GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολλοί θάνατοι από πείνα... στατιστική!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Επειδή η στήλη προσπαθεί πάντοτε να τεκμηριώνει τις απόψεις της με στοιχεία πο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Επειδή η στήλη προσπαθεί πάντοτε να τεκμηριώνει τις απόψεις της με στοιχεία που προκύπτουν μέσα από επίσημα κείμενα, θα προσπαθήσουμε σήμερα να αποδείξουμε που θα πάνε τα χρήματα που θα δανειστεί ο Ελληνικός Λαός μέσω της νέας δανειακής σύμβασης.
Η παρακάτω κατανομή των χρημάτων του δανείου προκύπτει λοιπόν από το επίσημο κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης και ως εκ τούτου δεν...
επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει και ένα δάνειο 130 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτού του δανείου θα κατανεμηθούν ως εξής:
Το 40% ή 52 δις ευρώ προς τις Διεθνείς Τράπεζες
Το 18% ή 23,4 δις ευρώ προς την ΕΚΤ
Το 23% ή 29,9 δις ευρώ προς τις Ελληνικές Τράπεζες
Το 19% ή 24,7 δις ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο
Δηλαδή ο ιδιωτικός Τραπεζικός τομέας παίρνει από τα 130 δις ευρώ του δανείου της νέας δανειακής σύμβασης τα 81,9 δις ευρώ, ενώ συνολικά ο Τραπεζικός Τομέας (συμπεριλαμβάνεται και η ΕΚΤ) παίρνει 105,3 δις ευρώ.
Σε πάρα πολύ απλά Ελληνικά με την νέα δανειακή σύμβαση ο Ελληνικός Λαός για κάθε 100 δανεικά ευρώ θα βάζει στην τσέπη του 19 ευρώ. Τα υπόλοιπα 81 ευρώ πάνε στις τσέπες των τραπεζών. Κατά τα άλλα σώθηκε η Ελλάδα από την χρεοκοπία και όχι το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα!
Πάμε τώρα να δούμε πόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες αυτό το δάνειο. Όπως προκύπτει μέσα από την νέα δανειακή σύμβαση οι Έλληνες θα πληρώσουν για 30 χρόνια, από το 2013 έως το 2042, μέσο σταθμικό επιτόκιο 3,7%.
Δηλαδή για το δάνειο των 130 δις ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης, εκ των οποίων τα 105,3 δις ευρώ τα παίρνουν οι τράπεζες και τα 24,7 δις ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, θα πληρώνουμε κάθε χρόνο 4,81 δις ευρώ. Δηλαδή στο τέλος της 30ετίας για το δάνειο των 130 δις ευρώ εκ των οποίων τα 105,3 δις ευρώ τα παίρνουν οι τράπεζες και τα 24,7 το Ελληνικό Δημόσιο, θα πληρώσουμε συνολικά 144,3 δις ευρώ για τόκους.
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι υποχρεώσεις μας σε τόκους. Θα πρέπει να προσθέσουμε και ένα ακόμα 1% ως την ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό το ποσοστό του 1% θα προστίθεται στους τόκους από το 2015 έως το 2042. Δηλαδή οι Έλληνες θα πληρώσουν για τα επόμενα 28 χρόνια επί πλέον 1,3 δις ευρώ κάθε χρόνο. Δηλαδή θα πληρώσουμε επί πλέον συνολικά 36,4 δις ευρώ.
Συνολικά λοιπόν η Ελλάδα στο τέλος της 30ετίας και για το δάνειο των 130 δις ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης θα πληρώσει για τόκους 180,7 δις ευρώ για τόκους. Για στατιστικούς λόγους μέσο σταθμικό επιτόκιο την 30ετία 4,63%.
Απλά θα αναφέρουμε ότι σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2012 η ΕΚΤ δάνεισε τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες με καθαρό ποσό 430 δις ευρώ και επιτόκιο 1% για 3 χρόνια.
Πάρα πολλές φορές έχουμε γράψει ότι το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι ψεύτικο και απλά επιστρατεύτηκε για να αποπροσανατολίσει και να εκβιάσει τον λαό μας. Σήμερα για μία ακόμα φορά αποδείξαμε με πραγματικά και επίσημα νούμερα ότι εάν δεν προχωρούσε η νέα δανειακή σύμβαση, το μεγάλο πρόβλημα και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας θα το αντιμετώπιζαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι το Ελληνικό Δημόσιο.
Σήμερα επίσης με πραγματικά και επίσημα νούμερα αποδείξαμε ότι η ζώνη του ευρώ δανείζει ένα λαό, τους Έλληνες, με ετήσιο επιτόκιο 4.63% και τον στέλνει να πεθάνει από την πείνα και την ίδια ώρα τις τράπεζες με ετήσιο επιτόκιο 1% για να καταγράψουν κέρδη. Δεν υπάρχει κανένα ηθικό, πολιτικό και ιδεολογικό πρόβλημα για τους Έλληνες που πεθαίνουν από πείνα. Για την ζώνη του ευρώ ισχύει το ρητό: Ένας θάνατος από πείνα είναι τραγωδία, πολλοί θάνατοι από πείνα στατιστική!

1 σχόλιο

  1. Αποκαλύπτει με στοιχεία το παραμύθι της ακροδεξιάς κυβέρνησης γαπ-αντωνάκη! Μπράβο παλληκάρι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση