


    Πρώτα ό........ Πολίτης!!!!!!!!!!!!
    στο ξύλο, στα δακρυγόνα, στο σακάτεμα, στην αναπηρία, στον Θάνατο.


    (Αθήνα/Σύνταγμα,Όκτώβριος 20 2011.
    _________________________________

    Οι Διεθνείς Σοσιαληστές ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
    του αντίστοιχου ΜΠΑΑΘ της ΣΥΡΙΑΣ.

    στην ΠΕΡΙΟΧΗ της πρώην Ελλάδας
    είναι ΕΔΩ.

    + + + + + + + + + + + + + + + +



    κατάντιααααααααααααααααααααααααα
    ρεεεε
    να ξεπατάνωσαι ρε ΒΟΘΡΟ ΠΑΣΟΚώλε

    KATANTIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    Π
    Ο
    Υ
    Σ
    Τ
    Η
    ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ.

    σε γνωρίσαμε ..ΑΛΗΤΗ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑ
    που κάνεις και σχόλια..
    Ψωλέτο !!!

    -----------------------
    θαυμάστε τον ΠΟΥΣΤΗ ΣΑΣ
    ΕΝΑΠΟΜΕΙΜΑΝΤΑ ζώωωωωωωααααααα παΣΤΟΚ.

    Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου.
    Σε πόσες θέσεις διορίστηκε αυτός ο άνθρωπος από το 1993.
    Όπου ο Βενιζέλος και ο ΠΟΥΣΤΗΣ.

    Μετράμε:

    Ξεκίνησε, όπως λέει να δικηγορεί, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, γιατί κατάλαβε πόσο σκληρές είναι οι δομές του στρατού. Κανείς βέβαια δεν τον θυμάται στα δικαστήρια.
    Όταν ο Βενιζέλος γίνεται Υπουργός, αρχίζει και η πολιτική καριέρα του Αγγελούδη, που διαρκεί επί 20 έτη. 20 έτη κρατικοδίαιτος, χωρίς βέβαια ποτέ να έχει εκλεγεί.
    Έτσι, μετά το 1993 υπήρξε:

    1) Ειδικός Σύμβουλος ΕΡΤ ΑΕ (1993), όταν ο Βενιζέλος είναι Υπουργός Τύπου

    2) Ειδικός γραμματέας Αθλητισμού για τη Μακεδονία και τη Θράκη (1996),

    3) Γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης (1999),

    4) Σύμβουλος διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» (2001)

    5) Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (2004).

    6) Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης

    7) Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ως σήμερα)

    8) Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης (Από το 2010).Γενι

    9) Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ»κός

    ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΠΡΟΣΟΝ
    Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ.

    ΠΟΥ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ

    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΑΓΛΑΝΑ-ΡΕΛΟΣ -ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ
    πα.$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ - Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με τον Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Χα χα χα χα χα... αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    Αμάν από καλομαθημένους, 60-χρονους βουτηρομπεμπέδες, φλώρους της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, από μεγάλα τζάκια, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, "εκτοξευμένους" από Αβέρωφ, ευεργετηθέντες απ' τον Μητσοτάκουλα, προδίδοντες τον- από... κακομαθημένα καπρίτσια ματαιοδοξίας και εν συνεχεία, βαρώντας μύγες στον τοίχο για 10 χρόνια (τρώγοντας τα έτοιμα, αδούλευτα λεφτά του "τζακιού" τους) και εκλιπαρώντας άλλους άεργους βουτηρομπεμπέδες φλώρους να τους αφήσουν να ξαναδιαβούν το κατώφλι του "κόμματος-μαντρί", της "ιερής αγελάδας", που θα τους ξαναφέρει "το όνειρο" της "βουτηρομπεμπέδικης ματαιοδοξίας" τους για εξουσία, σε ένα κράτος, που κατέντησαν αυτοί οι ίδιοι- ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χιχιχιχι...χοχοχοχ..χαχαχαχααα

    Π
    Ο
    Υ
    Σ
    Τ
    Ρ
    Ο
    Ν
    Ι

    ..πασοκο θεόβλακα Σ Α Κ Α Τ Η
    ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ να σε στείλουν ταξίδι με αναπηρικό
    να θαυμάσεις!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο ΓΑΠ έγινε άρμα σε Ισπανικό Καρναβάλι.

    Οι Ισπανοί αποφάσισαν να γιορτάσουν το καρναβάλι τους Las Fallas στην Βαλένθια με ένα άρμα πάνω στο οποίο δέσποζε το άγαλμα του γυμνού Γιώργου Παπανδρέου ως δισκοβόλος που ετοιμάζεται να εκσφενδονίσει το ευρώ...


    "Ο ΓΑΠ έγινε άρμα σε Ισπανικό Καρναβάλι."

    Mέχρι και οι Ισπανοί κατάλαβαν τι καρνάβαλος ειναι αυτός ο καριόλης.

    θέλουμε να τον ντύσουμε καρνάβαλο, να τον δέσουμε σε μιά κολώνα στο Σύνταγμα και να περνάει ο κόσμος να του δίνει .."συγχαρητήρια"

    ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ;

    Οι Ισπανοί κατάλαβαν ότι ο ΓΑΠ είναι σκέτο κόμικ .
    Οι Πασόκοι εδω πέρα τον ακούνε ακόμη και τον χειροκροτάνε
    κιόλας !

    ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ
    ΣΑΚΑΤΗΣ εδώ...

    χιχιχ......μέχρι και το μαλακισμένο το τσουτσουράκι..του
    το ευνουχίσανε ...!!!!!!!!!!

    ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ - Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με το Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Χα χα χα χα χα... αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    Αμάν πια, από καλομαθημένους, 60-χρονους βουτηρομπεμπέδες, φλώρους της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, από μεγάλα τζάκια, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, "εκτοξευμένους" από Αβέρωφ, ευεργετηθέντες απ' τον Μητσοτάκουλα, προδίδοντες τον, από... κακομαθημένα καπρίτσια ματαιοδοξίας και εν συνεχεία, βαρώντας μύγες στον τοίχο για 10 χρόνια (τρώγοντας τα έτοιμα, αδούλευτα λεφτά του "τζακιού" τους) και εκλιπαρώντας άλλους άεργους, βουτηρομπεμπέδες, φλώρους να τους αφήσουν να ξαναδιαβούν το κατώφλι του "κόμματος-μαντρί", της "ιερής αγελάδας", που θα τους ξαναφέρει "το όνειρο" της "παιδικίστικης ματαιοδοξίας" τους για εξουσία, σε ένα κράτος, που κατέντησαν αυτοί οι ίδιοι- ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ"!

    ΚΑΙ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΑ ΒΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση