GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκεί ισχύουν διαφορετικοί κώδικες ηθικής...

Γράφει ο Δευκαλίων http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Θα αφήσουμε για λίγο τα σοβαρά και κυρίως οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπί...

Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Θα αφήσουμε για λίγο τα σοβαρά και κυρίως οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την εποχή η χώρα μας και ο λαός μας, και θα ασχοληθούμε με την κυβερνητική αναβάθμιση της κας. Α. Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα η κα. Α. Διαμαντοπούλου, μέχρι εχθές Υπουργός Παιδείας και...
δια Βίου Μάθησης, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου τοποθετήθηκε στην θέση του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Φυσικά πρέπει να θεωρήσουμε ότι για αυτήν την αλλαγή συναίνεσε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου. Η στήλη και σε αυτό το θέμα τοποθετήθηκε προφητικά… Στις 5 Μαρτίου 2012 στο άρθρο με τίτλο «O Αλ Καπόνε ήταν ένας άκακος καβγατζής», απεκάλεσε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και την κα. Α. Διαμαντοπούλου ανθρωπόμορφα κτήνη με αφορμή την είδηση της ημέρας για μείωση του αριθμού των εισακτέων σε όλα τα Πανεπιστήμια, σε όλες τις σχολές, σε όλα τα τμήματα, λόγω έλλειψης χρημάτων.
Φυσικά αυτός ο χαρακτηρισμός του άσημου και ταπεινού Δευκαλίωνα δεν μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο και πρόβλημα για τον αξιακό κώδικα της κυβερνητικής αξιολόγησης.
Εκεί ισχύουν διαφορετικοί κώδικες ηθικής. Ας θυμηθούμε για την κα. Α. Διαμαντοπούλου ότι ήταν η Υπουργός που δεν έδωσε για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες τα βιβλία στους μαθητές των Σχολείων, θα πρέπει επίσης να μείνει γραμμένο στην εκπαιδευτική ιστορία του τόπου ότι επί υπουργίας της κας. Α. Διαμαντοπούλου άρχισαν πάλι να λειτουργούν συσσίτια στα σχολεία για πεινασμένα παιδάκια. Αν θυμούνται μάλιστα οι αναγνώστες της στήλης, η κα. Α. Διαμαντοπούλου στην αρχή διέψευδε ότι υπάρχουν παιδάκια, που λιποθυμούσαν επειδή πεινούσαν, σε σχολεία των Αθηνών. Δεν θέλουμε να το πάμε παρά πέρα και να αρχίσουμε να ρωτάμε για την Λέσχη Μπίλντεμπεργ, της οποίας είναι συνομιλητής και σε ποια χώρα του εξωτερικού σπουδάζει ο γιος της. Η κα. Α. Διαμαντοπούλου σήμερα είναι χαρούμενη γιατί αναβαθμίστηκε στην κυβερνητική επετηρίδα και εμείς οι άσημοι και ταπεινοί δεν θέλουμε να χαλάσουμε μία γιορτινή ημέρα.
Εξ’ άλλου τι είμαστε εμείς μπροστά στους διαπρεπείς κοινοβουλευτικούς του ΠΑΣΟΚ που σε λίγες ημέρες θα έρθουν να μας ζητήσουν την ψήφο μας. Ένας ρε άθλιοι, μα Ένας από εσάς, δεν φοράει παντελόνια να βγει και να ορθώσει μία φωνή κριτικής γι’ αυτά τα χάλια; Ένας, μα Ένας από εσάς δεν έχει πέτσα ανθρώπινη, για να βγει και να διαμαρτυρηθεί για την τιμή των όπλων μιας ιστορικής παράταξης που οδεύει στην διάλυση και την καταστροφή εξ αιτίας παρόμοιων πράξεων και πρακτικών;
Αν όμως υπήρχε έστω και ένας από όλους εσάς με φρόνημα γενναίο και δημοκρατικό, αν έστω και ένας από όλους εσάς που ο δημοκρατικός λαός σας τίμησε και σας ανέδειξε στα ύπατα αξιώματα είχε άντερα και τσίπα, σίγουρα δεν θα είχατε φτάσει ούτε εσείς σε αυτά τα χάλια, ούτε η παράταξη που αναλάβατε να εκπροσωπήσετε σε τέτοια ταπείνωση, ούτε η πατρίδα σε τέτοια εξαθλίωση.
Δυστυχώς όμως για όλους μας η προαναφερόμενη εξήγηση -παρ’ ότι συντηρητική για την πολιτική και ηθική ποιότητα των προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ- είναι και απολύτως αντικειμενική και πρέπει να θεωρηθεί ως προπομπός της δικής μας πολιτικής συμπεριφοράς. Αργά η γρήγορα θα γίνουν εκλογές και τότε θα καταλάβετε πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη… Έλεός!

10 σχόλια

  1. σε ποια χώρα του εξωτερικού σπουδάζει ο γιος της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Α.Διαμαντοποὐλου διορἰστηκε νομἀρχις Καστοριἀς το 1986 στα 27 της χρὀνια. Πρἰν απο λἰγους μἠνες, που το ἐμαθα, αναρωτιὀμουνα ποιὀς ο πραστἀτης της. Πἰστευα ὀτι ἠταν κἀποιος «θαυμαστἠς» της, υψηλὀβαθμος στο κὀμμα της αλλαγἠς, τελικἀ απεκαλὐφθη, ο ἰδιος ο Ανδρἐας Παπανδρἐου μερἰμνησε για τον διορισμὀ της, προφανὠς αναγνωρἰζοντας τα ταλἐντα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην ασχολειστε με μαλακες..
    και κυριως μην τους ψηφιζετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ντρέπεστε πορνογεννήματα είσαστε, αίσχος αρκουδέηδες ο Βασίλης Λεβέντης είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαθηκε και ο Politis

    καθ υλην αρμοδιος,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Flash Back)
    ___________________________________________________
    Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος Τύπου του Πρωθυπουργού.

    Ζήτησε από το ΣΔΟΕ να «σβήσει» χρέος του Νταλάρα !


    Η παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, έρχεται έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Η Καθημερινή, την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Πανταγιάς ζήτησε από το ΣΔΟΕ να «σβήσει» χρέος προς το Δημόσιο του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα...ύψους 100 εκατ. δραχμών.


    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ...Π Ο Τ Ε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ

    Κ Α Θ Ι Κ Ι Α ..ΠΑ$$$$$$$$$ΟΚΟ-ΡΕΜΑΛΙΑ...ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΑ

    ______________________________________
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ..ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ Μ Α Φ Ι Α Σ
    ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Διαμαντοπούλου κομάντο;
    Ας γελάσω.
    Εάν ήταν κομάντο, θα είχαν τυπωθεί βιβλία και δεν θα έβγαζαν φωτοτυπίες, ούτε θα προχωρούσαν τώρα σε απευθείας ανάθεση για τις κόλες των πανελληνίων εξετάσεων!!!
    Αλήθεια έχει συναίσθηση των ευθυνών της;
    Δεν μιλάω για ευθιξία που και σ' αυτή, όπως στο παχύδερμο τον Παππουτσή, είναι άγνωστη λέξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nαι να περιοριστεί ο αριθμός των εισακτέων,όχι για λόγους οικονομικούς αλλά γιατί επιτέλους πρέπει τα Ελληνόπουλα να μαθουν κάποια δουλειά για να ζήσουν,
    Εχει γεμίσει η χώρα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με αμφιβόλου ποιότητας παρεχόμενη εκπαίδευση, με φουρνιές "πτυχιούχων"ανέργων και διαμαρτυρόμενων.
    Τεχνίτες είναι οι αλβανοί και οι Πολωνοί και οι Ελληνες κάθονται στις καφετέριες.Ας γίνει αξιολόγηση των καλλίτερων που θα πάνε στα Πανεπιστήμια.Δεν μπορεί ο Ελληνας φορολογούμενος να πληρώνει άλλο φοιτητοτουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτη η αλητησα με τη σπειρα της(δραγωνα χριστοφιλοπουλου) ρημαξαν την παιδεια και καταργησαν με τον πιο χυδαιο τροπο το εθνικης παιδειας, διαστρευλωσαν την ιστορια και το μαθημα θρησκευτικων!!δειρανε την ηρωιδα δασκαλα χαρα νικοπουλου στο μεγα δερειο εβρου παρεα με τον εκει δημαρχο!!εβγαλε ολο το μισελληνισμο της 2μιση χρονια τωρα!!!ευχομαι τα λεφτα της ολα να τα δωσει σε γεννοσημα φαρμακα!!φτου σου ξετσιποτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πετσάααααλνικοοοοοοοςςςςςςςς οέοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση