GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκατοντάδες Σύροι πολίτες περνούν τα σύνορα του Λιβάνου...

Εκατοντάδες Σύροι πολίτες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και διασχίζουν τα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τ...

Εκατοντάδες Σύροι πολίτες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και διασχίζουν τα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, πάνω από 1.500 Σύροι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά έχουν καταφύγει στο...
γειτονικό Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες για να γλιτώσουν από τις μάχες, κυρίως στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας.«Τις τελευταίες δυο ημέρες έφθασαν 170 οικογένειες στην περιοχή Ελ-Φάχα της κοιλάδας Μπεκάα. Επιπλέον, 50 οικογένειες έφθασαν στην Ααρσάλ, στην ίδια περιοχή» δήλωσε η Ντάνα Σλεϊμάν, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Λίβανο.
«Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για γυναίκες και παιδιά. Τους στέλνουμε κουβέρτες, στρώματα και πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής» τόνισε η εκπρόσωπος σύμφωνα με την οποία κάθε οικογένεια αριθμεί κατά μέσον όρο έξι με επτά άτομα.
«Πολλές δεκάδες οικογένειες έχουν φθάσει τις τελευταίες 48 ώρες στο Λίβανο μέσω της κοιλάδας Μπεκάα και τώρα βρίσκονται στην ελ-Κάα και την Ααρσάλ κοντά σε συγγενείς ή γνωστούς» τόνισε ο Αχμεντ Μούσα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τους Σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο. «Εξήντα πέντε οικογένειες έφθασαν χθες στο βόρειο Λίβανο, προερχόμενες κυρίως από τη Χομς και την Κουσέιρ» επισήμανε.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 7.058 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο Λίβανο από τότε που εκδηλώθηκε η εξέγερση.
Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος έλαβε άδεια από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να επισκεφθεί τη χώρα. Αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη. Στη Δαμασκό αναμένεται στις 10 Μαρτίου και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

3 σχόλια

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΣΚΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...


    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΕΙ ΟΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ ΟΤΙ Η

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΚΑΙ Η ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑN ΔΕΞΙΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ

    ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση