GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το άγχος του Τραπεζίτη για να μην αποκαλυφθεί η αλυσίδα διαπλοκής...

…που κάποιοι θέλουν να συνεχίσει να ρημάζει την Ελλάδα. Γραφει ο Ηλίας Καραβόλιας Εδώ και μήνες το κομβικό σημείο της αντίθεσης των μεγ...

…που κάποιοι θέλουν να συνεχίσει να ρημάζει την Ελλάδα.

Γραφει ο Ηλίας Καραβόλιας

Εδώ και μήνες το κομβικό σημείο της αντίθεσης των μεγαλομετόχων των ελληνικών τραπεζών με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα είναι το θέμα της “κρατικοποίησης” τους (είτε απ’ το ΤΧΣ-Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως φαίνεται είτε από τους ευρωπαικούς μηχανισμούς διάσωσης- EFSF/ΕSM ).
Δεν απορεί κανείς φυσικά γιατί τα... μέσα ενημέρωσης δεν ασχολούνται με το θέμα, το οποίο δεν βρίσκεται ποτέ στην πρώτη γραμμή της καθεστωτικής δημοσιότητας. Είναι προφανές
το γιατί: αρκετοί μέτοχοι τραπεζών είναι και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ….
Και φυσικά, σιωπούν και τα κόμματα ,ειδικά τώρα που έρχονται εκλογές .Διότι αν τελικά στο ελληνικό ΤΧΣ μετέχουν και τροικανοί εκπρόσωποι, δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν πολλά “βρώμικα μυστικά” στην υπόγεια σχέση τραπεζών-κομμάτων- ΜΜΕ- μεγαλοκατασκευαστών…
Η αλλαγή ιδιοκτησίας, η “κρατικοποίηση” ή καλύτερα ή ‘ευρω-κρατικοποίηση’ των ελληνικών τραπεζών είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Σχεδόν οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο σήμερα : αν δηλαδή θα καλύψουν την ελάχιστη συμμετοχή του 10% των ανακεφαλαιοποιήσεων οι παλαιοί μέτοχοι και αν θα τους δοθούν ισχυρά κίνητρα ώστε να ανακτήσουν στο μέλλον τις μετοχές τους.
Όμως τα νούμερα του μέλλοντος, είναι πάντα αβέβαια και οι τραπεζίτες το ξέρουν: αν σήμερα οι τράπεζες χρειαστούν 20-25 δις ευρώ συν τα 4,4 δις ευρώ των προνομιούχων μετοχών και αν τελικά οι παλαιοί μέτοχοι συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου με το ελάχιστο 10 % (2,5 δις ευρώ ) αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ξαναέλθουν οι μετοχές στα χέρια τους ! Πού θα βρουν μετά από λίγα χρόνια 25 δις ώστε να πάρουν πίσω τις τράπεζες τους; Και αν υποθέσουμε ότι τα βρουν, άραγε θα ‘συμφέρει΄ τότε να ξαναμπούν στο τραπεζικό παιχνίδι μιας αβέβαιης προς ανάκαμψη ελληνικής οικονομίας; Ήδη, στο παρασκήνιο μαίνεται μια κόντρα : οι τράπεζες ζητούν 7 warrants( δικαιώματα επαναγοράς- μετατρέψιμες αξίες) ανά εξασκούμενη μετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου ενώ η Τρόικα πιέζει να δοθούν 3 ή 4 ανά μετοχή!
Τέλος, ας μην ξεχνάμε τα ‘ασημικά’ στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών : τις θυγατρικές εκτός συνόρων. Αυτές είναι που αποτέλεσαν την σπονδυλική στήλη της γεωπολιτικής αναβάθμισης του ελληνικού κράτους, της Ισχυρής Ελλάδας, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και πήρε χαρακτήρα ιμπεριαλιστικής εθνικής πολιτικής, με την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη.
Όλα αυτά, μοιάζουν να χάνονται για τους βασικούς μετόχους των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, που εκτός τα χρέη της ελληνικής κοινωνίας, βλέπουν να σκάει στα χέρια τους και μεγάλο μέρος του εθνικού χρέους. Όπως είπε κάποτε και ο τ. πρωθυπουργός Σημίτης, ο οποίος ερωτηθείς αν για την κατάρρευση του χρηματιστηρίου αρχές 2000, ευθύνονται το κράτος και οι τράπεζες , αυτός απάντησε ότι φταίνε κυρίως οι… πολίτες, και κατέληξε : ‘Ας πρόσεχαν…’

5 σχόλια

  1. Το άγχος του Τραπεζίτη για να μην αποκαλυφθεί η αλυσίδα διαπλοκής...
    ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΟΥ ΣΙΤΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού τους ανεχόμαστε καλά μας κάνουν.
    Μία ερώτηση έχω για αυτούς που υποστηρίζουν την "ανακεφαλοποίηση"
    των τραπεζών.
    Λένε οτι αν δεν πάρουν τα χρήματα αυτά οι τράπεζες θα χάσουν τα λεφτά τους οι καταθέτες.
    Τά λεφτά αυτά που θα πάρουν οι τράπεζες δεν είναι απο το δάνειο του Ελληνικού κράτους?
    Το δάνειο αυτό θα το ξεπληρώσουν οι τράπεζες ή οι πολίτες?
    Αν το ξεπληρώσουν οι πολίτες τότε γιατί να το πάρουμε για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι μεγαλοκαταθέτες?
    Πριν ακούσω καμμιά μακακία οι μικροκαταθέτες οι οποίοι εχουν μέχρι (λέμε) 50.000 ευρώ τα έχουν ήδη χάσει διότι προφανώς οι καταθέσεις αυτές ανήκουν σε μισθωτους κατα κύριο λόγο.
    Ο λόγος είναι πολύ απλός:
    Ως γνωστόν οι μισθωτοί πληρώνουν το 90% των φόρων και άρα οι μισθωτοί θα αποπληρώσουν το όποιο δάνειο πάρουμε για να μην χρεωκοπήσουν οι τράπεζες.
    Αυτό σημάινει οτι ναι μέν δεν θα χάσουν τις 50.000 ευρώ καταθέσεις τους αλλά θα πληρώσουν μεσοπρόθεσμα πολλά περισσότερα σε φόρους.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 2% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ.
    Το να τους ξαναπληρωσουμε για να εχουν πάλι αυτοί οι απατεώνες τις τράπεζες
    ειναι έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
    30/03/12 - Στην απόσυρση του άρθρου στο νομοσχεδίο του υπουργείου Εργασίας για το ΙΚΑ που προέβλεπε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η ρύθμιση αποσύρεται διότι «εξελίσσεται διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
    30/03/12 - Στην απόσυρση του άρθρου στο νομοσχεδίο του υπουργείου Εργασίας για το ΙΚΑ που προέβλεπε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η ρύθμιση αποσύρεται διότι «εξελίσσεται διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα ο τελικός στοχος της κυβερνησης τσολακογλου παπανδρεου παπαδημιου αυτός ήταν.
    Να δωσουν στους ξενους (μονο) δανειστες τις καταθέσεις των ελλήνων (210 δις περιπου καταθεσεων με χρεος κρατικό 320 δις παρελαβαν τα δυο παπαδοπαιδια όταν σημερα τις εφτασαν στα 170 δις)
    Ηδη με την υφεση οι ελληνες ξοδεύουν τις καταθεσεις τους για να ζουν οπως και πριν η για να πληρώνουν τους υπερβολικούς φόρους με αποτελεσμα αυτά τα χρηματα να πηγαίνουν στους ξενους δανειστες μεσω παπαδημιου. Αυτος ειναι ο ρόλος του συγκεκριμένου εθνικού προδότη.
    Στην συνέχεια θα φανε τις ελληνικές τράπεζες. Και θα μου πείτε τι μας νοιάζει? ας πνιγούν οι τραπεζίτες. Τοσο καιρό μας έπειναν το αίμα.
    Ελα ντε όμως που τα χρωστούμενα των τραπεζών θα περάσουν σε αυτούς που θα τις εξαγοράσουν μετά την κρατικοποίηση !!!
    Δηλαδη εκεί που ενας αγρότης χρωσταγε στην αγροτική και αυτή συνεχως τον βοηθούσε σε λίγο καιρό θα τα χρωστά στην γερμανική τράπεζα που αμέσως θα του πάρει την γη.
    Η κυρά νιτσα που έβαλε υποθηκη το σπίτι της για να αγοράσει το αυτοκίνητο της θα το χασει το σπίτι της από την γερμανική τράπεζα γιατί λόγω της ύφεσης που προκάλεσε η κατοχική κυβερνηση παπανδρέου εχασε την δουλειά της και δεν μπορεί να το ξεπληρώσει ενω και η αξία του αυτοκινήτου της χαθηκε γιατί κανείς δεν το αγοράζει.
    Ετσι οι γερμανικές τράπεζες εντός ολίγου θα βάλουν χερι και στην μεγάλη ιδιωτική περιουσία των ελλήνων
    Και φανταστείτε πως ακόμη και τωρα 15 ζωα στα εκατο ψηφίζουν πασοκ. Ενα πασοκ που ειναι πια πουλημένο και έχει αλλάξει χερια.
    Και εαν μου πείτε πως καλά τι μας πειράζουν οι ξένες τράπεζες μηπως οι ελληνικές ειναι καλύτερες για τσεκάρετε τα σουπερ μαρκετς! Τα ίδια δεν λέγαμε πριν λίγα χρόνια? Να έρθουν οι ξένοι να αυξηθεί ο ανταγωνισμός να πέσουν οι τιμές. Ε λοιπόν ήρθαν όλο το λιανικό πέρασε στα χερια των ξένων και ακόμη και σήμερα με τετοια ύφεση οι τιμές δεν πέφτουν!!
    Γιατί ? μα γιατί ο σκοπός τους είναι τα υπόλοιπα 170δις που οι ελληνες έχουν στις τράπεζες.
    Και υπάρχουν ακομη πολλά ζωα που ψωνίζουν στα carefour και στα πρακτικερ. Κάθε ημέρα η θηλιά σφίγγεται και ο σαμαρας προσπαθεί να μας πείσει πως οποιος ειναι εναντιον του ευρω και του μνημονίου είναι κομμουνιστής. Μαλλον αυτός είναι εθνικός προδότης η εμείς πια δεν είμαστε μαλάκες και σιγα σιγά ξυπνάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση