GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Γέφυρες παντού"...

Το πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων "Γέφυρες Παντού" του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και το Κέντρο Συμβουλευτικής φοι...

Το πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων "Γέφυρες Παντού" του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και το Κέντρο Συμβουλευτικής φοιτητών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Δημιουργώντας Ανθρώπινα Δίκτυα - Πυρήνες Ζωής για την αντιμετώπιση της κρίσης". 

Από την Κρυσταλία Πατούλη

Η ημερίδα αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο  του Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων (Π.Κ.Δ) το οποίο οργανώνεται από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων  και σε συνεργασία με...
 το Κέντρο Συμβουλευτικής Φοιτητών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Ο τίτλος της ημερίδας είναι: «Δημιουργώντας  Ανθρώπινα Δίκτυα, Πυρήνες Ζωής για την αντιμετώπιση της κρίσης» και απευθύνεται σε όσους  ενδιαφέρονται (συνεργάτες ή εκπαιδευόμενους του εργαστηρίου, συντονιστές του Π.Κ.Δ., φοιτητές κ.ά.) να συνδεθούν μεταξύ τους και να αλληλεπιδράσουν με θέμα την ανάγκη δημιουργίας δικτύων σε συλλογικό επίπεδο  για δημιουργικές παρεμβάσεις στη κρίση.

"Το θέμα της ημερίδας συνοψίζει τη διαφορετική οπτική με την οποία θα θέλαμε να εφοδιάσουμε άτομα και ομάδες, προκειμένου να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μέσα από το Π.Κ.Δ. και την αλληλεπίδραση μας με άλλους φορείς, κοινωνικά δίκτυα, Πανεπιστήμια κλπ. έχουμε στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας και την αναζήτηση δημιουργικών και προωθητικών κατευθύνσεων για μια πιο λειτουργική κοινωνία του αύριο." αναφέρει η συντονίστρια του προγράμματος κ. Ρένα Ρέππα, προσθέτοντας ότι  "Η ημερίδα έχει καθαρά βιωματικό χαρακτήρα, γι' αυτό και στο πλαίσιο της ημερίδας θα λειτουργήσουν επτά βιωματικά εργαστήρια" όπως:
  • «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ… ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ»
Μέσα στη δίνη που μας περιβάλλει και τις γρήγορες αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Στόχος του  βιωματικού εργαστηρίου είναι να ψάξουμε μέσα μας και γύρω μας και να βρούμε τι να κρατήσουμε, τι να πετάξουμε και τι να μεταλλάξουμε για να μπορέσουμε να βρούμε το δρόμο μας μέσα σε αυτό το ρευστό και αβέβαιο κόσμο.
  • «ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΤΗ ΖΩΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ»
  • «ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΔΟΧΕΙΑ» ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ  ΚΑΙΡΟΥΣ (πώς θα ποτίσουμε τα «άνθη» της ζωής;)
Με αφορμή ένα κινέζικο παραμύθι, με τη βοήθεια του θεατρικού παιχνιδιού,  και μέσα από την ομαδική διεργασία θα συν-ομιλήσουμε για τις «ρωγμές» μας, θα μοιραστούμε τους φόβους μας, τις αγωνίες μας και τις απώλειες που ζούμε καθημερινά σε έναν αβέβαιο και ταραγμένο κόσμο. Στη συνέχεια θα διερευνήσουμε μαζί  τρόπους, δυνατότητες και προοπτικές  ώστε να πάρουμε κουράγιο και δύναμη  για να συνεχίσει να «ανθοφορεί» η ζωή η δική μας αλλά και των γύρω μας.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ   4
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» – ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ
Στο εργαστήριο αυτό, μέσα από την αφήγηση μικρών προσωπικών ή οικογενειακών  ιστοριών «κρίσης», θα επιχειρήσουμε να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, να συνδεθούμε  μεταξύ μας και να συνθέσουμε τη «συλλογική μας ιστορία».
  • ΝΕΟΙ – «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
Το «ταξίδι» για τους νέους είναι μια περιπέτεια, νόημα ζωής, στοιχείο νεανικότητας,  εμπεριέχει έντονες αλλαγές, υπερβάσεις, αμφισβήτηση και αποτελεί ευκαιρία για καινούριες εμπειρίες. Η «κρίση» ως έννοια συμπεριλαμβάνει την επιλογή, την απόφαση για αντιμετώπιση των δεδομένων και χάραξη πορείας και ως εκ τούτου είναι μέρος του «ταξιδιού ζωής». Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται στους νέους ή σε όσους αισθάνονται νέοι και  συνεχίζουν να είναι ταξιδιώτες «παντός καιρού»!
  • ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ;
Στο εργαστήριο αυτό θα διερευνηθούν οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί και εκείνες που εγκυμονούνται στην ανδρική ταυτότητα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν διάφορους ανδρικούς ρόλους, για παράδειγμα: ο επαγγελματίας, ο σύντροφος, ο πατέρας. Θα συζητηθεί επίσης πώς τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον άνδρα. Ποιες είναι οι διαστάσεις του ανδρισμού που τονίζουν οι άνδρες και ποιες αυτές που τονίζουν οι γυναίκες.
Εν κατακλείδι, το εργαστήριο θα εστιάσει στις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στη διαδικασία της μεταμόρφωσής τους.
  • «ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ»
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί πώς η στροφή προς τον εαυτό μας μπορεί να γίνει οδηγός για τον εντοπισμό αντιφάσεων, την ανάδειξη πηγών δύναμης και την δυνατότητα ελέγχου της ζωής μας.Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, οι συντελεστές και οι συντονιστές της διοργάνωσης θα  προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και το χρόνο τους εθελοντικά, προκειμένου να μην υπάρχει κόστος της εκδήλωσης, αφού η συμμετοχή των ενδιαφερομένων θα είναι δωρεάν.
----
(Για περισσότερες πληροφορίες και τους υπεύθυνους του κάθε εργαστηρίου, μπορείτε να κατεβάσετε το Πρόγραμμα της Ημερίδας από εδώ)
Υπεύθυνη για τον όλο συντονισμό και αρμόδια επικοινωνίας για την εν λόγω εκδήλωση είναι η κα Ειρήνη Ρέππα μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων και συνεργάτης του Εργαστηρίου και οι    Επιστημονικά Υπεύθυνοι ειναι η Χ  άρις Κατάκη, Ψυχολόγος – Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και η Αικ. Μαριδάκη-Κασσωτάκη Καθηγήτρια Ψυχολογίας  Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
----
info

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ: Τηλ. 210- 9549338  (ΩΡΕΣ : 9.00-15.00)
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο  blog των Κοινωνικών Δράσεων http://www.socialactions.wordpress.com/ εφόσον για την συμμετοχή τους στην ημερίδα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Αν θέλετε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ.
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα)
ΚΥΡΙΑΚΗ  18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 , ΩΡΑ: 9.30 -14.30
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση