GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σαρκοζί (που το αρνείται) τα έπαιρνε από τον Kαντάφι...

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο Νικολά Σαρκοζί τις κατηγορίες της γαλλικής ερευνητικής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας Mediapart πως, όχι μόνο διατηρ...

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο Νικολά Σαρκοζί τις κατηγορίες της γαλλικής ερευνητικής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας Mediapart πως, όχι μόνο διατηρούσε δεσμούς με τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, αλλά είχε δεχτεί από αυτόν και 50 εκατομμύρια ευρώ για την προεκλογική του καμπάνια, το 2007. «Είναι γελοίο. Αν ο Καντάφι είχε...
χρηματοδοτήσει την εκστρατεία μου, δεν φάνηκα και πολύ ευγνώμων», δήλωσε ειρωνικά ο Σαρκοζί.
Η Mediapart ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της ένα εμπιστευτικό σημείωμα το οποίο αποδεικνύει τις παραπάνω κατηγορίες. Παρόμοιους ισχυρισμούς όμως είχε και κάνει πριν από έναν χρόνο και ο γιος του Καντάφι Σαΐφ Αλ Ισλάμ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Λιβύη βοήθησε στην χρηματοδότηση της καμπάνιας του Σαρκοζί για το 2007 και είχε απαιτήσει από τον γάλλο πρόεδρο, ο οποίος με τη σειρά του είχε ηγηθεί του πολέμου εναντίον της Λιβύης, να επιστρέψει τα χρήματα της δωρεάς.
Σε συνέντευξή του στο κανάλι Euronews Tv, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ, ο οποίος μετά την ήττα και τον θάνατο του πατέρα του κρατείται στη Λιβύη, απείλησε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα επίμαχα τραπεζικά εμβάσματα, αφότου ο Σαρκοζί τάχθηκε υπέρ των συμμαχικών δυνάμεων που επιτέθηκαν στη Λιβύη.
Οι πιο πρόσφατοι ισχυρισμοί όμως έρχονται σε μια περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη για τον γάλλο πρόεδρο, καθώς ο Σαρκοζί που επιθυμεί να επανεκλεγεί στο ανώτατο προεδρικό αξίωμα σε μόλις έξι εβδομάδες, ενώ οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν να χάνει στον δεύτερο γύρο των εκλογών από τον σοσιαλιστή αντίπαλο του Φρανσουά Ολάντ.
Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ «είναι γνωστός για το γεγονός ότι λέει ό,τι να'ναι. Είχε πει μάλιστα ότι υπήρχαν επιταγές. Ας τις εμφανίσει λοιπόν.», είπε και παράλληλα «επιτέθηκε» στην δημοσιογράφο του TF1 Λοράνς Φεραρί, η οποία τον ρώτησε σχετικά.
«Λυπάμαι, που σε ένα μεγάλο κανάλι όπως το TF1, καλούμαι να απαντήσω για τους ισχυρισμούς του Καντάφι ή του γιου του. Ο Καντάφι είναι νεκρός, ο γιος του έχει αίμα στα χέρια του, αντιπροσωπεύει ένα καθεστώς δικτατόρων, δολοφόνων, η αξιοπιστία των οποίων είναι μηδενική και όταν κάποιος επαναλαμβάνει για λογαριασμό του τα ερωτήματά του, ειλικρινά πιστεύω ότι το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου είναι πολύ χαμηλό» είπε.
Παρόλα αυτά, έγγραφο που έχει στα χέρια της η Mediapart φέρεται να δείχνει ότι επισκέψεις του Σαρκοζί και στενών συνεργατών του στη Λιβύη πριν από τις επίμαχες εκλογές του 2007 έγιναν για να εξασφαλίσει ο γάλλος πρόεδρος την χρηματοδότηση της προηγούμενης εκστρατείας του.
Παράλληλα, μετά την εκλογή του Σαρκοζί στη γαλλική προεδρία, ο Καντάφι είχε προσκληθεί στο Παρίσι, όπου του επετράπη να στήσει τη βεδουΐνικη σκηνή του στους κήπους μιας έπαυλης που ανήκει στο κράτος, κοντά στο μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ οι Γάλλοι τον περιέγραφαν ως «Αδερφό Ηγέτη».

6 σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ (ΠΟΛΛΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΝΑ ..ΕΞΑΓΝΙΣΤΟΥΝ..!) ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ..ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικἀ αυτὀς ο ουγγροἐβραἰος εἰναι πολὐ μεγἀλο λαμὀγιο. Πρὀδοσε τον χρηματοδὀτη του για να πἀρει περισσὀτερα απο τις πετραλαϊκἐς, για αυτὀ ἐστειλε μερικἐς εκατοντἀδες μισθωμἐνους δολοφὀνους, για εξοντὠσουν τον Καντἀφι και να τον αντικαταστἠσουν με ανδρικελα. Η total η ΒP κλπ. θα ρουφἰξουν το πετρἐλαιο της Λιβὐης και θα μας το χρεὠσουν πανἀκριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΚ
    ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΡΑ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΝΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΥ ...
    ΡΕ ΟΥΣΤ !!! ΠΟΡΝΕΣ ΕΡΥΘΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΥ 4,30
    Η ΠΑΣΟΚ Η ΝΔ ΗΣΟΥΝ .
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ .
    ΦΑΣΙΣΤΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΧΟΥΝΤΙΚΟ-ΓΚΕΣΤΑΜΠΙΤΗΣ...ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα επαιρνε; Βρε μπας και τον επαιρνε τον Κανταφι;(εννοω ενεργητικως και ουχι παθητικως τον καμηλιερη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην ασχολειστε με πασοκομαλακες
    και μην τους ψηφιζετε..
    οχι γκρινια..
    ΕΚΔΙΚΗΣΗ
    οχι μουρμουρα
    ΚΡΑΞΙΜΟ-ΣΑΜΠΟΤΑΖ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση