GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραχμή: η μόνη λύση...

Γράφει ο  Γιάννης Κανατσέλης Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν ομαλά και ο κόσμος εισέπραττε τις σ...

Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν ομαλά και ο κόσμος εισέπραττε τις συντάξεις και τους μισθούς του, η δε αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιωμένων φόρων.
Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε τη μικρή φιάλη εμφιαλωμένου νερού από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Αυτό μεταφράζεται σε...
υπερπληθωρισμό 340% σε σχέση με την αρχική ισοτιμία μετατροπής μέσα σε μια ημέρα, ή με άλλα λόγια η πραγματική ισοτιμία μετατροπής για το λαϊκό εισόδημα ήταν στην πραγματικότητα περίπου 1 ευρώ προς 1.000 δρχ. αντί για 1 ευρώ προς 340,75 δρχ.
Για παράδειγμα ένας μέσος μισθός των 200.000 δρχ του 1997 με 25 ημέρες εργασίας ή με 8.000 δρχ ημερομίσθιο, αγόραζε 10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1.600 δρχ., ένα πακέτο τσιγάρα 350 δρχ και μια μερίδα φαγητό σε εστιατόριο προς 1.000 δρχ. Σύνολο 2.950 δρχ. Περίσσευαν 5.050 δρχ για αποταμίευση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.
Σήμερα ένας εργαζόμενος με 750 ευρώ που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρώ ημερησίως. Από αυτά δίνει για 10 λιτρα βενζίνη από 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακέτο τσιγάρα 4.20 ευρώ και για μια μερίδα φαγητό 8 ευρώ. Σύνολο 28.20 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στα 2.950 δρχ του 1997. Τι περισσεύει; Μόλις 1.80 ευρώ. Δηλαδή η μείωση στο ποσόν αποταμίευσης ή και για κατανάλωση σε άλλα είδη με βάση την αρχική ισοτιμία ένταξης στο ευρώ είναι τερατώδης, 823%.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο έντεχνα μας έβαλαν στο ευρώ και πόση μείωση υπέστησαν οι πραγματικοί μισθοί; Η μείωση αυτή στην αγοραστική αξία του εισοδήματός μας, όπως λέγεται, είναι τρομακτική. Μετά από 10 χρόνια και ονομαστική αύξηση στο μισθό του παραδείγματος, αυτός υπέστη πραγματική μείωση 326%, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας το έχασε από την πρώτη στιγμή ένταξης στο ευρώ.
Και τι θα πάθουμε αν έλθουμε και πάλι στη δραχμή;
Χαρούπια και αγκωνάρια τρώγαμε πριν μπούμε στο ευρώ (δηλαδή μέχρι το 2002); Τη δεκαετία του 70, του 80 και του 90; Ακόμα και πιο πίσω, το 50 και το 60, πέτρες τρώγανε οι Έλληνες; Γιατί δεν ρωτάμε τους πατεράδες και τους παππούδες μας όσοι δεν γνωρίζουμε τι γινόταν τις περιόδους που αναφέραμε; Όσοι πάλι τα ζήσαμε, γιατί δεν λέμε την αλήθεια στο λαό αλλά τον τρομοκρατούμε;
Μπορεί το κόστος δανεισμού να γίνει δυσβάσταχτο αλλά μήπως δεν είναι σήμερα; H δεν θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια με το Ευρώ;
Αντί λοιπόν κάποιοι να καταστροφολογούν, θα έπρεπε να βγουν τίμια και να εξηγήσουν πως με το ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, απλά παράταση της χρεωκοπίας! Αντίθετα με τη δραχμή, θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής - ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ - και θα γίνει πραγματική επανεκκίνηση της Οικονομίας!
Θα ξαναθυμηθούμε επιτέλους να παράγουμε μόνοι μας ό,τι μας χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή μας! Ναι, Μπορεί να στερηθούμε στην αρχή κάποια προϊόντα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε να φάμε, δεν θα ψάχνουμε τους ντενεκέδες και τους κάδους, όπως στην κατοχή που μας ξαναεπιβάλουν.
Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ομαλή επιστροφή στη δραχμή είναι ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα προστατέψει τον λαό από τους κερδοσκόπους και τους μαυραγορίτες!
Αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερος κόσμος, παρά τον ανελέητο ειδησεογραφικό και τηλεοπτικό βομβαρδισμό, καταλαβαίνει και ζητά επιστροφή στη δραχμή!
Καλύτερα λοιπόν ελεύθεροι και σχετικά φτωχοί για ένα μικρό διάστημα, παρά μόνιμα φτωχοί και αιωνίως σκλάβοι.

16 σχόλια

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

    Αυτος που εκδιδει το νομισμα, και σου το δανειζει ειναι ο κατακτητής.

    Οταν εχεις δικο σου νομισμα εισαι ελευθερος.

    Στη δικη μας περιπτωση

    η ΕΛΛΑΣ

    απετελεσε το ορμητήριο, τη βαση για κατακτηση (πτωση των καθεστώτων) και των υπολοιπων λαών της περιοχής.

    Ομως καποιοι πονηροί, Αγγλοι, Πολωνοί, Βούλγαροι,
    επιθυμουν Ευρωπαική Ενοποιηση αλλά με το δικο τους νόμισμα.

    Διστυχώς οι πολιτικοί μας,

    ειναι ανίκανα πουλημένα τομάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες βρε ηλίθιε ξερόλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΣ ΕΣΥ

    ΠΟΥ ΔΕΝ,

    ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΞΕΡΟΛΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα πλέον θα είναι δύσκολα τα πράγματα με την δραχμή. Τα ενεργειακά θέματα και τα φάρμακα είναι μεγάλο πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ Κανατσέλη ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙA ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΜΙΚΡΗ ΦΙΑΛΗ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ; ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ, ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ, SUPERMARKET, ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ....... ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ Κανατσέλη ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙA ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΜΙΚΡΗ ΦΙΑΛΗ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ; ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ, ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ, SUPERMARKET, ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ....... ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ Κανατσέλη ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙA ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΜΙΚΡΗ ΦΙΑΛΗ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ; ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ, ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ, SUPERMARKET, ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ....... ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ήταν δύσκολα τα πράγματα με την ΣΚΛΗΡΗ δραχμή του Σημίτη!
    11:43:00

    Να κανουμε το Σημίτη πορδηποργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέστα χρυσόστομε!
    Η είσοδος στο Ευρώ ωφέλησε τους μεσάζοντες, οι οποίοι αγοράζουν στην ίδια τιμή (την μετέτρεψαν σε Ευρώ), αλλά πουλάνε σε πολλαπλάσια!
    Το ίδιο και οι τράπεζες, που βρήκανε δικαιολογία να μηδενίσουν πλήρως τα επιτόκια καταθέσεων!
    Αλλά κανένας επίσημος δεν μιλάει γιατί ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΞΕΡΟΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΗΛΙΘΙΟ??? ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!! ΔΡΑΧΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΧΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!! Κ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΤΩΣΕΙ. ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ!!!!!!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΡΑΒΔΟ Ή ΤΙΣ ΠΗΡΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ; ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

    Γιατι οι δικηγοροι σταματησαν την αποχη για Τεταρτη 7 - 3 -2012 και Πεμπτη 8-3-2012?

    Τι συμφερονται εξυπηρετουνται?

    Να γινει διαρκής η αποχη - απεργια των Δικηγόρων

    Κυριε Αδαμοπουλε τι κολπα παιζονται στον ΔΣΑ?

    Νεοι Δικηγοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΣΑΜΕ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΟΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΕ "ΟΛΑ" ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ €, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝ Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ (1990-ΣΗΜΕΡΑ) ΓΙΆΥΤΟ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΜΑΣ (ΓΕΡΜΑΝΟ) ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ. ΛΕΝΕ ΔΕ ΤΟΥΤΟ: ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΑ 500ΔΙΣ ΠΟΥ "ΧΡΩΣΤΑΤΕ", ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΑΝΟΥΣ ΠΟΛΥ ΝΑΝΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΗ ΔΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ.
    ΕΜΕΙΣ ΔΕ ,ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΤΕΛΑΙΟΥ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΑΟΖ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανατσελη εισαι ενας λαικιστης ανωτατου βαθμου, εισαι ενας βλακοψευτης. Δεν ρωτας εμας που ζησαμε 50-50-70. Αει στο διαολο μια για παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μη λέτε ότι θέλετε για επιστροφή στη δραχμή και μας εκνευρίζετε. Αν επιστρέψουμε στη δραχμή και υποτιμηθεί το νόμισμα, π.χ. το 1€ πάει στις 700 ή στις χίλιες δραχμές, όλοι όσοι έβγαλαν έξω τα χρήματα θα τα πολλαπλασιάσουν σε δραχμές και θα έρχονται και θα αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τα πάντα. Όσο για το ότι το μπουκαλάκι νερό από 50δρχ πήγε στο 1€ δε φταίει το ευρώ αλλά το @#$$% ελληνικό κράτος, που δεν έχει μηχανισμούς για να ελέγξει την κερδοσκοπία. Φταίει ο κάθε κομματάρχης που διόριζε τους δικούς του στο δημόσιο επειδή κρατάγανε σημαίες και κολλάγανε αφίσες στις εκλογές. Το αποτέλεσμα να δανιζόμαστε συνέχεια για να πληρώνουμε μισθούς ανθρώπων, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα. Μη λέτε λοιπόν κουταμάρες για επιστροφή στη δραχμή ούτε να δίνετε άφεση σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση στην οποία μας έφεραν. Βέβαια τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο προδότης ΓΑΠ, ο οποίος άνοιξε κυριολεκτικά την ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ για να πατήσει το ΔΝΤ και η Γερμανία την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΑΡΚΟ-ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ....ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ...ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΙ
    ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.....ΠΟΥΣΤΡΙΓΓΟΙ ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ...ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ....ΠΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ,ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ ΡΗΤΡΑ
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ...ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΥΡΩ ...ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΑΜΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ....ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΔΟΛΙΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ....ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση