GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν εξαφανιστούν οι Οίκοι Αξιολόγησης, θα ενισχυθεί η χρηματοπιστωτική αγορά;;..

Aπό το  badmoney.gr Η απαγόρευση των αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας της ΕΕ δεν θα καταφέρει να μειώσει την εξάρτηση του χρηματοπιστ...

Aπό το badmoney.gr

Η απαγόρευση των αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας της ΕΕ δεν θα καταφέρει να μειώσει την εξάρτηση του χρηματοπιστωτικού τομέα από τους οίκους, επισήμαναν χθες (29 Φεβρουαρίου) οι ευρωβουλευτές.
«Από τη στιγμή που ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα της υπερεξάρτησης από τους οίκους αξιολόγησης, το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος αντιμετωπίστηκε», είπε ο...
γάλλος κεντροδεξιός ευρωβουλευτής Jean-Paul Gauzes.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνουν ένα νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο «ολιγοπώλιο» των οίκων, που σήμερα κυριαρχούνται από τους «Τρεις Μεγάλους», Standard & Poor's, Moody's και Fitch.
Ο ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής Leonardo Domenici θέλει να πάει ακόμη παραπέρα και να εισάγει απαγόρευση σε αξιολογήσεις κρατικού χρέους που δεν έχουν ζητηθεί.Διάφοροι πολιτικοί της ΕΕ κατηγορούν τους Οίκους Αξιολόγησης ότι δυσκολεύουν τα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα, υποβαθμίζοντας το χρέος της χώρας σε ευαίσθητες στιγμές.
«Θα πρέπει να απαγορέψουμε τις αυτόκλητες αξιολογήσεις; Δε νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό», είπε ο Gauzes. Αντίθετα, θα μπορούσαν να θεσπιστούν ημέρες μέσα στο χρόνο, που θα μπορούν να υπάρχουν δημοσιεύσεις αξιολογήσεων κρατικού χρέους, πρόσθεσε.
Ο σουηδός φιλελεύθερος ευρωβουλευτής Olle Schmidt συμφώνησε: «Μια απαγόρευση στις αυτόκλητες αξιολογήσεις; Δεν το θέλω αυτό».Ο γάλλος μέλος των Πρασίνων Pascal Canfin είπε ότι οι κανόνες δεν πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένοι. «Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε αυτή την εξάρτηση είναι καλό».
Η απαγόρευση στις αυτόκλητες αξιολογήσεις, που δεν περιλαμβάνεται στο αρχικό νομοσχέδιο, αναμένεται επίσης να βρει αντίσταση από διάφορα κράτη μέλη όπως η Βρετανία.
«Δεν έχει νόημα. Μια τέτοια απαγόρευση δε θα βοηθήσει την αγορά να λειτουργήσει. Πιο πιθανό είναι να βοηθήσει στην αποσταθεροποίησή της, είπε ο κεντροδεξιός βρετανός ευρωβουλευτής Ashley Fox.
Σε μια ξεχωριστή ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβούλιου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρόεδρος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Αγορών David Lawton, αμφισβήτησε το εάν η περιτροπή θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και εάν οι μικρότεροι οίκοι θα έχουν τους πόρους να ανταγωνιστούν τους 3 Μεγάλους.
«Η πρόκληση της πολιτικής είναι να δουλέψει ώστε να μειωθεί η μηχανιστική εξάρτηση στους οίκους», είπε ο Lawton. «Είναι απίθανο να φθάσουμε στο σημείο που δε θα παίζουν κανένα ρόλο αλλά θα πρέπει να είναι ένας από πολλούς δείκτες πιστοληπτικής ικανότητας», πρόσθεσε.
Οι Οίκοι Αξιολόγησης επιτηρούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών, της οποίας ο επικεφαλής Steven Maijoor είπε στην βρετανική επιτροπή ότι οι νέοι ανταγωνιστές θα προέρχονται και από νέους τομείς όπως οι ελεγκτές.

3 σχόλια

  1. Δεν υπάρχει χρηματοπιστωτική αγορα, ειναι ενα κατασκεύασμα τών απατεώνων για να κλέβουν χωρις να πιάνονται.
    Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε η κατασπατάληση των πόρων του πλανήτη και πόλεμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το έγγραφο της απόλυσης παναγιώτη ξυρουχάκη από το κτηματολόγιο προκύπτει ξεκάθαρα ότι η γνωστή ρουφιάνα Κέλλυ Καραμεσίνη τον ρουφιάνευε στους ανωτέρους με ανταλλάγματα.Ξεσκίστε την ρουφιάνα Κέλλυ Καραμεσίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το έγγραφο της απόλυσης παναγιώτη ξυρουχάκη από το κτηματολόγιο προκύπτει ξεκάθαρα ότι η γνωστή ρουφιάνα Κέλλυ Καραμεσίνη τον ρουφιάνευε στους ανωτέρους με ανταλλάγματα.Ξεσκίστε την ρουφιάνα Κέλλυ Καραμεσίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση