GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ...

Από το  badmoney.gr Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο . Αλλά μάλλον κλείνει το βιβλίο. Για πρώτη φορά το ερώτημα δεν είναι τι λέει αυτό το ...

Από το badmoney.gr

Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά μάλλον κλείνει το βιβλίο. Για πρώτη φορά το ερώτημα δεν είναι τι λέει αυτό το κεφάλαιο αλλά πόσοι θα το διαβάσουν.
Στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, το κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα τα περισσότερα χρόνια της Μεταπολίτευσης, δεν συρρικνώνεται μόνο στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, αλλά...
ποσοστοποιεί την πολιτική του αμηχανία.
Μερικά από τα ιστορικά του στελέχη δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν ούτε τον απαραίτητο αριθμό για να κατέβουν υποψήφιοι πρόεδροι. Έτσι το ΠΑΣΟΚ για τον ένα ή άλλο λόγο εκπροσωπείται σήμερα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Δεν υπάρχει δηλαδή άνθρωπος στο ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει κάτι διαφορετικό από αυτό που εκφράζει η αλαζονική, νεοφιλελεύθερη ,αυτάρεσκη ματιά του Βενιζέλου; Και να υπάρχει δεν τον εμπιστεύονται. Δεν είναι αυτό που χρειάζονται.
Το ποιός είναι ο Βενιζέλος, τι εκπροσωπεί ηθικά και πολιτικά το ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ καλύτερα από μένα. Ξέρουν και την πρακτική του και τα επίθετα που του αποδίδουν. Ο Βενιζέλος είναι η ιστορία του πολιτικού μας συστήματος. Και το ομοίωμά του. Αν τρομάζετε, έχετε απόλυτο δίκιο.
Ο Λοβέρδος αφέθηκε στα πληθωρικά χέρια του, ο Χρυσοχοίδης του έπλεξε το εγκώμιο και ο Πάγκαλος του χάρισε την ανοχή του. Όσο περνάνε οι μέρες, θα γίνει ο κομματικός ήρωας, ο αρχηγός που δεν έχουν.
Ο λόγος είναι απλός. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σώσει κανέναν. Παλεύει να σωθεί το ίδιο. Όλοι αυτοί που μεγάλωσαν στην πολιτική του κρεβατοκάμαρα ήταν είτε εξαρτημένοι πολιτικά είτε διεφθαρμένοι από την εξουσία, για να ονειρευτούν ένα άλλο ΠΑΣΟΚ ή μια άλλη κοινωνία. Στην καθημερινότητά τους δεν ζούσαν μέσα στην κοινωνία, αλλά η κοινωνία ζούσε από αυτούς. Μόνο που αυτός ο κύκλος έκλεισε
Έτσι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία σημασία οι πολιτικές θέσεις ή οι ιδεολογικές διαφορές. Όλα είναι προσωπικά και προσβλέπουν στην επιβίωση. Ο Βενιζέλος φαίνεται να είναι αρκετά αδίστακτος για να την υποσχεθεί την ώρα που το έχουν ανάγκη. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα εκπαιδευμένο κόμμα. Αντανακλαστικά κινείται εκεί που πέφτει το προσωπικό βάρος .Γεννήθηκε και μεγάλωσε με προσωπολατρεία. Και όπως συμβαίνει πάντα σε καθεστώτα προσωπολατρείας, στο τέλος κατασπαράσσουν αυτόν που λάτρεψαν. Εκτός αν προλάβει να πεθάνει.
Γαντζωμένο από το σακάκι του Βενιζέλου, με την ίδια ευκολία που λάτρεψε την fit κινησιολογία του Γιώργου, το κόμμα του Αντρέα Παπανδρέου προσπαθεί κάτι να γράψει. Και μάλλον είναι ο επίλογος. Είναι κρίμα μόνο που αποδεικνύεται πως σε αυτό το ΠΑΣΟΚ, ταιριάζει τελικώς ο Βενιζέλος…

14 σχόλια

  1. Θα τρίβετε τα μάτια σας χαιρέκακοι...

    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ = Το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα. Το 1981 ο Ανδρέας με το ψευτοσύνθημα της ΑΛΛΑΓΗΣ βούλιαξε τη χώρα στη διαφθορά, τα δάνεια, τον κομματισμό, τον ατομισμό, τη φαυλοκρατία. Τεχνητή ευημερία με ξένα δανικά και εξειδανίκευση της τεμπελιάς, της κομματοκρατίας και της ρουσφετολογίας. Το 2009 ο προδότης ΓΑΠ με το ψεύτικο σύνθημα ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ παίρνει την εξουσία, φέρνει το ΔΝΤ και βυθίζει στη δυστυχία τους Έλληνες. Ο Βενιζέλος συνεχίζει την πολιτική του ΓΑΠ και έχει εξαθλιώσει τους έλληνες. Μόνο σε ένα πράγμα παίρνει άριστα αυτό το κόμμα. Στην προπαγάνδα. Όποιος είναι ΠΑΣΟΚ ή λαμόγιο της εξουσίας είναι ή ηλίθιος. Για τα επόμενα 50 χρόνια αυτοί όλοι τους πρέπει να μείνουν μακριά από τη βουλή και θα πρέπει να σαπίσουν στις φυλακές για τα κακά που έχουν κάνει στον κοσμάκη....

    μαστρο - Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ...


    ΕΦΙΑΛΤΗΣ,ΒΡΟΥΤΟΣ,ΙΟΥΔΑΣ,ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7,14 ξέχασες στην λίστσ..
    ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Πασόκοι,
    για να μην οδηγήσουν το κάθε τους σήμερα σε πτώχευση, με την πληρωμή του τόκου στις χαρές και στις χάρες του χθες, εξακολουθούσαν να δανείζονται εκ των προτέρων τα προβλήματα του αύριο.

    Και προσέξτε την θλιβερή ατυχία,
    θα τα είχε καταφέρει ο μαλακογιώργος αν ο Στρος Καν δεν είχε χάσει πολύτιμο χρόνο μ' εκείνο το ιστορικό τσιμπούκι.

    Εκεί δηλαδή μας είχε καταντήσει ως κράτος το Πασοκ, στην αξία μιάς πίπας . .


    --Βόγλης ο Κηφισεύς

    υ.γ.
    καμια πράσινη αντίρρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΓΚΕΣΤΜΠΙΤΕΣ ,
    ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΝΔ ΚΑΙ ΚΚΕ .
    ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΥΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΔ: Πράσινα ρουσφέτια, νοσηρά φαινόμενα κομματισμού αναβιώνουν, τις μέρες αυτές, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Πρωτεργάτες ο κ.Βενιζέλος, ο κ. Οικονόμου, ο κ. Λοβέρδος και ο κ.Παπακωνσταντίνου», σχολιάζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης λέγοντας πως, τα παραπάνω στελέχη «ξεκίνησαν – χωρίς ίχνος ντροπής – και σχεδιάζουν να συνεχίσουν ένα όργιο ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων "ημετέρων" σε νευραλγικά πόστα της Διοίκησης, με στόχο να βολέψουν δικούς τους και να επιβάλουν κομματικό έλεγχο στο κράτος».

    «Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή», ξεκαθαρίζει η ΝΔ, επισημαίνοντας πως.
    Το χορό άνοιξαν οι κ. Βενιζέλος και Οικονόμου – που προσποιούνται τώρα πως δεν καταλαβαίνουν - με 800 προαγωγές και τοποθετήσεις σε θέσεις κλειδιά, μέσα στους δυόμισι τελευταίους μήνες...........................

    Την ίδια πρακτική συνεχίζει, τώρα, ο κ. Λοβέρδος, που - λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών - σπεύδει να ανανεώσει τις θητείες Διοικητών Νοσοκομείων και άλλων Φορέων για ακόμα δύο χρόνια, προκειμένου να "συνεχίσουν' το έργο της πλήρους διάλυσης τρων Νοσοκομείων. Καταπατώντας κάθε δεοντολογικό κανόνα και κινούμενος από προφανή μικροπολιτικά ελατήρια, επιχειρεί να διασώσει ανθρώπους που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του ΕΣΥ.

    Το ίδιο παιχνίδι, ξεκίνησε και συνεχίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου με διορισμούς νέων μελών στις διοικήσεις φορέων του τομέα της ενέργειας. Ενδεικτικά και ειδικότερα:
    Διορίσθηκαν, στη ΔΕΗ, το Δεκέμβριο του 2011, νέα εκτελεστικά μέλη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

    Διορίσθηκαν στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ σχεδιάζονται τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ.

    Ταυτόχρονα ετοιμάζονται να τοποθετήσουν νέα διοίκηση στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και νέο Γενικό Διευθυντή στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

    Η ΝΔ υπενθυμίζει πως η παρούσα κυβέρνηση εκπληρώνει σύντομα το σκοπό για τον οποίο σχηματίσθηκε και πως η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, και ζητά να σταματήσουν άμεσα αυτές οι «κομματικές και ρουσφετολογικές πρακτικές», ενώ σε δελτίο τύπου της, παραθέτει τη λίστα με τα «έργα και τις ημέρες» του ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας τις ακόλουθεςυπουργικές αποφάσεις για τοποθέτηση και προαγωγή υπαλλήλων:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με την εισοδο του στην κυβερνηση ο κ Μπαμπινιώτης θα εχει την ευκαιρία να εμπλουτισει το πολυδιαφημισμένο λεξικό του.

    Στο λήμμα ΠΑΣΟΚ θα γραψει την ερμηνεία... μαλακας βλαμμενος λαμογιο ηλίθιος
    λιγδας σαλλιαρης απατεώνας κλέφτης μιζαδορος βρωμιαρης παπατζης αβανταδορος αφου θα εχει την μοναδική ευκαιρία δια ζώσης να δωσει την σωστη ερμηνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατάντια...
    Η λέξη κατάντια γιαυτό το κόμμα είναι πολύ λίγη για να την κατάσταση του.

    Άρχισαν τώρα να στέλνουν τυφλά μηνύματα στο κινητό μπας και πάει κανείς να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές τις Κυριακής μόνο και μόνο για να μην ξεφτυλιστούνε.

    Σήμερα λοιπόν έλαβα το....
    παρακάτω sms στο κινητό μου από βουλευτή του Πασόκ:

    Η Δημοκρατική παράταξη σε χρειάζεται για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να στηρίξουμε την κοινωνία. Την Κυριακή σε καλώ στην εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


    Αυτό που με στεναχώρησε όμως είναι πως δεν μπορείς να απαντήσεις μέσω sms στον βουλευτή για να γελάσουμε και λίγο.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον νεκρό.

    θέλω να ελπίζω πως στις εκλογές θα του κάνουμε και την κηδεία του + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. __________________________________________

    Από το πόθεν έσχες της Βουλής προκύπτει ότι,
    Ο Βενιζέλος έχει καταθέσεις 2.772.998,54 Ευρώ ΑΚΟΎΡΕΥΤΑ.

    Θέλω να μας πει, αν έχει στην κατοχή του Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, και αν ναι, πόσα ?

    Ως Έλληνας πολίτης, απαιτώ να απαντήσει.
    ____________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΑΡΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το άχαρο τέλος της παπανδρεϊκής δυναστείας
    Λένε ότι η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη επεκτείνει, και η τρίτη … τα διαλύει.

    Νομίζω μάλιστα, πως κάτι τέτοιο είναι ενσωματωμένο και στο (άγραφο) βρετανικό δίκαιο, όπου για να αποφευχθεί η «ασωτία» της τρίτης γενιάς των Λόρδων, των Κόμηδων, και των υπόλοιπων συνήθως χαραμοφάηδων κληρονόμων, οι πύργοι, τα κάστρα, και γενικά η...
    ιδιοκτησία, παραμένουν στην οικογένεια μόνο για 99 χρόνια. Έτσι, κάθε τόσο, θα πρέπει να αγοράζονται από την αρχή.

    Το αξίωμα λοιπόν αυτό, είναι ιδιαίτερα εύγλωττο στα καθ`ημάς, στη περίπτωση της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου.

    Μια δυναστεία που ξεκίνησε από τον Γεώργιο Παπανδρέου, από το Καλέντζι της Αχαΐας, όταν πρωτοδιορίστηκε νομάρχης Λέσβου το 1916. Η συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής είναι γνωστή, και αρκούντως εντυπωσιακή.

    Διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας (1944-1945,1963,1964-1965), αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τα χρόνια 1950-1952, και πολλές φορές υπουργός, με πρώτη υπουργική θητεία στην Επαναστατική Κυβέρνηση του 1923. Φίλος, συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ελευθερίου Βενιζέλου, απέκτησε το προσωνύμιο «Γέρος της Δημοκρατίας», κατακτώντας μια θέση στο πάνθεον των Ελλήνων πολιτικών. Εν ολίγοις, έχτισε από το μηδέν μια σημαντική πολιτική σταδιοδρομία.

    Ακολούθησε ο γιος του Ανδρέας, που ότι και να του προσάψει (εκ των υστέρων) κανείς, δεν παύει να είναι μια από τις πλέον χαρισματικές πολιτικές φυσιογνωμίες, της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

    Καθηγητής, οικονομολόγος, πολιτικός, συγγραφέας, διανοούμενος, μπον βιβέρ, κ.ο.κ.

    Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν μικρό παιδί στην Αμερική , όποτε ανέφερα ότι ήμουν Ελληνάκι, ο μέσος Αμερικανός αντιδρούσε απαριθμώντας τους δυο τρεις γνωστότερους (για αυτόν) συμπατριώτες μου. Μετά τον Ωνάση, την Κάλας, και τον Μίκη, πάντα ακολουθούσε το όνομα του Ανδρέα.

    Όπως όμως κάθε κύκλος, έτσι κι αυτός των Παπανδρέου κλείνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έκλεισε χθες, με μια (τραγελαφική) ομιλία του ΓΑΠ, που αν μη τι άλλο, απέδειξε ότι … είναι αλλού.

    Η πολιτική του παρουσία είναι ακόμη πολύ νωπή, και οποιοσδήποτε αξιολογικός χαρακτηρισμός θα ήταν ιδιαίτερα χρωματισμένος από τα δεινά που ζούμε σήμερα, και στα οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο. Για αυτό, θα αφήσω τους ιστορικούς του μέλλοντος να τον κρίνουν, όσον αφορά στο πολιτικό του έργο.

    Αυτό όμως που θα ήθελα να επισημάνω είναι η αέναη αυτή τραγωδία του ανθρώπινου είδους.

    Το χτίσιμο και το γκρέμισμα.

    Η δημιουργία, και η παρακμή.

    Η άνοδος και η πτώση.

    Η εισπνοή και η εκπνοή.

    Ότι ανεβαίνει, μοιραία πέφτει.

    Μόνο που στη περίπτωση της δυναστείας Παπανδρέου, η πτώση δεν ήταν ηχηρή, αλλά μάλλον τζούφια.

    Ο τελευταίος της δυναστείας απεδείχθη λίγος, και η πτώση του αθόρυβη. Θλιβερή θα έλεγα.

    Σε ανθρώπινο επίπεδο τον λυπάμαι, σε πολιτικό… χαίρομαι.

    Ας ελπίσουμε μόνο, πως θα αποσυρθεί με χάρη, χωρίς να μας προκαλέσει άλλη ζημιά.

    Τιμώντας, αν μη τι άλλο, την μνήμη των προγόνων του, και τα εκατομμύρια Ελλήνων που τους λάτρεψαν.

    Για αυτό λοιπόν, bye bye Georgie….. και να μας γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η νουδουπασοκικη τσογλαναρια..
    η αθλια νομενκλατουρα
    του μαυραγοριτη παπου
    του αεριτζη πατερα
    του συμβουλου επιχειρησεων γιου..
    τραφηκε με κρατικα λεφτα
    με επιδοτησεις
    με προστασια απο τον ανταγωνισμο
    με απευθειας αναθεσεις
    με παραγγελιες τιμολογημενες απο τον πωλητη-χορηγο
    με νομιμη φοροδιαφυγη
    με δανεικα κιαγυριστα
    με ολυμπιακους αγωνες
    με φουσκες στο χρηματιστηριο
    με πακετα ντελορ
    με μιζες εμπορων οπλων
    με χορηγιες της πρεσβειας
    με χορηγιες των αραβων
    με καρτελ
    με αγορασμενους νομους
    με αγορασμενα καναλια
    με πουλημενους δημοσιογραφους
    με πουλημενους καθηγητες
    με τρομοκρατια εντιμων δικαστων
    με τρομοκρατια,διασυρμο, και οικονομικη καταστροφη οποιου τολμουσε να αντιμιλησει
    με το πνιξιμο της καριερας των εκτος συστηματος

    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    και οχι αλλο νταλαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10:45 Ναι ρε μαλακοκαύλη Πρασινοαρχίδη.Φοβομαστε μήπως ξυπνήσει ως ΖΟΜΠΙ και μας κλάσει τα αρχίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση