GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν…ξυπνητήρι(;)

Του Θανάση Νικολαΐδη ΔΕΝ ήρθε η Τρόικα-τη φέραμε . Δεν μας ρώτησαν-μας ήρθαν. Με τις εξυπνάδες μας-νεοελλήνων- σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ ήρθε η Τρόικα-τη φέραμε. Δεν μας ρώτησαν-μας ήρθαν. Με τις εξυπνάδες μας-νεοελλήνων- σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε πόστο της δημόσιας ζωής. Με τους πολιτικούς αίτιους και υπαίτιους, μιας και αυτοί κρατάνε τα κλειδιά για το καλό είτε το κακό. Και ήταν μοιραίο και αναπόφευκτο. Είναι οι δανειστές μας και μακάρι να μη χρωστούσαμε. Φορολογούνται οι λαοί τους και δεν...
 είναι κορόιδα, ώστε μερίδα νεοελλήνων της κονόμας να τα βγάζουμε στην Ελβετία, να τα σπάμε στα σκυλάδικα ή να τα κάνουμε πισίνες κλέβοντας την εφορία και το…ΙΚΑ. Δηλώσαμε «έξυπνοι», αλλά δεν δήλωσαν «αφελείς». Κι αν κρύβουμε την αλήθεια γιατί μας τρομάζει, κακό του κεφαλιού μας, «έρχεται γαρ τ’ αληθές εις φως, ενίοτε ου ζητούμενον».
ΗΡΘΑΝ, λοιπόν, οι ξένοι και μας κακοφάνηκε. Αντιδράσαμε ακαριαία, τους βάλαμε σημάδι και τους σύραμε ό,τι έχει να κάνει με S-S και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με Siemens και μνημόνια. Λες και μπορείς να κάνεις αλλιώς, όταν η τράπεζα η αρπάχτρα σου κάνει απαιτητά τα συμφωνημένα. Και, βέβαια, είμαστε Κοινότητα αλλά μόνο οικονομική. Με εταίρους και συνεταίρους και έκαστος με τη νοοτροπία, τις «συνήθειες» και την τακτική του. Από ’κει και πέρα, αν κρατάμε την «ιδεολογική» γραμμή μας επιμένοντας ελληνικά, και θα υποστούμε τις συνέπειες.
ΜΕ την Τρόικα, λοιπόν, στο κεφάλι σου και τη ματιά των συνεταίρων να σε καρφώνει, δεν έχεις περιθώρια για «πρωτοβουλίες» και συνέχεια. Σου κόβουν- μαχαίρι τις «συνήθειες» θες δεν θες κι αν θέλεις βγες απ’ το «κλαμπ». Σε μπάζουν στα δικά τους συμφέροντα μπολιάζοντας τις πρακτικές σου με τις δικές τους και, μιας και υπέγραψες, θα συμμορφωθείς. Με τα κέρδη σου απ’ την ένταξη και με τη μικρότερη ζημιά.
ΚΑΙ γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί φάνηκε πως ξυπνάμε μόνοι, ξαφνικά, ενώ άλλοι μας ξύπνησαν. Με ξυπνητήρι που τρυπάει αυτιά, με προοπτική που μας ξινίζει τα μούτρα. Κι άρχισε μια διαδικασία πρωτόγνωρης τακτικής στην Ελλάδα της ρεμούλας. Βγαίνουν στο φως κάποιες λαμογιές (με το σταγονόμετρο) και τρίβουμε τα μάτια. Κάποιοι στη «στενή» (οι υπόλοιποι ελεύθεροι και…ωραίοι) και δεν το πιστεύουμε. Βγήκαμε(;) απ’ τον λήθαργο και, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι, γίναμε αυστηροί και δίκαιοι.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν είναι αυτόματο ξύπνημα, ούτε δικό μας έργο η μεταμόρφωση (αν συνεχιστεί), ωστόσο, είναι μια αρχή. Με το κακό της Τρόικας και το καλό της αφύπνισης(;) να παραπέμπουν στο «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

3 σχόλια

  1. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..(ΝΔ) ..ΟΧΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΠΑΣΟΚ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ? ΟΧΙ! ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ -ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ.. ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΦΕΔΡΙΕΣ ..ΜΑΥΡΟ ΡΕΕΕΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/03/blog-post_7663.html
    Και μην μπείτε στον κόπο να σχολιάσετε τον Θανάση τον Νικολαίδη με το όνομα, αν δεν καταθέσετε ονοματεπώνυμο, πλήρη βιομετρικά στοιχεία, διεύθυνση IP και δελτίο κοινωνικών φρονημάτων ΓΙΑΤΊ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ... ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, αγαπητέ/αγαπητή μου 58:00 π.μ.
    Κατάλαβέ το, δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις.
    Ανάλαβε την ευθύνη των πράξεών σου.
    Γιατί, ανώνυμα δεν θα έγραφες π.χ. στα ΝΕΑ, είτε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στον ΕΛ. ΤΥΠΟ είτε στον "Ρ".
    Ωστόσο, αν επιμένεις, συνέχισε και δεν θα ξαναασχοληθώ με σένα.
    Γεια χαρά.
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση