GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ...

Από το  aftodioikisi.gr Εμπλοκή στη διαδικασία των εθνικών εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να απέχει από κάθε εργ...

Από το aftodioikisi.gr

Εμπλοκή στη διαδικασία των εθνικών εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να απέχει από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών (έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης, μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια, καλπών, προετοιμασία εκλογικών κέντρων κ.λπ.), απόφαση για την οποία είχε προϊδεάσει τον...
υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με παλαιότερη ανακοίνωσή της.
Όπως υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της, «με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και αντίδρασή τους για την άδικη εξαίρεση τους από τους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και την άνιση σε βάρος τους μεταχείριση. Είχε προηγηθεί ο εμπαιγμός τους από την κυβέρνηση, δια των αρμοδίων υπουργών οι οποίοι υπόσχονταν ότι θα χορηγούνται και στο προσωπικό των ΟΤΑ η Ειδική Εκλογική Αποζημίωση».
Πώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν πίσω; Είναι σαφής η αναφορά της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην ανακοίνωσή της: «Η απόφαση αποχής από τη διαδικασία των εκλογών, που ελήφθη σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-Ο.Τ.Α., θα αναθεωρηθεί μόνο αν συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού στους δικαιούχους της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση ας αναλογιστεί και αναλάβει τις ευθύνες της».
Εξώδικο στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών
Πέραν της απόφασής της για αποχή από τις εκλογές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέστειλε εξώδικο προς τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και στα μέλη και στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, όπου και τους ενημερώνει για την απόφασή της να απέχει από τις εκλογές και επιπλέον προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Σε περίπτωση συνέχισης της άρνησής σας, για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για την καταβολή της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 21 Μαρτίου 2012 θα αποφασίσει την κλιμάκωση και με άλλους τρόπους της κινητοποίησης».
Μπαλασόπουλος: Ούτε με επιστράτευση θα πάμε
Με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δηλώνει ξεκάθαρα πως τζάμπα δεν πρόκειται να δουλέψουν οι υπάλληλοι των δήμων, ξεκαθαρίζει πως με κανέναν τρόπο δε θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία (π.χ., επιστράτευση) και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να περάσει τροπολογία που θα δίνει στους υπαλλήλους το εκλογικό επίδομα (εδώ για περισσότερα).
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Με επιστολή προς τo Υπουργείο Οικονομικών, στις 8 Μαρτίου 2012, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης έχει ζητήσει τροπολογία ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.
Σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ανακοίνωσε «την απόφαση αποχής των εργαζομένων των Ο.Τ.Α Α΄ Βαθμού από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν».
Είναι αξιοπρόσεκτο ότι εργαζόμενοι που γνωρίζουν ήδη τις προθέσεις του υπουργείου, σε μια τόσο δύσκολη για όλους περίοδο, προβαίνουν σε απειλητικές προειδοποιήσεις χωρίς αντικείμενο.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Για την ανάλογη απόφαση που είχε πάρει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και τα αποτελέσματά της, εδώ.
Για το Π.Δ. και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών με το νόμο Παυλόπουλου, εδώ.

6 σχόλια

  1. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ - Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με το Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    Αμάν πια, από καλομαθημένους, 60-χρονους βουτηρομπεμπέδες, φλώρους της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, από μεγάλα τζάκια, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, "εκτοξευμένους" από Αβέρωφ, ευεργετηθέντες απ' τον Μητσοτάκουλα, προδίδοντας τον, από... κακομαθημένο καπρίτσιο ματαιοδοξίας και εν συνεχεία, βαρώντας μύγες στον τοίχο για 10 χρόνια (τρώγοντας τα έτοιμα, αδούλευτα λεφτά του "τζακιού" τους) και εκλιπαρώντας άλλους άεργους, βουτηρομπεμπέδες, φλώρους να τους αφήσουν να ξαναδιαβούν το κατώφλι του "κόμματος-μαντρί", της "ιερής αγελάδας", που θα τους ξαναφέρει "το όνειρο" της "παιδικίστικης ματαιοδοξίας" τους για εξουσία, σε ένα κράτος, που αυτοί οι ίδιοι κατέντησαν - ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ"!

    ΚΑΙ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΑ ΒΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NAI NAI , ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΕΔΙΚΑΙΟΥΝΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΙΝΑΝ ΣΑΝ .....ΟΠΟΙΠΟΡΙΚΑ 2000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ
    Α-Φ-Ο-Ρ-Ο-Λ-Ο-Γ-Η-Τ-Α ΚΑΙ ...ΦΥΣΙΚΑ
    ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    ΡΕ ΟΥΣΤ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ !
    ΚΟΠΡΙΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΜΑΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //////////////////////////

    Άψογη… η παρέλαση στις πόλεις
    του ...ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ !!

    Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της .. σε κλίμα… έντονης εθνικής υπερηφάνειας διεξήχθη η παρέλασις στην πόλη!

    Σύμφωνα επίσης με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά το τέλος της παρέλασης η Δημοτική αρχή της πόλης καθώς και εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειας της ..εξέφρασαν
    την ευαρέσκειά τους.....
    για τους άψογους σχηματισμούς… των ανδρών της χωροφυλακής, που κατάφεραν να κρατήσουν τον… Εχθρό Λαό μακριά από την εξέδρα των επισήμων και έτσι δεν αισθάνθηκαν καμία ενόχληση εκ μέρους του.

    Την ίδια ευαρέσκεια εξέφρασαν και για τις προληπτικές συλλήψεις, που προηγήθηκαν της παρέλασης!

    Ευαρέσκεια και για τον… Καγκελάρχη που υπό την καθοδήγησή του έγινε άψογη η τοποθέτηση των κάγκελων και δημιούργησε τείχος απροσπέλαστο από τον Εχθρό Λαό!

    Η ευαρέσκεια επίσης εκφράστηκε και για όσους αστυνομικούς ήταν άψογα ακροβολισμένοι σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της παρέλασης!
    Όπως τονίστηκε ούτε 500 αστυνομικοί δεν χρειάστηκαν γι αυτό το μέγα… επίτευγμα!

    Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που παρατήρησε με τα… κιάλια την εξέδρα των επισήμων μεταξύ άλλων την… κοσμούσαν:
    Η Δήμαρχος ..
    ο Αντιπεριφερειάρχης..
    ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. , ο οποίος και έκανε μία λιτή δήλωση, «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»(!!!) για την οποία δεν δόθηκε καμία εξήγηση!

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επίσημο ανακοινωθέν που θα βγει θα είναι αποκλειστικά… στη Γερμανική Γλώσσα!!!

    Η παρατήρηση θεατών ότι η γερμανική κατοχή επετεύχθη, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένας Γερμανός στρατιώτης, παρά μόνο οι εγχώριοι γερμανόφιλοι συνεργάτες τους, θεωρήθηκε από τους εκπροσώπους των αρχών σαν κακεντρεχής!!!


    ΥΓ. Μέχρι στιγμής, η Γερμανική Διοίκηση της πόλης της .. δεν εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν.

    Είναι όμως βέβαιο ότι θα εκφράσει και αυτή την ευαρέσκειά της για το εν λόγω μέγα… επίτευγμα και ότι θα ζητήσει από εδώ και στο εξής οι επίσημοι στις εξέδρες να είναι πλέον και… γερμανοντυμένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πάνε στην εκλογική διαδικασία οι πυροσβέστες οι αστυνομικοί που θα λάβουν την εκλογική αποζημίωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαυρο σολους τους προδοτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ..ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση