GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκ παραδρομής…

Του Θανάση Νικολαΐδη ΔΕΝ τους «πιάνεις», δεν στριμώχνονται. Κι αν ακόμα τους γραπώσεις με την απόχη στον λασπώδη βυθό, σου βγαίνουν στην...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ τους «πιάνεις», δεν στριμώχνονται. Κι αν ακόμα τους γραπώσεις με την απόχη στον λασπώδη βυθό, σου βγαίνουν στην επιφάνεια χαμογελαστοί. Τινάζουν τη λάσπη κι έτοιμοι για…φωτογράφιση. «Δεν τρέχει τίποτα, όλα νόμιμα και ηθικά». Με την τρέχουσα ηθική στον κόσμο των δραστήριων μεγαλοεπιχειρηματιών και των αδιάφορων πολιτικών.
ΕΒΓΑΛΑΝ το χρήμα σε περίοδο κρίσης, κρύφτηκαν πίσω από...
 συγγενείς και, για την Βουλή, πέρα έβρεχε. Δεν ήταν καιρός για άσκοπες αναζητήσεις-σήμερα εσύ αύριο εγώ-αλλά έγινε η στραβή. Βγαίνει μια περίπτωση τυχαία στον αέρα και τους αναστατώνει. Θορυβημένοι μη του βγει το όνομα (επίκεινται και εκλογές), τρόμος μην ενοχοποιήσουμε τους…ορκισμένους να φυλάνε το Σύνταγμα και το συμφέρον της Πατρίδας. Όπως την εννοούν, για να την αρμέγουν με χίλιους τρόπους. Με νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Για προνόμια που βγάζουν μάτι και μοναδικά στον κόσμο-κίνητρο για έδρα στον παράδεισο της βουλής.
ΝΑ ξαναπάμε στους…ξεχασιάρηδες. Πόσα είναι τα λεφτά που άλλαξαν πατρίδα και δεν δηλώθηκαν, «εκ παραδρομής»; Λεφτά όσο ένας καφές ή το κοτέτσι ενός αγροτόσπιτου; Και τι κάνανε οι δεκάδες λογιστών και νομικών περί τα οικονομικά των «αμελών»; Δεν το πρόσεξαν, δεν τον νοιάστηκαν; Ο ένας τους τα’ βγαλε για εμπορικούς σκοπούς, ο άλλος για την εταιρία του(;) στο εξωτερικό, εδώ παπάς-εκεί παπάς, πού είναι το χρήμα, ποιος ο…ταχυδακτυλουργός και ποιοι τον κρύβουν; Τον κρύβει το «σύστημα». Με την νομοθεσία και τις δομές του. Με «λειτουργούς» που δεν δίνουν πεντάρα για το ηθικό μέρος της πράξης, κι όταν σκάσει το θέμα, αρπάζουν τη μάνικα με τον αφρό, μην επεκταθεί η φωτιά. Κι ύστερα; Σκεπάζουν τον χώρο με πολύχρωμα αέρια που θα μετριάσουν το αμάρτημα και θα προφυλάξουν τον…αμαρτωλό.
ΞΑΝΑ θα πάμε στους κουτόφραγκους του νόμου, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Δεν γλυτώνει πολιτικός απ’ τις δαγκάνες του νόμου, ακόμα και για ενός ευρώ…παραδρομή. Κι αν θέλεις δείγματα πολιτικής ευθύνης και συμπεριφοράς πολιτικών ανδρών, δες κάποιους μεγάλους και τρανούς (της πολιτικής και όχι μόνο) που στήθηκαν στο εδώλιο για δράσεις ή παραλείψεις ήσσονος σημασίας.
ΜΕ τα «εκ παραδρομής» και με τους νομοθέτες μας αδιάφορους και αλληλεπικαλυπτόμενους, μην περιμένεις αλλαγή και…ξαστεριά. Το χρήμα θα κυκλοφορεί «εκτός», οι διακινητές του θα παραμένουν «πατριώτες», οι πολιτικοί μας βαστάζοι της βαλίτσας τους με τα λεφτά και οι πολίτες θα βράζουν στο ζουμί τους.

6 σχόλια

  1. Και εγώ περιμένω ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ.Π.Α ( ΈΧΩ ΠΕΡΆΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΠΙΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ) για να πάρω 400 ευρώ σύνταξη για να πάρω τα φάρμακα μου ΓΙΑΤΙ χρωστώ της συμμετοχή μου στον φαρμακοποιό γιατί έχω ανίατη αρρώστια ..

    Τι μαλάκας είμαι; τι περιμένω και δεν έρχομαι να ΓΑΜΉΣΩ μερικούς από εσάς!!!! απορώ και εγώ δεν είμαι ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΆΝΗ θα σας κάνω ένα ΑΡΚΆΔΙ που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη μπας με το ΣΟΚ ξυπνήσουν και άλλοι.

    Μπούτζουκας Θ. Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειαζόμαστε αυτούς που καταχρέωσαν και έβλαψαν την Ελλάδα !!!

    Από την μεταπολίτευση του '74, η δυναστεία Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται την χωρά , με έναν πρωθυπουργό, μια αρχηγό κόμματος (θυγατέρα ), έναν βουλευτή (υιό) ,έναν δήμαρχο (εγγονό) και έναν εσμό υποτακτικών οικονομισάριων !

    Η ανάμιξη του κάθε Μητσοτακικού-υποτακτικού Nτορό –κοπρό -σκύλου πολιτικού στην πολιτική δεν είχε σχεδόν ποτέ σαν κινητήρια δύναμη την παρουσία των ιδεών και την εφαρμογή της ιδεολογίας.

    Η εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα ήταν σχεδόν πάντοτε αποτέλεσμα της προσδοκίας για κάποιας μορφής οικονομικής αφαίμαξης και την κοινωνικό - κρατική πατρωνία.

    Λένε ψέματα με χαμόγελο, αγνοούν την ανάμειξη ή τη συμμετοχή τους σε γεγονότα, επιρρίπτουν τυχόν λάθη τους σε άλλους με τρόπο πολύ πειστικό, και δεν έχουν καμία αμφιβολία για τη δική τους αξία που, φυσικά, δεν έχουν.

    Είμαστε τέτοιοι μαζόχες που ακόμη του ψηφίζουμε, τους χαιρόμαστε και τους χρυσοπληρώνουμε ,αντί να τους γιαουρτώνουμε η να τους ξεβρακώνουμε …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΝΤΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ , ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.

    Η ίδια η Ντόρα αποτελεί το πλέον φθαρμένο πολιτικό υλικό και γύρω της έχουν ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΙ όλα τα φθαρμένα παλαιοκομματικά υλικά, που όχι απλώς αφαίμαξαν την χωρά , αλλά και την οδήγησαν στην ξενοδουλία και στον εξωφρενικό δανεισμό

    Μια βασική εκφραστής του σάπιου πολιτικού συστήματος,( γέννημα θρέμμα, όχι του λαού αλλά της Οσίας Οικογένειας του Φαταούλα Δράκουλα ) η Ντόρα πρώην Μπακογιάννη νυν Κούβελου του “εφοπλιστή”, βγήκε χασκογελώντας να μας πει ότι ενδιαφέρεται δήθεν για την σωτηρία της χώρας, που χρόνια τώρα ασύδοτα αφαίμαξε και την οδήγησε με τους υποτακτικούς της στον βούρκο, στην διαφθορά, στην αδιαφάνεια, στην αναξιοκρατία …

    Μόνο όταν περιφρονείς σε τέτοιο προσβλητικό βαθμό την νοημοσύνη του ελληνικού λαού, είναι δυνατόν να χαμογελάς , όταν κινδυνεύει η Ελλάς από τα αρχηλαμόγια που Κούβελάς … (κουβαλάς)…

    Ένα είναι το γεγονός αδιαμφισβήτητο , ότι η οικογένεια ΜΗΤΣΟ –ΝΤΟΡΑ –ΚΟΥΛΑ εινα συνηθισμένη στις δωρεές ,στις χορηγίες και ειδικά στις ΜΙΖΕΝΣ…

    Η ΚΥΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ, ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ...

    Η ΝΤΟΡΑ, ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΦΕΡΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ...(ΜΙΖΕΝΣ, ΑEGEAN,ΑΓΕΤ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ, ΙΠΠΙΚΟΥΣ ,ΚΤΛ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πιαστα αρχιδιας κι φερτα γυρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μονο το φτωχο λαο κοιτανε να γδαρουν.ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η χώρα κατέληξε πρωταθλήτρια της διαφθοράς ,της διάπλοκης και της μίζας , η απαξίωση δε θεσμών , προσώπων, και η κατάχρηση του δημόσιου χρήματος έχει άμεση σχέση με τον Mητσοτακo-Nτoρακ-ισμό.

    Όλο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της εξαχρειωμένης ψωροκώσταινας, με την ανοχή της τυφλής δικαιοσύνης και την σιωπή των διαβρωμένων δημοσυντήρητων δημοσιογράφων, προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν φταίει ο Ισιδώρας και η Ντόρα , για τα εκατομμύρια που περιφέρονται από τράπεζα σε τράπεζα του εξωτερικού ..

    Αφού ο εγκάθετος εισαγγελέας Ζαγοριανός δεν έκλεισε μέσα τους υπόλογους της ΜΙΖΕΝΣ κάλα μας κάνουν οι άπληστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση