GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κρίση είναι συστημική...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Τελικά οι κερδοσκόποι καταστράφηκαν κι έχασαν τα λεφτά τους και τα πουκάμισ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Τελικά οι κερδοσκόποι καταστράφηκαν κι έχασαν τα λεφτά τους και τα πουκάμισα τους…
Διαβάζουμε από την χθεσινή ειδησεογραφία ότι έγινε η δημοπρασία για τα CDS επί του Ελληνικού Χρέους. Οι συνολικές πληρωμές CDS ήταν τελικά περίπου 2,5 δις δολάρια. Προσοχή. Οι πληρωμές αυτές αφορούν ομολογιούχους που είχαν στην κατοχή τους CDS και αρνήθηκαν να ενταχθούν στο PSI+. Τιμή και Δόξα στους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου που κατάφεραν και...
νίκησαν κατά κράτος τους κερδοσκόπους!
Δεν χρειάζεται αυτήν την στιγμή να αναφερθούμε εκτενέστερα για τα CDS. Σε λίγες ημέρες και όταν θα έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες (ποιοι είχαν εκδώσει τα CDS ποιοι τελικά τα εισέπραξαν κλπ) θα επανέλθουμε αναλυτικότατα.
Σήμερα θα ασχοληθούμε και πάλι με το περιβόητο PSI+. O πρώτος στόχος, να είναι εθελοντική η συμμετοχή και να μην προκύψει «πιστωτικό γεγονός», δεν επιτεύχθηκε. Άρα έχουμε μία κρατική χρεοκοπία χώρας μέλους της Ευρωζώνης.
Συμπέρασμα: Η ΕΕ δεν αντιμετώπισε με επιτυχία τους κερδοσκόπους. Αντίθετα όπως αποδεικνύει η προαναφερόμενη αρχικώς είδηση και πραγματικό πλέον γεγονός, νίκησαν και σίγουρα άνοιξε η όρεξη τους. Ποια χωρά έχει τώρα σειρά να πέσει στα νύχια τους; Η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή μήπως η Γαλλία;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μία χρεοκοπία της Πορτογαλίας με την μεθοδολογία της Ελλάδας (δηλ. Νέο Δάνειο και PSI) δεν θα έχει ιδιαίτερα αυξημένο κόστος. Ήτοι η περιβόητη Βιομηχανική Βόρειο Ευρωπαϊκή Συμμαχία (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία κ.λπ.) έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει κι αυτή την ζημιά.
Όμως αν προκύψει πρόβλημα ανυπέρβλητο σε Ισπανία ή Ιταλία τι θα γίνει; Εκεί τα κόστη των ζημιών ανεβαίνουν δραματικά. Που θα βρει τότε τα χρήματα η περιβόητη Βιομηχανική Βόρειο Ευρωπαϊκή Συμμαχία για να καλύψει τις ζημιές που θα προκύψουν; Και αν παρ’ ελπίδα προστεθεί στον κατάλογο των προβληματικών χωρών και η Γαλλία, τότε το πρόβλημα μεγαλώνει δραματικά και γίνεται άλυτο.
Τα παραπάνω σήμερα δεν αποτελούν παρά μία δυσοίωνη πρόβλεψη. Πρόβλεψη όμως που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Ήδη την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ταλανίζεται εξ αιτίας των προβλέψεων, που στηρίζονται όμως και σε πραγματικά στοιχεία (μείωση παραγωγής χάλυβα) και γεγονότα (αύξηση της τιμής των καυσίμων), για μείωση της ανάπτυξης στην Κίνα. Και έχουμε εξηγήσει εδώ και πολύ καιρό τι δραματικές επιπτώσεις θα έχει για την παγκόσμια οικονομία μία επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα.
Τα πράγματα είναι απλά. Ζούμε μία παγκόσμια οικονομική κρίση. Λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπισθεί ένα πρόβλημα και δημιουργείται σε ένα άλλο πεδίο, ένα άλλο ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και με την υιοθέτηση σκληρών περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπισθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα των μεγάλων ελλειμμάτων και δημόσιου χρέους.
Προκάλεσαν ύφεση κυρίως στις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετώπισαν κύρια τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους. Όμως αυτό ακριβώς το γεγονός (ύφεση στην ευρωζώνη) προκάλεσε πρόβλημα στην Κίνα που έχασε ένα πολύ καλό πελάτη (ευρωπαϊκή μεσαία τάξη) για τα προϊόντα της. Και στην Κίνα δεν είναι για να παίζεις… γιατί τα μεγέθη είναι μεγάλα, πολύ μεγάλα.
Που θα ξεσπάσει λοιπόν η επόμενη φάση της κρίσης;
Στην Κίνα με τα τεράστια πλεονάσματα που είναι επενδυμένα σε αμερικάνικά και ευρωπαϊκά κρατικά και εταιρικά ομόλογα και την ασθενική και υπό εκκόλαψη μεσαία τάξη;
Στην Ευρωζώνη με έξαρση του δημοσιονομικού προβλήματος σε ένα ακόμα ασθενή κρίκο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος που λέγεται Πορτογαλία. Και προσέξτε στην Πορτογαλία δεν υπάρχει διαφθορά όπως ισχύει για τους Έλληνες Δημόσιους Υπάλληλους, δεν προκύπτει φοροδιαφυγή όπως κάνουν οι Έλληνες και δεν εμφανίζεται γραφειοκρατία όπως κατηγορείται η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Και όπως και εκεί υπάρχει επιτήρηση, τρόικα και συνταγές ΔΝΤ.
Και αν ξεσπάσει ένα νέου τύπου κρίση στην ευρωζώνη, τι επιπτώσεις θα έχει στην Κίνα που θα δει τις ευρωπαϊκές της εξαγωγές να μειώνονται ακόμα περισσότερο;
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Η κρίση είναι συστημική και οφείλεται στην κρατούσα άποψη και ιδεολογία που κινεί και καθοδηγεί την παγκόσμια οικονομία. Ποια είναι η κρατούσα άποψη; Μα την γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά. Ο ακραίος και αδυσώπητος νεοφιλελευθερισμός που μεταφέρει συνεχώς πλούτο από τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα στις ανώτερες οικονομικά τάξεις. Όμως έτσι μειώνεται συνεχώς η παγκόσμια κατανάλωση, δηλαδή η βιομηχανική παραγωγή, άρα αυξάνεται η ανεργία, μειώνονται τα κρατικά έσοδα, ενώ αντίθετα αυξάνονται τα έξοδα, άρα αυξάνονται τα ελλείμματα κ.ο.κ.
Είναι πάρα πολύ απλό. Ένα πακέτο τσιγάρα θα αγοράσει κάθε ημέρα και ο πλούσιος και ο φτωχός. Απλά ο φτωχός το αγοράζει πλέον σπάνια γιατί δεν έχει λεφτά.

9 σχόλια

  1. ΤΟ " Ξυπνήστε ρε" blog

    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΤΕ;

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ Ν ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΘΗΚΙ, ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΗ "ΚΥΡΙΟ" ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "κύριο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ... ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρή πουτάνα, "κύριε" Τζων, γιατί δεν μας λες, τί θα ψηφίσεις???

    Δεν το λες, γιατί ντρέπεται ότι θα σε πάρουν με τις πέτρες?

    Τράβα πίσω στην Αφρική, που σ'αρέσει να τη βρίσκεις...

    Ουστ, γερασμένο, ταγματ-αλήτικο δεξιό σκουπίδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μωρή πουτάνα..
    Η Βάσω δεν υπέκυψε στον πειρασμό, η Μιλένα όμως είπε "ναι"..
    γιατί δεν μας λες, τί θα ψηφίσεις???


    Η Βάσω δεν υπέκυψε στον πειρασμό, η Μιλένα όμως είπε "ναι"...MHN ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑ...τραβεστί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2.000.000 ευρώ (προεκλογικά) σε ΜΚΟ για την ... προστασία του καταναλωτή!
    Μήπως να τα δίνανε σε καναν φτωχό άνθρωπο καλύτερα να πάρει κανα πακέτο μακαρόνια;

    Στον ρυθμό των λοιπών κυβερνήσεων στις οποίες έχουμε μάθει, συνεχίζει και η κυβέρνηση Παπαδήμου, που αποδεικνύει ότι αποτελεί καθαρόαιμη συνέχεια του μεταπολιτευτικού συστήματος.

    Η καταγγελία έρχεται από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Α. Κολοκοτρώνη, ο οποίος σε σχετική του ερώτηση στην Βουλή αναφέρει: "όπως ανακοινώθηκε στα Μ.Μ.Ε, σε επιδότηση καταναλωτικών οργανώσεων με 2.000.000 ευρώ προχωρά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με βάση εξειδικευμένο πρόγραμμα εντός του ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι 44 καταναλωτικές οργανώσεις που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της.

    Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας διαθέτει δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες, όπως διατείνονται, ασχολούνται με την προστασία του καταναλωτή, αλλά ταυτόχρονα έχει και τη μεγαλύτερη ακρίβεια σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ελάχιστες από τις οργανώσεις στην Ελλάδα είναι πραγματικά δραστήριες και το ερώτημα που προκύπτει είναι ως προς το τι ακριβώς προσφέρουν οι δεκάδες ΜΚΟ για την προστασία του καταναλωτή που ετοιμάζονται να επιδοτηθούν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή."

    Όλες αυτές οι ΜΚΟ, έχουν συγκεκριμένους στόχους. Και αυτοί οι στόχοι πολύ λίγες φορές αφορούν το γενικό καλό. Πολλές φορές έχουν περισσότερα να κάνουν με την προσωπική ανέλιξη κάποιων και την υπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.



    Αγορασμένοι ψηφοφόροι, και από αυτούς, το 95% έχουν και πράσινη ταμπέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα σου πω εγώ τι θα ψηφίσεις, δεξιό τραβέλι της Συγγρού:

    Θα ψηφίσεις την "αντι-μνημονιακή" κωλοτούμπα ΠΟΛΑ-Σαχλαμαρά και θα βάλεις και σταυρό στον (πλέον) ομόσταβλο σου, φασίστα Βορίδη.
    Και θα πάρεις ως έπαθλο από τον... "Μάκη", "Το Χρυσό Τσεκούρι".

    Ουστ, γαμημένη φασίστρια δεξιοπουτάνα, κ. τζων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ..ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.. ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΟΜΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΜΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΕΜΕΤΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ..ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ..ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ..ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά την απόφαση για την καθιέρωση της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία ( Γυμνάσια ) με Νόμο της Νέας Δημοκρατίας, Εφημερίς της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας Αθήνα 20 Ιουνίου 2006, ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006, και με την ισχύ του να ξεκινά από το σχολικό έτος
    2006 − 2007, με την υπογραφή του Γεωργίου Καλού Υφυπουργού Παιδείας, και που βέβαια δεν εφαρμόστηκε γενικώς για να μην κινδυνέψει με κατάργηση από μαζικές αντιδράσεις, καθώς φαντάζεστε τι θα γινόταν να πετούν τα Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από την Λήμνο και αποκάτω στο σχολείο να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, το φριχτότερο έγκλημα που έγινε ποτέ στην ανθρωπότητα καθώς ο σκοπός δεν είναι η μάθηση αλλά η μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου που έχει γίνει ποτέ σε μαζική κλίμακα σε βάρος του Ελληνισμού από την Τουρκία, ο εκτουρκισμός των Ελληνόπουλων καθώς οι λεπτομέρειες που περιγράφονται για την διδαχή της αποτελούν μνημείο πλύσης εγκεφάλου, αλλά και την μεγαλύτερη επιτυχία της Τουρκικής διπλωματίας εις βάρος της Ελλάδας μας, γιατί αυτή η διπλωματία υποχρέωσε την κυβέρνηση Καραμανλή να το κάνει, ποιος ξέρει με ποιους εκβιασμούς από τους Τούρκους που ασφαλώς ξέρουν και τα άπλυτα και τα πλυμένα και κυβερνώντων και μη κυβερνώντων στην Ελλάδα για να προωθούν ευκολότερα τους σκοπούς τους εις βάρος μας, ( δέστε τι έγινε με την Ελληνοαλβανική ΑΟΖ που είχαμε συμφωνήσει με τους Αλβανούς αλλά με επέμβαση της Τουρκίας η Αλβανία υπαναχώρησε και οι πολιτικοί μας την κάνανε γαργάρα) ( πως και γιατί ; ) και την εν συνεχεία ανθελληνική στάση όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων και κομμάτων καθώς ναι μεν έγινε η καθιέρωση της γλώσσας αλλά εν συνεχεία δεν κινήθηκαν για να αποσυρθεί ο νόμος.
    Μετά την είσοδο στα Ελληνικά; Κανάλια τηλεόρασης των Τουρκικών τηλεοπτικών σειρών με αυτούς τους γλυκανάλατους, ευγενικούς, τίμιους, Ελληνοπρεπείς ως ένα σημείο Τούρκους ηθοποιούς, τους καλούς
    και αγαθούς οικογενειάρχες, τους καλοντυμένους, με τα ωραία σπίτια και τοποθεσίες, τους καθημερινούς ανθρώπους που αναζητούμε σε αυτήν την εποχή να μας συνδράμουν που δεν τους βρίσκουμε, αλλά τους βρήκαμε στην Τουρκία μέσω αυτών των τηλεοπτικών σειρών, ( είδες τι Ωραία είναι στην Τουρκία; Λέει η μια Κότα στην άλλη) και το ξεκίνημα διαφήμισης ξένων γλωσσών μέσω CD όπου μας λένε μάθε αγγλικά, και λοιπά αλλά και Τούρκικα καθώς η διαφήμιση θεωρεί την Τουρκική γλώσσα πλέον στις πιο σπουδαίες του Κόσμου., ήρθε και η πλέον προδοτική κίνηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ΜΑΣ.
    ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ , ΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Μπορώ να μην αναρωτηθώ πόσο πουλημένα τομάρια είναι αυτοί που δέχτηκαν την Τουρκική γλώσσα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, αυτοί που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου κάθε βράδυ στα σπίτια μας με τα Τούρκικα σήριαλ, και τώρα ΑΥΤΟΙ με την εκδηλωθήσα πρόθεση τους στην Κωνσταντινούπολη να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση